Świat według Kiepskich

Świat według Kiepskich FORUM

Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane
  • Więcej…
    • Tematy bez odpowiedzi
    • Aktywne tematy
    • Szukaj
  • Fora
  • Użytkownicy
    • Zespół administracyjny
  • FAQ
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Szukaj
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strona główna Offtopic Ćwiartki 3/4 Polityka/wydarzenia
  • Szukaj
    • Dzisiaj jest 2021-01-24, 19:21
    • Strefa czasowa UTC+01:00

Śledź nas:

KLIKNIJ! -> jeśli chcesz wiedzieć wszystko o ŚWIECIE WEDŁUG KIEPSKICH:

Co się dzieje w kraju

ODPOWIEDZ
Wyszukiwanie zaawansowane
  • Strona 86 z 89
    • Przejdź do strony:
  • Poprzednia
  • 1
  • …
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Następna

Czy jesteś za odwołaniem rządu Mateusza Morawieckiego?

TAK
27
61%
NIE
17
39%

Liczba głosów: 44
Twój głos został zarejestrowany.
Gaudyp
Edzio Listonosz
Edzio Listonosz

COVID i dalsze losy sklepów?

Post autor: Gaudyp » 2020-06-25, 08:05

Jak myślicie, czy mądre i rozsądne jest zamykanie sklepów ze względu na COVID i otwieranie go w internecie? Wiele firm tak robi nie wiedząc ze niektóre sklepy istnieją już XX lat i bycie na fali ze sprzedażą jest także trudne.. Czy Wy byście całkowicie zamykali sklepy czy próbowali sił jednak z internetem?
Awatar użytkownika
GigiLacrimoso
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Re: Wybory prezydenckie 2020

Post autor: GigiLacrimoso » 2020-07-19, 22:37

Wracam po zaledwie kilku dniach.
Macie swój światopogląd. Kurski, który tak ładnie o nim nawijał za pośrednictwem swojej wielkiej tuby, właśnie wziął ślub z drugą żoną, mimo że z pierwszą miał trójkę dzieci, a żona też miała z pierwszym mężem dziecko. Plus oczywiście prezes był obecny na ślubie.
A Rafał, który według niego miał niszczyć rodziny, dalej z pierwszą żoną. :D
Kizior i Pabfer:
https://www.youtube.com/watch?v=oVJA89XBQ_4
Balcyrewicz musi odejść!
Awatar użytkownika
Pabfer
USER DEKADY i Prowadzący Facebooka

Post autor: Pabfer » 2020-07-20, 14:45

Mówiłem i powtarzam, że nie mieszam decyzji politycznych z prywatnym życiem. Zależy mi tylko na decyzjach. Poza tym- znasz kulisy tych dwóch małżeństw? Potrafisz je opisać od początku trwania do teraz? Najłatwiej pochopnie osądzać. Jednak nawet jeśli masz rację, to życie Kurskiego nie ma wpływu na moje, więc co mi za różnica... Najważniejsze co robi zawodowo. Wiem, że kolejny raz to powtórzyłem, ale widzę, że trzeba...
Obrazek
Awatar użytkownika
GigiLacrimoso
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: GigiLacrimoso » 2020-07-20, 17:49

Nie miałoby to kompletnie żadnego znaczenia, gdyby nie fakt, że facet za pośrednictwem swojej partii i szczujni narzuca konkretne modele życia milionom Polaków, samemu mając na nie wygwizdane.
Balcyrewicz musi odejść!
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Post autor: Kizior » 2020-07-20, 19:22

Oglądasz ty w ogóle TVP czy tak pieprzysz bez sensu dla samego pieprzenia ? Przecież poza publicystyką i teleturniejami reszta TVP to taka sama zgnilizna co tvn i polsat.
- Panie, nie dam bo nie mam, nawet jakbym chciał dać to nie dam bo mnie wyżarli do zera, do cna !
- Ale kto pana wyżarł ?
- Jak to kto, Pażdziochy biznesmeny zasrane...
- To u pana też byli ?
Awatar użytkownika
Owca
Halinka
Halinka

Post autor: Owca » 2020-07-20, 22:49

GigiLacrimoso pisze: ↑
2020-07-19, 22:37
Wracam po zaledwie kilku dniach.
Macie swój światopogląd. Kurski, który tak ładnie o nim nawijał za pośrednictwem swojej wielkiej tuby, właśnie wziął ślub z drugą żoną, mimo że z pierwszą miał trójkę dzieci, a żona też miała z pierwszym mężem dziecko. Plus oczywiście prezes był obecny na ślubie.
A Rafał, który według niego miał niszczyć rodziny, dalej z pierwszą żoną. :D
Kizior i Pabfer:
https://www.youtube.com/watch?v=oVJA89XBQ_4
1. Co do drugiego ślubu (kościelnego!) Jacka Kurskiego (przy czym internauci(?) pisali głupoty o powtórce I Komunii Świętej) to Cezary Pazura (aktor) jest lepszy od niego i ma trzy śluby kościelne (poprzednie zostały unieważnione)- jakoś nikt po nim mocno nie jechał (choć były jakieś krytyczne komentarze na ten temat) w przeciwieństwie
do ww. J. Kurskiego.
2. Odnośnie RT- raczej nie niszczyłby rodzin (w sensie rozbicie czyjegoś małżeństwa/związku przez niego)- sam wątek niszczenia rodzin z jego strony rzekomo miał polegać na dużej dominacji osób z odmiennymi preferencjami seksualnymi.
Awatar użytkownika
Owca
Halinka
Halinka

Post autor: Owca » 2020-07-21, 02:50

Sprostowanie do mojego komentarza z punktu 1, gdzie przy opisywaniu ślubu Jacka Kurskiego nawiązałam do Cezarego Pazury- owszem brał ślub 3 razy (z czego 1 to cywilny), ale tylko pierwsze małżeństwo jest nieważne, drugiego nie udało się unieważnić.
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Post autor: Kizior » 2020-07-22, 18:41

Wracając do propagandy w mediach, to dzisiaj obejrzałem fragment "faktów" tvn, zwłaszcza materiał o likwidacji Getta - ani jednego słowa o sprawcach :roll: Kiedyś to mówili chociaż naziści/hitlerowcy (co już było błędem) zamiast Niemcy a dziś nawet tych pierwszych określeń nie użyto... Nowa jakość bo nowy prowadzący ? Piotr K. ? Choćby z tego powodu głosuję na PiS/Dudę, żeby takie Tadle i inne Durczoki znowu nie postawiły nogi na Woronowicza !
- Panie, nie dam bo nie mam, nawet jakbym chciał dać to nie dam bo mnie wyżarli do zera, do cna !
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
Awatar użytkownika
GigiLacrimoso
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: GigiLacrimoso » 2020-07-22, 23:22

Oglądasz ty w ogóle TVP czy tak pieprzysz bez sensu dla samego pieprzenia ?
Nie oglądam telewizji od 10 lat. Ja analizuję wszystko samodzielnie.
Raz trafiłem przypadkowo na kawałek Dziennika o 19.30, myślałem, że zaraz wyrzucę telewizor przez okno. Tyle lizania dupy i atakowania Bogu ducha winnych ludzi nie widziałem w swoim 30-letnim życiu.
Wracając do propagandy w mediach
Za to w Dzienniku masz szczucie na Niemców 30 razy w wydaniu.
Zaraz będziesz miał repolonizację mediów i 100% mediów będzie podporządkowanych jednej partii, dosłownie jak za komuny lub jak w Rosji putinowskiej. Zadowolony będziesz?
A co do Niemiec, to podpowiesz może, ile PiS wynegocjował reperacji wojennych?
A o jakich reparacjach mowa, skoro dzięki nim dostaniemy gówno z Unii zamiast 100 miliardów :D W końcu ktoś normalny powiązał fundusze z praworządnością i może to powstrzyma rozwój reżimu w tym kraju.
Każdy, powtarzam, każdy dyktator rozpoczynał od rozwalenia sądownictwa.
głosuję na PiS/Dudę
Chwalisz się, czy żalisz?
Miłego płacenia za karty Sasina z podatków.
Balcyrewicz musi odejść!
Awatar użytkownika
Pabfer

Post autor: Pabfer » 2020-07-23, 08:43

Ja akurat wczoraj widziałem Dziennik i się uśmiałem jak powiedzieli, że Duda ZDECYDOWANIE wygrał wybory, więc wcale nie bronię TVP, ale mimo wszystko, Gigi, jeśli chcesz się merytorycznie wypowiadać i wiedzieć o czym mówisz, to jednak niestety musisz oglądać. Tzn. nie musisz, ale wtedy się nie wypowiadaj :P Dlatego, że inne media też często rozdmuchują problemy-np. areszt za obchodzenie Halloween to petycja jakiegoś anonimowego obywatela, której nikt w PiS nie bierze na serio, tylko po prostu mają obowiązek rozpatrzeć. Tak samo wpadki TVP są jakie są, ale dodatkowo są jeszcze rozdmuchiwane.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Post autor: Kizior » 2020-07-23, 15:26

2020-07-22, 23:22
Raz trafiłem przypadkowo na kawałek Dziennika o 19.30,
Ale Wiadomości to tylko 30 minut z 24 godzin z kilkunastu kanałów które ma TVP... A co z resztą ? Czemu nie oglądasz ?
Po prostu uwierzyłeś propagandzie (samodzielnie myślący gigi - dobre sobie) że Wiadomości mają jakąś ogromną rolę w wyborach Polaków. Przecież one same mają mniejszą oglądalność niż lecące o tej samej porze na Dwójce "Barwy Szczęścia" gdzie homoseksualista homoseksualistą homoseksualistę pogania... Więc naprawdę zacznij myśleć samodzielnie a nie słuchaj takich tuzów intelektu jak Nitras z Budką.

Miłego płacenia za karty Sasina z podatków.
I ty coś sam analizujesz :lol: Przecież karty mogłyby być te same gdyby Platforma nie zmieniła kandydata - więc jeśli już to sam zapłać za Kidawę.

Pabfer pisze: ↑
2020-07-23, 08:43
Ja akurat wczoraj widziałem Dziennik i się uśmiałem jak powiedzieli, że Duda ZDECYDOWANIE wygrał wybory,
Za to Borys(ław) Budka twierdzi że Duda poniósł klęskę bo nie wygrał w I turze :roll:
Po prostu Platforma chce przerzucić odpowiedzialność za swoją porażkę na wszystkich tylko nie na siebie. Dlatego tak samo dla nich jak Holecka winny też jest Hołownia i Kosiniak :lol: I ludzie mają w to oczywiście wierzyć bo oni tak mówią, całą prawdę całą dobę.
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
Awatar użytkownika
Pabfer

Post autor: Pabfer » 2020-07-24, 07:56

Kizior pisze: ↑
2020-07-23, 15:26
2020-07-22, 23:22
Raz trafiłem przypadkowo na kawałek Dziennika o 19.30,
Ale Wiadomości to tylko 30 minut z 24 godzin z kilkunastu kanałów które ma TVP... A co z resztą ? Czemu nie oglądasz ?
Po prostu uwierzyłeś propagandzie (samodzielnie myślący gigi - dobre sobie) że Wiadomości mają jakąś ogromną rolę w wyborach Polaków. Przecież one same mają mniejszą oglądalność niż lecące o tej samej porze na Dwójce "Barwy Szczęścia"
Jak byłem mały, to zawsze wolałem oglądać o 19:30 Kiepskich i myślę, że wiele innych osób też. (Wiem, że wcześniej Wiadomości i ogólnie całe TVP były inne, ale chodzi mi tylko o godzinę i przyzwyczajenia widzów.) Wiadomości nie mogą w tej chwili mieć dużego wpływu na cokolwiek, bo nawet osoby za PiS-em widzą ich żenadę. Ja je oglądam bardzo nieregularnie i nie robią mi różnicy.
Obrazek
Awatar użytkownika
GigiLacrimoso
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Re: Co się dzieje w kraju

Post autor: GigiLacrimoso » 2020-07-24, 08:52

jednak niestety musisz oglądać
Mogę obejrzeć, ale wtedy się składasz na onkologa dla mnie :P
Ale Wiadomości to tylko 30 minut z 24 godzin z kilkunastu kanałów
Wiadomości mają poza 19.30 też kilka innych wydań. A co z TVP Info? Przecież to Wiadomości 24h, tam dodatkowo masz Rachonia, Klarenbacha i Ogórek, którzy też łamią wszelkie standardy, jeśli gość nie jest z jedynej słusznej partii.
Już Olejnik, której nie cierpię, jest kilka klas wyżej.
TVP Info też jest dostępne na DVB-T, w odróżnieniu od innych mediów.
homoseksualista homoseksualistą homoseksualistę pogania
Urojenia prawakoidalne.
Przecież karty mogłyby być te same gdyby Platforma nie zmieniła kandydata
Trzaskowski to nie jedyna różnica, doszedł jeszcze Witkowski, który początkowo nie kandydował. No i na tych kartach była konkretna data, nie uważasz, że wpuszczanie kart z datą 10 maja w dniu 28 czerwca byłoby w porządku?
Platforma chce przerzucić odpowiedzialność za swoją porażkę na wszystkich tylko nie na siebie
Wystarczy, że nie mieli uczciwej kampanii. Udział Morawieckiego w kampanii teoretycznie bezpartyjnego Dudy, rozdawanie prezentów typu 13 i 14 emerytura, szczujnia w TVP nie przeciwstawiana w zasadzie niczym (TVN24 nie dociera na prowincję), wpływ kościoła na głosowanie szczególnie na prowincji, kantowanie z kartami wyborczymi za granicą (ale dziwnym trafem nie w USA, gdzie lepsze wyniki ma Duda), plus jeszcze akcja z ulotkami Poczty Polskiej do wszystkich domów, i ty twierdzisz, że Platforma nie miała utrudnionego zadania oraz miała zupełnie równe szanse? :roll:

A w zasadzie to trochę winy mają. Wystarczyło, gdyby w 2015 postawili Ziobrę przed TS. Zabrakło 4 posłów, z czego 9 z PO.
Balcyrewicz musi odejść!
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Post autor: Kizior » 2020-07-24, 17:36

Urojenia prawakoidalne.
I tyle wiesz co zjesz memów i innych gównianych zagrywek swojej strony która rzekomo walczy z hejtem...

A co z TVP Info
Zanim popełnisz kolejną taką głupotę to sprawdź jaką oglądalność ma TVP Info...
Średnio to 1/10 tego co programy ogłupiające młodzież albo np. Na dobre i na złe gdzie główną rolę gra przyjaciel Trzaskowskiego i jakoś włos z głowy mu nie spadnie (analogiczny przykład z tvn pokażesz ?). Tak właśnie wygląda ta pisowska propaganda i reżim na Woronicza, a ty łykasz brednie o jakiejś wielkiej mocy sprawczej dziennikarzy-amatorów.
Wystarczy, że nie mieli uczciwej kampanii.
Sprowadzanie wyników wyborów do kilku tygodni kampanii to też kit który dałeś sobie wcisnąć.
Nieuczciwa kampania - kolejny pusty slogan obok łamania konstytucji czy teraz praworządności.

A tak naprawdę jedyną nieuczciwą i nielegalną rzeczą w tych wyborach to była podmiana kandydatów przez PO. Na jakiej podstawie prawnej ? Przecież jeśli już to wszystko powinno się zacząć od początku, każdy powinien zbierać od nowa podpisy, rozliczyć jedną kampanię żeby zacząć drugą i tak dalej. A nie tak, że jednym podpisy przeszły z automatu, drugi sobie zbierał nielegalnie... I oni pieprzą o praworządności. A co by było gdyby i Rafalala miała slabe notowania, trzeciego konia by zmienili w czasie wyścigu i te wybory co już za nami też by blokowali ?
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
Awatar użytkownika
GigiLacrimoso
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: GigiLacrimoso » 2020-07-24, 18:32

Na dobre i na złe gdzie główną rolę gra przyjaciel Trzaskowskiego
Co to ma do rzeczy? Tu mowa o działaniach polityków. A wystarczy, że do TVN są zapraszani politycy wszystkich opcji.
A skoro już ci zależy, to w TVN często lecą filmy "Kiler" i "Chłopaki nie płaczą", w których grali Pazura i Rewiński, obecnie pro-PiS.
Zresztą, właśnie wyobraziłem sobie film z PiS-owskimi aktorami :D O ile się ich nazbiera na jeden film z terenu całej Polski.
sprawdź jaką oglądalność ma TVP Info...
W polityce oglądalności programów do poparcia nie przelicza się 1:1. Szczególnie na wioskach, gdzie jedna Grażyna rozpowiada 10 kolejnym to, co widziała.
No i różnica między obydwoma kandydatami była dużo, dużo mniejsza niż oglądalność.
pusty slogan obok łamania konstytucji czy teraz praworządności
jedyną nieuczciwą i nielegalną rzeczą w tych wyborach to była podmiana kandydatów przez PO.
Czyli ignorancja i chwalenie się nią.
I rozumiem, że odebranie uprawnień PKW i przyznanie w pełni PiSowcom też było legalne, oraz dążenie do wyborów w środku epidemii, aby emeryci mogli zagłosować pod wpływem 13 emerytury. Plus aby założyć, że 100% kopert doszłoby do mieszkań, szczególnie w Warszawie i Gdańsku, oraz aby poczta (jako spółka państwowa podporządkowana wiadomej partii) nie mogła kantować, to trzeba naiwnością przewyższać za przeproszeniem Arnolda Boczka. Przypominam też, że poczta miała dane osobowe Polaków, więc szybko by wyszło, na kogo głosowałeś, to też było legalne?
Ale nie, Platforma zła, bo jej kandydaci nie chcieli brać udziału w tej hucpie nie mającej nic wspólnego z demokracją.
I przypominam, że podmiana kandydatów była już po przesunięciu terminu wyborów.

A niedostarczenie kart wielu wyborcom zagranicznym to też przekroczenie horyzontu kilku tygodni?
Balcyrewicz musi odejść!
Mateusz 1997
ZAKAZ PISANIA
ZAKAZ PISANIA

Post autor: Mateusz 1997 » 2020-07-25, 10:05

A niby mówią że nie ma koronawirusa 🙄🙄. A tu dziś 580 nowych zakażeń koronawirusem 😑😐
Chyba ich pogięło za przeproszeniem 😐🤨
Awatar użytkownika
Kiepski Widz
Administrator|Red. Naczelny
Administrator|Red. Naczelny

Post autor: Kiepski Widz » 2020-07-25, 12:42

Co to jest 580 na 38-milionowy kraj? Znowu są ogniska w kopalniach i dlatego tak podskoczyło. Temat wyborów się skończył to teraz znowu wraca koronawirus, proste.
REGULAMIN FORUM
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Post autor: Kizior » 2020-07-25, 18:23

A skoro już ci zależy, to w TVN często lecą filmy "Kiler" i "Chłopaki nie płaczą", w których grali Pazura i Rewiński, obecnie pro-PiS.
Porównywać z powtórkami filmów kręconymi 20 lat wcześniej z nowopowstałymi serialami... :roll:

Grażyna to akurat na PO głosuje bo ten typ właśnie, wziąć 500 złotych i jeszcze kąsać rękę która daje udając inteligenta.

A co ludzie mówili ? Na przykład o gorsecie w którym chodzi Rafalala - ale o tym w TVP nie mówili... I no wlaśnie, w TVP też nie mówili nawet o nim Rafalala - więc skąd to się wzięło ? Z internetu. Więc dalej sobie pluj na supermoc sprawczą niszowego kanału jakim jest TVP Info szukając alibi dla własnych błędów.
Ale nie, Platforma zła, bo jej kandydaci nie chcieli brać udziału w tej hucpie nie mającej nic wspólnego z demokracją.
Gdyby Kidawa miała jakieś szanse to by tej zakłamanej i cynicznej ferajnie nic by nie przeszkadzało - nawet liczba zakażeń jak w Hiszpanii czy Włoszech. Żadnej gadki o demokracji by nie było tylko sapanie i wrzaski na całą Europę że PiS opóźnia wybory...
To w końcu przesunięciu czy odwołaniu ? Bo jeśli to było przesunięcie to Trzaskowski nie miał żadnego prawa wystartować i jeśli ktoś ma o coś mieć pretensje to tylko Hołownia z Kamyszem, którzy mieli szansę wejść do II tury. W normalnie działąjącym systemie prawnym PO już by była skończona. Jak PO zgodnie z prawem w ogóle rozliczy dwie różne kampanie wyborcze w ramach jednego wyścigu ? Powinni skończyć jak Nowoczesna Petru za nieścisłości finansowe.
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
Awatar użytkownika
GigiLacrimoso
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: GigiLacrimoso » 2020-07-25, 22:34

Tylko że te powtórki do dziś lecą, równie dobrze TVN mógłby te filmy dzisiaj bojkotować.
No i dalej proszę o jakiś film kinowy z 100% PiSowskimi aktorami :D
Gdyby Kidawa miała jakieś szanse
Wyborcy Kidawy bojkotowali "wybory" będące kpiną i nie mające nic wspólnego z wyborami, mieli w tym pełną rację, ile razy mam pisać o tym samym?! Do podmiany kandydata, która miała miejsce 15 maja, czyli 5 dni po terminie "wyborów", PO miała w pełni prawo, a wszystko odbyło się zgodnie z prawem, podpisy zostały zebrane zupełnie legalnie.
Czyli jednak IQ Boczka. :D
W normalnie działąjącym systemie prawnym PO już by była skończona.
"Normalny" system to taki, jaki szykuje nadprokurator Zero?
Poza tym masz za miedzą Białoruś, gdzie cała opozycja siedzi za kratkami.

No i widzę, że się jednak nie ustosunkowałeś do większości moich zarzutów, które wypisałem w kontekście nieczystych gier PiSu podczas wyborów (jak alerty RCB wzywające do pierwszeństwa dla emerytów w "równych" wyborach czy celowe niedostarczenie kart wyborcom zagranicznym, co obniżyło wynik dla RT), a odpowiadasz tylko na to, co wygodne, i piszesz po kilka razy to samo. Taka dyskusja nie ma sensu.
Balcyrewicz musi odejść!
Awatar użytkownika
GigiLacrimoso
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: GigiLacrimoso » 2020-07-26, 08:44

Jako że drugiego zdania nie mogłem początkowo zrozumieć, odpisuję teraz.
wziąć 500 złotych i jeszcze kąsać rękę która daje
A przepraszam, a ta "ręka która daje" to skąd ma pieniądze? One są "ich", czy może pochodzą m.in. ode mnie? Czyli widzę, że nie rozumiesz nie tylko podstaw funkcjonowania struktur państwa, lecz też podstaw funkcjonowania ekonomii i kolejny raz się chwalisz własną ignorancją, plus jeszcze pochwalasz przekupstwo wyborcze, które jest w każdym kraju poza Polską wysoce naganne.

Nie mam dzieci, lecz gdybym miał, to bym w życiu 500 plus nie wziął. Na programach socjalnych nijak nie skorzystałem, za to w sklepach widzę drożyznę, odkąd PO straciło władzę, w spożywczakach wydaję 2x więcej, bo przecież kasa na bombelki i patolę musi być, szkoda, że musi się na nich składać każdy Polak.
W zamian moja grupa społeczna jest od 5 lat atakowana i szykanowana, bo przecież Zerze ojciec umarł i trzeba z tego powodu zrobić porządek. O spadku liczby transplantacji może wiesz?

Plus budowa autostrad wyjątkowo spowolniła przez rozdawnictwo, a ja trochę jeżdżę po kraju i te autostrady są m.in. dla mnie.

A jak już chcesz kąsania ręki, która daje, to daleko szukać nie trzeba - Holecka atakująca WOŚP, mimo że z pomocy jej sprzętu korzystał jej synek.

No i nie spotkałem się, aby Trzaskowskiego nazywał ktoś tak, jak jednego transwestytę, co biorąc pod uwagę, że ma żonę i dzieci (w dodatku jedną żonę, w odróżnieniu od np. Kurskiego i Marty Kaczyńskiej) jest mocno niesmaczne. Akcja z gorsetem też mocno na siłę, nie dość, że na zdjęciu, na którym rzekomo miał być ten gorset, nic nie widać, to jeszcze autor momentalnie usunął tego tweeta, czyli sam zdał sprawę, że pisał głupoty. Jako że tweet był krótko, to i niewiele osób się dowiedziało i być może dlatego Wiadomości nie zrobiły materiału, a nie z powodu jakiejś przyzwoitości czy pozorów poziomu.
Balcyrewicz musi odejść!
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Post autor: Kizior » 2020-07-27, 18:06

Poziomu, tego z roku 2015 ? Mogli przecież założyć fikcyjne konto dziecku Trzaskowskiego i cytować go potem z przejęciem jak prawdę najprawdziwszą - za takim poziomem tęsknisz ?

w sklepach widzę drożyznę
W sklepach czy ustach oderwanych od rzeczywistości politykierów ? Oni przecież widzieli już bób po 40 złotych kilo... Czereśnie po 70 zł i tak dalej. Kupa pasożytów żywiących się tylko w stołówce sejmowej albo "u Sowy" wmówiła ci jak zwykle głupoty a ty powtarzasz jak mantrę. Jeśli coś zdrożało to minimalnie, bez uszczerbku na domowym budżecie. Natomiast sporo rzeczy potaniało - masło, cukier, jajka, benzyna i tak dalej. I to ludzie decydują czy coś jest za drogie a nie jakiś cyniczny dzban, który jedynie co może wiedzieć to cena grama kokainy.
w dodatku jedną żonę, w odróżnieniu od np. Kurskiego i Marty Kaczyńskiej
Coś się tak uczepił życia prywatnego ludzi jak właśnie ta Grażyna, która podczas wakacji za 500plus czyta na plaży kolorowe pisemka w stylu "Na żywo".
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
Awatar użytkownika
GigiLacrimoso
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: GigiLacrimoso » 2020-07-27, 18:34

Poziomu, tego z roku 2015 ?
A żebyś wiedział, że tak.
Córkę Dudy potem Lis przeprosił, a TVPiS nie przeprosiło nikogo przez 5 lat. Znowu się kompromitujesz.
W sklepach czy ustach oderwanych od rzeczywistości politykierów ?
Tak, i w ogóle jesteśmy bogaci i najlepsi, "cały świat zazdrości nam dobrobytu". Zrób lepiej zakupy i spróbuj patrzeć jak najdłużej na cenę na kasie, ale z uśmiechem na ustach.
A z benzyną w sytuacji, w której karakan dodał kilka nowych podatków i dalej stoi na wysokim poziomie pomimo rekordowo taniej ropy, a przez jeden dzień była nawet za darmo, to już się ostro błaźnisz.
A zresztą, nieźle widać:

Obrazek
Coś się tak uczepił życia prywatnego
Było 100 razy.
Balcyrewicz musi odejść!
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Post autor: Kizior » 2020-07-28, 22:53

A za co miałby ktoś kogoś teraz przepraszać, za prawdę która w oczy kole ?
Jedynie Budka może przepraszać nas wszystkich, wszystkich Polaków każdy powinien z PO przeprosić ! Bo to przez te ich pieprzenie o cudownej mocy sprawczej Kurskiego ten będzie jeszcze długo rządził na Woronicza.

Robię zakupy, pamięć mam dobrą, rachunki zbieram, nawet gazetkę ze sklepu starą znajdę przypadkiem i nic nie podrożało aż tak żeby bić na alarm. No ale, jak ktoś głosuje na taką myszkę-agresorkę która nie rozróżnia ceny za jedną kapustę z ceną za kilogram to z czym do ludzi wyjeżdzasz. Nic dziwnego że młodzież głosuje potem na takich jak jeszcze sama zakupów nie robi..

Benzyna... zobacz ile kosztowała w 2014 roku a ile teraz, jak obniżka o 25 % to jest nic to dlaczego podwyżka cen o 2,5 % czegoś innego przyprawia cię o taki ból dupska ? Typowa moralność Kalego.
karakan
Odezwał się głosujący na giganta, który jest wyższy od Jarka o grubość podeszwy (nie obcasa, podeszwy !).
I jeszcze kręci ustawione filmiki z małymi staruszkami że nibyyy taki wysokii :lol:
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
Awatar użytkownika
GigiLacrimoso
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: GigiLacrimoso » 2020-07-29, 09:31

prawdę

Prawdę, zaraz umrę ze śmiechu. A w zasadzie to nie jest śmieszne, nic a nic.
Przykładowo Konfederacja wygrała trzy procesy z Wiadomościami, a przeprosin na antenie oczywiście nie było.

Oddam głos osobom bardziej kompetentnym od anona z forum.
W swoim sprawozdaniu, złożonym na początku 2019 roku Sejmowi, Rada Języka Polskiego zajęła się kwestią krótkich tekstowych zapowiedzi materiałów reporterskich w Wiadomościach (tzw. „pasków”) z lat 2016-17. Stwierdzono, że 75% z nich zawiera określenia wartościujące, mające wpływać na poglądy widza. Jak konkluduje prof. Andrzej Markowski, język jest tu traktowany nie jako dobro społeczne, lecz jako instrument w walce politycznej służący jednemu z podmiotów politycznych w celu kreacji własnej wizji świata i narzucaniu jej obywatelom. [Ponadto] jednostronny przekaz prezentujący m.in. działania części społeczeństwa oraz jego parlamentarnej reprezentacji w sposób deprecjonujący powoduje, iż podmioty te są wykluczane ze wspólnoty.
11 czerwca 2019 roku Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji opublikowała raport krakowskich naukowców, w którym określili oni Wiadomości jako niepluralistyczne i propagujące fałszywy sukces rządu PiS.
31 stycznia 2020 Rada Etyki Mediów uznała, że „Wiadomości” są jednostronne i łamią wszystkie zasady karty etycznej powtarzając zarzuty wobec marszałka Grodzkiego.
Z benzyną już pisałem, sprawdź, ile kosztowała w 2014 na rynku światowym baryłka ropy naftowej, a sprawdź, ile kosztuje dziś i odejmij litr od ceny paliwa (wiesz w ogóle, ile litrów ma baryłka?) i wyjdą ci podatki. Wtedy dopiero zobaczysz "tańszą" benzynę. :D
I skoro Jarek tak krzyczał za PO, że podatki są wysokie, to czemu gdy jest już u władzy cały czas je podnosi?
głosujący na giganta
Kaczyński jest nazywany "małym człowiekiem" nie ze względu na fizyczny wzrost, lecz z zupełnie innych powodów.

Pytanie dodatkowe, dlaczego mi odpisujesz z takim opóźnieniem, czyżby instrukcje od oficera prowadzącego wchodziły? :D
Balcyrewicz musi odejść!
Mateusz 1997
ZAKAZ PISANIA
ZAKAZ PISANIA

Post autor: Mateusz 1997 » 2020-07-30, 09:40

Przypomnijmy że Mateusz morawiecki na początku lipca mówił, że wirusa nie trzeba już się bać. Że wirus jest w odwrocie. I jaki z tego płynie wniosek :?: Nowy rekord Polski w ilości osób zakażonych koronawirusem. Od dziś ten rekord wynosi 615. Konkluzja z tego jest następująca: wirus owszem jest w odwrocie, ale w przeciwną stronę :roll: . Czyli zamiast wypłaszczenia krzywej w dół, mamy krzywą do góry :roll:. Przy tym musimy pamiętać, że to są głównie ogniska koronawirusa na weselach i tak dalej i tym podobne :roll:
ODPOWIEDZ

• Strona 86 z 89
    • Przejdź do strony:
  • Poprzednia
  • 1
  • …
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89