Kliknij:

PODSUMOWANIE 26. SEZONU:
517. Mikołaj Kopernik - 4/10
518. Trzy siostry - 4/10
519. Czekolada - 5/10
520. Zmiana czasu -5/10
521. Düsseldorf - 5/10
522. Wiele hałasu o nic - 6/10
523. Non profit - 1/10
524. Arcyfakt - 1/10
525. Fachowiec - 2/10
526. Orinoko - 3/10
527. Kalafior - 2/10
528. Mężczyzna w kapeluszu - 2/10
Średnia - 3,33
I tym sposobem jest to u mnie drugi (po 19.) najgorszy sezon serialu. Po raz drugi ani jednego odcinka nie oceniłem na więcej niż 6 (pomijam 25., gdzie wszystkie miały 0 w ramach protestu). To mówi samo za siebie. Minusy? Bo plusów nie ma:
-brak fabuły, te odcinki to splot kilku żałosnych scen, które nagrali na szybko w przerwie pomiędzy kolejną wypłatą pensji. Przecież już nawet opisy nie zgadzają się z tym, co jest w tym zlepku. Jeśli sami twórcy nie wiedzą o czym są odcinki, to o czym my mówimy?
-mało Paździocha i Boczka. Ja rozumiem, że oni mogą być chorzy, ale jeśli główni aktorzy są niedysponowani, to albo się robi przerwę albo się kończy "serial". A oni w zamian dają jakichś Kozłowskich i innych żałosnych Bocianów, oczywiście na greenboxie
-zapychacze zwane tak ładnie "odwołaniem do dzieł literackich lub filmowych". Ale co mnie to gówno obchodzi? To nie jest Teatr Telewizji, że ja mam szukać odwołań do nie wiadomo czego w scenach, które ani trochę nie są zabawne, a w dodatku zrealizowane straszliwie amatorsko
-zakończenia, z których nic nie wynika. Kolejny raz kłania się brak pomysłów
Jednym słowem do kitu i naprawdę mam nadzieję, że już na dniach pojawi się ta radosna nowina, że wreszcie zakończy się bezczeszczenie tytułu kultowego sitcomu, jakim był wiele lat temu "Świat według Kiepskich".
I jeszcze odniosę się do nowej postaci Kopernika. Na co to komu jest potrzebne? Kłak widać, że gra lepiej od pozostałych aktorów, ale co ma grać, jak ta postać kompletnie nic nie wnosi? Stoi i czeka na Mariolkę, która się przed nim chowa - haha, ale śmieszne.
Najlepszy odcinek: Wiele hałasu o nic - 6/10
Najgorszy odcinek: Non profit i Arcyfakt - 1/10