Świat według Kiepskich

Świat według Kiepskich FORUM

Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane
  • Więcej…
    • Tematy bez odpowiedzi
    • Aktywne tematy
    • Szukaj
  • Fora
  • Użytkownicy
    • Zespół administracyjny
  • FAQ
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Szukaj
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strona główna Świat według Kiepskich Odcinki Sezon 17 [406-418]
  • Szukaj
    • Dzisiaj jest 2021-01-24, 20:21
    • Strefa czasowa UTC+01:00

Śledź nas:

KLIKNIJ! -> jeśli chcesz wiedzieć wszystko o ŚWIECIE WEDŁUG KIEPSKICH:

409 Gorzelak Kobielak i majster Kurdzielak

ODPOWIEDZ
Wyszukiwanie zaawansowane
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Następna
Awatar użytkownika
Brady
SCENARZYSTA DEKADY
SCENARZYSTA DEKADY

409 Gorzelak Kobielak i majster Kurdzielak

Post autor: Brady » 2013-03-20, 20:43

Tytuł odcinka: 409 Gorzelak Kobielak i majster Kurdzielak
Premiera: 27.03.2013
Reżyseria: Patrick Yoka
Scenariusz: Aleksander Sobiszewski, Patrick Yoka, Katarzyna Sobiszewska

Przeczytaj pełny opis odcinka na Kiepscy.org.pl
(informacja o odcinku, fabuła, zdjęcia z odcinka + najlepsze cytaty bohaterów)
Obrazek
Ostatnio zmieniony 2016-02-28, 19:11 przez Brady, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Lonzio
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Re: 409 Gorzelak Kobielak i majster Kurdzielak

Post autor: Lonzio » 2013-03-20, 21:20

Dobry odcinek. Podobały mi się postacie budowlańców a zwłaszcza Kurdzielak, ich śpiewy, podglądanie mieszkańców kamienicy. Zabawne było nadawanie na Paździochową, że ma sztuczną szczękę i że się codziennie goli :lol: Inne plusy: Ferdek skradający się po piwo, Boczek opowiadający o mściwych budowlańcach, objadanie się na korytarzu. Na minus scena z Jolaśką i Waldkiem. W ogóle nie byli potrzebni w tym odcinku, ale i tak wcisnęli ich na siłę. Wystąpili tylko w jednej scenie, która była moim zdaniem żałosna.

Podsumowując: Odcinek dobry, nie było sceny obiadkowej ani Mariolki co ostatnio rzadko się zdarza, greenboxy były tylko ,,zaokienne,, zrobione zresztą bardzo dobrze.

7/10
Ostatnio zmieniony 2013-03-20, 21:23 przez Lonzio, łącznie zmieniany 1 raz.
wiesław92
Halinka
Halinka

Post autor: wiesław92 » 2013-03-20, 21:24

Muszę przyznać że odcinek bardzo przyjemny, po raz kolejny miłe zaskoczenie ale do rzeczy:

na plus
- fajna fabuła,
- dobra gra aktorów, zarówno głównych postaci jak i postaci epizodycznych, Fragment z Waldkiem i Jolasią nie przeszkadzał :)
- żadnych greenboksów, wszystkie sceny działy się w kamienicy wokół kibla, rodzin Ferdka, Paździochów i Boczka, widoki z okna jak za dawnych lat bez żadnej sztuczności :D
- było dość dużo śmiesznych scen, wydarzeń,
- nareszcie pokazano ponownie okno w sypialni kiepskich, ostatnio cały czas było zasłonięte jakąś olbrzymią firaną i badylami.
- dobre pomysły, aczkolwiek więcej humoru by nie zaszkodziło

na minus
- może nie aż tak na minus ale neutralnie muzyka, która nie denerwowała.

Ogólnie przyznam że odcinek bardzo przyzwoity i zawiewający starym klimatem bez sztuczności i jakiegoś science - fiction. Daję 9/10 za ten odcinek :D
- Za te kamizeleczke to ile Pan gęgasz?
- 35
- Co??? Panie, przecież ona cała centralnie jest normalnie wyżarta przez mole!
- Pan jesteś wyżarty!!! 30 powiedziałem a jak nie to pocałuj mnie Pan w dupę!
Awatar użytkownika
Ferdek K
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Ferdek K » 2013-03-20, 21:41

Bardzo dobry odcinek, kolejny w tej serii! :-D Na minus od razu mówię - scena z Jolaśką, tylko po to, żeby wystąpiła. Scena z nią nic nie wnosiła do odcinka, a jedynie zaniżyła poziom. Na plus już sam początek z przebierającą się Halinką i Ferdkiem w łóżku. Scena na korytarzu świetna, ale gdy wszedł Boczek jeszcze lepsza! :-D Kolejna też mega-zabawna przez opowieść Arnolda. Ferdek skradający się po piwo - te sceny przypominają dawnych Kiepskich :-) Paździoch odliczający czas Ferdkowi w kiblu, objadanie Boczka - super :-D Końcówka w sypialni trochę nudna, dopóki gdy Ferdek nie poszedł się napić. :-P 9/10 ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Brady
SCENARZYSTA DEKADY
SCENARZYSTA DEKADY

Post autor: Brady » 2013-03-20, 21:44

Tak patrzę na poziom 17 serii, porównuję do poprzedniej i nie dowierzam! Kolejny dobry odcinek :shock: Nie był co prawda tak rewelacyjny jak "Stan wyjątkowy", ani tak wzruszający jak "Kanalia", ale był dobry. Na plus kolejny raz akcja dziejąca się w kamienicy bez postaci typu Badura, Kozłowski, Malinowska. Po raz kolejny nie pojawił się żaden greenbox. Kurdzielak zabawny, zwłaszcza to jego obgadywanie wszystkich. Fabuła na plus, było też kilka momentów do śmiechu, scena w której Ferdek krępował się załatwić przy Paździochu bardzo dobra :lol: Występ Boczka i Heleny również można zaliczyć do udanych. Odcinek kolejny raz nie zakończył się dennie :-) Teraz minusy: Scena z Jolaśką i Waldkiem - niesmaczna zapchajdziura, nie wnosząca do odcinka nic poza żenującą sceną, która zaniżyła poziom :roll: , początkowe podśpiewywanie robotników (Na początku myślałem przez to, że odcinek będzie wiał nudą), ukrywanie się Ferdka przez robotnikami (Trochę się dłużyło). Mimo to, kolejny bardzo dobry odcinek. Wystawiam mu ocenę 8/10
Ostatnio zmieniony 2013-03-20, 21:45 przez Brady, łącznie zmieniany 1 raz.
KreyzOol
Mariolka
Mariolka

Post autor: KreyzOol » 2013-03-20, 21:47

Dobry odcinek, co prawda trochę gorszy od poprzednich ale i tak dobry ;D

Na Plus:

Boczek: "Słyszała Pani o jajach majstra?"
Helena: "No wiesz Pan co ?!!"
Boczek: "To niech się Pani dowie."

- Ferdek chowający się z puszką piwa w kuchni,
- Halinka krzycząca i uciekająca do sypialni
- Piosenki robotników
- Paździoch zamykający kibel na kłódkę i Ferdek który nie mógł się skupić podczas wypróżnienia :mrgreen:
- Teksty o tym że Paździochowa ma sztuczną szczękę i że goli wąsy :mrgreen: :mrgreen:
- Boczek jedzący pod kiblem.
- Ferdek:"Panie ja się u siebie jak małpa czuję i przyszedłem tutaj małpkę wypróżnić" :mrgreen:
- "Ty, Stasiu chodź ! Zara momenty będą !"
- Końcowa scena: "Ty Stasiu, kto to jest?", "Nie wiem, magister chyba jaki"

Na minus:
-Pupcińscy i taniec na stole (może było by to śmieszne gdyby to Walduś tańczył na stole)

Ogólnie fajny odcinek, dobrze że Pupcińscy byli tylko przez moment :-D

Moja ocena odcinka: 7/10
Ferdek: "...przepraszam bardzo ja to rozumiem, ale przepraszam bardzo, gówno mnie to obchodzi."
Ferdziul
Waldek
Waldek

Post autor: Ferdziul » 2013-03-20, 21:53

Nie chce się wierzyć ale... to kolejna "perełka" sezonu! :shock:
To był świetny odcinek. Jak tak porównuję obecną serię z poprzednimi to jest kolosalna różnica! Odcinek obejrzałem z przyjemnością, w ogóle pierwsze minuty przypominały trochę dawny klimat serialu, szczególnie jak cała trójka (Paździoch, Boczek i Ferdek) stali przy zasłoniętym oknie. Fabuła świetna, teksty świetne. Super tła podłożone do okien, wszystko wyglądało ładnie i super się prezentowało. W ogóle sama przyjemność. Niestety musieli wepchać Jolaśkę i Waldka, to naprawdę zepsuło całe wrażenie. Są strasznie zbędni w serialu, z resztą jak cała reszta epizodycznych postaci. Jak widać, po raz kolejny - pomimo aż 409 odcinków, bez większych greenoksów, nowych postaci można stworzyć świetne epizody. Jestem w dużym szoku. 9/10. Byłaby dycha, gdyby nie Waldek i Jolaśka. Brawo! :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 2013-03-20, 21:56 przez Ferdziul, łącznie zmieniany 5 razy.
-Ferdas-
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: -Ferdas- » 2013-03-20, 21:57

Dobry odcinek. Na plus robotnicy podglądający Halinę, realistyczne widoki z okna, postacie robotników, Ferdek skradający się po piwo, wieści, że Boczek zjadł 12 kotletów, a Helena, że ma wąsy i sztuczne zęby. Na minus Jolasia z Waldkiem :-/, oraz "Kuźwa" Boczka.

8/10
Sara 666

Post autor: Sara 666 » 2013-03-20, 22:05

Brady pisze:Tak patrzę na poziom 17 serii, porównuję do poprzedniej i nie dowierzam! Kolejny dobry odcinek
Hehe, to samo miałam napisać :mrgreen: Czyżby twórcy poszli częściowo po rozum do głowy i zrekompensowali nam fatalną 16 serię? Jedyne wady odcinków 17 sezonu to obiadki, Jolaśka i Waldek oraz muzyka (chociaż bywała gorsza) <i pomyśleć, że gdyby nie powrót Waldka, byłaby tylko jedna wada... :roll: >

Odcinek mi się bardzo podobał! Był na równi ze "Stanem wyjątkowym". Sporo humoru, brak greenboxów (widoków z okna nie liczę), brak sceny obiadowej (!), świetna gra aktorów głównych i epizodycznych, fajnie dobrane postacie robotników (Dracz po raz pierwsze od dawna nie denerwował), dużo Boczka i Paździocha... To wszystko powoduje, że do tego odcinka aż chce się jeszcze powrócić, a nie, jak w poprzednich seriach - obejrzeć i jak najszybciej zapomnieć. Opowieści Boczka o zamurowanym jaju w ścianie i sikaniu do kwiatów zarąbiste :lol: Na plus też to ciągłe podglądanie wszystkich mieszkańców kamienicy, kibel na kłódkę, sąsiedzi ukrywający się przed robotnikami, potajemne picie piwa i wódki przez Ferdka (szczególnie na koniec), historie i dogadywania robotników i klimat przypominający 5-6 sezon. Niepotrzebna za to była scena z Waldkiem i Jolaśką, chociaż nie była tak tragiczna, jak te żenujące obiadki w trzech poprzednich odcinkach.

Ponieważ odcinek był na poziomie "Stanu wyjątkowego", daję 8/10 i dodatkowe + 0,5 pkt za brak sceny obiadowej.
Ostatnio zmieniony 2013-03-20, 22:07 przez Sara 666, łącznie zmieniany 1 raz.
david123lost
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: david123lost » 2013-03-20, 23:17

Bardzo przyjemny odcinek pod względem fabuły i ogólnie prostego scenariusza. Gorzej już z dopasowaniem muzyki do scen, kompletnie nie rozumiem gustu pana za nią odpowiedzialnego - patrzę na spokojną scenę, idzie Ferdek cichutko, a tu nagle muzyczka wyciągnięta żywcem z przedstawienia w cyrku. Ktoś tutaj ewidentnie nie czuje klimatu serialu.

Wracając do tematu, to tytułowe postacie stworzyły dobrą ekipę, były przerysowane ale bez przekroczenia granicy, jak to często bywa w najnowszych odcinkach. Dobre teksty m.in. o schowaniu wódki za piecem, zamurowanym jajku czy sztucznej szczęce Paździochowej (Haha :) ).

Na ogromny plus zasługuje również główne trio, czyli Ferdek, Paździoch i Boczek. Ten ostatni jak zwykle "popisał się" swoją głupotą i obżarstwem ("Mielone z ziemniakami, to moje ulubiene" :P ). A scena Ferdka i Paździocha pod kiblem rozbroiła system, taki symboliczny powrót do głupich, pierdołowatych ale śmiesznych scenek sprzed lat.

Jeśli chodzi o Waldka i Jolasię... Kiepsko. Chociaż taniec z kiełbasą na środku stołu nie był taki zły ;)

Podsumowując, przyjemny odcinek bez zbędnych postaci i lokacji, ale z wkurzającą muzyką. 8/10, niech będzie.
Bakuman
Edzio Listonosz
Edzio Listonosz

Post autor: Bakuman » 2013-03-20, 23:30

Kolejny pozytywny odcinek, oby cały sezon był taki albo jeszcze niech podskoczy poziomem :-) Trochę jednak mam niedosyt, bo można to było bardziej rozbudować (w tej samej długości programu), ale za ten przyjemny klimat [4/5], humor [4/5], średnią mądrość odcinka [3/5] i średnią (wspomniany niedosyt) fabułę [3/5] mogę dać za odcinek mocne 7,5. Na dole dam 8, bo nie można dawać niestety połówek, ale tak naprawdę musiałby to być nieco ambitniejszy twór, żeby dostać ode mnie pełne 8 :-P

Tak więc - 7,5
Ostatnio zmieniony 2013-03-20, 23:31 przez Bakuman, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Ferdekstain
Halinka
Halinka

Post autor: Ferdekstain » 2013-03-20, 23:44

Kolejny świetny odcinek. Prawie cały czas się śmiałem :D
Na plus:
- 0 greenboxów
- Przyśpiewki robotników
- Boczek o "Jajach majstra" :D
- Opowieści Boczka
- Scena ze znalezieniem wódki przy piecu
- Pukanie do okien i szukanie mieszkańców przez robotników
- Tekst o tym, że Paździochowa ma sztuczne zęby :D
- Boczek jedzacy przy kiblu
- Opowiadania robotników o tym ile i kto zjadł.
- Scena z kluczykiem do kibla
- Końcówka :)

Na minus:
-Jolaśka i Walduś, zupełnie bezsensowna scena.
Chyba mają w kontrakcie zapewnione, że zagrają w każdym odcinku...

Ocena 9/10 ;)
Panie, nie obrażaj Pan!
Charred
Edzio Listonosz
Edzio Listonosz

Post autor: Charred » 2013-03-21, 09:56

Kolejny bardzo dobry odcinek, kolejna perełka! Nie było jakiś szczególnie śmiesznych tekstów, chociaż same sceny bawiły. Bardzo przyjemnie się oglądało. Odcinek trochę nietypowy. Na minus oczywiście, wiadomo kto... Zupełnie niepotrzebna scena. To było żałosne - ''be my life, i wanna czikita''. U mnie nie zaniżają średniej odcinka, no bo przestałem na nich zwracać uwagę, ale dalej nie trawię jej głos! Odcinek 10/10. Seria 17 to sam miód! :D BRAWO!
Awatar użytkownika
mitchharris
Mariolka
Mariolka

Post autor: mitchharris » 2013-03-21, 11:26

Ambiwalecja :-/ Moze muszę obejrzeć 3-ci raz bo po dwóch nie mam wyraźnej opinii.

+
1) Pomysł z budowlancami za oknem, fajny Dracz ale tylko do 2/3 swej obecności
2) Sceny wspólne Ferdka, Haliny, Paździocha i Heleny super :-D
3) "Defekacja" w ustach Paździocha - tego jeszcze nie było :-)

-
1) To niby całodobowe budowanie, żegnanie przed spaniem z Badziewiakiem, Wypierdziakiem i Browarniakiem to jakaś nieśmieszna abstrakcja.
2) Jolanta z Cycem - żenujące, taniec z kiełbachami, Cycu ćwierkający bez sensu w pietnastu superlatywach do Jolanty.... co to miało być?
3) Filozoficzne refleksje jak to Badziewiak, Browarniak i Wypierdziak wpłynęli na samodyscyplinę mieszkanców kamienicy, pohamowanie apetytu, że nawet przyjaźń się rozwinęła...
4) Paździoch z Ferdkiem pod kiblem z tą kłódką - nie dało się tego oglądać. Ferdek pierwszy raz od 409 odcinków nie toleruje obecności Paździocha podkiblem, podczas gdy 99% trzon tego serialu to są sceny pod kiblem, gdy postać wychodzaca z niego gładko włącza się do akcji.
Gdyby Yoka popłynął dalej w ten kicz, to możnaby cały odcinek ustawic wokół Ferdka który żada by Paździoch wyjechał do Bułgarii aby wreszcie samemu móc się w spokoju zdefekować

Po dwóch obejrzeniach 5/10.
Ostatnio zmieniony 2013-03-21, 11:32 przez mitchharris, łącznie zmieniany 3 razy.
Proszę mie tu nie występować z żadną Anakondą!
KanaliaTheBest
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: KanaliaTheBest » 2013-03-21, 14:35

Nie chce mi się robić rozpiski scen, ocenię bez jej. Odcinek niewątpliwie bardzo dobry. Najwikszym jego plusem był tok akcji - dużo humoru, akcja rozgrywała się pomiędzy sąsiadami a majstrami. Pozytywnymi aspektami odcinka były także brak greenboksów (tło za oknem nie liczy się) oraz fajne ludowe przyśpiewki. W tym odcinku na pochwałę zasługują teksty zwłaszcza Boczka, który mówił o robotnikach. Minusy to jak zwykle zachowanie Jolanty, jej żenujący taniec i niedopasowana muzyka.
Ogółem rzecz biorąc 8/10 :D
JJ88
Halinka
Halinka

Post autor: JJ88 » 2013-03-21, 14:54

DOBRY ODCINEK. Świetne pogadanki z budowlańcami przez okno, rozmowy Boczka, Paździocha i Ferdka pod kiblem, nawet scena z Jolasią mnie śmieszyła.
Tylko powiedzcie mi, dlaczego podczas każdego dialogu i sceny ciągle leciała ta POLKA GALOPKIA?!
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony tym sezonem :)
Moja ocena: 9/10 ( za muzykę powinienem dać 8/10 no ale już im daruję)
Pan jesteś alkoholik, zero i margines społeczny.
Awatar użytkownika
mocny full 22
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: mocny full 22 » 2013-03-21, 15:20

Kolejny niezły odcinek. Myślałem, że będzie niemalże kopią ''Remonciku'' ale na szczęście był trochę inny. Najlepsze momenty to rozmowy Haliny i Ferdka z budowlańcami, opowieści Boczka o zgniłych jajach, rozmowa Ferdka z Paździochem pod kiblem, obiadek Boczka na korytarzu. Końcówka też bardzo fajna. Na minus tańce Jolaśki i Waldek. 7/10
Ostatnio zmieniony 2013-03-21, 15:21 przez mocny full 22, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
WojeWoda
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: WojeWoda » 2013-03-21, 15:38

Fajny odcinek. Na plus pierwsza scena na korytarzu, opowieści Boczka (przypomniał mi się stary odcinek, którego tytułu nie pamiętam), znakomita gra Dracza, rozmowy Haliny i Ferdka z budowlańcami, Boczek jedzący na korytarzu, końcówka. Na minus muzyka, Kuźwa Boczka i zdecydowanie najgorsza scena z Jolasią i Waldkiem :roll:. Ogólnie 8/10.
"Nie pracuję na godziny, ja wyrządzam zło na akord"
Awatar użytkownika
mitchharris
Mariolka
Mariolka

Post autor: mitchharris » 2013-03-21, 18:06

Może naraże się powyżej oceniającym ale jeśli chodzi o scenę "Ferdka z Paździochem pod kiblem" czyli jak rozumiem gadkę wokół kłódki to uważam, że była to masakra i 3 metry mułu :mrgreen: Można było w nieskończonośc i do zrzygania ciagnąć to wychodzenie Ferdka i narzekanie, że Paździoch jest za blisko
Proszę mie tu nie występować z żadną Anakondą!
Bakuman
Edzio Listonosz
Edzio Listonosz

Post autor: Bakuman » 2013-03-21, 18:09

Kubeczek zawyża średnią odcinka swoimi trzema dziesiątkami. Niech ktoś coś z tym w końcu zrobi
Ostatnio zmieniony 2013-03-21, 18:10 przez Bakuman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ferdek K
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Ferdek K » 2013-03-21, 18:10

To po prostu słabe działanie serwera, na którym się trzymamy ;-) Co nie znaczy, że jestem za usunięciem zdublowanych ocen.
Obrazek
Awatar użytkownika
Derek187
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Derek187 » 2013-03-21, 18:34

Na plus +:

- podglądanie Haliny,
- "komu by się chciało włazić na drugie piętro żeby podglądać akurat ciebie?",
- scena na korytarzu, "złapał mnie za nos i się śmiał", Helena i "polej wrzątkiem", Boczek i jego opowieść o zgnitych jajkach,
- scena w salonie, opowieść o kwiatach,
- skradanie się po piwo, reakcja majstra,
- zabarykadowanie mieszkania przez Ferdka,
- rozmowa w sypialni o gównie w kominie,
- scena na korytarzu, Ferdek co chwile wychodzący z kibla,
- scena w kuchni, Majster, wyliczanie ile kto zjadł pierogów, ile Boczek zjadł kotletów, kartofli i salcesonu, tekst o Paździochowej ,że sztuczne zęby ma,
- opowieść o facecie co trzymał 0,5l w konewce,
- scena w sypialni, Halina pokazująca jak Helena się śmieje, opowieść o wąsach Paździochowej,
- Boczek jedzący na korytarzu, przebranie Mariana,
- "Ty Stasiu chodź, zaraz momenty bedą",
- rozmowa o Kurdzielaku,
- zakończenie :D
- fajne muzyczka

Ocena 10/10
Obrazek
Awatar użytkownika
Kiepski Widz
Administrator|Red. Naczelny
Administrator|Red. Naczelny

Post autor: Kiepski Widz » 2013-03-21, 18:35

Kolejny z rzędu dość dobry (jak na Yokę) odcinek.
Na plus:
-dość prosta fabuła (żadnej polityki, filozofowania)
-brak greenboxów
-brak postaci epizodycznych (Malinowska, Kozłowski itp.)
-podsłuchiwanie mieszkańców
-opowieści Boczka
-zamek w kiblu i Paździoch proszący Ferdka, aby mu wysłał SMS-a, gdy się wypróżni
-Boczek jedzący obiad pod kiblem
-przebranie Paździocha
-Helena i jej teksty

Na minus:
-Jolanta, Waldemar i cała scena z nimi. Co to miało być? Jakaś piosenka, tańce na stole... Żenada.
-"kuźwa" Boczka
-momentami trochę nudy

Mam nadzieję, że kolejne odcinki 17. sezonu będą równie świetne. Jak pan Yoka chce, to potrafi. :-)

8/10
Ostatnio zmieniony 2013-03-21, 18:36 przez Kiepski Widz, łącznie zmieniany 1 raz.
REGULAMIN FORUM
Awatar użytkownika
sobol
Paździoch
Paździoch

Post autor: sobol » 2013-03-22, 14:40

Również jestem kolejną osobą zaskoczoną dotychczasowym poziomem sezonu, ogladałem ten odcinek i czekałem kiedy poziom spadnie, a tam poza sceną z Jolasią cały czas bardzo ciekawie i zabawnie, spokojne 7,5/10, na wyróżnienie na pewno początek, przebieranie Paździocha, jak Ferdek skradał się po piwo no i postacie budowlańców, na minus wspomniana scena z Jolantą
Awatar użytkownika
pollen99
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: pollen99 » 2013-03-24, 09:06

Na samym wstępie tytuł odcinka zachęcił mnie do oglądania &#8211; a raczej tytuł w czołówce, bo jego czcionka bardzo przypominała wyglądem tą z 5. sezonu. :D

1. Bardzo fajny początek odcinka. Przestraszona Halinka była świetna, przyśpiewki robotników też niczego sobie. +
2. Wspaniała scena! Przerażenie wszystkich super, ale najlepsza była opowieść Boczka o zgniłych jajach w ścianie! :D +
3. Kolejna opowieść Boczka też super. :) Ogólnie to osaczenie przez robotników wyszło świetnie, w starym dobrym stylu. ;) +
4. Kurde, normalnie Mission Impossible. :lol: Żeby już we własnym nie można było się normalnie piwa napić, bo zaraz tacy przyjdą i będą żadać. :mrgreen: Oczywiście scena na +
5. To już się nawet musiał Ferdek zaryglować przed nimi. :lol: Oczywiście +
6. Nadal jest bardzo dobrze. :) Ukrywanie się przed robotnikami jak najbardziej na +
7. Kibel na kłódkę. :lol: I jeszcze te sposoby, jak Ferdek mógł się swobodnie czuć w toalecie. :D Absolutnie +
8. Doniesienia Kurdzielaka dobre. Bardzo dobrze, że twórcy nie zapomnieli o obżarstwie Boczka. :) Wykrycie wódki w piecu świetne. +
9. Kolejna dobra opowieść o wódce w konewce. +
10. Ta scena natomiast jest neutralna. Owszem, opowieść Kurdzielaka o wąsach Heleny była świetna, ale śmiech Haliny był obrzydliwy. :? Neutral
11. Dobra scena z wpieprzaniem kotletów i kamuflażem Paździocha. :mrgreen: Lekki minusik za &#8222;kuźwę&#8221;. +
12. Ja pi***olę&#8230; :roll: . Co to miało być, do jasnej cholery? Gra wstępna do afrykańskich pornosów? Panu Igrekowi się chyba już kompletnie pokiełbasiło we łbie. :evil: A, no tak, nie zapominajmy, że to jest frus&#8230; przepraszam, pan z niedoborem seksu. :roll: Absolutny -!
13. Raczej nudne to podsumowanie działań Kurdzielaka. Ale za to na plus picie wódki w kamuflażu. Neutral

Odcinek chyba najlepszy ze wszystkich w tym sezonie. Na plus właściwie prawie cały odcinek, z doniesieniami Kurdzielaka, opowieściami Boczka, jedzeniem kotletów, kamuflażem sąsiadów i kiblem na kłódkę. :D Jedyny minus to ta kretyńska scena z Jolaśką i Waldkiem (to chyba najgorsza scena z ich udziałem). :roll:

10 scen na plus, 2 sceny neutralne i 1 na minus. To daje 11/13 pkt., czyli ocena &#8211; 8/10 ;)
Obrazek
ODPOWIEDZ

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Następna

Wróć do „Sezon 17 [406-418]”

Przejdź do
  • Świat według Kiepskich
  • ↳   Kiepscy.org.pl
  • ↳   STRONA WWW