Polski rozrywkowy talent show prowadzony przez Jerzego Mielewskiego i emitowany od 7 marca do 24 października 2017 na antenie telewizji Polsat, oparty na formacie The Brain (emitowanym pierwotnie w Niemczech na antenie ZDF pod nazwą Deutschlands Superhirn).
W każdym odcinku pięcioro uczestników przezentowało ponadprzeciętne możliwości swojego umysłu, których występy oceniali jury w składzie: Remigiusz „ReZigiusz” Wierzgoń, Cezary Żak, Anita Sokołowska oraz ekspert – dr Mateusz Gola (w pierwszej serii zamiast Remigiusza Wierzgonia miejsce jurora zajmował Mariusz Pudzianowski). Po obejrzeniu wszystkich pięciu konkurencji jurorzy wybierali trójkę zawodników, którzy mogli mieć szansę na wygraną. O ostatecznym zwycięzcy decydowała publiczność w studio.
(źr wikipedia)
_____
Chyba jeden z fajniejszych tworów polskiej telewizji, z tego typu programów, ale w pełni dobrze by się oglądało gdyby usunąć całą telewizyjna otoczkę czyli wywalić celebrytów, jakieś dziwne takie efekciarstwo i mamy ciekawy program, brakuje mi jeszcze jakiegoś mini-wywiadu z uczestnikami, z jurów którzy w ogóle nie wiem po co są (znaczy rozumiem co kieruje ludźmi z telewizji którzy postanowili ich tam umieścić) to jedynie Cezary Żak czasem sie na coś przyda, a tak to tylko ten ekspert ma sens istnienia tam.
Czy jest ustawiane? Nie wiem, raczej skoro to telewizja to w dużej mierze tak, ale nie przeszkadza mi to, chodzi o rozrywkę, ja ją dostaję. Ale wolałbym żeby to był internetowy program, mniej takie "show", No, ale ok.
WAŻNE:
Pomóż przetrwać forum - zbiórka na dalszą działalność! Przekaż dowolną kwotę przelewem poprzez PATRONITE lub PAYPAL
- KLIKNIJ po szczegóły!
Możesz nas wesprzeć poprzez: Blik, przelew SMS | PATRONITE.PL || PayPal.com (kliknij: paypal lub płatność kartą)
Dla osób, które pomogą ranga Zasłużeni + wyróżnienie nicka kolorem i pogrubieniem. DZIĘKUJEMY!