Jaka aktorka bylaby dobra w roli babki kiepskiej zamiast Krystyny Feldman? Wedlug mnie powinni dac nowa aktorke(oczywiscie nie byla by tak fantastyczna jak Krystyna Feldman) a moze powrocilby ten sam klimat kiepskich.
"KANALIA"
Ostatnio zmieniony przez youngwolf 2009-10-10, 22:33, w całości zmieniany 1 raz
Jak dla mnie pomysł z góry spalony. Po prostu już teraz babki być nie powinno. Przydałaby się postać stała, ale zupełnie nowa. Odcinek "Podlaska" na początku dawał nadzieję, jednak w efekcie kompletnie schrzanili sprawę. Przydałby się nowy sąsiad na stałe, który wprowadziłby się do pustostanu. Zastępowanie Krystyny Feldman uznaję za nieporozumienie, w zasadzie zastępowanie kogokolwiek mi nie pasuje, nawet jakby mieli Mariolkę zastąpić kimś innym.
Niech już lepiej zostanie jak jest, po co udziwniać na siłę, nowa Babka Kiepska nie posiadałaby tej autentyczności.
A nie było czasem tak, że jak Walduś odszedł w 2003 roku to chcieli zastąpić go Ziomkiem na zawsze, a że pomysł nie wypalił, to od odcinka "Happy Family" wrócił Waldek?
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Zacznijmy od tego, że Ziomek wcale nie miał za zadania zastępować Waldusia, bo Waldek w serialu wciąż grał (nie wiem tylko czym ta chwilowa przerwa była spowodowana). Po drugie pomysł z Ziemowitem wg mnie był bardzo dobry, tylko zbyt fanatyczni fani serialu (a takich pełno - przekonać się o tym można było kiedyś np. po dodaniu negatywnego komentarza na youtube do - w rzeczywistości - naprawdę słabego odcinka, reakcja fanów - bezcenna ) nie potrafili go zaakceptować i tak zapewne byłoby z każdą główną postacią z Kiepskich... "Co??! Jak w ogóle ktoś mógł ośmielić się zastąpić naszego Waldusia! A to $!^&@! " ... tak to mniej więcej wygląda
Szkoda, bo moim zdaniem, gdyby scenarzyści zdecydowali się przywrócić Ziomka do serialu, mógłby z Ferdkiem robić interesy, myśleć jakby tu zarobić, żeby się nie narobić itp. Jedyne co mi się w nim nie podobało, to to jak założył buty w odcinku Inteligentni konsumenci i skakał po pokoju, ale tak poza tym to ok.
Maciej Gołębiowski(Ziemowit) napewno nie chcialby wrocic do tego serialu jak i Bartosz Żukowski. Te 4 odcinki z nim byly bardzo glupie jak na tamte czasy.
Mi i tak bardziej brakuje babki niz waldusia
Ostatnio zmieniony przez youngwolf 2009-10-11, 22:32, w całości zmieniany 1 raz
no niestety wszystkim brakuje babki, więc mogli by sprowadzić babke, ale ona mogła by być teraz mamusią Ferdka i znowu mogli by grać w pin ponga patelniami zrobili by odcinek gdzie mamusia ferdka została wyrzucona z własnego mieszkania i musiała zamieszkac u kiepskich pod jednym dachem, Ferdek by miał taki sam stosunek co do mamusi halinki (Krystyna Feldman) i gitara
A co do sąsiada, to faktycznie mogła by być ta amerykanka z PODLASKA, śmiesznie była i dosyć śmiesznie ubrana , albo ktoś inny. Łysy też był spoko i to on mógły sie wprowadzić na stałe do kiepskich.
A co sądzicie o bracie Ferdka?Czy sprawdził by się jako "postac na stałe"?
nie wiem jak reszta, ale myśle, że Staszek dobry by był na kilka odcinków (ok.10-20). Fajnie by było, mogli by wtedy nawiązać do odcinka Chłopaki OK. Ogólnie w Chłopaki OK był spoko odcinek, ale tak na stałe to wątpie aby sie dobrze przyłoł. Ale próbowac zawsze można, wkońcu on taki sam idiota jak ferdek
Schumacher2008, brat Ferdka (ten, którgo masz pewnie na myśli), nazywał się Stasiek, nie Staszek .
Co do pomysłu z nową babką - według mnie beznajdziejny. Nikt nie zastąpi Babki, tym bardziej, że wszyscy wiemy, że ona nie żyje od kilku lat... Na pewno z inną babką, Kiepscy nie byliby tą samą rodziną. Chyba, że może babcia Ferdka...? W kilku odcinkach mogłaby zagrać jakaś babka Ferdka. Byłaby przeciwieństwem Rozalii - bardzo kochałaby swojego syna, Ferdka i dbałaby o niego/ chwaliła, natomiast Halinkę tylko popędzałaby do pracy, narzekała na nią itp.
Chodzi Ci o mniej więcej coś takiego? Bo jak tak to wg mnie bardzo dobry pomysł - Ferdek całymi dniami siedzi w fotelu i ogląda tv. Babka chcąc dobrze dla swego syna spełnia każde jego zachcianki typu piwo itp. Biegnie na każde jego zawołanie! Halinka jest zdenerwowana tym, że jełop traktuje swą babkę jak gosposię, lecz nie potrafi się przeciwstawić.
A co sądzicie o takiej scence (to do pomysłu Kiepskiej_Fanki):
Ferdek do granic możliwości rozpieszczany przez swoją babkę zaczyna podobnie traktować Halinkę. Ściągając w łóżku swoje śmierdzące skarpetki (w poprzednich seriach miał takie czerwone) mówi jej, aby je wyprała, będąc odwróconym rzuca tak niefortunnie, że brudna skarpeta ląduje na twarzy Halinki xD Ferdek przyzwyczajony do tego, że ma wszystko co tylko zechce nawet nie czeka na odpowiedź Halinki i szybko wychodzi. Halinka "O nie! Tak dalej być nie będzie!".
Ostatnio zmieniony przez zepi 2009-10-13, 17:58, w całości zmieniany 1 raz
Szkoda... Ale może jednak zrobią coś w tym kierunku, żeby dołączyć kogoś do rodziny Kiepskich już na stałe lub chociaż na kilka odcinków. Fajnie byłoby, jeśli Łysy zamieszkałby z rodziną Kiepskich.
Ferdek robiłby z nim interesy, a Łysy zamiast interesować się Mariolką - śmigałby na rolkach z Ferdkiem do sklepu monopolowego po browary, zarabialiby piniądze - oczywiście w sposób "co zrobić, aby zarobić, a się nie narobić" itp.
Pomysł zastąpienia babki jakąś inna aktorką jest słaby.
Przyznam się ,że w serialu są/były 3 postacie których nie da się zastąpić to Ferdek,Walduś i Babka.
Co do pomysłu ze Stanleyem to jest jak najbardziej na tak dziwie się zarazem czemu zagrał on tylko w 1 odcinku kiedy słaba Grażynka pojawiła się chyba w 10.
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
http://rzut-karny.bloog.pl/ <Sport bez ściemy!
Felieton:"15 lat temu..."
Zapraszam:)
to prawda bo zbyt fanatyczni fani serialu jeżdzą każdego nowego jak chcą.Według mnie nikt nie zastąbi babki i tego jej:Ja chę koziołka matołka albo ty kanalio!!!
Babki nie da się zastąpić i myślę, że przez szacunek dla Pani Feldman nie powinno się Jej nikim zastępować. Zresztą nikt nie byłby w stanie zagrać Babci lepiej.