Poprawka, jutro jest 250 odcinek
Zapomniałem tu napisać. Przypadkowo zacząłem ocenę sezonu kiedy niespodziewanie się skończył (wtedy jeszcze nie było to wiadome), więc jest to najkrótszy sezon KR w historii (nawet 1 miał więcej odcinków) i tak jak pisałem wyżej jeden z najlepszych sezonów, a odcinki od dawna nie były tak dobre.Bździuch pisze: ↑2020-03-21, 20:52Taki sezon sobie wymarzyłem. Co prawda dopiero znam 4 odcinki, które są na prawdę na wysokim poziomie, ale patrząc na kroki które podjęto i drogę jaką wybraną w tej serii sądzę, że cały sezon będzie tak znakomity.
Było wiele na prawdę przejmujących historii, często zaskakujących i przede wszystkim: autentycznych, nie ma już taki ekscesów jak na początku bodajże 18 sezonu (lub 19), że Magda od niechcenia wybijała szyby, widać, że Madzia pokazała pięść producentom i pozbyto się wymuszonego widowiska, zresztą w tej serii tyle się dzieje, że nawet nie byłoby to potrzebne. Magda znowu jest bardzo inspirująca, w czwartym odcinku stworzyła taką więź między nią, a właścicielką. Do tego na prawdę można wiele samemu wynieść, nie tylko tricków kuchennych (fajnie, że w 4 odcinku do prawdopodobnie słabej kucharki podeszła nie z podejściem "zwolnić", ale z podejściem "nauczyć" i bardzo się postarała), ale wynieść można przede wszystkim jakieś własne przemyślenia, ja takie miałem po dość mocnym odcinku 3.
Do tego wystroje, kiedyś zupełnie bez gustu, teraz trafiły się dwa na prawdę ładne wnętrza.
jedyne zastrzeżenia mam do odcinka drugiego, który jest bardzo dobry, ale nie do końca jestem pewien czy wybrano dobrego "antagonistę".
270 - Szybka szama/Schadzka Przy Piecu (bistro) - 9,5/10
271 - Pizza Bella/Dzik i Dąb (oberża) - 8,5/10
272 - Pod Kamienicą/Przyjemnie Podjadaj - 10/10
273 - Smacznego/Lis i Kura - 9/10
Na stan dzisiejszy czyli cztery odcinki to jeden z lepszych sezonów!