Jak sobie obiecałem ocenić drugi raz to gówno, tak sobie słowa dotrzymuję.
Dno wybitne.
Najśmieszniejsze w tym odcinku to jest to, że tu nie ma nic śmiesznego, ale twórcom się chyba zdawało, że śmieszne jest wszystko. Bo przecież gagów w założeniu jest tu mnóstwo. Tylko że dosłownie każdy wzbudza zażenowanie, a nie śmiech.
Człowiek chciałby cokolwiek pochwalić, ale powiedzenie np. że "pierwsza połowa lepsza od drugiej", choć prawdziwe, nie mówi, że tym sposobem odcinek staje się zjadliwy, bo skoro już na samym starcie odcinka scenarzyści strzelają nas w pysk filmowym blisko 3-minutowym zapychaczem, to jak zła musi być ta druga połowa?
Z Boczka to nie wiem, co twórcy zrobili. Nie jest podobny ani do siebie, ani o zgrozo do tej starowiejskiej wersji siebie. Jest po prostu jakimś jednoodcinkowym, prymitywnym wytworem, któremu na dodatek nie włożono do ust żadnych śmiesznych tekstów, tylko po prostu powtarza on jak mantrę ciągle to samo. A jak ktoś myśli, że to jest najgorsze, to okazuje się, że jeszcze gorszy jest Ferdek, który tutaj przeszedł sam siebie. W tym odcinku osiągnął szczyt szczytów zdziadzienia. Niech przykładem jego okropności w tym odcinku (i sezonie) jest tekst: "Zabiję skurwiela", to o Boczku.
Ksiądz z wiatykiem i ostatnim namaszczeniem u Kobielaka-Dracza i wycie bab - chyba wrzucone tylko po to, żeby nam pokazać, że skoro dotarliśmy aż tutaj, to powinniśmy już tak leżeć jak Dracz, może to jest ukryty sens tego odcinka? Może Sobiszewscy wołają w ten sposób o pomoc?
A, umknęła mi jeszcze największa żenada tego odcinka. No przecież jak mogłem zapomnieć o waldusiowym wyglądzie? Na ten aspekt chyba nie poświęcę zbyt wiele miejsca, i tak już dużo, że wytrzymałem, oglądając to na ekranie.
Jedyny bardzo, ale to bardzo malutki plusik, to Paździoch i jego tekst: "Szaleństwo wypełzło na ulicę - kobiety noszą wąsy, mężczyźni malują lice".
0/10.
WAŻNE:
Pomóż przetrwać forum - zbiórka na dalszą działalność! Przekaż dowolną kwotę przelewem poprzez PATRONITE lub PAYPAL
- KLIKNIJ po szczegóły!
Możesz nas wesprzeć poprzez: Blik, przelew SMS | PATRONITE.PL || PayPal.com (kliknij: paypal lub płatność kartą)
Dla osób, które pomogą ranga Zasłużeni + wyróżnienie nicka kolorem i pogrubieniem. DZIĘKUJEMY!