438 Wiem co jem
Re: 438 Wiem co jem
"Kiepska bajka o złotym jajku" - ten sam motyw tylko zamiast Boczka wiejska baba.
Ty Yoków to nawet aktorów się nie chce szukać.
Ty Yoków to nawet aktorów się nie chce szukać.
- Panie, nie dam bo nie mam, nawet jakbym chciał dać to nie dam bo mnie wyżarli do zera, do cna !
- Ale kto pana wyżarł ?
- Jak to kto, Pażdziochy biznesmeny zasrane...
- To u pana też byli ?
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
- Kiepski Widz
- Administrator|Red. Naczelny
Na plus:
+ Styrczo jak widły w gnoju. (Boczek)
+ rozwolnienie Paździocha i jego Karwasz twarz
+ lekarstwa dla Paździocha
+ specjały Boczka
+ obserwacje Boczka
Na minus:
- pierdzenie w łóżku
- scena z karmieniem Ferdka śmietaną
- zakończenie
Ocena tego odcinka to 6,5/10.
+ Styrczo jak widły w gnoju. (Boczek)
+ rozwolnienie Paździocha i jego Karwasz twarz
+ lekarstwa dla Paździocha
+ specjały Boczka
+ obserwacje Boczka
Na minus:
- pierdzenie w łóżku
- scena z karmieniem Ferdka śmietaną
- zakończenie
Ocena tego odcinka to 6,5/10.

Według mnie odcinek śmieszny i ciekawy, z klimatem.
Też rozwaliło mnie to "Styrczo jak widły w gnoju".
Plusy:
- Scenka gdy Ferdek i Helenka są w łóżku i słychać sąsiadów
- Gadka Boczka
Minusy:
Raczej ich nie ma, wszystko mi się podobało.
Też rozwaliło mnie to "Styrczo jak widły w gnoju".
Plusy:
- Scenka gdy Ferdek i Helenka są w łóżku i słychać sąsiadów
- Gadka Boczka
Minusy:
Raczej ich nie ma, wszystko mi się podobało.

-
- Halinka
Najlepszy odcinek sezonu, mimo to i tak słaby. W sumie pomysł na odcinek niezły, jednak Yoka musi wszystko spierniczyć. Odcinek mimo wszystko nieprzemyślany, tak naprawdę nie było żadnego śledztwa, Boczek żałosny z tym jego wiejskim językiem. Co z tego że przesłanie tego odcinka było dobre, skoro nawet nie było w nim ani jednej śmiesznej sytuacji?
Ocena odcinka to 2/10 głównie za pomysł.
Ocena odcinka to 2/10 głównie za pomysł.
"Mordo ty moja czy ja pamiętam.."
I się dziwić że on ma taki a nie inny światopoglądpollen99 pisze:Szymi1 na Filmwebie pisze:Gwara Boczka - rewelacja. Świetnie zagrane problemy żołądkowe Paździocha.![]()
![]()

- Panie, nie dam bo nie mam, nawet jakbym chciał dać to nie dam bo mnie wyżarli do zera, do cna !
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
Pan mówi do mnie czy koło mnie?Kizior pisze:I się dziwić że on ma taki a nie inny światopoglądpollen99 pisze:Szymi1 na Filmwebie pisze:Gwara Boczka - rewelacja. Świetnie zagrane problemy żołądkowe Paździocha.![]()
![]()
kiziorku, nie chcę tutaj robić offtopu ale czy jeśli nie chcę żeby państwo zbytnio z buciorami właziło w moje życie, to nie znaczy że jestem wieśniakiem, dewiantem, zboczeńcem. Na dyskusje polityczne i światopoglądowe zapraszamKizior pisze:I się dziwić że on ma taki a nie inny światopoglądpollen99 pisze:Szymi1 na Filmwebie pisze:Gwara Boczka - rewelacja. Świetnie zagrane problemy żołądkowe Paździocha.![]()
![]()

Ostatnio zmieniony 2014-07-02, 18:09 przez Szymi1, łącznie zmieniany 2 razy.
Mówię do ciebie ale o szymimpollen99 pisze:Pan mówi do mnie czy koło mnie?Kizior pisze:I się dziwić że on ma taki a nie inny światopoglądpollen99 pisze:Szymi1 na Filmwebie pisze:Gwara Boczka - rewelacja. Świetnie zagrane problemy żołądkowe Paździocha.![]()
![]()

- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
Odcinek na bardzo niskim poziomie. Pomysł był całkiem ciekawy, choć wtórny, ale na pewno można było wycisnąć coś więcej. Na minus Boczek mówiący po wiejsku, występ Pupcińskich, żenująca scena z pierdzącą Halinką, dużo nudy i oczywiście muzyka.
2/10
2/10
Plusem tego odcinka było to, że Jego bohaterem w dużej części, był Boczek , ale już tutaj pojawiają się pierwsze minusy. Ta wiejska gwara do Arnolda nie pasuje i psuje te postać.
Pierdzenie w łóżku poniżej wszelkiej krytyki, naprawdę twórców nie stać na lepsze żarty?
Temat przewodni był ciekawy, kwestia podejścia do zdrowej żywności to coś czego z Kiepskich nie pamiętam.
Sumaryczną ocenę ratuje to, że ten sezon był słaby, a ten odcinek jednak nie sięgał dna. Naciągane 5.
Pierdzenie w łóżku poniżej wszelkiej krytyki, naprawdę twórców nie stać na lepsze żarty?
Temat przewodni był ciekawy, kwestia podejścia do zdrowej żywności to coś czego z Kiepskich nie pamiętam.
Sumaryczną ocenę ratuje to, że ten sezon był słaby, a ten odcinek jednak nie sięgał dna. Naciągane 5.

- JaObiecujeWam
- Paździoch
- początek czyli Boczek z jajkami
- WIADRO maślanki dla Paździochów
- Boczek do Ferdka : miastowe ześta sie zrobili a nie pamiętata jak na gównie ześta się ślizgali
- scena odcinka : Helena z Rozdupanem i Sralutanem pod kiblem w którym jest Paździoch : Marian żyjesz? itd
- opowieści Badury o Boczku
To tylko tyle. Momenty były ale generalnie dość słabo. Włączając minusy - 4/10

- WIADRO maślanki dla Paździochów

- Boczek do Ferdka : miastowe ześta sie zrobili a nie pamiętata jak na gównie ześta się ślizgali

- scena odcinka : Helena z Rozdupanem i Sralutanem pod kiblem w którym jest Paździoch : Marian żyjesz? itd

- opowieści Badury o Boczku

To tylko tyle. Momenty były ale generalnie dość słabo. Włączając minusy - 4/10
Kokosy, banany i inne banały
A zamiast pracy - taniec i śpiew
I każden bedzie miał co tylko będzie chciał
Tylko mnie wybierz na prezydenta
Ja obiecuje wam, ja obiecuje wam tra-la-la-la
A zamiast pracy - taniec i śpiew
I każden bedzie miał co tylko będzie chciał
Tylko mnie wybierz na prezydenta
Ja obiecuje wam, ja obiecuje wam tra-la-la-la
- karol piękny
- Kiepski Znawca
Dobry odcinek
Plusy:
+ "g*wno będzie, jajecznica będzie"
+ nocna scena na korytarzu
+ śmierdzące żeberka
+ scena pod kiblem z Ferdkiem i Paździochami, nazwy leków
+ scena w sypialni, kłopoty żołądkowe Haliny
+ rozmowa Ferdka z Badurą
+ scena w kuchni
+ zakończenie
8/10

Plusy:
+ "g*wno będzie, jajecznica będzie"
+ nocna scena na korytarzu
+ śmierdzące żeberka
+ scena pod kiblem z Ferdkiem i Paździochami, nazwy leków

+ scena w sypialni, kłopoty żołądkowe Haliny
+ rozmowa Ferdka z Badurą
+ scena w kuchni
+ zakończenie
8/10

- Babka Kiepska.
- Paździoch
Bardzo dobry odcinek.
Fabuła ciekawa i pomysłowa a Boczek gadający po wiejsku w końcu znalazł rację bytu w tym odcinku.
Na plus:
+ Boczek wciskający jaja Halinie
+ Halina zachwycająca się jajami od Boczka
+ Paździochowie i Kiepscy kupujący śmietanę od Boczka
+ Scena pod kiblem i Helena dająca leki przeczyszczające Paździochowi
+ Paździochowi w łóżku
+ Ferdek obserwujący Boczka
+ Scena u Badury
+ Boczek z telewizorem
+ Zakończenie
Na minus
- Pupcia i Waldek
- Pierdzenie Halinki (
)
Neutralnie oceniam obiadek.
Ocena 8/10
Fabuła ciekawa i pomysłowa a Boczek gadający po wiejsku w końcu znalazł rację bytu w tym odcinku.
Na plus:
+ Boczek wciskający jaja Halinie
+ Halina zachwycająca się jajami od Boczka
+ Paździochowie i Kiepscy kupujący śmietanę od Boczka
+ Scena pod kiblem i Helena dająca leki przeczyszczające Paździochowi
+ Paździochowi w łóżku
+ Ferdek obserwujący Boczka
+ Scena u Badury
+ Boczek z telewizorem
+ Zakończenie
Na minus
- Pupcia i Waldek
- Pierdzenie Halinki (

Neutralnie oceniam obiadek.
Ocena 8/10
Halinko - Zdrowia, zdrowia i jeszcze raz pieniędzy !
- PharellMan
- ZBANOWANY
Dla mnie odcinek bardzo dobry ze świetnym morałem - czasem lepiej posłuchać się wyznawcy "teorii spiskowych", niż rzygać jak reszta, bo ostatecznie można lepiej na tym wyjść. 
Plusów było dużo, ale minusy też się pojawiły:
- skoro Boczek brał nieświeże żarcie ZE SKLEPU, to skąd ta gęsta śmietana?
- Ferdek trochę wkurzał i irytował z tym grubomieszczaństwem i pojazdem po wiejskim jedzeniu... Na prawdę, najmniej śmieszne żarty Clarksona są zabawniejsze.
- Ferdek jedzący zupkę pod koniec... Choć nie wiem, czy nie dać tego jako neutral, bo trochę fajnie poprzekręcał nazwy emulgatorów
Ocena: 9/10

Plusów było dużo, ale minusy też się pojawiły:
- skoro Boczek brał nieświeże żarcie ZE SKLEPU, to skąd ta gęsta śmietana?

- Ferdek trochę wkurzał i irytował z tym grubomieszczaństwem i pojazdem po wiejskim jedzeniu... Na prawdę, najmniej śmieszne żarty Clarksona są zabawniejsze.

- Ferdek jedzący zupkę pod koniec... Choć nie wiem, czy nie dać tego jako neutral, bo trochę fajnie poprzekręcał nazwy emulgatorów

Ocena: 9/10
[center]
[/center]

Mi się ten odcinek bardzo podobał. Akcja jak i sam pomysł ciekawy, oryginalny. Na plus również to, że można było w niektórych momentach się uśmiać, przy tym nie było żadnych denerwujących fragmentów (no może oprócz Jolaśki, ale to już zwyczaj).
Cieszy dobra postawa Ferdka, jedynego, który zauważył podstęp Boczka.
Ocena: 8/10.
Cieszy dobra postawa Ferdka, jedynego, który zauważył podstęp Boczka.
Ocena: 8/10.
Ostatnio zmieniony 2015-04-16, 21:24 przez jakledw12, łącznie zmieniany 1 raz.
- Listonosz_Edzio
- Edzio Listonosz
+ Boczek mówi po wiejsku
+ rozwolnienie Paździocha
+ jak Ferdek obserwował Boczka
- pierdzenie
Ocena 6/10
+ rozwolnienie Paździocha
+ jak Ferdek obserwował Boczka
- pierdzenie
Ocena 6/10
Odcinek żenujący. Ogólnie przesłanie na plus, ale humor? Żałosne pierdzenie, sranie i gadanie po wiejsku miało być śmieszne? Od kiedy w ogóle Boczek jest wiejskim chłopem? Od kiedy gada po wiejsku? Ciężko wkręcić jakąś postać epizodyczną, lepiej z Boczka robić wieśniaka. Jolaśka i jej przemowa o cielaku? Zachwycanie się wiejskim żarciem przez Halinę i jej podśpiewywanie? Na plus Boczek taszczący telewizor, Badura i końcówka. Aż dziw bierze, że poprzedni odcinek był tak dobry. 2/10.
Ostatnio zmieniony 2015-10-10, 11:16 przez Biegacz, łącznie zmieniany 1 raz.
- mocny full 22
- Ferdynand Kiepski
Yoka zepsuł w sposób mistrzowski ten odcinek. Taki fajny pomysł, ale oczywiście zepsuty. Mocno denerwowały mnie obiadki (końcówka to jak nie wiem po co ona miała służyc, żeby się popisac co zupka chińska zawiera???
), wiejski styl mówienia Boczka, odgłosy pierdzenia (co to w ogóle jest za plaga tego sezonu??). I tak naprawdę 22 minuty gadania o niczym. Rozśmieszyła mnie tylko jedna scena z Paździochem w kiblu i lek "Rozdupan"
A tak poza tym to mam takie wrażenie, że Yoka chciał przekazac nam wieśc, że żarcie z marketu jest cacy a to co prosto z ogródka jest be. 1/10

A tak poza tym to mam takie wrażenie, że Yoka chciał przekazac nam wieśc, że żarcie z marketu jest cacy a to co prosto z ogródka jest be. 1/10
- Janusz Tracz
- Mariolka
Bardzo dobry odcinek 8/10
Na PLUS
+ Zamawianie u Boczka
+ Pijany Paździcoch i Boczek
+ Hałasy za ścianą
+ Padlina na obiad
+ Obstrukcja Mariana
+ Boczek z telewizorem
+ Rozmowa z Badurą o jajach i kocie
+ Zakończenie
Na MINUS
- Boczek mówiący po wiejsku
Na PLUS
+ Zamawianie u Boczka
+ Pijany Paździcoch i Boczek
+ Hałasy za ścianą
+ Padlina na obiad
+ Obstrukcja Mariana
+ Boczek z telewizorem
+ Rozmowa z Badurą o jajach i kocie

+ Zakończenie
Na MINUS
- Boczek mówiący po wiejsku
- Interes kwitnie - pomyślał Zenon gdy zobaczył zmiany chorobowe na swoim przyrodzeniu...
Odcinek dość dobry, wyśmiewający ludzką naiwność i zdrowy, ekologiczny styl życia.
Plusy:
-Boczek sprzedający przeterminowaną żywność jako zdrową, prosto od chłopa
-naiwność mieszkańców osiedla
-Halina podniecająca się jajkami i śmietaną
-Ferdek czujący spisek
-problem żołądkowe Paździochów i Kiepskich
-rozmowa z Badurą, moim zdaniem najlepsza scena w odcinku.
-zakończenie
Minusy:
-Boczek gadający po wiejsku
-obiadek
-Pupcińscy
-pierdząca Halinka
Podsumowując odcinek stwierdzam że jak na tamte czasy był dość dobry, miał przekaz dlatego wystawiam mu ocenę 6/10.
Plusy:
-Boczek sprzedający przeterminowaną żywność jako zdrową, prosto od chłopa
-naiwność mieszkańców osiedla
-Halina podniecająca się jajkami i śmietaną
-Ferdek czujący spisek
-problem żołądkowe Paździochów i Kiepskich
-rozmowa z Badurą, moim zdaniem najlepsza scena w odcinku.
-zakończenie
Minusy:
-Boczek gadający po wiejsku
-obiadek
-Pupcińscy
-pierdząca Halinka
Podsumowując odcinek stwierdzam że jak na tamte czasy był dość dobry, miał przekaz dlatego wystawiam mu ocenę 6/10.
kurde panie jaki wieczór, trzecia w nocy jest
Właściwie mógłnym wstawić ten film i to by było wszystko:
https://www.youtube.com/watch?v=wG9nlcroeDA
No ale piszę opinie o odcinku
JAK MOŻNA SPŁODZIĆ TAKI SZAJS?
Ja widziałem inne nowsze odcinki Kiepskich. Wiedziałem, że jest źle. Ale na to nie byłem przygotowany.
PO PIERWSZE - DRUZGOCĄCO SŁABY POZIOM HUMORU
Boczek mówił jak wieśniak, żenujący występ Waldka i Jolaśki, obiad rzecz jasna i - uwaga uwaga - ŻARTY O PIERDZENIU I SRANIU. KTO MYŚLAŁ, ŻE TO DOBRY POMYSŁ? JA WIEM, ŻE HUMOR W TYM SERIALU NIGDY NIE BYŁ WYSZUKANY, ALE TO NAWET 40-STOLETNIEGO JANUSZA CHYBA NIE BAWI
Do czego ten serial zmierza...
PO DRUGIE - TRAGICZNA MUZYKA
Muzyka gwałci uszy straszliwie, absolutnie do niczego nie pasuje. To już Kula w swoim legendarnym rapie miał lepszą muzykę...
PO TRZECIE - GRA AKTORSKA
Odnoszę wrażenie, że od ok 2009 roku nikt nie chce w tym serialu grać. Wszyscy po prostu grają od niechcenia, szczególnie Grabowski. A 17 lat temu było to nie do pomyślenia, żeby ten aktor zawiódł.
Jedynie Paździoch stara się w tym barachle grać jakoś, ale jego postać w nowych odcinkach trochę to niszczy.
PO CZWARTE - FABUŁA
Została zrobiona całkiem na odpierdol, była przewidywalna. Jedynie końcowa scena była znośna
WOLAŁBYM JESZCZE RAZ PRZEJRZEĆ HENTAJE Z NAJGŁEBSZYCH CZELUŚCI GOOGLA NIZ OGLĄDAĆ ZNOWU TO COŚ
PIE@!#LONE 0/10
https://www.youtube.com/watch?v=wG9nlcroeDA
No ale piszę opinie o odcinku
JAK MOŻNA SPŁODZIĆ TAKI SZAJS?
Ja widziałem inne nowsze odcinki Kiepskich. Wiedziałem, że jest źle. Ale na to nie byłem przygotowany.
PO PIERWSZE - DRUZGOCĄCO SŁABY POZIOM HUMORU
Boczek mówił jak wieśniak, żenujący występ Waldka i Jolaśki, obiad rzecz jasna i - uwaga uwaga - ŻARTY O PIERDZENIU I SRANIU. KTO MYŚLAŁ, ŻE TO DOBRY POMYSŁ? JA WIEM, ŻE HUMOR W TYM SERIALU NIGDY NIE BYŁ WYSZUKANY, ALE TO NAWET 40-STOLETNIEGO JANUSZA CHYBA NIE BAWI

Do czego ten serial zmierza...
PO DRUGIE - TRAGICZNA MUZYKA
Muzyka gwałci uszy straszliwie, absolutnie do niczego nie pasuje. To już Kula w swoim legendarnym rapie miał lepszą muzykę...
PO TRZECIE - GRA AKTORSKA
Odnoszę wrażenie, że od ok 2009 roku nikt nie chce w tym serialu grać. Wszyscy po prostu grają od niechcenia, szczególnie Grabowski. A 17 lat temu było to nie do pomyślenia, żeby ten aktor zawiódł.
Jedynie Paździoch stara się w tym barachle grać jakoś, ale jego postać w nowych odcinkach trochę to niszczy.
PO CZWARTE - FABUŁA
Została zrobiona całkiem na odpierdol, była przewidywalna. Jedynie końcowa scena była znośna
WOLAŁBYM JESZCZE RAZ PRZEJRZEĆ HENTAJE Z NAJGŁEBSZYCH CZELUŚCI GOOGLA NIZ OGLĄDAĆ ZNOWU TO COŚ
PIE@!#LONE 0/10
Ostatnio zmieniony 2017-03-11, 15:22 przez Ontario, łącznie zmieniany 4 razy.
Ty byku ty!
Nieźle ich Boczek wrobił. Według mnie gadał tak po wiejsku żeby być bardziej wiarygodnym.
Plusy:
-Boczek sprzedający obsrane jajka
-impreza u Paździocha
-nazwa ryby
Prypeć
-Paździoch zajmujący kibel
-Sralutan i Rozdupan
-Boczek z nowym telewizorem
-"Grubas gównem handluje a sam se telewizory kolorowe kupuje"
-rozmowa Ferdka z Badurą i rozwiązanie zagadki skąd Boczek ma te wszystkie produkty
-Ferdek czytający skład zupki na koniec
Minusy:
-dużo Jolaśki
-wkurzająca Halinka
-pierdzenie
7/10
Plusy:
-Boczek sprzedający obsrane jajka
-impreza u Paździocha
-nazwa ryby

-Paździoch zajmujący kibel
-Sralutan i Rozdupan
-Boczek z nowym telewizorem
-"Grubas gównem handluje a sam se telewizory kolorowe kupuje"
-rozmowa Ferdka z Badurą i rozwiązanie zagadki skąd Boczek ma te wszystkie produkty
-Ferdek czytający skład zupki na koniec
Minusy:
-dużo Jolaśki
-wkurzająca Halinka
-pierdzenie
7/10
Napie**alać tępe ch*je !!!
Ś.P Tytus Bomba
Ś.P Tytus Bomba
Gdy obejrzałam ten odcinek pierwszy raz, spodobał mi się, ze względu na pomysł (wyśmianie mody na zdrową żywność) i morał (nie wolno lekceważyć twórców ,,spiskowych teorii dziejów"). Po ponownym oglądnięciu stwierdzam, że niestety właśnie pomysł i morał są jedynymi plusami tego odcinka. Było co prawda kilka zabawnych scen (chyba tylko dialog Paździochów, gdy Marian był w toalecie) czy tekstów, ale za mało, by wznieść ten epizod na wyższy poziom. Do tego potwornie dużo nudy. Za to wiejskie gadanie Boczka, na co narzeka tu wielu, nie irytowało mnie. Niestety Halinka z oberkiem w sypialni żenująca... Wystawiam 2/10.
Ostatnio zmieniony 2017-03-23, 17:42 przez Barakuda, łącznie zmieniany 1 raz.
Wrzód na zdrowym organizmie narodu
Taki sobie odcinek ze wskazaniem na średni. Na początku podobało mi się, jak Boczek zaciągał po wiejsku (starowiejsku
), a inni to podłapali. Dobre było też to, że Ferdek ostrzegał wszystkich, wszyscy się pochorowali, a i tak cały czas jedli żarcie od Boczka. No właśnie, bardzo spodobało mi się, że Boczek nie był znowu typowym "naiwniakiem", tylko tym razem to on wszystkich (prawie wszystkich) wykołował. No i jeszcze Badura, który nie filozofował, tylko wyjaśnił zagadkę Boczka - to już coś! Zakończenie z Ferdkiem jedzącym zupkę dobre, ale można było to zakończyć lepiej. Z minusów na pewno Pupcińscy, mało śmiesznych tekstów, mocno irytująca gra aktorska niektórych aktorów (z Kipiel-Sztuką na czele, zaraz po niej Żukowski) i sporo żartów o pierdzeniu, które w małej ilości jeszcze mogą wywołać uśmiech na twarzy, ale co za dużo to niezdrowo...
5/10.

5/10.