Wysłany: 2010-01-10, 20:02 Wszystkie odcinki ŚWK ! Po co ściągać ?
Witam,
jestem nowym użytkownikiem, zauważyłem, że z tego forum można ściągnąć wszystkie odcinki ŚWK.
Pytanie tylko po co ściągać ?
Jest taki program, niektórzy na pewno wiedzą, nazywa się IPLA, ściągniecie go stąd :
http://pro.hit.gemius.pl/...l/iplasetup.exe
Tam znajdują się wszystkie odcinki ŚWK i nie tylko ( m.in. Włatcy Móch )
Polecam !
Po prostu, jakoś tak lepiej się czuję mając wszystko na dysku chce coś oglądnąć to włączam i już niezależnie od tego czy mam akurat dostęp do internetu czy nie.
_________________ ...Przecież ku*** nie ślepi i nie głusi...
...Widzę co się dzieje słyszę co kto prawi
Tak naprawdę przeje**ne to mają w Jugosławii...
Nie gadaj tylko że wygodniej, bo na pewno wygodniej ogląda się bezpośrednio z pliku zapisanego na dysk niż z pliku który się bufuruje na stronie.
CherryMan napisał/a:
Włatcy Móch
No a tego nie będę komentował... "Moda sezonowa"
Mi też jest tak wygodniej oglądać przez Iplę. Szkoda mi miejsca na dysku na Kiepskich. Jeżeli tobie odcinek buforuje się długo, to pewnie słabego neta masz, chociaż mój za dobry nie jest a odcinek po prostu włącza i już oglądam. Nie muszę czekać (no może kilka sekund na początku). O wiele łatwiej tak niż spędzać wiele godzin na pobieraniu odcinków nagranych z Polsatu z wyświetlanymi na dole komunikatami, zapowiedziami itd. Na Ipli tylko logo i to wszystko, obraz jest dobrej jakości.
Mi też jest tak wygodniej oglądać przez Iplę. Szkoda mi miejsca na dysku na Kiepskich. Jeżeli tobie odcinek buforuje się długo, to pewnie słabego neta masz, chociaż mój za dobry nie jest a odcinek po prostu włącza i już oglądam. Nie muszę czekać (no może kilka sekund na początku). O wiele łatwiej tak niż spędzać wiele godzin na pobieraniu odcinków nagranych z Polsatu z wyświetlanymi na dole komunikatami, zapowiedziami itd. Na Ipli tylko logo i to wszystko, obraz jest dobrej jakości.
Neta słabego nie mam 20 mb/s podzielone na 3 użytkowników, czyli w najgorszym wypadku ściąga mi około 1 mb/s czyli jeden odcinek jakieś 4 min .
Ale i tak wole oglądać w odtwarzaczu zwykłym niż na Ipli, co zrobisz w razie braku internetu ? nic a ja odpalę odcinek i już oglądam
Z Chomikuj.pl nie opłaca się ściągać. Transfer jest drogi, a tak za 2.44 zł mamy 24 h konto premium na RapidShare. Transfer minimum 5 GB w jeden dzień, a w Happy Hours jeszcze więcej. Wystarczy poszukać na Allegro.
Zawsze wolałem oglądać na youtube niż ściągać w wysokiej jakości, a teraz tylko ipla. Zresztą nawet gdybym chciał trzymać odcinki na kompie, to i tak byłoby ich niewiele (limity ).
Ja także osobiście wolę Iplę. Wygodniej, łatwiej, szybciej. Na forum jeszcze do tej pory nie doszłam, jak można ściągać odcinki. Poza tym to jest czasochłonne i niezbyt wygodne takie ściąganie każdego odcinka. Nie wiem jak Wam, ale mi odcinki ŚwK na Ipli chodzą bez problemu. Zacinają się bardzo rzadko, praktycznie prawie w ogóle.
Ja tez wolę Iplę, a co do ściągania to nie mam pojęcia jak to się robi
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
http://rzut-karny.bloog.pl/ <Sport bez ściemy!
Felieton:"15 lat temu..."
Zapraszam:)
ORANJE!!!
sigi [Usunięty]
Wysłany: 2010-01-16, 19:43
Kanalia napisał/a:
To bardzo łatwe w ciągu dwóch minut odcinek jest na twardzielu
Może i tak, ale mi i tak by się nie chciało
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
http://rzut-karny.bloog.pl/ <Sport bez ściemy!
Felieton:"15 lat temu..."
Zapraszam:)
ORANJE!!!
sigi [Usunięty]
Wysłany: 2010-01-16, 21:41
Kanalia napisał/a:
sigi napisał/a:
Kanalia napisał/a:
W telewizji teraz nie ma fajnych odcinków. Na Polsacie 2 jest najgorszy okres, bo jest teraz około 300 odcinka, tak więc dopiero za jakieś 4 tygodnie zacznie się znowu od początku. Na Polsacie popołudniu leci 3. sezon, czyli takie sobie odcinki, choć w przyszłym tygodniu będzie po jednym długim odcinku (m. in. "Lato w mieście" i "Browar z kominem").
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.