Świat według Kiepskich

Świat według Kiepskich FORUM

Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane
  • Więcej…
    • Tematy bez odpowiedzi
    • Aktywne tematy
    • Szukaj
  • Fora
  • Użytkownicy
    • Zespół administracyjny
  • FAQ
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Szukaj
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strona główna Offtopic Ćwiartki 3/4 Polityka/wydarzenia
  • Szukaj
    • Dzisiaj jest 2021-03-04, 01:03
    • Strefa czasowa UTC+01:00

Śledź nas:

KLIKNIJ! -> jeśli chcesz wiedzieć wszystko o ŚWIECIE WEDŁUG KIEPSKICH:

Jaką partię polityczną popierasz?

ODPOWIEDZ
Wyszukiwanie zaawansowane
  • Strona 11 z 15
    • Przejdź do strony:
  • Poprzednia
  • 1
  • …
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • …
  • 15
  • Następna

Którą partię polityczną popierasz:

KORWiN
10
24%
Nowoczesna PL
1
2%
Platforma Obywatelska
8
19%
Polskie Stronnictwo Ludowe
1
2%
Prawo i Sprawiedliwość
13
31%
Ruch Pawła Kukiza
8
19%
Ruch Narodowy
1
2%
Samoobrona
0
Brak głosów
Sojusz Lewicy Demokratycznej
0
Brak głosów
Twój Ruch
0
Brak głosów
Nowa Prawica
0
Brak głosów

Liczba głosów: 42
Twój głos został zarejestrowany.
Awatar użytkownika
Inn
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Re: Jaką partię polityczną popierasz?

Post autor: Inn » 2015-10-19, 20:16

U Lisa o 21:35 będą inni kandydaci plus jutrzejsza debata ze wszystkimi. Niestety, tak to jest w Polsce, że rządowe media i media kupione przez zagranicę uznają tylko 2 partie systemowe. Smutne ale prawdziwe.
Awatar użytkownika
Kiepski Widz
Administrator|Red. Naczelny
Administrator|Red. Naczelny

Post autor: Kiepski Widz » 2015-10-19, 20:21

Jutro ma być? To dobrze, ale dziwne, że tak mało o tym mówią, bo się przyznam, że nie wiedziałem. A dzisiejsza debata to jak zwykle żadnych konkretów, tylko wypominanie sobie nawzajem błędów.
REGULAMIN FORUM
Awatar użytkownika
Inn
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Inn » 2015-10-19, 20:31

No bo o to chodziło żeby jak najmniej osób o tym wiedziało. O tym że jest jutro debata wiedziałem tylko dlatego, że jeszcze nikt nie mówił o tej dzisiejszej.
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Post autor: Kizior » 2015-10-19, 22:54

Debatę u Lisa zorganizowano naprędce, stąd jej nie mogli wcześniej reklamować.

Jeśli debata Szydło - Kopacz była nijaka to ta u Lisa to czysty dramat i nędza.
Jakaś niewiadomo co z kolczykiem w nosie, Petru bez jaj, Nowacka nakręcona jak katarynka, Piechociński zapomniał, że przez 8 lat wspiera ten najgorszy rząd w historii i jedynie Wipler coś sobą reprezentował. Kukiz w ogóle się wypiął. Ogólny bełkot.
Ostatnio zmieniony 2015-10-19, 22:57 przez Kizior, łącznie zmieniany 2 razy.
- Panie, nie dam bo nie mam, nawet jakbym chciał dać to nie dam bo mnie wyżarli do zera, do cna !
- Ale kto pana wyżarł ?
- Jak to kto, Pażdziochy biznesmeny zasrane...
- To u pana też byli ?
Awatar użytkownika
Inn
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Inn » 2015-10-20, 09:11

Poza tym wszystko w pośpiechu, rzekome 40 sekund zamieniało się w 30, jak było coś dla Lisa niewygodne. Liczę na dzisiejszą debatę liderów, może będzie merytoryczna.
Awatar użytkownika
Miguel
Waldek
Waldek

Post autor: Miguel » 2015-10-20, 10:30

To co było u Lisa to przecież nawet nie debata. Skojarzyło mi się to z walczącymi kotami :P. Nie jest możliwe aby w tak małej przestrzeni i tak krótkim czasie tyle osób mogło się wypowiedzieć. Z kolei forma debaty taka jak u Kopacz i Szydło jest bardzo statyczna i służy praktycznie wygłaszaniu wyuczonych monologów. Do tego to powtarzanie pytań, jakby Panie nie rozumiały po polsku i musiały ponownie usłyszeć pytanie zadane minutę wcześniej. Tu widać "inteligencję" obu sztabów, które wynegocjowały ten punkt. Gdyby jednak z rezygnować z tych sztywnych reguł wyglądało by to dokładnie jak u Lisa, bo w polskiej polityce nie ma kultury rozmowy. Dziś pewnie będzie jeden dziesięciu, każdy przy pulpicie wygłosi to czego się wyuczył, a jak zacznie się interakcja to zamieni się w przekrzykiwanie i bełkot.
Czas na odpowiedź 40 sekund żaden czas, w takim czasie można wygłosić tylko slogany. Powinien być na czas debaty osobny kanał, daliby Paniom 2 godziny na rozmowę, same bloki tematyczne bez pytań i ingerencja moderatora tylko w ostateczności. Jeśli kogoś by interesowało to oglądałby i 2h, jeśli nie to i 1h to za długo.

Kizior mówiąc o " nie wiadomo czym z kolczykiem" masz na myśli Panią z Partii Razem? Trochę kultury w wypowiedzi, to jednak jest kobieta i należy się odrobina szacunku, bez takich sformułowań (nie jestem sympatykiem tej partii, Panią widziałem pierwszy raz na oczy, ale mimo wszystko wypadało by nieco pohamować język). Nasi politycy wypowiadają się często w podobnym tonie i potem debata wygląda tak jak wygląda.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Post autor: Kizior » 2015-10-20, 15:13

Panie, polski poseł powinien mieć kulturę także w wyglądzie zewnętrznym a ta nowa subkultura, bo partią tego nazwać nie można jej nie ma.

Dzisiaj ma być Kukiz i Korwin - liczę na ostrą jazdę bez trzymanki :lol:
- Panie, nie dam bo nie mam, nawet jakbym chciał dać to nie dam bo mnie wyżarli do zera, do cna !
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
Awatar użytkownika
Matrixun
Redakcja
Redakcja

Post autor: Matrixun » 2015-10-20, 16:59

Kizior pisze:Dzisiaj ma być Kukiz i Korwin - liczę na ostrą jazdę bez trzymanki :lol:
No, dokładnie. Też na to czekam. W debacie prezydenckiej wypadli najlepiej. Ich wypowiedzi momentami zwyczajnie miażdżyły. Ciekaw jestem jak inni kandydaci wypadną. Ciekawe co ZLew albo Petru zaproponuje. :lol:
Ostatnio zmieniony 2015-10-20, 17:21 przez Matrixun, łącznie zmieniany 3 razy.
Obrazek
... Bo byłem bezdomny, a ugościłeś mnie,
byłem głodny, a nakarmiłeś mnie,
było mi zimno, a odziałeś mnie...
Fredzio i Edzio

Post autor: Fredzio i Edzio » 2015-10-20, 17:26

Moim zdanie debatę wygrała Beta Szydło. Więcej argumentów, lepsza wiarygodność, dobra reklama swojej partii. Jak wy myślicie? ;-)
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Post autor: Kizior » 2015-10-20, 17:32

Kopacz pokonała się sama.

Kukiz przyjechał na debatę :D
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
Awatar użytkownika
Inn
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Inn » 2015-10-20, 17:38

Liczę na dobrą debatę. O ile nie będzie zagrywek wobec JKM i jego niewygodne aczkolwiek zmanipulowane wypowiedzi, wobec Kukiza o rzekomy brak programu, wobec Szydło o Smoleńsk, Kaczyńskiego itp.
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Post autor: Kizior » 2015-10-20, 17:45

Ja na miejscu Korwina bym wysłał tego gościa z trąbką, który by zagłuszał wypowiedzi Petru wyprowadzając go tym samym z równowagi :lol:
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
Fredzio i Edzio

Post autor: Fredzio i Edzio » 2015-10-20, 17:50

Kizior pisze:Ja na miejscu Korwina bym wysłał tego gościa z trąbką, który by zagłuszał wypowiedzi Petru wyprowadzając go tym samym z równowagi
Partia KORWiN i ich poglądy o zasiłkach, finansach etc... ;-)
Szymi1
Halinka
Halinka

Post autor: Szymi1 » 2015-10-20, 18:09

No właśnie, jakie macie poglądy na zasiłki, rozdawnictwo ?
I na swobodę dzałalności gospodarczej, podatki, kontrole skarbowe itd. ?

Czy jesteście za tym żeby podatki były wysokie, kontrole intensywne a udział państwa w gospodarce duży, czy jednak liberalizm gospodarczy i wspieramy ludzi PRACOWITYCH a nie leni typu "Dawaj babka rentę? "
I kto w Polsce jest wg Was prawicą a kto tylko ją udaje?

Ubolewam nad tym że w ogóle nie podnosicie tutaj tych tematów tylko jakieś zupełnie nieistotne.

Chociaż tutaj pewnie ilu ludzi tyle opinii - większość z Was i tak pewnie własnej działalności nawet nigdy nie założy nie mówiąc już o jakimś zarabianiu :-/ Bo w Polsce się nie da a bogaty to złodziej, prawda ?
Liczę na jakieś ciekawe i konstruktywne opinie z Waszej strony :)
Ostatnio zmieniony 2015-10-20, 18:14 przez Szymi1, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Inn
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Inn » 2015-10-20, 20:48

Szymi1: Moim zdaniem zero zasiłków dla imigrantów zarobkowych czy jak kto woli "uchodźców". Zero zasiłków dla tych, którzy uchylają się od pracy. Oczywiście jeśli ktoś nie może pracować ze względów zdrowotnych to renta. Jeśli ktoś się uchyla bo lubi się napić, zero tolerancji i zero pomocy finansowej. Tylko odpowiednie ośrodki. Swoboda działalności gospodarczej powinna być kapitalistyczna, powinien w końcu zapanować pełny kapitalizm jak w USA 100 lat temu. Kapitalizm taki jak w Singapurze a nie taki, który jest obecnie promowany przez ue. Bardzo ciekawe pytanie, kto jest prawicą a kto lewicą w Polsce. Moim zdaniem typowa prawica to Korwin, Kukiz, Narodowcy. Lewica to PO, SLD czy jakieś tam inne nowe twory bez twarzy towarzysza Millera, partia Razem, PSL, Nowoczesna. Czyli partie systemowe. PiS to moim zdaniem taka partia centrum, lub lewica chrześcijańska. Bo na pewno nie prawica.

Jeśli chodzi o debatę ubolewam nad traktowaniem Pawła Kukiza. 2 razy wcinanie mu się w zdanie, zabieranie mu jakże cennego czasu, minuta na wysłowienie to jakaś parodia. I nie żal mi pani Kopacz. Sztab PO przygotowywał się na ataki ze strony pani Szydło, a tu jeszcze dobra ofensywa JKM i w szczególności Kukiza. Oby PO notowania spadły jeszcze bardziej, ZL nie dostała się do sejmu, a 2 i 3 siłą w sejmie przed PO był Kukiz i JKM.
Awatar użytkownika
Miguel
Waldek
Waldek

Post autor: Miguel » 2015-10-20, 21:54

Żywsza debata, ale głownie za sprawą Korwina. Widać, że wiedział co chce powiedzieć i zrobił to wyraziście i z przytupem. JKM umie jasno, ciekawie i krótko komunikować, a to było konieczne w tej formie debaty.

Petru nudny, ale to bankowiec i ekonomista, więc można było się tego spodziewać. Nie wygląda mi na błyskotliwego, nie udało mu się wyróżnić, ale pokazał swoje pomysły, widać, że jakiś koncept ma i na próg powinno wystarczyć.

Nowacka i Piechociński podobnie pod względem formy, dość dobrze klepali to co sobie przygotowali, może odrobinę bardziej wyraziście od Nowoczesnej, ale i tak wypadło to przeciętnie, jeśli ktoś ich nie popiera to raczej nowych wyborców nie przygarną.

Ten facet z Razem całkiem niezły, składnie się wypowiadał i miał sporo do powiedzenia, jako mówca podobał mi się.

Kopacz i Szydło podobnie jak wczoraj, nic nowego nie mówiły. Premier miała kilka przejęzyczeń i zacięć, a Pani Prezes była jak dobrze zaprogramowany, ale jednostajny robot: "mamy konkrety, mamy program, potrzebujemy pełni władzy".

Wizerunkowo Kukiz chyba najgorzej, chciał być jak Korwin, ale ewidentnie nie ma tej płynności i opanowania, zacinał się, miotał i rzucał hasełkami. Może niektóre Jego postulaty nie są złe, ale ewidentnie sobie nie radzi w tej formule i szukanie winy w dziennikarzach wcale mu nie pomaga. Widać, że nie umie nad sobą panować i kontrolować emocji.

Celowo nie oceniałem treści wystąpień, bo te każdy widzi jak chce i trudno jest tu obiektywnie podać co komu pasuje :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Post autor: Kizior » 2015-10-20, 22:49

Kukiz i Korwin nie zawiedli, ze śmiechu można było pęc :lol:

Kukiz nieźle orał Kopaczową i pseudodziennikarzy (temu sapiącemu Gugale to się posrało i expose wygłaszał jakby sam startował). Korwin nie chciał być gorszy i też zaczął pluć w jej stronę. Takie debaty to mogę oglądać co tydzień.

Nowacka wyklepane regułki jak wczoraj u Lisa.

Petru ma mniej życia w sobie niż dwa razy starszy Korwin.

Piechociński - jak to dobrze zauważył jeden z dziennikarzy, tylko przez 3 lata III RP nie byli w żadnym rządzie a dziś gada co należy zmienić :roll:

Gościu z Razem - najwięcej zyskał dla swojego ugrupowania, zabiera tym samym głosy Zlewowi i PO.

Kopacz i Szydło, jedna rozhisteryzowana psychicznie a druga śpiąca - obie na minus ale Szydło miała za zadanie nie tracić głosów wdając się w jakieś przypychanki.

A propos przepychanek - co za chamówa przed debatą, wszystkie komitety sobie wchodziły bez problemu a Szydło ochrona zagrodziła drogę i jeszcze wyrywali transparenty. Co to ma być - wolność w wydaniu PO ?!

Brakowało jakiś ciekawych zagrywek, jakiegoś araba z kozą na przykład.
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Post autor: Kizior » 2015-10-21, 15:59

Nie tylko mi się tak Zandberg skojarzył :lol:

Obrazek
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
Awatar użytkownika
Inn
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Inn » 2015-10-21, 16:06

Mimo że Zandberg, Razem to lewica, to nic do nich nie mam. Mam wrażenie, że można z nimi porozmawiać na poziomie. Bo to co robi ZLEW to ta sama komuna co SLD. PS. czemu Nowacka nie mrugała oczami przez 40-50 sekund podczas swoich wypowiedzi? Cyborg? Robot? Kłamstwa?
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Post autor: Kizior » 2015-10-21, 16:12

Inn pisze:Mimo że Zandberg, Razem to lewica, to nic do nich nie mam. Mam wrażenie, że można z nimi porozmawiać na poziomie. Bo to co robi ZLEW to ta sama komuna co SLD. PS. czemu Nowacka nie mrugała oczami przez 40-50 sekund podczas swoich wypowiedzi? Cyborg? Robot? Kłamstwa?
Prompter.

Kłamie to Petru bo ten z kolei zamyka oczy.
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
Fredzio i Edzio

Post autor: Fredzio i Edzio » 2015-10-21, 16:38

Przeprowadzone debaty mogą zaważyć na trzecim miejscu politycznego podium. Ciasno jest i nadal każdy będzie chciał wejść do sejmu. Wybory już w niedzielę. :-)
Awatar użytkownika
Biegacz
Boczek
Boczek

Post autor: Biegacz » 2015-10-21, 17:25

Fredzio i Edzio pisze:Przeprowadzone debaty mogą zaważyć na trzecim miejscu politycznego podium. Ciasno jest i nadal każdy będzie chciał wejść do sejmu. Wybory już w niedzielę.
Dwa pierwsze miejsca to Korwin i Kukiz, a to trzecie to niby kto miałby być?
Fredzio i Edzio

Post autor: Fredzio i Edzio » 2015-10-22, 12:47

Płażej pisze:Dwa pierwsze miejsca to Korwin i Kukiz, a to trzecie to niby kto miałby być?
Jak to niby Kukiz i Korwin jak najwięcej poparcia mają dwie stołeczne partię, których debata była w poniedziałek. ;-) Chodzi mnie o to, że poparcie debatą głównie zwiększyli sobie Kukiz i Zandberg. ;-)
Awatar użytkownika
Biegacz
Boczek
Boczek

Post autor: Biegacz » 2015-10-22, 12:54

Fredzio i Edzio pisze: Jak to niby Kukiz i Korwin jak najwięcej poparcia mają dwie stołeczne partię,
Wiem niestety i nadziwić się nie mogę, że ludzie tak dają się nabierać
Fredzio i Edzio pisze:Zandberg
Jak zaczął mówić o uchodźcach to pomyślałem "panu już dziękujemy"...
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Post autor: Kizior » 2015-10-22, 15:54

Kulczyk i Kwiatkowski na wczoraj opublikowanych nagraniach narzekali na Mariusza Kamińskiego (CBA) - to pokazuje jeszcze dobitniej na kogo głosować w niedzielę.
Na samych Ciechu Polska straciła lekką ręką miliard, a takich podejrzanych prywatyzacji przez ostatnie lata były setki. Potem krzyk sapiącego Gugały, że deficyt jest. Przestańcie najpierw kraść i rozdawać nasze firmy za bezcen swoim kolesiom !
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
ODPOWIEDZ

• Strona 11 z 15
    • Przejdź do strony:
  • Poprzednia
  • 1
  • …
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13