waldemarus pisze:Obejrzęłm odcinek i tragedia,ale radze się wstrzymać do odcinka 363 bo Ferdas ma nauczyc cyca magi.To wg mnie ich ostatnia szans,jeślei ten odcinek też będzie do d*py to bierzmey widły,pochodnie i na YOKE!!!!.Lepeij pospieszmy sięz petycją i ratujmy legende polskich seriali
To co, jeden odcinek będzie w miarę dobry i co to znaczy, że dobrze? Właśnie, że nie to. To że sa 2 -3 odcinki dobre na SEZON to nie jest dobrze! W następnym sezonie jak tak dalej pójdzie to może być tak, że nawet żaden taki nie będzie, bo widać tendencje wzrostową z sezonu na sezon jest coraz więcej "nie wypałów".
Splasher pisze:Nie chcę wam pluć w kluski, ale to nic nie da. Scenarzyści i Yoka mają własną koncepcję i nic ich nie obchodzi, że fanom się nie podoba. Wymodzą byle co, zgarną kasę, i gitara. Sam Sobiszewski, o ile mnie pamięć nie myli, powiedział w wywiadzie na wręczeniu nagród SWK, że jak się nie podoba, to zróbcie lepsze. Wątpię, aby odstąpili od swojej wizji, aby zadowolić fanów.
Hahaha, i tak mówi poważny scenarzysta? "Jak wam się nie podoba, to zróbcie lepsze"

Sory, ale czy serial jest robiony dla widzów czy oni to robią dla siebie, bo widzowie=kasa. Poczekajmy aż spadnie im znacznie oglądalność.
Janusz pisze:Jeżeli masz zamiar obrażać i szantażować twórców, to lepiej nic nie rób. Nikt nie lubi, gdy ktoś mu wytyka błędy i mówi mu, co ma robić, a tym bardziej, gdy ludzie z jakiegoś forum mają zamiar pouczać profesjonalistów (jakkolwiek by to w tej sytuacji brzmiało).
Jeżeli już macie zamiar cokolwiek robić, to napiszcie to sensownie i logicznie, a nie w formie szczeniackich zachcianek, bo to wzbudzi jednie politowanie, a wy zmarnujecie czas.
I tak nie ma zupełnie szans na jakiekolwiek działanie w związku z petycją, no ale skoro wam się nudzi, to do dzieła.Formuła wyczerpana - czas się z tym pogodzić.
Ludzie z jakiegoś forum czyli część stałych widzów jakby nie było. Wiem, że nikt nie może nikomu mówić co ma robić, ale to w końcu jest telewizja, myślę, że gdyby odcinki były by na poziomie 9 sezonu to oglądalność była by znacznie wyższa i zyski większe. Chyba, że wolą się zataczać, a może oni do tego chcą doprowadzić?
Formuła wyczerpana, raczej serial stracił na wielu negatywnych zmianach, a im samym nie chcę się stworzyć czegoś na poziomie. Myślę, że oni sami (Yoka, Sobiszewscy) dobrze wiedzą, że te odcinki są słabsze i że takie produkują. Jak widać Sobiszewski wkurza się na myśl, że widzowie chcą lepszych odcinków i uważają jego teraźniejsze "dzieła" za słabe.
Też nie do końca z tym "pouczaniem". Jeśli 1 osoba mówi że śmierdzisz, możesz to olać. Co innego kiedy już 10. Jeśli dużo osób powie że im to nie odpowiada, i to osób które napiszą że są fanami serialu( a więc widownia), producent nie będzie mógł powiedzieć że ma to w du....e- co najmniej że się nad tym zastanowi( a to już będzie jakiś sukces). Inna sprawa czy nie jest już na to lekko za późno.
Gdybym obstawiał ile stałych widzów kiepskich, nie jest zadowolonych z obecnych odcinków obstawiał bym, że była by to ponad połowa.
Dalej. Trzeba by to jakoś nagłośnić, gdzieś umieścić, dać ludziom do przeczytania i zachęcić do poparcia. Jeśli wyłapie to jakiś portal internetowy (choćby Onet, czy nawet jakiś lokalny np. z Wrocka) już będzie dobrze. A wtedy to zapewne dopiero początek.
Można i tak. Jest wiele widzów nie zadowolonych z nowych odcinków, ale przecież nic z tym nie zrobią...
W końcu ŚWK to już kultowy, polski komediowy serial, która ma baardzo dużo zwolenników, fanów w całej Polsce.
Nie można dalej takich odcinków ignorować.