Świat według Kiepskich

Świat według Kiepskich FORUM

Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane
  • Więcej…
    • Tematy bez odpowiedzi
    • Aktywne tematy
    • Szukaj
  • Fora
  • Użytkownicy
    • Zespół administracyjny
  • FAQ
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Szukaj
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strona główna Świat według Kiepskich Forum ogólne
  • Szukaj
    • Dzisiaj jest 2021-01-21, 19:38
    • Strefa czasowa UTC+01:00

Śledź nas:

KLIKNIJ! -> jeśli chcesz wiedzieć wszystko o ŚWIECIE WEDŁUG KIEPSKICH:

Petycja, pismo w sprawie poziomu Kiepskich

Ogólne dyskusje o serialu "Świat według Kiepskich".
ODPOWIEDZ
Wyszukiwanie zaawansowane
  • Strona 43 z 46
    • Przejdź do strony:
  • Poprzednia
  • 1
  • …
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Następna
Fredzio i Edzio

Re: Petycja, pismo w sprawie poziomu Kiepskich

Post autor: Fredzio i Edzio » 2015-07-22, 13:30

Pabfer pisze:Ale petycją idzie do Polsatu, nie do ATM, więc da się o tym poinformować Iplę. A dłuższe odcinki to dobra reklama tej strony.
Wątpię, aby na to poszli ;-)
Awatar użytkownika
Kiepski Widz
Administrator|Red. Naczelny

Post autor: Kiepski Widz » 2015-07-22, 13:32

Ale petycją idzie do Polsatu, nie do ATM, więc da się o tym poinformować Iplę. A dłuższe odcinki to dobra reklama tej strony.
No i co z tego gdzie? Poza tym czemu tylko "Kiepskich" mieli by wydłużać na Ipli, pomyśl. Oni mają swoje umowy i nie będą ich zmieniać, bo grupka osób chce zobaczyć wycięte sceny. Tego jestem pewien na 200%.
Ostatnio zmieniony 2015-07-22, 13:34 przez Kiepski Widz, łącznie zmieniany 1 raz.
REGULAMIN FORUM
Awatar użytkownika
Johnny Cage
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Johnny Cage » 2015-07-22, 14:14

Pabfer, jak moja sprawa się przedstawia?
Awatar użytkownika
Pabfer
USER DEKADY i Prowadzący Facebooka

Post autor: Pabfer » 2015-07-23, 19:22

Nie dostałem jeszcze odpowiedzi. Nawet SPAM przejrzałem i nic.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Post autor: Kizior » 2015-07-23, 19:40

Jeszcze bym dodał taki punkt:
- aktor gościnny nie może zagrać w sezonie więcej ról niż dwie, skończyć z wszechobecnymi Draczami i Kurowskimi.
- Panie, nie dam bo nie mam, nawet jakbym chciał dać to nie dam bo mnie wyżarli do zera, do cna !
- Ale kto pana wyżarł ?
- Jak to kto, Pażdziochy biznesmeny zasrane...
- To u pana też byli ?
Awatar użytkownika
Pabfer

Post autor: Pabfer » 2015-07-23, 19:44

Kizior pisze:Skończyć z wszechobecnymi Draczami i Kurowskimi.
Kurowska- racja, ale chwilowo ma stałą rolę- żona Prezesa, więc może w jej przypadku ten punkty jest niepotrzebny

Dracz- Dlaczego tak uważasz?

Ale ogólnie masz rację- pod wpływem zamieszania w nowych odcinkach polubiłem odcinki z 4 stałymi bohaterami, rozmawiającymi w jednym miejscu.
Ostatnio zmieniony 2015-07-23, 19:47 przez Pabfer, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Post autor: Kizior » 2015-07-23, 19:49

Pabfer pisze:
Kizior pisze:Skończyć z wszechobecnymi Draczami i Kurowskimi.
Kurowska- racja, ale chwilowo ma stałą rolę- żona Prezesa, więc może w jej przypadku ten punkty jest niepotrzebny

Dracz- Dlaczego tak uważasz?
Skoro lepsi od niego pojawiali się dwa razy na sezon to czemu on gra prawie we wszystkich odcinkach ?
- Panie, nie dam bo nie mam, nawet jakbym chciał dać to nie dam bo mnie wyżarli do zera, do cna !
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
Awatar użytkownika
Johnny Cage
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Johnny Cage » 2015-07-23, 21:06

Kizior pisze:- aktor gościnny nie może zagrać w sezonie więcej ról niż dwie, skończyć z
Taaaa, jeszcze podyktujmy im warunki to potraktują nas bardzo poważnie i będą mogli sobie tą Petycją dupę podetrzeć. I nie ważne kto, czyją.

Jak już mówiłem, owa Petycja źle napisana i tyle. Pabfer bęcki już zebrał, teraz oby udało się ją wycofać i napisać od nowa, czyt. poprawić.
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Post autor: Kizior » 2015-07-23, 21:13

Johnny Cage pisze:
Kizior pisze:- aktor gościnny nie może zagrać w sezonie więcej ról niż dwie, skończyć z
Taaaa, jeszcze podyktujmy im warunki to potraktują nas bardzo poważnie i będą mogli sobie tą Petycją dupę podetrzeć. I nie ważne kto, czyją.
.
Do ludzi prostych trzeba pisać prosto bo sami nie zauważą, że taki Chabior występował co 20 odcinek a nie w każdym.
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
Awatar użytkownika
Kiepski Widz

Post autor: Kiepski Widz » 2015-07-23, 21:24

Naprawdę, jak macie tą petycję pisać w imieniu m.in. użytkowników tego forum to mają być logiczne i przemyślane argumenty i prośby, a nie rozkazy "Jolaśka 2 razy na sezon, Badura 3 itd." Bo to jest zwyczajnie śmieszne, żałosne i wcale nie wygląda poważnie, do tego w złym świetle pokazuje nasze forum, więc radzę się dobrze zastanowić i zmienić albo nie wspominać ani słowem w tej petycji o naszym forum.

I najlepiej, żeby za jej stworzenie wziął się ktoś inny niż Pabfer, bo niestety ale on jak widać się nie nadaje do takich przedsięwzięć, bo dużo gada i potem to wszystko wpycha do petycji i mamy tego efekt. Takie jest moje zdanie.
Ostatnio zmieniony 2015-07-23, 22:00 przez Kiepski Widz, łącznie zmieniany 1 raz.
REGULAMIN FORUM
Awatar użytkownika
Mungo Jerry
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Mungo Jerry » 2015-07-23, 22:12

Przygladan się tej petycji i to zaczyna się robić śmieszne. Tak jak napisał wyżej Widz to nie jest petycja tylko żądania. Powinniscie zasugerować twórcom kilka zmian, a nie od razu czepiać się nawet ilości postaci epizodycznych, bo w tym momencie jeszcze bardziej ograniczacie twórcow. Tym bardziej uważam, że Polsat to ma w poważaniu. Kiepscy są obecnie prawie zerowo promowani przez nich, ale jakichś zarobek z.tego mają skoro wciąż serial jest kontynuowany. Może to zbyt daleki przykład, ale weźmy np. Family Guy sam twórca serialu powiedział, że ten powinien zostać skasowany, ale FOX ciagle go przedłuża. Może w przypadku Kiepskich jest podobnie. A wracając do tematu, jak już coś robicie to przestańcie się chociaż kompromitować i stawiać żądania tak.jak to robicie teraz.
Zapraszam do przeczytania moich scenariuszy ;-)

viewtopic.php?f=28&t=7145&sid=df3a91331 ... b&start=50
Ręka

Post autor: Ręka » 2015-07-23, 22:20

Przyszedł czas aby ten temat zignorować definitywnie.

Pabfer kończ waść wstydu oszczędź. Nie mówie tego złośliwie ale za cienki jestes w uszach do takich akcji.
Fredzio i Edzio

Post autor: Fredzio i Edzio » 2015-07-24, 11:50

Można wiedzieć, kiedy będzie ta petycja, bo podpisywanie by trzeba skończyć w połowie emisji 22 sezonu?
Awatar użytkownika
Johnny Cage
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Johnny Cage » 2015-07-24, 12:55

Fredzio i Edzio pisze:Można wiedzieć, kiedy będzie ta petycja
Jeśli uda się wycofać błędną Petycję to zajmę się tym, jeśli nie, to pisz pan, że przepadło :/
Awatar użytkownika
Pabfer

Post autor: Pabfer » 2015-07-24, 13:05

Kiepski Widz pisze:I najlepiej, żeby za jej stworzenie wziął się ktoś inny niż Pabfer, bo niestety ale on jak widać się nie nadaje do takich przedsięwzięć, bo dużo gada i potem to wszystko wpycha do petycji i mamy tego efekt. Takie jest moje zdanie.
Wiem, sam to zauważyłem. Dlatego proponuję, aby nową petycję ułożył Johnny Cage, trochę czerpiąc z mojej ,,wersji beta''. Niestety ta ,,wersja beta'' poszła już w świat, ale nie da się jej usunąć. Petycje mogą usuwać tylko posiadacze kont na tej stronie, a ja nie zakładałem konta, bo dało się ułożyć petycję bez tego.

Bardzo przepraszam wszystkich fanów starej wersji tego serialu, a szczególnie Johnny'ego, bo jemu chyba najbardziej zależy (oprócz mnie).

Jednak to nie czas się wieszać, tylko ułożyć ten dokument dobrze. Strona Petycje.pl powiadomiła Polsat o tej petycji, ale jeśli nie będzie odzewu, to myślę, że Polsat o tym zapomni. (Ja, gdybym miał dobrze płatną pracę, to bym się nie zajmował takimi pierdołami- oczywiście mówię z punktu widzenia Polsatu, nie mojego.)

Moja propozycja- Johnny otwiera sobie w jednej karcie pierwszą petycję- swoją, w drugiej drugą- moją, a w trzeciej na ich podstawie pisze trzecią- najlepszą. Potem tą trzecią petycję rozpowszechniamy gdzie się da i spamujemy ile wlezie.
Johnny Cage pisze:
Fredzio i Edzio pisze:Można wiedzieć, kiedy będzie ta petycja
Jeśli uda się wycofać błędną Petycję to zajmę się tym, jeśli nie, to pisz pan, że przepadło :/
Bardzo źle się stało, ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, tylko biec do sklepu po nowe. Już pisałem, że Polsat ma wiele ważniejszych zajęć niż eksperymentowanie przy serialu, który i tak (ich zdaniem) ma dobrą oglądalność, więc możliwe, że nawet w tej chwili nie pamięta o tych moich wypocinach.

P.S. Ta sytuacja ma też swoje plusy- wymyśliliśmy kilka nowych punktów.
Ostatnio zmieniony 2015-07-24, 13:08 przez Pabfer, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
GigiLacrimoso
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: GigiLacrimoso » 2015-07-24, 15:00

Ręka pisze: Pabfer kończ waść wstydu oszczędź.
Kolejny, co nie zna prawidłowego znaczenia tego zdania. :evil:
Balcyrewicz musi odejść!
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Post autor: Kizior » 2015-07-24, 15:03

Ręka pisze:Przyszedł czas aby ten temat zignorować definitywnie.

Pabfer kończ waść wstydu oszczędź. Nie mówie tego złośliwie ale za cienki jestes w uszach do takich akcji.
Jak każdy, jak każdy.
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
Awatar użytkownika
Pabfer

Post autor: Pabfer » 2015-07-24, 15:42

Kizior pisze:
Ręka pisze:Przyszedł czas aby ten temat zignorować definitywnie.

Jak każdy, jak każdy.
Tak Kizior, ale w kupie siła. A teraz nasze wysiłki podsumuje Johnny, nie ja, więc efekt będzie lepszy.
Obrazek
Fredzio i Edzio

Post autor: Fredzio i Edzio » 2015-07-24, 15:43

Bardzo źle się stało, ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, tylko biec do sklepu po nowe. Już pisałem, że Polsat ma wiele ważniejszych zajęć niż eksperymentowanie przy serialu, który i tak (ich zdaniem) ma dobrą oglądalność, więc możliwe, że nawet w tej chwili nie pamięta o tych moich wypocinach.

P.S. Ta sytuacja ma też swoje plusy- wymyśliliśmy kilka nowych punktów.

Czyli zakończy się pewnie tym, że petycji nie wyślemy, no pięknie :-/
Awatar użytkownika
Pabfer

Post autor: Pabfer » 2015-07-24, 15:50

Ustaliłem z Johnny'm na Facebooku, że ułoży nową petycję w środę, a do tego czasu czekamy czy Petycje.pl odpowie coś na starą.
Trochę go pospieszam, żeby nie wysłać tej petycji tydzień po zakończeniu serialu.
Obrazek
Fredzio i Edzio

Post autor: Fredzio i Edzio » 2015-07-24, 15:52

Tak całkiem szczerze - wierzysz, że petycja coś da?
Awatar użytkownika
Pabfer

Post autor: Pabfer » 2015-07-24, 15:55

Tak zupełnie szczerze nie mam pojęcia.
Obrazek
Awatar użytkownika
Johnny Cage
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Johnny Cage » 2015-07-26, 11:37

Da, nie da, obiecałem Pabferowi, że mu pomogę, więc to poprawię. Reszta już nie ode mnie będzie zależała.
Awatar użytkownika
Władysław
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Władysław » 2015-07-27, 21:56

Szacun, że wam się chce "walczyć" o to. No cóż, ja sam wolę nowe odcinki ale zrozumcie - czasy się zmieniają, seriale też. Trudno, żeby przez 15 lat kręcili jedno i to samo jakby czas zatrzymał się w 2000 roku, my nie bylibyśmy jeszcze w Unii i nikt by nie wiedział co to fejsbuk. Powszechnie wiadomo, że praktycznie każdy serial z czasem 'upada' czy też wygasza się, aktorzy się starzeją (choćby kultowy serial "Dom"), przyzwyczajają do roli czyli "zlewają" sobie sprawę. To tak względem wstępu, dlaczego mi by się nie chciało pisać takiej petycji ;) No ale skomentować mogę.
1. Ograniczenie do 3-5 występów na serię lub całkowite wykluczenie postaci Jolaśki.
2. Postacie epizodyczne mogą się pojawić maksymalnie 3 razy w sezonie.
3. Greenboxy mogą być tylko w 2 odcinkach na serię.
Co do Jolaśki jest mi to obojętne, co do reszty zgadzam się z innymi tj: postacie epizodyczne - faktycznie, czy wyobrażacie sobie 500 odcinków z tymi samymi bohaterami? Postacie epizodyczne są potrzebne, choćby dlatego żeby nie za bardzo wiało nudą, co jak co ale każdy nowy bohater wprowadza świeżość.
Greenboxy - ludzie z ATM-u czytając tą petycję już pukają się w głowę, ponieważ Kiepscy to ewidentnie niskobudżetowa produkcja, więc za żadne skarby nie wyjdą na ulicę kręcić kolejne sceny. Greenboxy nie są złe pod warunkiem, że są dobrze zrobione, tak jak to było dawniej.
4. Scenariusze od innych osób. Przynajmniej 4 na serię (np. Franciszek Loy).
Znowu ATMowcy popukają się w głowę, bo to się równa z zatrudnieniem nowych osób, czyli pieniążki ;) Pecunia non olet ale im mniej osób tym więcej forsy do podziału, proste.

5. Powrót dawnego Waldusia, przestanie bycia przez niego pantoflem.
6. Zaprzestanie (częściowo) bycia przez Ferdka gburem, oddanie mu jego dawnej pomysłowości.
7. Współpraca między Ferdkiem i Waldusiem.
8. Więcej przygód trójki sąsiadów i więcej ich biznesów.
9. Więcej scen pod toaletą.
10. Całkowite wykluczenie lub nadanie sensu obiadkom.
11. Mniej polityki, religii, filozofowania, smutku w odcinkach.
12. Więcej śmiesznych rozmów między bohaterami, śmiesznych zachowań, śmiesznych nazwisk, wydarzeń.
13. Utrzymanie popularnych powiedzonek które już znamy a nie wymyślania nowych kompletnie nie przyjętych przez widza.
14. Większa prostota scenariuszy.
Wszystko na temat scenariusza, czyli zależne od scenarzysty; jak napiszą tak będzie. Co do 7 punktu jak najbardziej na tak, mnie chyba najbardziej wkurzają obecne relacje Ferdka z Waldkiem, oraz to że Ferdek nie ogląda meczyków tylko głupie seriale albo wiadomości - gdzie dawny Ferdek fan piwa i meczyków które oglądał z synem?!
15. Zmiana lub powrót do starej muzyki.
Zupełnie mi obojętne, nie ukrywam że dawna muzyczka była bardzo klimatyczna, no ale to się odnosi do tego co pisałem wyżej - serial musi jednak trochę ewoluować, coś się musi zmieniać.
16. Zaprzestanie dokuczania Boczkowi
Dodałbym również, żeby przestać "ogłupiać" Boczka i robić z niego coś typu przesądna baba ze wsi. Kiedyś Boczek był najlepszym przyjacielem Kiepskich, był niemal częścią rodziny - został ojcem chrzestnym Gieni i to mi się podobało, jak często knuli razem przeciw Paździochowi.
Fredzio i Edzio pisze:A w nowej petycji będziemy apelować znów o przywrócenie Okiła? Lepiej nie, bo i tak prawdopodobieństwo jest małe, zaapelujmy tak jak mówimy o większą ilość scenarzystów. :-)

Haha, to teraz się uśmiałem trzeba przyznać :) Po pierwsze, Okił z tego co wiem nie pracuje w ATMie już, po drugie kręci tzw. seriale paradokumentalne, które mają wzięcie czyli na pewno ma z tego kasę. Sądzę, że dalej mówić nie trzeba, myślę że nikt by nie zamienił "dobrze płatnej posady" na "stare śmieci" żeby zrobić fanom serialu dobrze :mrgreen: Podobno nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki, więc wszystko jasne.
18. Walduś powinien myśleć o Jolaśce to samo, co Paździoch o Helenie. Już raz ten eksperyment wyszedł dobrze- w odc. 417.,,Człowiek, który wzuł laczki''. powinno się to wprowadzić na stale do fabuły, aby dodać Waldusiowi męstwa. W wersji pantoflarza nie wypada korzystnie i powinien zacząć się buntować.
To mi się akurat podoba, sądzę że z czasem powinni to wprowadzić, sądzę że Waldek z biegiem czasu przejrzy na oczy o ile do tej pory nie zakończą produkcji serialu :)

W sumie tyle, jak zwykle mój post krytyczny ale sorry, tak mam :mrgreen: monterr critic w mordę jeża ;-)
Piwo lej, piwo lej barmanie piwo lej, pamiętaj o pianie, równo lej, albowiem ja pragnienie mam.
Awatar użytkownika
Pabfer

Post autor: Pabfer » 2015-07-28, 06:18

1. Dzięki :D
2. Nie przyzwyczajaj się do tych punktów, bo będą trochę inne już jutro.
monterr07 pisze:Szacun, że wam się chce "walczyć" o to.
3. Greenboxy mogą być tylko w 2 odcinkach na serię.
Greenboxy - ludzie z ATM-u czytając tą petycję już pukają się w głowę, ponieważ Kiepscy to ewidentnie niskobudżetowa produkcja, więc za żadne skarby nie wyjdą na ulicę kręcić kolejne sceny. Greenboxy nie są złe pod warunkiem, że są dobrze zrobione, tak jak to było dawniej.
3. A 1. Sezon? Mało tam plenerów, ale mi więcej nie potrzeba. ,,Kiepscy Zboczeńcy'', ,,Rolki, czyli total gigant'', ,,Niewidzialna Kanalia'', ,,Robochłop'' i jeszcze kilka innych odcinków...
Obrazek
ODPOWIEDZ

• Strona 43 z 46
    • Przejdź do strony:
  • Poprzednia
  • 1
  • …
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45