Świat według Kiepskich

Świat według Kiepskich FORUM

Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane
  • Więcej…
    • Tematy bez odpowiedzi
    • Aktywne tematy
    • Szukaj
  • Fora
  • Użytkownicy
    • Zespół administracyjny
  • FAQ
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Szukaj
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strona główna Świat według Kiepskich Odcinki Sezon 17 [406-418]
  • Szukaj
    • Dzisiaj jest 2021-01-19, 12:42
    • Strefa czasowa UTC+01:00

Śledź nas:

KLIKNIJ! -> jeśli chcesz wiedzieć wszystko o ŚWIECIE WEDŁUG KIEPSKICH:

412 Badurka

ODPOWIEDZ
Wyszukiwanie zaawansowane
  • 1
  • 2
  • Następna
Awatar użytkownika
mocny full 22
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

412 Badurka

Post autor: mocny full 22 » 2013-04-12, 16:13

Tytuł odcinka: 412 Badurka
Premiera: 17.04.2013
Reżyseria: Patrick Yoka
Scenariusz: Aleksander Sobiszewski, Patrick Yoka, Katarzyna Sobiszewska

Przeczytaj pełny opis odcinka na Kiepscy.org.pl
(informacja o odcinku, fabuła, zdjęcia z odcinka + najlepsze cytaty bohaterów)
Obrazek

Moja opinia:

Niby odcinek z przesłaniem, ale się tego nie dało oglądac - tak nudny był ten odcinek. Sporo wtórności w nim np. z odc. ''Wesołych Świąt'', ''Bogacz'', ''Z odzysku''. Na minus sporo greenboxów (było ich 4 albo 5), dziwne ułożenie kamer (w szczególności na korytarzu - z góry), obiadki (były tak nudne, że te sceny przewijałem), brak logiki (zimą lody? :shock: ), Jolaśka i Waldek pantoflarz. Jedynymi plusami tego odcinka był niezły początek i Ferdek leżący podczas gdy Badura trzepał. I za to mogę dac naciągane 2/10.
Ostatnio zmieniony 2016-02-28, 19:14 przez mocny full 22, łącznie zmieniany 12 razy.
Awatar użytkownika
Ferdek K
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Re: 412 Badurka

Post autor: Ferdek K » 2013-04-12, 17:09

''Badura mi trzepał'' - :mrgreen:

Odcinek dobry, na pewno o wiele lepszy niż Gorzkie gody. Scena z Boczkiem zarąbista, i ten jego bulwers na końcu, bo jedzenia nie dostał :mrgreen: Zakończenie daje dużo do myślenia, np. to, że Badura to kolega każdego, kto da mu jedzenie :-P Ogólnie akcja z Paździochami ciekawa. Bardzo starannie wykonane greenboxy. Na minus okropny obiad (gówno jakich mało :roll: ), scena przy lodówce, scena przy sklepie ''U Stasia'' - jprdl. :roll: 7/10 ;-)
Obrazek
Ferdziul
Waldek
Waldek

Post autor: Ferdziul » 2013-04-12, 17:33

Odcinek żenujący. Już od początku denerwowała, denna i niepasująca zupełnie muzyka, tak jakby wciśnięta na siłę. Teksty były strasznie denerwujące, mnóstwo powtórek, w ogóle ten odcinek kojarzył się bardziej świątecznie przez ten śnieg i muzykę. Trochę mi się skojarzył z epizodem "Lolek". Jedynie dość fajnie wyszło zakończenie, reszta to dno i wodorosty. 1/10.
Awatar użytkownika
Brady
SCENARZYSTA DEKADY
SCENARZYSTA DEKADY

Post autor: Brady » 2013-04-12, 18:51

Właśnie obejrzałem ten twór :roll: Odcinek bardzo słaby, przypominał obyczajówkę. Muzyka oczywiście nie pasowala - norma. Pojawiło się mnóstwo greenboksów - norma (chociaż trzeba przyznać że lepszej jakości), pojawiło się wiele podanych na beszczelnego zboczonych tekstów (Jedyny śmieszny z tego tekst: Badura mnie trzepał, bo żem go wynajął), mało śmiesznych tekstów, zapchajdziury typu obiadki, Waldek pantofel, sceny łóżkowe. Jednym słowem SŁABIZNA! Na plus jedynie scena pod kiblem z Boczkiem (najlepsza w całym odcinku), rywalizacja Paździochów i Kiepskich (miał to być główny temat odcinka, a nie jakieś jego tło :roll: ) i zakończenie. 2/10 to najwięcej co mogę dać i to tylko dlatego że odcinek miał mądre przesłanie i było kilka (naprawdę niewiele) momentów do drobnego uśmiechu.
Adam908
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Adam908 » 2013-04-12, 19:47

Jak na razie najgorszy odcinek jak do tej pory, fabuła fajna, ale było bardzo mało śmiesznych scen i tekstów i wszystko było na sztywno. Mało Boczka, wepchnięty na siłę, ale jak na razie on był najlepszy. Badury nie trawię, ale jakoś to wytrzymałem. Jolasia wraz z Waldkiem mogą byc. Na sam plus greenboksy, które zostały świetnie wykonane i powrócił stary sklep u Stasia. Nawet ukazało się okno Paździocha. W tym odcinku było strasznie nowych rzeczy, których wcześniej nie było. Przesłanie odcinka i końcówka mogą być. Muzyka strasznie wnerwiała i była smutna i monotonna, spodziewałem się czegoś lepszego. Daję 4/10, ale strasznie naciągane :-)
- Ale deska się rozdupcyła
- No rozdupcyła się, ale przecie nie dlatego, że Niemiecka
- A niby dlaczego ?
- A dlatego, że pan źle na nią dupą siadasz o
kubeczek
Edzio Listonosz
Edzio Listonosz

Post autor: kubeczek » 2013-04-12, 20:41

10/10 odcinek kapitalny a końcówka z Paździochami zawalista hehe wiedzialem ze cos szykuja. Poza tym swietne teksty np waldus tobie piersi bo ty je zawsze lubiles haha.
Awatar użytkownika
WojeWoda
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: WojeWoda » 2013-04-12, 21:03

To co pisało w opisie działo się dopiero od połowy odcinka, a szkoda bo mógł wyjść naprawdę dobry odcinek, a tak to typowy średniak. Na plus pierwsza scena i przekleństwa Badury, bukiet Badury, bardzo dobrze wykonane greenboxy, pojawienie się standardowego wyglądu sklepu ''U Stasia'', sprawdzanie śmieci Paździocha, pojawienie się okna Paździochów, końcówka i fajny występ Badury. Na minus wyzywanie Mariolki ''Bartłoczyk z telewizji'' - zerżnięte z odcinka Kapeć, podteksty erosomańskie m.in o trzepaniu, i o piersiach, występ trio - Mariolki, Waldka, Jolaśki, robienie zdjęć przez Mariolkę, scena obiadowa i najgorsza jak dotychczas muzyka. Ogólnie 6/10.
"Nie pracuję na godziny, ja wyrządzam zło na akord"
Awatar użytkownika
Lonzio
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Lonzio » 2013-04-12, 23:57

Odcinek mocno średni. Niektóre sceny zostały dokładnie przerysowane z odcinka Z odzysku (wyrzucanie śmieci, Halina oddająca jedzenie), walką pomiędzy Paździochami i Kiepskimi przypominała trochę tę z odcinka Żeby im gul skoczył. Pozostałe minusy to muzyka, rozmowa Haliny z Badurą, ściąganie butów Jolaśce, obdarowywanie Badury prezentami, scena u Stasia. Na plus Halina wyzywająca Badurę, Ferdek w łóżku o 17.30, rozmowa o trzepaniu dywanu, Ferdek żądający frytkownic, czy obrażanie Boczka. Reszta neutralna. 4/10
Awatar użytkownika
pollen99
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: pollen99 » 2013-04-13, 07:53

Mieliśmy już „Złodziejkę”, mieliśmy już „Gorzkie gody”, ale czegoś takiego w tym sezonie jeszcze nie było! :shock:

1. Przeganianie menelów przez Halinkę jakoś do mnie nie przemawia. Poza tym raczej mało ta scena na razie powiedziała o odcinku. Neutral
2. Kolejna głupia scena. Ta opowieść Badury o tych terytoriach raczej zanudzała, niż ciekawiła. I ten tekst, skąd wziął kwiaty… :roll: Po prostu kompletna nuda. -
3. To już były nudy do kwadratu! Takie coś, jak leżenie Ferdka do popołudnia można było oglądać już wiele razy!!! Na dodatek muzyka wyciągnięta niczym z klubiku jazzowego. :roll: -
4. Po raz kolejny pochwalam kolejny, realistyczny greenbox! Typowe podwórko znacznie lepsze od tej ściany pokrytej zgnilizną, którą raczyliśmy się częstować w 15 sezonie! Brawo, FX ATM, tak trzymać! ;)
Ta scena już trochę lepsza, ale nadal wieje nudą. Te gadanie o podpiłowanym trzepaku też nie za ciekawe. Neutral
5. Tu już trochę lepiej, jak Ferdkowi Badura dywan trzepał. + ;)
6. To już jest szczyt odcinka, jak zwykle zresztą :roll: Wpieprzające się na krzywy ryj małżeństwo Pupcińskich potrafi zepsuć nawet najmilej zapowiadającą się scenę. Nie będę się już dogłębniej wpatrywał w tą scenę, bo wiadomo, że wszystko w niej na duży - ;)
7. Tutaj mamy kompletną kopię z odcinka „Śmietnik historii”. I jeszcze do tego kretyńska muzyka… Przynajmniej dobrze, że ta scena nie odbywała się na złomie. Ale nawet Paździochowa nic fajnego nie pokazała :/ -
8. Ohoho! Imprezy u państwa Kiepskich ciąg dalszy, czyli zżynanie z odcinka „Z odzysku”! Między innymi z dawaniem jedzenia Badurze! :roll: -
9. I po raz kolejny imprezka, tym razem przeniosła się do kuchni. Tekst z twardym głazem zerżnięty zresztą z odcinka „Twardy głaz”. A ten żart z obgryzaniem żeberka naprawdę niskich lotów. :roll: –
10. Po raz kolejny również muzyka jak z klubu jazzowego! Po jaką cholerę było robione to zdjęcie? Żeby se na srejsa wrzucić? :roll: Boczek też nie zachwycił, a raczej obrzydził. On już wygląda, mówi i zachowuje się jak pełnokrwisty wieśniak! :roll: -
11. Scena też nie za ciekawa. Dopiero w 17 minucie Paździochowie zaczynają zazdrościć Kiepskim. :roll: No normalnie tempo szybkie jak błyskawica! :roll: -
12. Jednak powrócenie do starego greenboxa „U Stasia” jest dobrym posunięciem, bo ten wcześniejszy był szczerze mówiąc bardziej obrzydliwy od tego. ;) A co do samej sceny: ci Kiepscy są naprawdę popierdzieleni, aby żreć lody w zimie :roll: Plus Jolasia częstuje nas swoimi dennymi, zboczonymi porównaniami, a Halinka jej przytakuje: „Tak, tak masz rację, tak, tak…” :roll: Po jaka cholerę było też robione drugie zdjęcie?! :roll: Pier***ony - :evil:
13. Żałosna była ta radość, tylko dlatego, że dali żarcie Badurze. I jeszcze to idiotyczne zdrobnienie. Pierwsza połowa sceny na minus, ale reszta to już raczej plus. Chociaż w opisie odcinka jest napisane, że miała być rywalizacją między rodzinami, i co? Gówno! Paździochowie dali żarcie dopiero na samym końcu. Oj, panowie z ekipy się z widzami nie liczą, oj, nie liczą… :roll: Neutral

Odcinek naprawdę bardzo słaby. Właściwie na plus z wątków sytuacyjnych zaliczam tylko trzepanie dywanu przez Badurę. Reszta to samo dno, a między innymi ogromna ilość greenboxów, idiotyczne pozowanie do zdjęć, ta głupia radość Kiepskich i w ogóle cały sens tego odcinka. Po opisie myślałem, że to będzie rywalizacja między Kiepskimi i Paździochami. A tu chodziło po prostu o to, że Badura powiedział, że Paździochowie są najlepszą rodziną na Kosmonautów, a Kiepscy się na Badurkę obrazili. :roll:

1 scena na plus, 3 sceny neutralne i aż 9 scen na minus! :shock: Wychodzi mi 2,5/13 pkt., czyli ocena – 2/10 ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
wódki_kurde
Edzio Listonosz
Edzio Listonosz

Post autor: wódki_kurde » 2013-04-13, 08:00

Odcinek smaczny :-) , na pewno lepszy od ostatniego, albowiem:
+Halinka tak bardzo nie irytowała i zagrała dobrze rolę do której się przyzwyczailiśmy, czyli zapracowanej kobiety z mężem leniem (scena pierwsza)

+ "Walduś ty zawsze lubiłeś piersi" a Walduś na to wybuchnął swym oryginalnym niesamowitym śmiechem: "noo hahoohohłohoło"

+ Na dodatek Pupcia nie darła mordę i można było łatwo ją wytrzymać.

+ Fantastyczna gra Boczka, tylko:

- znowu dwie najjaśniejsze postacie tego serialu (Arnold i Marian) dostają najmniej tekstu nie licząc Paździochowej z całej paczki ŚwK. Żal. W odcinkach o tym forum w internecie i o osrywaniu wycieraczki paździochom :mrgreen: Boczek miał dobrą ilość scen do odegrania tak jak za dawnych czasów, ale teraz znowu "wszytko wraca do normy" żal :cry: :cry:

+ Jeszcze Na plus duża liczba przekleństw na samym początku, czyli trwały standard Kiepskich.

Ocena ogólna 2/10 paradkosalnie to jest dobra ocena z tego względu, że żadna postać bardziej nie irytowała i dało się znieść i momentami nawet fajnie było to oglądać. Gdyby było więcej Boczka i Paździocha mógłbym dać nawet 3/10, ale na
tak wysoką ocenę jak za dawnych czasów (sezon 1, 2 - w mojej surowej skali) być może przyjdzie jeszcze czas.

Nie jest źle tyle powiem, wolę takie odcinki niż debilne występy z tamtego sezonu np : "Krzyżaki" czy inne duparaki, Futeraki od Waldusia dla Pupciusia :roll:
- A Pan jesteś świnia, grubas i erosoman w jednym, o

- Panie nie obrażaj pan bo ja pana nie obrażałem, dobre ?

------------------

Kapuśniaczek na świńskim ryju mmmm :)
Awatar użytkownika
WojeWoda
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: WojeWoda » 2013-04-13, 10:56

Z tego co wiem w tym odcinku Halina powiedziała że Waldek i Jolaśka kredyt spłacają. Ten tekst padł już w którymś odcinku, czy tu dopiero po raz pierwszy ?
"Nie pracuję na godziny, ja wyrządzam zło na akord"
Adam908
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Adam908 » 2013-04-13, 12:07

WojeWoda pisze:Z tego co wiem w tym odcinku Halina powiedziała że Waldek i Jolaśka kredyt spłacają. Ten tekst padł już w którymś odcinku, czy tu dopiero po raz pierwszy ?
Padł już w odcinku Ten teges
- Ale deska się rozdupcyła
- No rozdupcyła się, ale przecie nie dlatego, że Niemiecka
- A niby dlaczego ?
- A dlatego, że pan źle na nią dupą siadasz o
lukin
Boczek
Boczek

Post autor: lukin » 2013-04-14, 16:13

Hm... rzeczywiście za dużo się w tym odcinku nie działo. Było też wiele motywów znanych z wcześniejszych odcinków.
Ogólnie po raz kolejny dużo Haliny. W ogóle to te słodkie gadanie takie jak w sypialni na końcu odcinka ma widzę w tym sezonie często miejsce. Przecież prawie co odcinek takie momenty się pojawiają. Nie mówiąc już o momentach szczęśliwej całej rodzinki... A obiadki to już w ogóle. Nie jest to oczywiście dobre dla serialu.
W scenie obiadowej podobało mi się, jak Ferdek mówił do Jolaśki, żeby oddała mu frytkownicę - złodziejko :D
Ogólnie na szczęście końcówka śmieszna, w stylu Kiepskich i pasująca do całego odcinka, a właściwie psująca całą tę atmosferę.
3/10.
Awatar użytkownika
KorK
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: KorK » 2013-04-14, 16:31

Odcinek na poziomie Gorzkich godów...mało śmieszny,ale też nie ma wkurzających scen.
Na plus:
-Ferdek śpiący do 17:30 :-P
-Rozmowy o trzepaniu
-Ferdek śpiący koło trzepaka
-"A właśnie! Ty mnie oddaj frytownice złodzieju" :mrgreen:
-Występ Boczka,Paździocha i Heleny
-"Przylazł dziad to niech wyniesie" :lol:
-Ferdek obgryzający mięso
-Wyjście z mieszkania z tymi torbami
-Ostatnia scena
"Jak dają,to trzeba brać ku*wa jego mać" :-D
"Patrz Marian na okno Kiepskich..jakie mordy krzywe" :-)

Neutralnie:
-Badura
-Sceny w sypialni

Na minus:
-Sceny w salonie i kuchni
-Cykanie fotek przez Mariolkę
-Lody w zimę :roll: i gadka o cyckach :-?

5/10
Ostatnio zmieniony 2013-04-14, 16:31 przez KorK, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Server
Halinka
Halinka

Post autor: Server » 2013-04-14, 17:10

Nie oglądąłem odcinka, ale pierwszy raz widzę, że Paździochowie są hojni. Żenada...
Obrazek
pocieszacz
Waldek
Waldek

Post autor: pocieszacz » 2013-04-14, 18:25

Server pisze:Nie oglądąłem odcinka, ale pierwszy raz widzę, że Paździochowie są hojni. Żenada...
Helena była hojna w odcinku "Z odzysku"
Ostatnio zmieniony 2013-04-14, 18:25 przez pocieszacz, łącznie zmieniany 1 raz.
Won do warzywniaka po kartofle!
Awatar użytkownika
serek407
Edzio Listonosz
Edzio Listonosz

Post autor: serek407 » 2013-04-15, 14:28

Proponuję stworzyć nowy podział, w ocenianiu odcinków, a mianowicie.. Przed pojawieniem PedoWaldka, Jolaśki i obiadku...i po pojawieniu się tego żenującego "trio"... Nie można słuchać tej krzykaczki, patrzeć na spedalonego Waldusia z torebeczką, który nie zachowuje się jak dawniej, tylko poniżej wszelkiej krytyki.
Każda scena z tym pożal się boże "małżeństwem" przyprawia o mdłości... o reszcie się nie wypowiadam, bo powtarzające się odzywki, gówniane rymowanki tylko sprowadzają na dno ten świetny serial... O Badurce napiszę tylko tyle, że trzyma niski poziom serialu i nic więcej.. Pamiętam doskonale stare odcinki i momentami, gdy do akcji nie wkracza duet Waldka i Jolaśki, wszystko jest w porządku. Jednak nie... pojawiają się oni i cały koncept odcinka idzie w piz...;)

Moja ocena: 4/10
Ostatnio zmieniony 2013-04-15, 14:29 przez serek407, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Post autor: Kizior » 2013-04-17, 19:33

Zaczęło się krzyków i dużo, bardzo dużo wypikowanych wulgaryzmów w całym odcinku. Z braku pomysłu już się idzie w takie bezsensowne wiązanki ? Scena neutralna.
Halinka z okropnym głosem na emeryturze a jeszcze pracuje ? Minus.

Odcinek neutralny do momentu "puuuuuk, puuuuuuk" - i odcinek szlag trafił. Dobrze przynajmniej że Ferdek nazwają ją złodziejką. Ale reszta obiadku to jakieś dno, ile można o tym trzepaniu. Kurczaka też się kroi przed podaniem na kawałki a nie rwie po świńsku.

Akcja z Pażdziochem i Badurą na korytarzu przypominała jak żywo "Śmietnik historii" gdy to Pażdzioch wynajdywał wartościowe rzeczy ze śmieci - identyko, mało oryginalnie. Znowu scena spieprzona.
Wyjście do Badury (nagle Badurka z niego) bez sensu - te inteligenty Sobiszewskie i Yoki nawet nie uwzględnili że odcinek będzie leciał w połowie kwietnia ?

W ogóle główny wątek odcinka zaczął się od połowy i nawet nie zdążył się rokzręcić a już były reklamy.
Po przerwie pieprzenie o Szopenie.
Mariolka ze zdjęciami miała być śmieszna ? Takich żenujących monentów było sporo.
Boczka mało.

Jaka to w ogóle rywalizacji zapowiadana jako główny temat odcinka - po razie mu dogodzili i to wszystko ? Gdzie tu ta rywalizacja jak w Gulu ?
- Panie, nie dam bo nie mam, nawet jakbym chciał dać to nie dam bo mnie wyżarli do zera, do cna !
- Ale kto pana wyżarł ?
- Jak to kto, Pażdziochy biznesmeny zasrane...
- To u pana też byli ?
Awatar użytkownika
Kiepski Widz
Administrator|Red. Naczelny
Administrator|Red. Naczelny

Post autor: Kiepski Widz » 2013-04-17, 19:43

Odcinek nawet nie najgorszy. Ciekawy pomysł, choć było trochę wtórności, np. z odcinka "Śmietnik historii", ale nie wyszło najgorzej. Na plus:

-darcie mordy przez Badurę i niecenzuralne słowa
-wspomnienie osiedla Kosmonautów
-Badura ze śmieciami na korytarzu
-tekst Heleny "przyszedł dziad, to niech wyniesie!"
-Boczek chcący kiełbasy
-trzepanie dywanu przez Ferdka, czy raczej Badurę
-tekst Mariolki "muszę uwiecznić tą wiekopomną chwilę"
-pokazanie okna Kiepskich i Paździochów od strony podwórka
-zachowanie Badury
-tekst Heleny "jak dają trzeba brać, k**wa mać!"
-realistyczne greenboxy
-zakończenie

Na minus:

-Jolasia, zdejmowanie butów i cały obiadek
-ostatnia scena łóżkowa
-ciągłe robienie zdjęć przez Mariolkę
-lody w zimę
-muzyka jak z dobranocki dla dzieci

Odcinek na pewno lepszy niż "Gorzkie gody", dlatego dam 7/10.
REGULAMIN FORUM
Awatar użytkownika
Ferdas20
Moderator
Moderator

Post autor: Ferdas20 » 2013-04-17, 19:55

Odcinek nudny i mało śmieszny okraszony dość pokaźnym udziałem Pupci i Waldka. Nudne sceny z Haliną, Badura też jakoś nie śmieszył. Scena z Paździochem wynoszącym śmieci wyjęta jak żywa z odcinka śmietnik historii, tyle że zupełnie na odwrót, bo wtedy to Paździoch grzebał w kubłach, a teraz mówił, że to zwykłe śmieci. Najlepsza scena i właściwie jedyna, która była śmieszna to jak Boczek chciał wyłudzić od Kiepskich jedzenie. Do tego stałe punkty programu czyli obiadek, greenboxy i durna muzyka.
3/10
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Derek187
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Derek187 » 2013-04-17, 20:22

Na plus +:
- menele za oknem :D,
- Badura i opowieść o ulicach, kwiaty,
- Ferdek o 17:30 w łóżku,
- Badura biorący śmieci Paździochów,
- Ferdek trzepiący dywan :),
- "Badura mi trzepał", "klopsy" na buty,
- scena z Boczkiem :-D,
- Badura wychwalający Paździochów, Helena i "ku#*a mać",
- zakończenie

Na minus -:
- muzyka :(

Ocena 8/10
Ostatnio zmieniony 2013-04-17, 20:22 przez Derek187, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
paździoch91
MODERATOR DEKADY
MODERATOR DEKADY

Post autor: paździoch91 » 2013-04-17, 20:39

Ten odcinek to wielki miks odcinków Lolek, Z odzysku i Śmietnik historii (zbieranie śmieci przez Badurę). Nic specjalnie śmiesznego, za to dużo Jolaśki i Waldka i nudne, przegadane sceny. Scena z Boczkiem przeklinającym Kiepskich za to, że dali mu żarcia, też już kiedyś była. Scena z Ferdkiem obijającym się na ławce też. Generalnie widać brak pomysłów. A scena ze zjadaniem kurczaka wręcz obrzydliwa. 2/10
Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 457 odcinka ŚWK.
Server
Halinka
Halinka

Post autor: Server » 2013-04-17, 21:23

paździoch91 pisze:A scena ze zjadaniem kurczaka wręcz obrzydliwa.
I żeberek w kuchni z garnka z kapuśniakiem.

No nie wiem, co myśleć o tym odcinku... Pomysł dobry, wykonanie słabe. Powinni skupić się bardziej na wyścigach, kto Badurę lepiej posili, a tutaj jedynie po jednej scenie każdej z rodzin. Sporo greenów, denna i wkurzająca muzyka, Jolaśka, Waldek gorzej niż pe*ał, Halinka potwornie sztuczna, Boczek nie najlepszy, obiad rodzinny. A właśnie, po co ten zapychacz czasu zrobili !? Przecież tam w koło o cyckach mówią.

2.5/10
Obrazek
woofer

Post autor: woofer » 2013-04-18, 16:32

Jeden z lepszych odcinków 17 sezonu, choć nie najlepszy.
Więc tak odcinek był nawet, nawet.
Podobało mi się to jak Ferdek te kość nad tym garem jadł, albo jak Badura przeklinał za oknem kiedy Ferdek i Halinka spali o 4 rano, to też było dobre jak Badura trzepał dywan Ferdkowi a Ferdek sobie spał. No i te śmieci jak Paździoch chciał wywalić, to Kazik wsypał to wszystko sobie do kosza, :lol: i później Helena przyszła i coś tam zaczęła pierdzielić.
No i oczywiście to dobre było jak jedli lody, i co Cycek się umazał tym lodem, :lol: dobre też to było kiedy Halina i Ferdek chcieli dać Badurze konserwę, a jak zobaczyli że Paździoch z Heleno dali mu pieczeń i szampana, to zrezygnowali, bo Badura raz mówił że Kiepscy to najlepsi ludzie a później Paździochy.
Odcinek dobry, tak jak mówiłem yhm... jeśli chodzi o ocenę to 6,7? ee, dam 7!
KanaliaTheBest
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: KanaliaTheBest » 2013-04-25, 17:56

Odcinek może nie tyle śmieszył, co pouczał - pokazał że trzeba troszczyć się o biednych ludzi dotkniętych przez los. Na plus (o dziwo!) sceny z Badurą, pomimo dużej ilości greenboksy nie przeszkadzały (kapitalnie wykonane :D), dobra była też akcja z Boczkiem obżartuchem (i takiego go chcemy :P). Na minus sceny z Jolasia i gadka o jej piersiach. Ach zapomniałbym o fajnym tekście z trzepaniem :lol: I takie podteksty to mogą być a nie pokazywanie cycków karwasz barabasz.
6/10
ODPOWIEDZ

• 1
  • 2
  • Następna

Wróć do „Sezon 17 [406-418]”

Przejdź do
  • Świat według Kiepskich
  • ↳   Kiepscy.org.pl
  • ↳   STRONA WWW
  • ↳   FORUM
  • ↳   News