Świat według Kiepskich

Świat według Kiepskich FORUM

Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane
  • Więcej…
    • Tematy bez odpowiedzi
    • Aktywne tematy
    • Szukaj
  • Fora
  • Użytkownicy
    • Zespół administracyjny
  • FAQ
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Szukaj
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strona główna Świat według Kiepskich Odcinki Sezon 18 [419-431]
  • Szukaj
    • Dzisiaj jest 2021-01-26, 03:01
    • Strefa czasowa UTC+01:00

Śledź nas:

KLIKNIJ! -> jeśli chcesz wiedzieć wszystko o ŚWIECIE WEDŁUG KIEPSKICH:

422 Mała matura

ODPOWIEDZ
Wyszukiwanie zaawansowane
  • Poprzednia
  • 1
  • 2
  • 3
  • Następna
Awatar użytkownika
Bimberman
Halinka
Halinka

Re: 422 Mała matura

Post autor: Bimberman » 2013-09-26, 21:57

Odcinek, niezły ale bez rewelacji. Minusy to Kozłowski, Malinowska, Waldek, Jolaśka nie najgorsza ale niepotrzebne te podteksty erotyczne. Niezła występ Boczka, początek i zakończenie na plus.
Ogólnie cały czas przypominał mi się odcinek Bob, nagle wszyscy tacy mili dla boczka, a Ferdkowi się to nie podobało.
6/10, myślę że przy niewikich zmianach mógł by to być jeden z lepszych odcinków, niestety jak w wielu przypadkach zmarnowano potencjał.

P.s Opis w pierwszym poście trochę błedny.
Awatar użytkownika
pollen99
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: pollen99 » 2013-09-28, 08:15

Znów dotknęła mnie niechęć oceniania odcinków, dlatego ten odcinek oceniam trzy dni po premierze w Polsacie, za co przepraszam ;)

1. Na razie nic ciekawego, chociaż lekki uśmiech pojawił się na słowo „afanalbeta”, czy jakoś tak ;) Kozłowski na razie neutralny, ale i tak chyba najlepszy ze sceny leżący Boczek ;) +
2. Nijaka ta kolejna rozmowa kuchenna… chociaż Ferdek dobrze główkował z tą maturą, ale dam neutral
3. „Kuźwa, Sienkiewicz-Mieckiewicz…” :roll: Jak zwykle, teraz Boczek mnie dobił swoim wiejskim językiem. Ale Paździochowie byli całkiem w porządku, tak samo, zresztą, jak i Ferdek. Neutral
4. Kolejna nudna rozmowa z rymem (chociaż znośnym). Tylko sens rymu jest nijaki, jak nie podali, z czego dokładnie Boczek pisał, a nie „z Sienkiewicza i Mickiewicza” :/ Nic ciekawego oprócz tej sytuacyji nie było, daję neutral
5. Kompletnie słaba scena pod Stasiem! :/ Nieśmieszna Malinowska, nieśmieszny Kozłowski (Pierdzimąka – kolejny przykład zatwardzenia twórczego scenarzystów :roll: ). Boczek znowu jak wsiur, tylko dobry był Ferdek, ale to i tak za mało :/ -
6. Też nic ciekawego. Postawa Ferdka jak najbardziej w porządku, ale śmiesznych tekstów praktycznie brak. Neutral
7. Niby coś z tej scenki z Badurą mogłoby wyjść, ale zakończenie – kompletnie dziwne, od razu widać, że ucięte! :roll: -
8. Z tego Boczka niby taki inteligent, a „kuźwami” rzuca na prawo i lewo :roll: Chociaż jest też dobra strona tego zasyfiałego medalu, którą pokazał na końcu sceny :) Dam z sentymentu +
9. Znów by była dobra scena (bo akurat Ferdek z Paździochem wypadli dobrze), lecz znowu przeszkodził Boczek z „Kuźwą” :roll: Neutral
10. „Nic nie powiem, gówno powiem” – znakomita riposta pana Ferdka :roll: Ogółem dam neutral, bo nudy były, ale nie wkurzały ;)
11. Nudy, słabe nudy :/ I czemu ten szyld jest zrobiony czcionką komputerową, a nie napisany na kartonie, jak za starych czasów? Aha, wiem… bo te czasy już nigdy nie wrócą! ;) Neutral
12. Właściwie nic ciekawego – nudy. I zresztą w tej scenie widać wyraźnie u Haliny zmarszczki! Neutral
13. Nudne to prowadzenie jak cholera!!! I ja się pytam, czemu Boczka prowadziła Jolaśka? :roll: I co to za ostatnia para na końcu? A w ogóle – gdzie był w tym momencie Ferdek? :roll: -
14. Kaczuchy zerżnięte ze „Sto lat”… Wychwalanie Jolaśki ze względu na jej walory edukacyjne? I co to znowu za zasrane podteksty erotyczne? :roll: A, no tak, zapomniałem… to przecież NORMALKA! :roll: I oczywiście kultowego tekstu „Napij się kompotu” nie mogło zabraknąć :roll: -
15. Dobry był tylko tekst „On całego Pana Mateusza na pamięć nie zna” :) Za resztę (która jest milczeniem) daję duży neutral
16. Od razu jakaś dobra scena! Cieplej się na sercu zrobiło :) Dobry był Ferdek, i Paździoch i Boczek, co w tym odcinku jest rzadkością! +
17. Też scena dobra! Podobieństwo do pierwszej neutralne, lecz cała sytuacja lepsza, niż w tej wyżej wymienionej! :D Daję + ;)

Odcinek był z pewnością taki sobie, wyobrażałem go sobie jako lepszy, no ale cóż, dobrze, że jest chociaż tyle, niż nic ;) Strona techniczna: na plus właściwie tylko bardzo dobry montaż, którego wcześniej brakowało ;) Na minus z kolei kilka greenboxów (chociaż za dużo ich nie było), a przede wszystkim Boczek walący mnóstwo kuźw! Zaś od strony fabularnej zaliczam na plus dwie ostatnie sceny, zdecydowanie najlepsze! :D Na minus scena 14. – cholernie słaba, z podtekstami erotycznymi :/

4 sceny na plus, 9 scen neutralnych i 4 sceny na minus. Wychodzi 8,5/17 pkt., czyli ocena – 5/10
Ocena szkolna: 8,5/17 pkt. daje nam 50%, czyli ocena szkolna tego odcinka to naciągane 3- ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Mungo Jerry
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Mungo Jerry » 2013-09-28, 11:36

Kolejny odcinek tej serii- na razie stanowczo najgorszy. Po świetnym "Pokuciu" dostaliśmy gówno które przez niektórych jest wychwalane bo Boczek. :roll:

Sam odcinek temat gówniany - Badura dobrze podsumował na co mu matura w tym wieku?! Zresztą od kiedy np. Halinka ma maturę? :shock: I jak wiemy wylądowała jako pielęgniarka...

Boczek to nie ten sam Boczek za kuźwa ze 20 razy a "w mordę jeża" może się z raz przewlekło.

Impreza- Jolaśka oczywiście pierwszy plan, nieśmieszny podtekst erotyczny o ustnym...

Samo zakończenie przewidywalne i oklepane. Nic ciekawego. Jeszcze tak powiem, że w tym odcinku dodają takie postacie jak Kopciński oraz tam jeszcze jacyś dwoje- którzy gówno wnoszą - a cholera wie kto to!!?!! :evil: :roll:

Nikłym plusem może być tekst o Orzeszkowej.

Zanim podsumuję ten odcinek był w pewnym sensie kopią odcinka "Bob" :-| więc to tylko kotlet zwęglony na 2/10. Więcej nie dam.
Zapraszam do przeczytania moich scenariuszy ;-)

viewtopic.php?f=28&t=7145&sid=df3a91331 ... b&start=50
Awatar użytkownika
ZukoA
Edzio Listonosz
Edzio Listonosz

Post autor: ZukoA » 2013-09-28, 12:17

Muszę przyznać, że odcinek nie był taki wcale zły.
Widoczny był w nim powrót do klimatu starszych odcinków Kiepskich.
Według mnie plusami było w tym odcinku:
-To, że wystąpił Kozłowski
-Pogawędka przy kiblu
-Dobre zakończenie, typowo Kiepskie
Minusy:
-Pojawienie się w tym odcinku Jolasi, która zepsuła cały klimat ciągnący się przez pół odcinka.
Ogółem odcinek nie taki zły jak inni piszą.
Moja ocenka to 5/10
Obrazek
Awatar użytkownika
Johnny Cage
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Johnny Cage » 2013-09-28, 14:47

pollen99 pisze: za co przepraszam ;)
Ale my się nie gniewamy, bo za przeproszeniem co nas to g*wno obchodzi? :P
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Post autor: Kizior » 2013-09-28, 14:52

pollen - kuźwa koleś, nie zrozumiałeś dlaczego tak Boczek rzucał kuźwami to nie minusuj.
- Panie, nie dam bo nie mam, nawet jakbym chciał dać to nie dam bo mnie wyżarli do zera, do cna !
- Ale kto pana wyżarł ?
- Jak to kto, Pażdziochy biznesmeny zasrane...
- To u pana też byli ?
Awatar użytkownika
PharellMan
ZBANOWANY
ZBANOWANY

Post autor: PharellMan » 2013-09-28, 15:50

Kizior pisze:pollen - kuźwa koleś, nie zrozumiałeś dlaczego tak Boczek rzucał kuźwami to nie minusuj.
Śmieszniej by było, jakby obrzucał "w mordę jeża" lub "w dupę węża". :P
Awatar użytkownika
lady_daysi
Edzio Listonosz
Edzio Listonosz

Post autor: lady_daysi » 2013-09-28, 19:13

Sam pomysł z edukacją Boczka mi się podobał ;-) To coś nowego, gdyż Boczek zawsze ukazywany był jako osoba ciężko myśląca - żeby nie powiedzieć opóźniona umysłowo :mrgreen: Pamiętam odcinek, z badaniem IQ - gdzie biedny Arnold wypadł bardzo słabo :mrgreen: (Choć ostatecznie na równi z Ferdkiem i Marianem).

A teraz do konkretów - plusy:
1. Pierwsza scena z pijanym Boczkiem pod kiblem:
- "Obywatel Arnold Boczek w dniu dzisiejszym zdał maturę!"
- "Jak mature... Jak maturę! Przecież to normalny afanalbeta jest!"

2. Rozmowa Haliny i Ferdka w kuchni.

3. Rozmowa Boczka z Paździochami:
- "A jaki Pan temat pisał z polskiego?"
- "A kuźwa ze Sienkiewicza i z Mieckiewicza"
- "O to trudne cholera... ale to jednak bardzo ważny temat na czasie. Ważny!"

4. Scena pod warzywniakiem z Boczkiem, Ferdkiem i Kozłowskim:
- "Nie to co za naszych czasów! Salcesonu dali, czarnego fiuta..."
- "A z czego Pan pisał?"
- "Z gówna"

5. Zakończenie - matury anulowali ;-)

Minusów jakoś nie mogę wyłowić. Nawet Jolasia mnie w tym odcinku tak nie irytowała!
Ostatnio zmieniony 2013-09-28, 19:15 przez lady_daysi, łącznie zmieniany 1 raz.
LISTA MARIANA

* Władysław Zachciewajka - "Lucyfer"
* Edzio - "Pedzio"
* Paździochowa - "Alexis"
* Halina - "Balbina"
* Kiepski - "Laczek"
Awatar użytkownika
Biegacz
Boczek
Boczek

Post autor: Biegacz » 2013-10-14, 09:36

Odcinek bez rewelacji, ale dało radę obejrzeć bez większego zażenowania. Na plus zwłaszcza mała ilość Jolaśki i brak darcia mordy przez nią. Szkoda tylko, że zobaczyliśmy kolejny już raz ograną do znudzenia scenę wnerwu Waldusia i kompotu. Ale nie było tak, źle więc to przemilczę. Na plus też dużo Boczka, który pomimo zdania matury zachowywał się prymitywnie (najlepsza scena z nim to wyżera zafundowana przez Halinkę i tekst o Orzeszkowej). Z występów gościnnych na plus muszę zaliczyć krótką scenę z Badurą i występ Kozłowskiego (jedynie to klepanie Mariolki nie podobało mi się). Malinowska, Kopciński i tych dwoje w polonezie nie potrzebni wcale. 5/10.
Awatar użytkownika
kanalium
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: kanalium » 2014-05-19, 16:52

Na plus:
+ brak sceny obiadowej (która by pewnie była na minus)
+ pijany Boczek
+ Ucz się i pracuj by dojść do celu, jak Adam Mickiewicz i innych wielu.
+ Alfanabeta. (Ferdek)
+ Mąka pierdzimąka. (Malinowska)
+ polonez
+ Kaczuchy
+ końcówka
Na minus:
- nudna scena w parku z Badurą
- tak naprawdę gościnny występ Jolaśki w tym odcinku
- scena z klepnięciem Mariolki

Średni odcinek, 7/10.
Obrazek
Awatar użytkownika
Derek187
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Derek187 » 2014-05-19, 20:18

kanalium pisze:+ Mąka pierdzimąka. (Malinowska)
To powiedział Kozłowski ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Ferdekstain
Halinka
Halinka

Post autor: Ferdekstain » 2014-06-02, 21:56

Mam pytanie, co to za walc co leci w tym odcinku, jak się nazywa? :)
Chodzi o ten co Halinka z Prezesem nucili, ogólnie ta nuta pojawiła się kilka razy w odcinku.
Ostatnio zmieniony 2014-06-02, 22:12 przez Ferdekstain, łącznie zmieniany 1 raz.
Panie, nie obrażaj Pan!
Awatar użytkownika
Ferdek K
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Ferdek K » 2014-06-03, 13:48

To był Polonez :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
Ferdekstain
Halinka
Halinka

Post autor: Ferdekstain » 2014-06-03, 21:19

No to chyba nie klasyczny...
Bo to na pewno nie ta muzyka
Panie, nie obrażaj Pan!
Awatar użytkownika
Ferdek K
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Ferdek K » 2014-06-03, 21:43

W napisach końcowych powinno być pokazane ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Ferdekstain
Halinka
Halinka

Post autor: Ferdekstain » 2014-06-05, 15:19

Właśnie nie ma ;/
Panie, nie obrażaj Pan!
Awatar użytkownika
Derek187
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Derek187 » 2014-06-05, 18:04

Ferdekstain pisze:Właśnie nie ma ;/
Przecież w napisach było, że to polonez w aranżacji Marcina Mirowskiego, czyli zrobiony na potrzeby serialu.
Obrazek
Awatar użytkownika
Derek187
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Derek187 » 2014-06-16, 13:44

Dzisiaj dokładnie sprawdziłem i w napisach było napisane, że jest to:
Polonez "Pożegnanie Ojczyzny" Michała Ogińskiego
Obrazek
Awatar użytkownika
StorN
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: StorN » 2014-08-10, 16:37

Słaby odcinek. Temat znów całkiem ciekawy, jednak zdecydowanie za mało humoru, a za dużo greenboxów i nudy. Właściwie to wystąpiło kilka zabawnych tekstów i nic konkretnego poza tym.

4/10
Awatar użytkownika
JaObiecujeWam
Paździoch
Paździoch

Post autor: JaObiecujeWam » 2014-09-27, 16:45

- początek, czyli nawalony Boczek leży na korytarzu :lol: "alfanabeta" i "Polska Rzeczpospolita Polska"
- scena pod sklepem z Malinowską, Boczkiem, Kozłowskim a potem Ferdkiem :-D
Boczek : A z czego Pan pisał?
Ferdas : Z gówna :-)
- cały ten podrażniony Ferdek
- "Piękny Umysł z Uniwersytetu Monopolowego U Stasia" :mrgreen:
- Boczek na obiadku u Kiepskich :
Halina : A Orzeszkową pan lubi?
Boczek : AAAAA eee ... Ja wszystko lubię byle by z makaronem bo ryżem
- prezes erosoman klepię Mariolę "aaa mucha tu osiadła" :mrgreen:
- Kozłowski : Panie Ferdku chodź pan bo nam całą wódkie wychleją :mrgreen:
- zakończenie, czyli ponownie zapity Boczek leży na korytarzu

Minusy : zachowanie się Jolaśki jak k@@@@

Odcinek wyjątkowo nie drażni, ale nie zmienia to faktu, że nie był to nawet średni odcinek :-/ Wiało nudą, sporadycznie śmieszne teksty, które wszystkie wymieniłem. Nie był też to odcinek jakiś tragiczny czy nawet słaby bo cała masa gorszych by się znalazła, więc daję 4/10.
Kokosy, banany i inne banały
A zamiast pracy - taniec i śpiew
I każden bedzie miał co tylko będzie chciał
Tylko mnie wybierz na prezydenta
Ja obiecuje wam, ja obiecuje wam tra-la-la-la
Awatar użytkownika
Pabfer
USER DEKADY i Prowadzący Facebooka
USER DEKADY i Prowadzący Facebooka

Post autor: Pabfer » 2014-09-27, 16:55

Bardzo nudny i wkurzający odcinek. Na plus tylko scena:
Halina : A Orzeszkową pan lubi?
Boczek : AAAAA eee ... Ja wszystko lubię byle by z makaronem bo ryżem
Koniec też nie był zły, ale mogliby to samo przekazać trochę zabawniej
2/10
Obrazek
Awatar użytkownika
karol piękny
Kiepski Znawca
Kiepski Znawca

Post autor: karol piękny » 2014-11-07, 21:31

Po trzech znakomitych odcinkach tego sezonu przyszedł czas na dużo gorszy odcinek. Ciągle tylko gadanie o tym że Boczek zdał maturę, a jakiś akcji kompletnie brak. Było parę fajnych tekstów np. prezesa Kozłowskiego "Choć pan na kierdziołka" (czy coś takiego w podobie), czy też Boczka "ja na pana taką ustawę napiszę że pana za .... do pierdla wsadzą" i jeszcze parę innych. jest to niestety najgorszy odcinek 18 sezonu.

7/10
Obrazek
Awatar użytkownika
FifiMenda
Edzio Listonosz
Edzio Listonosz

Post autor: FifiMenda » 2015-03-09, 15:54

Niezły odcinek, dało się go oglądać. Początek z pijanym Boczkiem pod kiblem spoko i późniejsze wypominanie Ferdkowi, że jako jedyny na osiedlu nie ma matury, również. Potem dobra była rozmowa Ferdka z Paździochem pod kiblem o poziomie matur i tekst Paździocha: "To jest taśmowa produkcja magistrów!" Po za tym dobra była scena obiadowa, z Boczkiem, zboczeniec Kozłowski i pijany Boczek po imprezie u Kiepskich. Na minus scena z Kozłowskim i Haliną w kuchni (nie była wcale śmieszna i nic nie wnosiła do odcinka) i Jolaśka.

4/10
Awatar użytkownika
Dog
Edzio Listonosz
Edzio Listonosz

Post autor: Dog » 2015-06-29, 04:41

Odcinek z tych co nie parzą ani nie ziębią, z minusem. Na początek niby tradycyjnie Ferdek z piwkiem w siateczce opierdzielający grubasa Boczka znietrzeźwionego i leżącego na środku korytarza - dobre, bo nowe a mimo to w stylu starych, kanonowych Kiepskich. Oczywiście scenę musiał zepsuć Kozłowski który wyszedł z kibla i zaczął swoją przemowę. Nie mógł to być Marian, bo po co.

Dyskusja i podlizywanie się Paździochów maturzyście Boczkowi bez sensu, zapchajdziura i beznadziejna wymiana zdań między Boczkiem a Ferdkiem: "-Panie, ja tu maturę mam! -Nie upoważniam Pana!" Nie mam pojęcia o co w tym chodziło.

Wkurzanie Ferdka gadaniną o maturze przez Halinę na plus z początku, później popsute durną muzyką i podśpiewywaniem.

Scena pod sklepem, takie sobie docinki Malinowskiej, Boczek o żarciu standardowo, Kozłowski nudziarz. Na plus jechanie po Ferdku.
Halina i jej kąsanie ambicji Ferdka: "Ty taki bezmyślny jesteś" "Znalazł się proszę Państwa piękny umysł, z uniwersytetu monopolowego u Stasia" "Proszę bardzo, najlepiej od razu do Pacanowa bo tam jest Twoje miejsce". Mocne. :-D

Parkowa scena z Badurą - żenada. Zero dynamizmu, wychylanie flaszek wina z menelem na ławce i gadanie o pierdołach. Nic nie wnosząca scena.

Dokarmianie Boczka i protesty Ferdka na plus. :-) "Mogę jeszcze kartoflów?", "Panie Boczek, a Orzeszkową Pan lubi? Elizę." "Aaaa jak nie lubię jak lubię! Pani Halinko ja wszystko lubię, ale z makaronem albo z kartoflami, może być z ryżem" :-D

Kolejne podkiblowe ślęczenie Ferdka na taborecie, bez komentarza. Marian nagle anty do Boczka - można przyjąć, że to menda, niemniej odcinek przez to wygląda na posklejany byle jak.

Klepanie Marioli w tyłek przez Kozłowskiego - poniżej zera, bredzenie o żarciu, poloneza jeszcze zniosę - maturzysta Boczek standardowo przy stole żrąc :-D jak ta świnia. I tekst Haliny: "Panie Boczek, ja muszę powiedzieć że w tej todze świetnie Pan wygląda" "No dali Pani takie okryjbidę i beretkie" :-D
Na minus Kozłowski zarywający do Jolanty Pupcińskiej, aluzje do erosomaństwa i Waldek pantofel. Serial komediowy pełną gębą. :roll:

Końcówka dobra, Ferdek znowu z piwem w siatce, z kibla wyszedł Marian (yea!) i Boczek robiący pod siebie z rozpaczy. :-D 3,5/10.
Co, ślepy jesteś, baranie jeden jajogłowy? Pingle se zmień jak nie widzisz!
Awatar użytkownika
Miguel
Waldek
Waldek

Post autor: Miguel » 2015-10-15, 13:49

Nawet dobry odcinek. Kojarzy mi się z "Bobem" gdzie też nagle wszyscy nabrali szacunku do Boczka. Ogólnie ciekawy temat i zabawne, choć przewidywalne rozwiązanie. Paździoch niby Boczka nie cenił, a na bibce się bawił :-P . Jakoś tak rozbawił mnie tekst Prezesa do Marioli jak ją w tyłek klepnął "Mucha tu usiadła, owad przebrzydły". Jeśli ma wybierać jakąś postać drugoplanową, którą lubię to właśnie Kozłowskiego, bywa śmieszniejszy od głównych, a Gałła dobrze Go gra, tak z entuzjazmem, "dynamicznie, wesoło" :-P

Odcinek miał też sporo pierdzielenia w wykonaniu Badury i zboczoną Jolaśkę, więc 6/10.
Ostatnio zmieniony 2015-10-15, 13:49 przez Miguel, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
ODPOWIEDZ

• Poprzednia
  • 1
  • 2
  • 3
  • Następna

Wróć do „Sezon 18 [419-431]”

Przejdź do
  • Świat według Kiepskich
  • ↳   Kiepscy.org.pl
  • ↳   STRONA WWW