Świat według Kiepskich

Świat według Kiepskich FORUM

Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane
  • Więcej…
    • Tematy bez odpowiedzi
    • Aktywne tematy
    • Szukaj
  • Fora
  • Użytkownicy
    • Zespół administracyjny
  • FAQ
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Szukaj
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strona główna Świat według Kiepskich Odcinki Sezon 18 [419-431]
  • Szukaj
    • Dzisiaj jest 2021-01-19, 14:03
    • Strefa czasowa UTC+01:00

Śledź nas:

KLIKNIJ! -> jeśli chcesz wiedzieć wszystko o ŚWIECIE WEDŁUG KIEPSKICH:

421 Pokuć

ODPOWIEDZ
Wyszukiwanie zaawansowane
  • Poprzednia
  • 1
  • 2
  • 3
Awatar użytkownika
Derek187
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Re: 421 Pokuć

Post autor: Derek187 » 2013-09-18, 21:19

Na plus +:
- "Czym mam jeść? Włosami?",
- stanowczy Ferdek w rozmowie telefonicznej i tekst Haliny o bejsbolu,
- Ferdek o tym ,że w Pokuciu mieszkają sami kulturalni ludzie,
"Od kiedy ludzie ze wsi jeżdżą na zagraniczne delegacje?", "Ona pochodzi z rodziny patologicznej",
- Boczek o tym ,że wypróżniał się po kapuście,
- Boczek w kuchni o tym, że skakał w krzakach jak zając,
- sprawdzanie dowodu osobistego Jolanty,
- wystraszony Boczek, rozmowa w piwnicy,
- przysypiająca Halina, opowiadanie Boczka,
- "Debil przyprowadził mi drugiego debila",
- "Kopciarza trzeba wykopcić kopciwem", Paździoch krzyczący a za chwile przyłączający się do picia alkoholu,
- "Opuść ten dom w piz*u", kopcenie i gwizdanie,
Walduś o tym, że Ferdek zakopci Jolaśkę,
- zakończenie :D

Na minus -:
- noszenie Jolasi na barana,
- chodzenie po ścianie

Ocena odcinka to 8/10. ;-)
Ostatnio zmieniony 2013-09-18, 21:20 przez Derek187, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Bimberman
Halinka
Halinka

Post autor: Bimberman » 2013-09-18, 22:28

Po niezłych piprzednich odcinkach w końcu musiał pojawić się "kaszan".
Plusy:
- Boczek świetny
- Wyjaśnienie pochodzenia jolaśki i jej prawdziwe nazwisko
- Dobry greenbox i realizacja efektów specjalnych

Reszta dla mnie to niestety dno. Strasznie wkurzająca Halina, dupowaty Waldek, jolaśka mega wkurzająca i jeszcze to noszenie na barana. Zakończenie bez komentarza.

2/10 tylko za boczka.
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Post autor: Kizior » 2013-09-19, 00:03

Miłe rozczarowanko, momentami świetny odcinek ale niestety spieprzony przez końcówkę !
Długa czołówka też na minus !

Zaczęło się jak zwykle od chamstwa i nudy (znów szykował się słaby odcinek) ale jak zeszła gadka na frytownicę to się zaczęła jazda. Nawet Jolasia i Waldek tego nie zepsuli ale noszenie na barana to już żenada.
Ładnie szedł ten odcinek. Świetne opowieści grozy o Pokuciu i Kopciarzu - nie przesadzone jak w Pograbku. Klimat niepokoju i tajemniczości jak za dawny lat !
Dużo spanikowanego Boczka - plus. Nie przeszkadzało nawet że on nie pochodzi już ze wsi spod Elbląga :D

Jolanta Kopciarz, Pokuć - jak zobaczył jej dowód :lol:

Końcówka jak mówiłem słaba bo wróciła posrana Jolaśka tańcząca na stole i jeszcze się zamieniła w niewiadomo co.
Szkoda, byłby najlepszy odcinek od wielu lat a tak tylko dobry.

Na plus też brak green boxów w takim odcinku, żadnych debilnych historyjek z przeszłości czy głupich seriali w tv.
Brak też zbędnych postaci pobocznych typu Malinowska itd. Jak za dawnych lat, minimum postaci (żenującej Mariolki też nie było !) a odcinek da się zrobić na poziomie.

Lekko naciągane 7/10
Ostatnio zmieniony 2013-09-19, 00:07 przez Kizior, łącznie zmieniany 2 razy.
- Panie, nie dam bo nie mam, nawet jakbym chciał dać to nie dam bo mnie wyżarli do zera, do cna !
- Ale kto pana wyżarł ?
- Jak to kto, Pażdziochy biznesmeny zasrane...
- To u pana też byli ?
Awatar użytkownika
Mungo Jerry
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Mungo Jerry » 2013-09-19, 13:06

Jak na razie najlepszy odcinek w tym sezonie. Miał spójną, normalną fabułę, z niestety zakończeniem, które zawiodło na całej lini. Pochwała należy się w końcu za dużą ilość Boczka. Ale minus za Paździocha- który nie to że było go mało, to jeszcze mega sztuczna i żałosna ta rola! Paździoch odda coś za kieliszek wódki...
Ferdek zagrał dobrze, tak jak reszta famili Kiepskich. Na minus też aspekty erotyczne. Scena wypędzania, dobra taka "stara" jednak spieprzona efektami specjalnymi które mogły byś sporo skromniejsze. Sama końcówka neutralna, niby stary dobry tekst, ale coś jednak brakowało.

Ocena tego odcinka to 8/10.
Zapraszam do przeczytania moich scenariuszy ;-)

viewtopic.php?f=28&t=7145&sid=df3a91331 ... b&start=50
pocieszacz
Waldek
Waldek

Post autor: pocieszacz » 2013-09-19, 13:52

Oczom nie wierzę. Najwięksi krytycy dali najwyższe oceny :shock:
Won do warzywniaka po kartofle!
Awatar użytkownika
Inn
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Inn » 2013-09-19, 13:53

pocieszacz pisze:Oczom nie wierzę. Najwięksi krytycy dali najwyższe oceny :shock:
O jeju, każdy ma inny gust. Ale jedno jest pewne: nikomu nie podobał się odcinek Krzyżacy.
Awatar użytkownika
Mike Tytla
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Mike Tytla » 2013-09-19, 14:09

Inn pisze:
pocieszacz pisze:Oczom nie wierzę. Najwięksi krytycy dali najwyższe oceny :shock:
O jeju, każdy ma inny gust. Ale jedno jest pewne: nikomu nie podobał się odcinek Krzyżacy.
Jak dla mnie był o niebo lepszy, ale o gustach się nie dyskutuje. ;-)
Też bardzo mnie to zdziwiło. Jak oceniałem zawsze odcinki typu Totto Pronto, czy Stary koń na 7/10, które inni uważają za dno i wodorosty, tak raz w życiu oceniłem odcinek na 1/10. Patrzę, a tu Johnny Cage i paździoch91 po 4, Kizior 7/10, Mungo Jerry 8/10. :shock:
Ostatnio zmieniony 2013-09-19, 14:18 przez Mike Tytla, łącznie zmieniany 2 razy.
Paździoch96
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Paździoch96 » 2013-09-19, 14:10

Inn pisze:
Mi się podobał.
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Post autor: Kizior » 2013-09-19, 14:35

Mike Tytla pisze: Też bardzo mnie to zdziwiło. Jak oceniałem zawsze odcinki typu Totto Pronto, czy Stary koń na 7/10, które inni uważają za dno i wodorosty, tak raz w życiu oceniłem odcinek na 1/10. Patrzę, a tu Johnny Cage i paździoch91 po 4, Kizior 7/10, Mungo Jerry 8/10. :shock:
To bardzo proste do wyjaśnienia. Starym fanom podobają się odcinki w starym stylu.
- Panie, nie dam bo nie mam, nawet jakbym chciał dać to nie dam bo mnie wyżarli do zera, do cna !
- Ale kto pana wyżarł ?
- Jak to kto, Pażdziochy biznesmeny zasrane...
- To u pana też byli ?
Ukash

Post autor: Ukash » 2013-09-20, 21:46

Jaki slaby odcinek,ale dobrze ze byla gadka w piwnicy o pokuciu z boczkiem to troche ozywilo odcinek,a jolaska denerwuje ostatnia scena do dupy :( nadciagam na 4/10 ze wzgledu na boczka :)
Ostatnio zmieniony 2013-09-20, 21:48 przez Ukash, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
lady_daysi
Edzio Listonosz
Edzio Listonosz

Post autor: lady_daysi » 2013-09-28, 18:31

Dołączę do tych, którzy uważają, że to najgorszy odcinek sezonu. Już samo to, że historia kręci się w koło Jolasi, nie nastawiło mnie optymistycznie... Nawet nie wiem od czego zacząć.
Plusy - mało bo mało, ale są:

1. "Jak nie chce frytek od Donalda!" - dyskusja o frytkownicy.

2. Rozmowa Ferdka z Boczkiem o Kopciarzach.

3.
Minusy:

- Jolasia na barana u Waldusia.

- Płacz Jolasi - a raczej wycie.

- Znowu ciapowaty Cycu, całkowicie zdominowany przez żony.

- Zakończenie: Jolasia z tą niebieską twarzą przypominała mi Avatara.

- Gdzie są Paździochowie? :-/
LISTA MARIANA

* Władysław Zachciewajka - "Lucyfer"
* Edzio - "Pedzio"
* Paździochowa - "Alexis"
* Halina - "Balbina"
* Kiepski - "Laczek"
Awatar użytkownika
Biegacz
Boczek
Boczek

Post autor: Biegacz » 2013-10-13, 17:40

Właśnie obejrzałem i muszę powiedzieć, że mi się podobał. Chyba jeden z najlepszych odcinków od powrotu Waldusia. Klimatem przypominał sezon 11-12. Dobre były te opowieści Boczka o Pokuciu i Kopciarzu, picie wódki w piwnicy, oraz zarzuty Ferdka dotyczące "frytownicy" (chyba mój ulubiony wątek nowych odcinków, lubie jak Ferdek jeździ po Jolaśce). Do tego podobała mi się scena wypędzenia Kopciarki z domu, Ferdek z tym kopcidłem na prawdę niezły. Trochę tylko przesadzili z efektami specjalnymi (ale to normalka u Yoki), jednak nie było aż tak źle jak chociażby w "Trzech ananasach". No i noszenie Jolaśki na barana żenujące. Końcówka też mogła być lepsza no ale trudno. Na razie wystawiam dość wysoką ocenę, bo aż 7/10. Później ewentualnie zastanowię się czy jej nie obniżyć.
czerwonyy

Post autor: czerwonyy » 2013-10-13, 21:53

Odcinek w ogóle bez sensu.Od kiedy Boczek pochodzi z Pokucia ? Przecież nie od dziś wiadomo,ze to cham ze wsi SPOD ELBLĄGA ! :-D
Awatar użytkownika
kanalium
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: kanalium » 2014-06-03, 17:16

Na plus:
+ jedzenie makaronu przez Ferdka
+ rozmowa telefoniczna Ferdka
+ pierwsza scena przed kiblem (Ferdek myślał, że jest Paździoch, a był Boczek)
+ frytkownica w Pokuciu
+ wspomnienia o "Tryptyku Dolnośląskim" (zwłaszcza trzeciej części)
+ Kopciarka
+ Mleko skisło! (Ferdek)
+ zalana sypialnia Kiepskich
+ Jolaśka w różowych włosach (przypominała mi Nicki Minaj lub Lady Gagę)
Na minus:
- brak przejścia pomiędzy trzecią i czwartą sceną
- zbyt dużo neologizmów
- Jolaśka na barana
- "płacz" Jolaśki
- dublerka Jolaśki (w ostatniej scenie)
- mało Paździocha i brak Paździochowej
Takie naciągane 6/10.
Obrazek
Awatar użytkownika
StorN
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: StorN » 2014-08-10, 16:08

Kolejny bardzo słaby odcinek. Właściwie to pomysł znów był niezły tylko został zepsuty przez zbyt dużą ilość żałosnych występów Jolaśki i jej męża. Zabawne było tylko przerażenie Boczka, reszta na bardzo niskim poziomie.

3/10
Awatar użytkownika
karol piękny
Kiepski Znawca
Kiepski Znawca

Post autor: karol piękny » 2014-11-07, 21:08

PRZECUDNY ODCINEK!!!

Pierwszy raz zdarzyło mi się podczas oglądania premierowego odcinka popłakać ze śmiechu i za to WIELKI PLUS. Cały odcinek KAPITALNY. PRZEPIĘKNY EPIZOT. Było masę okazji do śmiechu, a scena z wykopceniem Kapciarki BEZCENNA. Przepadam za tym odcinkiem. Gdyby nie "Kapeć" to byłby mój ulubiony odcinek.

10/10 - choć to stanowczo za mało
Obrazek
Awatar użytkownika
Vito_Corleone
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Vito_Corleone » 2015-08-10, 11:26

Wyjątkowe gówno niestety. Już nawet nie chodzi, że to odcinek o Jolasii, nawet dobrze, że dowiadujemy się czegoś o nowej postaci. Dlaczego w taki idiotyczny i nudny sposób? Jedynie co było w miarę ok to pierwsza scena z makaronem, swoją drogą ciekawe kadrowanie ;) No może jeszcze stary dobry Paździoch w piwnicy. Reszta? Dno dna, już nawet nie wspomnę, że wszelka ludowość nigdy jakoś w tym serialu nie wychodziła i nie wyszła także tutaj. Dodatkowo sceny noszenia noszenia Jolasi na barana przez Waldka oraz ostania scena tj to skakanie po ścianach zniszczyły ten odcinek doszczętnie. 2/10
Obrazek
Awatar użytkownika
Pabfer
USER DEKADY i Prowadzący Facebooka
USER DEKADY i Prowadzący Facebooka

Post autor: Pabfer » 2016-05-03, 13:26

O Jolaśce, a mimo to dobry odcinek. Na plus rozmowa telefoniczna, scena pod WC, wspomnienia ,,Tryptyku Dolnośląskiego'' i frytownicy, skiśnięcie mleka, Jolaśka na ścianie, Ferdek z czajnikiem, zakończenie. Fajnie, że pokazali dowód osobisty Jolaśki.

10/10
Ostatnio zmieniony 2016-05-03, 13:26 przez Pabfer, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Ferdas Kiepski
Waldek
Waldek

Post autor: Ferdas Kiepski » 2016-06-29, 19:33

Bardzo dobry odcinek, jeden z najlepszych w 18 sezonie. ;-)

Plusy:

- pierwsza scena
- Ferdek opieprzający Waldka przez telefon :mrgreen:
- spotkanie z Boczkiem, jego opowieści i na końcu wyrzucenie Arnolda z domu :-D
- reakcja Ferdka po zobaczeniu dokumentu Jolasi - "Pokuć!"
- Boczek o Kopciarzu
- Boczek opowiadający Halince :-D
- menda Pazdzioch
- muzyka

Minusy:

- Jolaska na Waldku :roll:
- chodzenie po ścianach

Wychodzi na to, ze nawet o Jolaśce można zrobić dobry odcinek. Tym razem Państwo Pupcinscy aż tak mnie nie irytowali. Ferdek chętny do działania, duża ilość Boczka i pasujaca muzyka stanowią o sile tego epizodu. ;-) Szkoda tylko, ze było tak mało Pazdziocha.

9/10

Albo używaj w każdym wyrazie polskich znaków, albo w żadnym. - mod. Kiepski Widz
Ostatnio zmieniony 2016-06-29, 19:37 przez Ferdas Kiepski, łącznie zmieniany 2 razy.
ms.
Halinka
Halinka

Post autor: ms. » 2016-09-21, 12:34

Średni odcinek, temat ciekawy ale nie do końca dobrze zrealizowany, dobry Boczek i Ferdek, denerwowała za to Jolaśka i Waldek, scena wypędzania słaba, greenbox niepotrzebny ale na końcu prawda wyszła na jaw, ciekawe że Jolaśka tylko w tym odcinku ma na nazwisko Kopciarz.
5,5/10
kurde panie jaki wieczór, trzecia w nocy jest
Awatar użytkownika
gafik3
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: gafik3 » 2017-10-01, 10:49

Plusy "+"

- Sprzeczka Kiepskich przy śniadaniu
- Ferdek dzwoniący do Waldka
- Jolasia wyżerająca frytki dla Ferdka
- Awantura o frytownicę
- Sceny łóżkowe: Sprzeczki Kiepskich na temat Jolasi
- Rozmowy Ferdka z Boczkiem pod kiblem
- Rozmowa Ferdka z Boczkiem w kuchni przy winie
- Ferdek wypierdzielający Boczka ze swojego domu
- Pupcińscy przynoszący pranie do Kiepskich
- Rozmowy Ferdka z Boczkiem w piwnicy
- Boczek opowiadający Halince o Kopciarzu
- Paździoch dołączający się do nocnej libacji
- F: "Są na tym świecie rzecz, o których się fizjologom nie śniło

Minusy: "-"

- Rycząca Jolasia
- Pupcińscy skaczący jak małpy

9/10
Awatar użytkownika
kacrudy
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: kacrudy » 2019-04-12, 09:03

Heh, co to było? :mrgreen: Sam pomysł na fabułę ciekawy i odcinek nawet wciągnął, ale to, co z tego wynikło, było co najmniej dziwne. Najpierw jednak plusy: Ferdek grzebiący w portfelu Jolanty i znajdujący tam nazwisko Kopciarz. Świetne wszystkie rozmowy z Boczkiem, plus za tekst: "Kopciarz w dom, mleko kiśnie" i sprawdzanie stanu mleka w lodówce. :lol: Paździoch też wypadł dobrze, ale strasznie mało go było.
Na minus awantura o frytownicę, dużo Jolaśki i jedna wielka głupota na zakończenie: Jolasia jako jakiś mutant czy coś wyskakująca przez okno tylko po to, aby wrócić w następnym epizodzie. Żeby to był ostatni odcinek z jej udziałem, to bym dał dychę. :mrgreen: A dam tylko 4/10.
Obrazek
Awatar użytkownika
Bździuch
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Bździuch » 2020-05-07, 20:14

Ten odcinek chyba jak żaden inny podzielił tą małą społeczność. Jedni uwielbiają, widzą w nim z jakiegoś powodu stary klimat, inni nie wiedzą co to kur było.

Ja w zasadzie zazwyczaj należałem do grupy odbiorców: kur co to było, ale przekonałem się... do części odcinka, pozostałej części nie jestem w stanie oglądać, bo jest żenująca.

Zanim przejdę stricte do plusów to tylko zaznaczę, że kurcze jak rytmicznie i pomysłowo jest zrobiona pierwsza scena.
Potem całkiem ciekawie przeplatane są wątki, bardo zgrabnie się je wprowadza. Było tez sporo tekstów które sobie ładnie przygotowałem, ale jak zwykle wywaliło mnie z forum i muszę to pisać jeszcze raz tylko, że bardziej skrótowo aaaa. Ale ogólnie masa dobrych tekstów była w tym odcinku.
Tylko mamy w tym odcinku istny IX Epizod Gwiezdnych Wojen :lol: Każdy z tej samej wsi zabitej dechami jak się okazuje, albo przynajmniej rodzinę ma :lol:, Boczek, Jolasia, Ferdek kto jeszcze? (no Kopciński to musowo :lol: :lol:). Boże zacząłem sobie wyobrażać chore więzi rodzinne Jolasi z tym emerytem Kopcińskim, nie drążmy już tego :lol:.

Na plus wszystkie sceny z Boczkiem, których na dodatek jest dużo i jest wreszcie picie z nim! Bo to tak zawsze było chyba, nie? Z Paździochem to się pije w nocy, a z Boczkiem to w dzień :-P Choć według zasad "Europejskiego Obywatela" to powinno być na odwrót bo wstyd tak w dzień się z Boczkiem pokazywać :mrgreen: .
Najlepsze były te wszystkie przepysznie absurdalne historie Boczka i przede wszystkim jak w kółko gadał o tym gdzie to on nie ma rodziny i ironizowanie Haliny. Na plus tez występ Paździocha, bardzo dobry, ale i bardzo krótki, a szkoda bo pasowałby do tego odcinka. Jednak gdzieś tak w scenie gdzie jest Paździoch własnie odcinek się psuje, sprawa nie porusza się na przód (a niestety rozwiązanie będzie jeszcze gorsze), trochę nudzi. I przede wszystkim niesamowicie irytuje mnie to ciągłe przekształcanie wyrazu "Kopciarz" - noż jak to irytowało, szczególnie w najgorszej chyba scenie w całym sezonie czyli całe to wypędzanie (nie powiem wyk*pcanie bo mnie szlag już trafi od tych słów :lol:). Ja na prawdę rozumiem nawiązanie, cały koncept, że ta żenada to prawdopodobnie zamierzona, ale była była. Do tego Ferdek, jezus jak on irytował, jak nigdy i ten sprzęt cały, boże co to było... Jolasia, to w ogóle ja nawet nie komentuję, choć Ferdek był gorszy.
No i przede wszystkim to rozwiązanie jest głupie i niesatysfakcjonujące. No i jest, ostatnia scena i najlepszy sposób scenarzystów na zakończenie odcinka czyli rzucenie od niechcenia "są na tym świecie rzeczy o których się nie śniło fizjonomiom". Boże jak mnie to wkurza.
Scenarzyści ich nienawidzą! Znaleźli jeden skuteczny sposób na wyjaśnienie głupot scenariusza!

Powiem tak;
Ten odcinek to prawdziwe wiejskie mleko, prosto od krowy, Kopciarz spojrzał się i odcinek skisł 6/10.
"I'm a man of few words... Any questions?"
ODPOWIEDZ

• Poprzednia
  • 1
  • 2
  • 3

Wróć do „Sezon 18 [419-431]”

Przejdź do
  • Świat według Kiepskich
  • ↳   Kiepscy.org.pl
  • ↳   STRONA WWW
  • ↳   FORUM