Premiera: 29.04.2017
Reżyseria: Patrick Yoka
Scenariusz: Aleksander Sobiszewski, Patrick Yoka, Katarzyna Sobiszewska
Przeczytaj pełny opis odcinka na Kiepscy.org.pl
(informacja o odcinku, fabuła, zdjęcia z odcinka + najlepsze cytaty bohaterów)

Moja opinia:
Zaczęło się niewiele wnoszącą i mało ciekawą kłótnią z Boczkiem. Wspomnienie Paździocha siedzącego w pierdlu trochę dziwne, ale tu nieobecność była lepiej wyjaśniona, poza tym odgrał tu w sumie ważną rolę (jako tako napędzał fabułę). Ferdek fajnie skomentował Paździochową: "Sośnicka Zdzisława to pani nie jest". Ferdek jak się przechwalał z tymi instrumentami. Podobała mi się gra Ferdka na fujarce, ale Halina już nie. Późniejsza gra wyszła już gorzej. Halina wyjątkowo okropna była, nie dało się tego oglądać ani słuchać (z reguły nie przewijam, więc i tu wytrwałem). Ciekawe były te ich występy i Helena bez tego zęba strasznie wyglądała. Scena u dentysty taka sobie, mogła być lepsza, ale ostatecznie na plus za tekst: "To nie są tanie rzeczy". Gadanie Kozłowskiego wyjątkowo słabe, bywały lepsze dyskusje. Jak zobaczyłem Jolaśkę, to już nie miałem ochoty oglądać dalej, miałem nadzieję, że jej tu nie zobaczę. Mariola też wnerwiała, nie wiem już, kto bardziej wkurza - ona czy Jolaśka! Dobry tekst: "A kto wyrzuca do kosza na papier wino, i to paskudne, najtańsze?" Ta próba na korytarzu strasznie słaba. Zakończenie jak zwykle na odpierdziel, kompletnie zepsute.
4/10, 5 za całokształt, -1 za brak Paździocha.
PS Muzyka z odcinka jest taka sama jak w "Urodzonych mordercach", tylko inaczej brzmi.