Świat według Kiepskich

Świat według Kiepskich FORUM

Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane
  • Więcej…
    • Tematy bez odpowiedzi
    • Aktywne tematy
    • Szukaj
  • Fora
  • Użytkownicy
    • Zespół administracyjny
  • FAQ
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Szukaj
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strona główna Świat według Kiepskich Odcinki Sezon 17 [406-418]
  • Szukaj
    • Dzisiaj jest 2021-01-19, 11:49
    • Strefa czasowa UTC+01:00

Śledź nas:

KLIKNIJ! -> jeśli chcesz wiedzieć wszystko o ŚWIECIE WEDŁUG KIEPSKICH:

411 Gorzkie gody

ODPOWIEDZ
Wyszukiwanie zaawansowane
  • 1
  • 2
  • 3
  • Następna
Adam908
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

411 Gorzkie gody

Post autor: Adam908 » 2013-04-04, 09:10

Tytuł odcinka: 411 Gorzkie gody
Premiera: 10.04.2013
Reżyseria: Patrick Yoka
Scenariusz: Aleksander Sobiszewski, Patrick Yoka, Katarzyna Sobiszewska

Przeczytaj pełny opis odcinka na Kiepscy.org.pl
(informacja o odcinku, fabuła, zdjęcia z odcinka + najlepsze cytaty bohaterów)
Obrazek

Moja opinia:

Według mnie odcinek średni tak samo jak Złodziejka, tylko, że w tym odcinku nic takiego się nie działo tylko pierdzielenie takich głupot i wspomnień i w ogóle to mi nie przypominało serialu komediowy, tylko jakiś smutny Polski serialik, typu M jak miłość. Najlepsze sceny to oczywiście z gorzkich godów, z Boczkiem i Paździochem, zaś te z Mariolą, Waldkiem i Jolasią tylko trochę wnerwiały. Koniec odcinka bardzo fajny i to mi się podobało. Piosenki w tym odcinku bardzo fajne. Jeżeli chodzi o grę aktorów to mi się podobała. Muzyka w całym stopniu mnie denerwowała i była taka smutna. Greenboks był tylko jeden i w dodatku zaokienny, który wyszedł bardzo dobrze. Fabuła odcinka trochę bez sensu, bo przez cały odcinek gadali i wspominali.

Posumowanie
Tak jak mówiłem nic w odcinku się nie działo tylko same wspomnienia, jedynie niektóre sceny trzymały poziom, więc nic ciekawego spodziewałem się czegoś lepszego

Ocena
Znów mierny odcinek tak samo jak Złodziejka więc ocena będzie taka sama, czyli 5/10
Ostatnio zmieniony 2016-02-28, 19:13 przez Adam908, łącznie zmieniany 5 razy.
- Ale deska się rozdupcyła
- No rozdupcyła się, ale przecie nie dlatego, że Niemiecka
- A niby dlaczego ?
- A dlatego, że pan źle na nią dupą siadasz o
Awatar użytkownika
Ferdek K
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Re: 411 Gorzkie gody

Post autor: Ferdek K » 2013-04-04, 10:46

Kolejny odcinek bez greenboxów! No, zaskakują mnie coraz bardziej :-D Odcinek dobry, ale miał swoje nudne momenty. Bardzo rzucił mi się w oczy beret, w którym Paździoch był w jednej scenie :-P

Śmieszne teksty:

''O! Pan Ferdek! To kiedy se będziemy tą wódkie pili?'' - Boczek
''Proszę do mnie nie mówić, bo pan dla mnie jesteś powietrzem.'' - Halinka
''Telegram do państwa, ale ten Edzio - pierdoła wrzucił do naszej skrzynki...'' - Helena
''Ale mamusia zaczęła podkręcać i zaczęła tę wojne Polsko-Polską!'' - Ferdek
''Siku, siku, siku! I się nasiusiało!'' - Kozłowski. Hahah, nie mogę z tego tekstu :mrgreen:
''Pierdu-pierdu, a walizka sama po peronie zapierdziela'' - Ferdek
''Panie Ferdku, specjalnie dla pani Halineczki... Kiszka kujawska!'' - Boczek
''Bo co Bóg złączył, to człowiek, choćby się zesra to nie rozłączy!'' - Badura

Śmieszne sceny/sytuacje:

-scena z Boczkiem pod kiblem, rozmowa.
-wejście Paździochów do kuchni Kiepskich
-obie sceny z Badurą
-wejście Waldka z Jolasią, tort na twarzy Cyca.
-wystrzelenie korka w Waldusia, jednak cała scena to duży chaos.
-przemówienie Kozłowskiego, rozmowa pijanego Ferdka z Kozłowskim
-wieszanie szyldu na drzwiach, teksty sąsiadów
-impreza

Nieśmieszne sceny/sytuacje:

-praktycznie, wszystkie sceny w sypialni
-Ferdek z Haliną w salonie, nudy...
-jedzenie śniadania w dwóch różnych miejscach, nudna rozmowa

Trochę minusów się uzbierało, po przeliczeniu wychodzi mi takie słabe 7/10. Szkoda, bo można to było lepiej zrobić. ;-)
Obrazek
Ferdziul
Waldek
Waldek

Post autor: Ferdziul » 2013-04-04, 11:11

Tak jak podejrzewałem, kolejny beznadziejny odcinek. Poprzednie jeszcze jako tako się trzymały, jednak te dwa ostatnie odcinki to powrót na dno. Temat oklepany, teksty oklepane. Do tego Ferdek znowu strasznie irytował gadką, szczególnie o kościele. Dno dna. Jeszcze im się nawet w tle do telewizora nie chciało wstawić czegoś nowego, tylko wykorzystali materiał z jednego odcinka poprzedniej serii. Dopełnieniem całej tandety była Jolaśka & Waldek z resztą. Właściwie nic nie było ciekawego, ponownie zdziadziały Ferdek z durnowatymi tekstami, beznadziejny Badura, Kozłowski. Beznadzieja. Jedynie dosyć znośna była scena w kuchni, kiedy Halina i Ferdek rozmawiali na temat wywiadu w gazecie. Momentami przypominało to dawne odcinki. Tylko za to: 1/10.
Ostatnio zmieniony 2013-04-04, 11:12 przez Ferdziul, łącznie zmieniany 1 raz.
wiesław92
Halinka
Halinka

Post autor: wiesław92 » 2013-04-04, 13:14

Odcinek przez pierwsze 9 minut nawet fajny, te wzajemne docinki były śmieszne, później wraz z wejściem Jolasi Waldka prezesa i Mariolki już niestety gorzej, końcówka dość fajna,
Na pochwałę zasługuje jednak brak greenboksów, beret u Paździocha, nawet dobra gra aktorów, poza wkurzającą Jolaśką Waldkiem i Mariolką. Muzyka taka sobie.
Momentami Odcinek nudził i był taki filozoficzny.
Chyba najgorszy odcinek jak narazie w tym sezonie. Dam 5/10 :)
- Za te kamizeleczke to ile Pan gęgasz?
- 35
- Co??? Panie, przecież ona cała centralnie jest normalnie wyżarta przez mole!
- Pan jesteś wyżarty!!! 30 powiedziałem a jak nie to pocałuj mnie Pan w dupę!
Awatar użytkownika
WojeWoda
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: WojeWoda » 2013-04-04, 14:02

Średni odcinek, taki na poziomie Złodziejki. Na plus wzajemne docinanie, dobra gra aktorów, kiszka Boczka i pojawienie się beretu Paździocha. Na minus pierdzielenie przez pół odcinka o niczym, Jolaśka, Waldek i Mariolka, pojawienie się Kozłowskiego, głupie zakończenie. Ogólnie 5/10.
"Nie pracuję na godziny, ja wyrządzam zło na akord"
Awatar użytkownika
Brady
SCENARZYSTA DEKADY
SCENARZYSTA DEKADY

Post autor: Brady » 2013-04-04, 14:27

Słaby odcinek. Nie był denerwujący, lecz nudny. Według mnie plusami tego odcinka może być brak greenboksów, pijany Kozłowski, teksty Boczka i scena na imprezie. Reszta po prostu wiała nudą. Jolaśka znów trochę denerwowała, a zakończenie było jak w typowej obyczajówce :roll: Na dodatek program TV ściagnięty z odcinka "I am łoczing you" :shock: Muzyka kolejny raz słaba, tak samo jak głupie przejścia między scenami. Najsłabszy odcinek tej serii 3/10.
Awatar użytkownika
mocny full 22
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: mocny full 22 » 2013-04-04, 14:27

Bardzo nudny odcinek. Cały czas tylko pierdzielenie o godach. Jedyne fajne momenty to kłótnie Ferdka z Haliną w sypialni i kuchni, wyrzucenie obrazu przez Halinę, wywalenie się Cyca i pocałunek Ferdka i Haliny na imprezie. Jak już wcześniej pisałem był to bardzo nudny odcinek, z durnym filozofowaniem Kozłowskiego. Jolaśka i Waldek mnie jakoś specjalnie nie wkurzyli. Ale jest to najsłabszy odcinek sezonu. 3/10
Ostatnio zmieniony 2013-04-04, 14:49 przez mocny full 22, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wódki_kurde
Edzio Listonosz
Edzio Listonosz

Post autor: wódki_kurde » 2013-04-04, 14:50

Nie wiem jak Was, ale mnie najbardziej to Halina denerwowała strasznie wiało nudą. Ta postać powinna ograniczać się co jedynie co odcinek do zapytania się Ferdka "czy był w pośredniaku" a jak ona dostaje najwięcej tekstu ze wszystkich, to wieje nudą i TELENOWELĄ jakąś niesmaczną. Żal dupę ściska, najsłabszy odcinek sezonu chyba.

Np. To co z Boczkiem to wszystko jest śmieszne, bo to kultowa postać a z Haliną? Może interesujące dla 15 i 16 letnich dziewic.

@Up - co cię śmieszyło w kłótni Halinki z Ferdkiem? Żal jak można takie coś uznać za sytuację śmieszną?

0/10
Ostatnio zmieniony 2013-04-04, 14:53 przez wódki_kurde, łącznie zmieniany 1 raz.
- A Pan jesteś świnia, grubas i erosoman w jednym, o

- Panie nie obrażaj pan bo ja pana nie obrażałem, dobre ?

------------------

Kapuśniaczek na świńskim ryju mmmm :)
Awatar użytkownika
Lonzio
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Lonzio » 2013-04-04, 15:07

Marny odcinek. Na plus wizyta Paździochów u Kiepskich, rozmowa Ferdka z Boczkiem na korytarzu, spotkanie z sąsiadami na korytarzu, prezent Boczka, Paździoch w berecie (ostatni raz miał go na sobie chyba w 2008 roku), brak greenboxów. Rozmowa Ferdka i Haliny w salonie oraz zakończenie średnie. Muzyka jak zwykle na minus, to samo występy Mariolki, Kozłowskiego, Jolaśki i Waldka. 3/10
lukin
Boczek
Boczek

Post autor: lukin » 2013-04-04, 16:48

Tragedia... Sztuczność, ja rozumiem, że postawa i zachowanie Ferdka, a szczególnie Halina taka miała być, ale to było tak wkurzające, że można było osiwieć. Te przewracanie oczami, wieczne kłótnie, atmosfera odizolowania od siebie. I w ogóle Marzena Kipiel-Sztuka według mnie zagrała to wszystko na dodatek tak sztucznie...
Na dodatek wrzeszczenie, zabawy, zachwyty: Mariolki, Jolaśki i Kozłowskiego i te jego przemowy. Ten odcinek był denerwujący, a w dodatku przypominał bardziej serial obyczajowy niż komedię co na pewno nie jest w tym przypadku plusem.
Jednak zatrzymując się na obyczajowości... można wywnioskować, że po tylu latach małżeństwa, gdy nie ma już tego zakochania, wiary w wielką przyszłość, pozostają jedynie małe przyjemności spędzania czasu ze sobą. Przy telewizorku, przy obiedzie...
2,5/10..
125p
Edzio Listonosz
Edzio Listonosz

Post autor: 125p » 2013-04-04, 17:37

Mi się odcinek spodobał.
Obecność jolaśki denerwuje, ale to już standart.
Scena z przedzielonym łożkiem średnia, ale ogólnie nawet fajnie.
Jak dla mnie 6/10
Awatar użytkownika
Derek187
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Derek187 » 2013-04-04, 17:47

Na plus +:
-pierwsza kłótnia małżeńska,
-Ferdek udający ,że nie słyszy, wizyta Paździochów,
-rozmowa z Boczkiem o wódce,
-Badura wręczający puchar zwycięstwa,
-wypieprzenie zdjęcie przez okno, wizyta Jolaśki i Waldka,
-korek w oku Waldka, wierszyk Kozłowskiego,
-pijany Kozłowski,
-"A co ma gówno jedno do drugiego?",
-sceny przy wieszaniu napisu, uroczystość,
-rozmowa o Dance i Januszu, zakończenie

Ocena 7,5/10
Obrazek
-Ferdas-
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: -Ferdas- » 2013-04-04, 20:17

Słaby odcinek. Na plus Paździoch w berecie i brak pełnych greenboxów. Na minus pierwsza scena łóżkowa, zachowanie Haliny, Ferdka, Jolasi, "Kuźwa" Boczka, pierdzielenie Kozłowskiego i zakończenie.

2/10
Awatar użytkownika
Ferdekstain
Halinka
Halinka

Post autor: Ferdekstain » 2013-04-04, 20:41

Odcinek dobry, ale szału nie ma.
Super, że nie było greenboxów, szkoda że Edzia nie było w tym odcinku.
Gra aktorska Boczka po prostu miazga :) Dobrze zagrał też Ferdek i Paździoch.
Po raz kolejny wkurzająca Yokaśka i Waldek, rozumiem że musieli się pojawić, ale niech nie grają ciągle tak samo.
Kilka fajnych tekstów się pojawiło.

Ocena: 7/10
Panie, nie obrażaj Pan!
Awatar użytkownika
PharellMan
ZBANOWANY
ZBANOWANY

Post autor: PharellMan » 2013-04-05, 21:50

Lonzio pisze:Paździoch w berecie (ostatni raz miał go na sobie chyba w 2008 roku)
Dla ścisłości: ostatnio go miał w "Kontenerze", czyli w 2012-tym roku. ;-)
Awatar użytkownika
Lonzio
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Lonzio » 2013-04-05, 21:55

PharellMan, w Kontenerze (382) Paździoch nie miał na sobie beretu ;-) .
Awatar użytkownika
PaździochMenda
Edzio Listonosz
Edzio Listonosz

Post autor: PaździochMenda » 2013-04-06, 23:34

Uważam, że nie jest to najgorszy odcinek jak na nową serię. Jak już ktoś napisał "szału nie ma" ale momentami można było się pośmiać, a niektóre teksty były na poziomie starego ŚWK.

Nie podobało mi się to, że rozmowy Ferdka i Haliny były podobne jak we wcześniejszych odcinkach. To już jest trochę nudne, przejadło się. Najlepsze odcinki to takie gdzie jest dużo Paździocha i Boczka, takie jest moje zdanie ;)

Ocena za ten odcinek: 7.5/10
Tak dalej być nie będzie.
Awatar użytkownika
pollen99
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: pollen99 » 2013-04-07, 10:15

Ja wiedziałem, że tak będzie. :roll: Naprawdę wyszło beznadziejnie, aż czekałem, kiedy się ta szopka skończy…

1. Od razu zaczęło się niedobrze. Te kłótnie naprawdę są nudne. Ile można już tego samego słuchać? :roll: -
2. Scena tym razem neutralna. Uratowała ją nieco wizyta Paździochów i oczywiście tekst Paździochowej „Telegram do was, ale ten Edzio-pierdoła wrzucił do naszej skrzynki” :D Neutral
3. Bardzo dobra scena. Boczek miał dobre teksty, np. „To kiedy tą wódkę pijemy”, albo „Państwo trafili jak ślepy kogut w ziarno”. No, może był lekki minus za „kuźwę”, ale ogólnie na + ;)
4. Badura z pucharem taki sobie. To jego ględzenie było trochę nudne. Neutral
5. Obżarstwo Haliny oczywiście obrzydliwe :? Tło dźwiękowe do telewizora wzięte z odcinka 404 też nie przyczyniło się dobrze do oceny tej sceny. Może na plus było wywalenie obrazu przez okno. ;) Ale całkowitego zepsucia sceny dokonało przyjście wielmożnych młodszych Kiepskich. Kretyńskie śpiewy i wpierdzielenie ryja Waldka do tortu przyczyniły się do tego, że scena jest na - :roll:
6. Istny cyrk! :roll: Czyli środowisko naturalne Yoki :mrgreen: Idiotyczne śpiewy Mariolki, przybycie Kozłowskiego, strzał korkiem w Waldka i żałobna muzyka zrobiły swoje. –
7. O matko, jak nie urok, to sraczka! Czyli jak nie Jolaśka i Waldek, to Kozłowski zacznie… durne przemówienie w stylu poetyckim. I te piski Jolaśki… :roll: Nic, tylko –
8. Dobry pijany Kozłowski, chociaż tu jest ewidentna zrzynka z „Meczu” ;) Dobry tekst „Jestem po czterech rozwodach, a myślę nad piątym” :) +
9. Kolejna zrzynka – deska do prasowania - „Moje kiepskie życie” :roll: Obrażanie wsi nie na miejscu :evil: -
10. Kolejna głupia rozmowa z żałobną muzyką w tle i głupimi tekstami. Ta nostalgia była niepotrzebna i nudna. –
11. To przywieszanie szyldu na minus, ale dobry był Boczek z kiszka kujawską i Paździoch w berecie! :D Jednak znów można zauważyć amatorszczyznę, czyli Ferdek powiedział do Haliny „Pani Halinko” :/ Jednak mimo tego +
12. Ta impreza naprawdę wkurzająca. Krzyki, tańce i nudna rozmowa Ferdka z Haliną na minus. A skąd też nagle na imprezie jubileuszowej „utwory” z wesela? :roll: -
13. Widzę, że znaleźli nowe imię do powtarzania w kółko – najpierw Bogusia i Danusia, a teraz Janusz. :roll: Poza tym, nic ciekawego, więc scena neutralna.
14. Badura znów neutralny, dobry tekst-morał „Choćby człowiek się zesrał, to nie rozłączy”. Neutral

Odcinek taki sobie, ale minimalnie lepszy od poprzedniego. Na plus teksty Boczka, Paździoch w berecie i brak greenboxów. Na minus Jolaśka, Kozłowski, ogólny zamęt i zrzynanie ze starszych odcinków.

3 sceny na plus, 4 sceny neutralne i 7 scen na minus. To daje 5/14 pkt., czyli ocena – 4/10
Obrazek
Awatar użytkownika
PharellMan
ZBANOWANY
ZBANOWANY

Post autor: PharellMan » 2013-04-08, 17:03

Lonzio pisze:PharellMan, w Kontenerze (382) Paździoch nie miał na sobie beretu ;-) .
Jak nie? Przecież to pierwsze co wyrzucił do kontenera. :-D
Awatar użytkownika
Lonzio
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Lonzio » 2013-04-08, 17:35

PharellMan, w poprzednim poście napisałem, że nie miał na sobie, tj. na głowie. Po prostu wrzucił go do kontenera.
Sławek Wiśnik
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Sławek Wiśnik » 2013-04-09, 15:33

Ooo po tytule odrazu sądzę, że to będzie ciekawy odcinek. Jutro muszę go obejrzeć na Polsacie, bo Ipli niestety nie mam, ale to nic.
Von Bibersztajn
Mariolka
Mariolka

Post autor: Von Bibersztajn » 2013-04-09, 16:58

QBass95 pisze:Ooo po tytule odrazu sądzę, że to będzie ciekawy odcinek. Jutro muszę go obejrzeć na Polsacie, bo Ipli niestety nie mam, ale to nic.
Panie, przecie to w internetach jest ;)

Co do odcinka - strasznie nudny, mało śmiesznych sytuacji, za dużo wspominania. Zbyt mało Boczka i Paździocha, za dużo Jolaśki i Waldka. 3/10 :-(
Awatar użytkownika
Ferdas20
Moderator
Moderator

Post autor: Ferdas20 » 2013-04-10, 15:02

Odcinek raczej z tych słabszych. Kłótnie Ferdka z Halinką jakoś mnie nie śmieszą tzn. może w starych odcinkach śmieszyły, ale teraz nie. Ogólnie trochę wiało nudą do tego sceny z Pupcią i Waldkiem i ta cała atmosfera zepsuta przez te kłótnie. Na plus prezenty od Paździocha i Boczka, Kozłowski lejący szampana i zakończenie nawet mi się podobało. 4/10
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Mike Tytla
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Mike Tytla » 2013-04-10, 19:34

Średni odcinek. Spodziewałem się czegoś lepszego, ale i tak źle nie było.

Na plus:
- pierwsza scena łóżkowa
- Boczek
- pijany Kozłowski
- Badura z pucharem
- zakończenie - tekst Badury

Neutralnie:
- Jolasia
- Waldek
- Mariolka

Na minus:
- Nudne rozmowy Ferdka z Halinką (jak w jakiejś obyczajówce), które trwały przez większą część odcinka

Ocena 6/10.
Awatar użytkownika
Kiepski Widz
Administrator|Red. Naczelny
Administrator|Red. Naczelny

Post autor: Kiepski Widz » 2013-04-10, 19:43

Odcinek średni, nie aż tak bardzo słaby. Na plus:

-scena z Boczkiem pod kiblem i gadanie o wódce jak za starych, dobrych czasów
-Halina wywalająca zdjęcie za okno
-tekst Heleny "Edzio pierdoła wrzucił przez pomyłkę do naszej skrzynki"
-wizyta Badury z pucharem
-scena z tańcem w salonie
-Walduś cały w torcie
-Paździoch w berecie
-zakończenie

Na minus:

-przemówienie Kozłowskiego
-nudna pierwsza scena łóżkowa
-scena w salonie z Ferdkiem i Haliną
-scena na korytarzu z Ferdkiem i Kozłowskim
-taki szczegół: Jolasia przed Mariolką, Paździochami i Boczkiem w napisach końcowych :evil:

6/10 niech będzie.
REGULAMIN FORUM
ODPOWIEDZ

• 1
  • 2
  • 3
  • Następna

Wróć do „Sezon 17 [406-418]”

Przejdź do
  • Świat według Kiepskich
  • ↳   Kiepscy.org.pl
  • ↳   STRONA WWW