Familiada
- Kiepski Widz
- Administrator|Red. Naczelny
Re: Familiada
Niedziela, 4 lutego:
Dwie rodziny, dawno tak nie było. Trochę mnie zdziwiło to pytanie o miasto ze zwierzęciem - zarówno to, że nie wiedzieli co powiedzieć, jak i odpowiedzi ukryte na tablicy. W finale znowu zabrakło, ale podejrzewam, że gdyby druga zawodniczka powiedziała aparat, to by im brakło kilka punktów jak wczoraj.
Dwie rodziny, dawno tak nie było. Trochę mnie zdziwiło to pytanie o miasto ze zwierzęciem - zarówno to, że nie wiedzieli co powiedzieć, jak i odpowiedzi ukryte na tablicy. W finale znowu zabrakło, ale podejrzewam, że gdyby druga zawodniczka powiedziała aparat, to by im brakło kilka punktów jak wczoraj.

Co prawda w nazwie ''Karpacz" znajduje sie "karp", ale nie ma to nic wspolnego z karpiem. Nazwa oznacza zupelnie co innego.
- Kiepski Widz
Ciekawe czy Bierutowice by podciągnęli pod Karpacz
Szkoda rolników, pytania łatwe w finale a po chwilowym zastanowieniu. Nie wpadli też na porządki wiosenne co się nasuwa samo przecież, zwłaszcza na wsi.

Szkoda rolników, pytania łatwe w finale a po chwilowym zastanowieniu. Nie wpadli też na porządki wiosenne co się nasuwa samo przecież, zwłaszcza na wsi.
- Panie, nie dam bo nie mam, nawet jakbym chciał dać to nie dam bo mnie wyżarli do zera, do cna !
- Ale kto pana wyżarł ?
- Jak to kto, Pażdziochy biznesmeny zasrane...
- To u pana też byli ?
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?

To fake czy ktoś bez autokorekty nie może pracować

- Panie, nie dam bo nie mam, nawet jakbym chciał dać to nie dam bo mnie wyżarli do zera, do cna !
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
- Kiepski Widz
I nic pan nie pisałeś 

- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
- Kiepski Widz
-
- Edzio Listonosz
Od marca Familiada 7 razy w tygodniu
- Kiepski Widz
Emisja będzie codziennie o 14:00, ale w tygodniu to będą powtórki, co już jest pewne.
Ostatnio zmieniony 2018-02-13, 16:16 przez Kiepski Widz, łącznie zmieniany 1 raz.

- Kiepski Widz
Niedziela, 25 lutego:
Ten Escape Room niby młodzi, ale kumaci. Dobrze zgadywali w eliminacjach, w finale też dobrze, bo pytania proste. Gdyby zdążył z tą listą zakupów, to by pewnie wygrali. Dziś powtórzyło się pytanie o przyrząd lekkoatlety - sztacheta
Szkoda, że Karol do tego nie nawiązał. A przeciwnicy? Kurde, nawet nie wiedziałem, że w Polsce dzieją się takie rzeczy i ludzie mogą w taki sposób zajmować się lokomotywami. Bardzo ciekawy temat i ogólnie fajny odcinek.
Ten Escape Room niby młodzi, ale kumaci. Dobrze zgadywali w eliminacjach, w finale też dobrze, bo pytania proste. Gdyby zdążył z tą listą zakupów, to by pewnie wygrali. Dziś powtórzyło się pytanie o przyrząd lekkoatlety - sztacheta

- Kiepski Widz
https://www.facebook.com/FamiliadaTVP/p ... 1076368818
Czapki z głów. Reakcja na wszelkie wątpliwości pojawia się w ciągu kilku godzin, co jest przejawem gigantycznego wręcz szacunku do widzów. Sznuk już kiedyś przepraszał, dzisiaj Karol przeprasza i przyznaje się do błędu. A przeprosin ze strony Gesslerowej czy Ibisza za wszelkie chamowate i głupie odzywki się nigdy nie doczekamy. To właśnie jest różnica między zagraniczną korporacją nastawioną tylko i wyłącznie na zysk, a instytucją publiczną, gdzie na pierwszym miejscu jest widz.
Ale swoją drogą te baby, co zrobiły aferę na Facebooku trochę przesadziły, bo przecież każdy widz "Familiady" zna styl Karola
Dzisiaj kibicowałem oczywiście paniom Jaworniczankom, a wygrali niestety ci młodzi. Ta druga w finale jakie oczy zrobiła przy pytaniu o tryb
Potem 2 zera na koniec i pozamiatane.
Czapki z głów. Reakcja na wszelkie wątpliwości pojawia się w ciągu kilku godzin, co jest przejawem gigantycznego wręcz szacunku do widzów. Sznuk już kiedyś przepraszał, dzisiaj Karol przeprasza i przyznaje się do błędu. A przeprosin ze strony Gesslerowej czy Ibisza za wszelkie chamowate i głupie odzywki się nigdy nie doczekamy. To właśnie jest różnica między zagraniczną korporacją nastawioną tylko i wyłącznie na zysk, a instytucją publiczną, gdzie na pierwszym miejscu jest widz.
Ale swoją drogą te baby, co zrobiły aferę na Facebooku trochę przesadziły, bo przecież każdy widz "Familiady" zna styl Karola

Dzisiaj kibicowałem oczywiście paniom Jaworniczankom, a wygrali niestety ci młodzi. Ta druga w finale jakie oczy zrobiła przy pytaniu o tryb

Te kobieciny mi już wczoraj nie podeszły, jakieś takie nawiedzone się wydawały i się okazało że słusznie, bo zrobiły z igły widły. A jeszcze jakaś jak głośno klaskała 
A w niedzielę młodzi popełnili podstawowy błąd w finale wystawiając taką zawodniczkę. Przecież dla stałych widzów okularnica przy kości to wyznacznik małego rozumu.

A w niedzielę młodzi popełnili podstawowy błąd w finale wystawiając taką zawodniczkę. Przecież dla stałych widzów okularnica przy kości to wyznacznik małego rozumu.
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
Jak to dobrze że w końcu pożegnaliśmy się z tymi "Barciściami" i to bez głównej wygranej.
Muzyk w orkiestrze "Skrzypczak" czy jakoś tak, co za dno.
Pytanie o królową owadów z pół roku temu było, wystarczyło oglądać program do którego się zgłosiło !
Finał przez tych drugich spokojnie do wygrania.
Muzyk w orkiestrze "Skrzypczak" czy jakoś tak, co za dno.
Pytanie o królową owadów z pół roku temu było, wystarczyło oglądać program do którego się zgłosiło !
Finał przez tych drugich spokojnie do wygrania.
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
Familiada 1 kwietnia 2018 odcinek świąteczny
Zebrać 10 dzieciaków w jednym miejscu i czasie w telewizji i żeby to nie irytowało to prawdziwy cud wielkanocny.
Bardzo fajny odcinek wyszedł, te dzieciaki to więcej rozumu i ogłady mają niż te wszystkie Muchy, Ibisze, Karolaki i inne Frankensteiny z dupy. Do tego nie było wrażenia że znają pytania i odpowiedzi, nawet w finale. Pytania też nie jakieś głupie jak to bywało w specjalnych odcinkach.
Bardzo fajny odcinek wyszedł, te dzieciaki to więcej rozumu i ogłady mają niż te wszystkie Muchy, Ibisze, Karolaki i inne Frankensteiny z dupy. Do tego nie było wrażenia że znają pytania i odpowiedzi, nawet w finale. Pytania też nie jakieś głupie jak to bywało w specjalnych odcinkach.
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
- Kiepski Widz
Mnie też się podobał dzisiejszy odcinek. Dzieciaki nie były przemądrzałe, jak to w TVN-ie, tylko normalne, uśmiechnięte, niektóre ciut onieśmielone, przez co fajnie się na nich patrzyło. Karol też ładnie z nimi rozmawiał. Bez darcia ryja i innych głupich min się obyło.

Familiada 2 kwietnia 2018 odcinek świąteczny 2
No dzisiaj to bym nie powiedział że to drużyny kultury ludowej tylko z jakiś horrorów klasy B 
Zwłaszcza ta ekipa z Kutna, tam dwóch Ulińskich widziałem !
I jakie słabe odpowiedzi dawali, deser z sera: "twarożek" i "bułka z serem"
Do tego ten drugi w finale musiał słyszeć pytania wcześniej bo odpowiadał jak z nut a na szybkiego Billa nie wygląda.

Zwłaszcza ta ekipa z Kutna, tam dwóch Ulińskich widziałem !
I jakie słabe odpowiedzi dawali, deser z sera: "twarożek" i "bułka z serem"

Do tego ten drugi w finale musiał słyszeć pytania wcześniej bo odpowiadał jak z nut a na szybkiego Billa nie wygląda.
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
Po raz drugi sie zdarzylo, ze uczenik na pytanie "cos niskiego?" zrozumial "cos chinskiego"