Wysłany: 2011-06-27, 12:40 Własny scenariusz do ŚWK!
Na forum jest temat poświęcony propozycjom kolejnych odcinków, ale ja robię osobny temat, ponieważ prezentuję tutaj cały, własnoręcznie napisany scenariusz odcinka Kiepskich. Piszcie co o nim sądzicie i co byście w nim zmienili. Scenariusz jest bardziej podobny do starych odcinków Kiepskich, bo nie ma w nim miejsca na Greenboxy i te nudne postacie(Badura, Malinowska, Kozłowski). Scenariusz można pobrać tu: http://www.sendspace.pl/f...12f7f86eb9e34e6
Opis: Pewnego dnia Ferdek zauważa, że Paździoch znów ukradł papier z kibla. Chcąc przyłapać go na gorącym uczynku razem z Waldusiem chcą go nagrać. Paździoch jednak ich nakrywa i pod groźbą milicji pyta się, co oni robią. Ferdek wymyśla więc, że Walduś chce zostać reżyserem, a on go szkoli. Paździoch wpada na pomysł, żeby nakręcić film i wysłać go na konkurs "Reżyser jego mać".
- scenariusz jest za krótki, przydałoby się tam jeszcze dołożyć ze 2, 3 sceny,
- scena 3 i 5 jest zdecydowanie za którka, wypadałoby je rozwinąć,
- jak dla mnie za dużo parodii, jak na jeden odcinek. Ale trzeba powiedzieć, że nieźle się przy nich uśmiałem,
- scenę 6 (kręcenie filmu) widziałbym w piwnicy, a nie w pokoju Kiepskich,
Trzeba przyznać, że świetnie została ułożona scena kręcenia filmu (polewanie mlekiem, potknięcie się Waldka i Paździoch-małpa) Również zostały wymyślone niezłe teksty w prawie każdej scenie. Gdyby ten scenariusz (oczywiście z popawkami) został wykorzytany, nakręcono by jeden z najlepszych odcinków sezonu.
temat odcinka zbyt podobny do "Humoru telewizyjnego"
E tam podobny, podobne jest tylko to, że kręcili film, a fabuła jest zupełnie inna
Co do Twojego scenariusza, z chęcią go zaraz przeczytam:)
Może gdybyśmy zebrali kilka dobrych scenariuszy moglibyśmy spróbować wysłać je jakoś do Yoki, żeby zobaczył na czym polega prawdziwy humor!
Ostatnio zmieniony przez karlaine 2011-06-27, 13:43, w całości zmieniany 1 raz
Takie poprawki na pewno nie wyszły scenariuszowi na złe, teraz jest lepiej bo jest dłuższy:) Co do Twojego scenariusza to pomysł jest dobry, najlepsza była scena 11 Trzeba by dodać parę śmiesznych tekstów. Na końcu mogłoby być tak, że Boczek po tym mięsie zamienił się w Wilkołaka
A powiem Ci, że przyszło mi to do głowy, ale w nijak nie mogłem ułożyć dialogów do takich scen.. W końcu pomyślałem, żeby dokończyć już motyw obstrukcji, a nie zaczynać nowy
_________________ Polski Fiat 126p FL [KCH 1701] - smak 90-tych lat
Naprawdę trzeba by te scenariusze dopracować i w jakiś sposób wysłać do Yoki. Może napisać petycję do Polsatu? Napisałoby się, że to ma na celu zwiększenie oglądalności, a to przecież dla nich byłoby korzystne.
Zapraszam też innych do dyskusji na temat scenariuszy
"Piszę tę petycję w imieniu forum WWW.forum.kiepscy.org.pl oraz wszystkich fanów serialu „Świat według Kiepskich”. Chcielibyśmy poinformować, że ostatnie odcinki są coraz gorsze, a przez to znacznie spada oglądalność. Mamy wiele pomysłów jak sprawić, żeby odcinki stały się lepsze i tym samym, bardziej oglądalne. Tym samym zwracam się z uprzejmą prośbą o kontakt do reżysera serialu Patricka Yoki, w celu udzielenia mu rad dotyczących dalszych odcinków serialu, oraz nadesłania scenariuszy napisanych przez fanów."?
Daruj sobie, bo i tak nawet tego nie przeczyta (nie mówiąc już o stosowaniu się do waszych wytycznych).
Wiadomo, że żadna petycja nic nie da. Nawet jakby doszła taka do Yoki to on by przecież nie potraktował żadnych rad od amatorów poważnie, on ma się przecież za profesjonalnego reżysera.
_________________ Usłyszeliśmy dziś nowinę,
że Cyc opuszcza Rodzinę.
Rusza sobie w świat daleki,
hen, za góry, hen, za rzeki.
Rusza sobie w świat nieznany
i kompletnie poje**ny.
Scenariusz niestety beznadziejny, pełen błedów, przez co z trudem się go czytało. Nie dokończone sceny, za krótkie dialogi, zupełnie wprowadzające zamieszanie. Ogólnie wygląda to chaotycznie i "kiepsko"...
Jesteś niczym nasi obecni scenarzysci. Mają doskonałe pomysły, ale ich wykonanie jest tragiczne. Sam postaram się napisac scenariusz do tego pomysłu, jeśli oczywiscie wyrazisz zgode.
_________________ Polski Fiat 126p FL [KCH 1701] - smak 90-tych lat
_________________ Usłyszeliśmy dziś nowinę,
że Cyc opuszcza Rodzinę.
Rusza sobie w świat daleki,
hen, za góry, hen, za rzeki.
Rusza sobie w świat nieznany
i kompletnie poje**ny.
Przeczytalem scenariusz davida i masz chłopaku niezły dar. Studia proponuje jakies w tym kierunku .
Rzeczywiście, scenariusz wyżej wymienionego bardzo fajny, jak już wcześniej wspomniałam, życzę powodzenia w pisaniu dalszych dzieł
Co zaś sądzicie o moim scenariuszu: http://www.sendspace.pl/f...12f7f86eb9e34e6
P.S.: Proszę, nie mówcie, że taki odcinek już był. Rzeczywiście, w jednym z odcinków kręcili film, ale miało to zupełnie inną formę
Rzeczywiście, scenariusz wyżej wymienionego bardzo fajny, jak już wcześniej wspomniałam, życzę powodzenia w pisaniu dalszych dzieł
Co zaś sądzicie o moim scenariuszu: http://www.sendspace.pl/f...12f7f86eb9e34e6
P.S.: Proszę, nie mówcie, że taki odcinek już był. Rzeczywiście, w jednym z odcinków kręcili film, ale miało to zupełnie inną formę
Pierwsza scena mnie naprawde rozbawiła, potem jednak odwołanie do odcinka, w ktorym krecili film jest znaczne, koncowka jeszcze dobra - w starym stylu .
david123lost, twój scenariusz jest świetny, wyszedłby z niego doskonały odcinek
Najbardziej podobały mi się teksty:
FERDEK: No to ja nie wiem no.. Krasnoludki poszły se na piwo, nie? (śmiech)
BOCZEK: Panie Paździoch, a tego laczka to będziesz Pan gotował czy smażył? Co nie Panie Ferdku? (śmiech)
karlaine, twój scenariusz też fajny, tylko mógłby być troszeczkę dłuższy, ale takto jest świetnie
A tu przedstawiam swój pierwszy scenariusz do odcinka pt. "Gospodarz domu"
Kod:
Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować
Chciałem wrzucić plik na sendspace, ale niestety wyskakiwał jakiś błąd więc wrzuciłem na freakshare i trzeba czekać 60 sek ale nie zniechęcajcie się
_________________ Szanuj bliźniego swego...jak bliźniego swego
Ostatnio zmieniony przez Procjon 2011-07-03, 22:38, w całości zmieniany 2 razy