Świat według Kiepskich

Świat według Kiepskich FORUM

Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane
  • Więcej…
    • Tematy bez odpowiedzi
    • Aktywne tematy
    • Szukaj
  • Fora
  • Użytkownicy
    • Zespół administracyjny
  • FAQ
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Szukaj
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strona główna Świat według Kiepskich Odcinki Sezon 14 [366-379]
  • Szukaj
    • Dzisiaj jest 2019-12-15, 00:08
    • Strefa czasowa UTC+01:00

Śledź nas:

KLIKNIJ! -> jeśli chcesz wiedzieć wszystko o ŚWIECIE WEDŁUG KIEPSKICH:

368 Trzystu

ODPOWIEDZ
Wyszukiwanie zaawansowane
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Następna
david123lost
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

368 Trzystu

Post autor: david123lost » 2011-09-16, 23:40

Tytuł odcinka: 368 Trzystu
Premiera: 21.09.2011
Reżyseria: Patrick Yoka
Scenariusz: Aleksander Sobiszewski, Patrick Yoka, Katarzyna Sobiszewska

Przeczytaj pełny opis odcinka na Kiepscy.org.pl
(informacja o odcinku, fabuła, zdjęcia z odcinka + najlepsze cytaty bohaterów)
Obrazek
Ostatnio zmieniony 2016-02-28, 17:56 przez david123lost, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pomme
Halinka
Halinka

Re: 368 Trzystu

Post autor: Pomme » 2011-09-17, 19:50

Powiedzcie lepiej co sadzicie o odcinku. Czy zatrudnienie znanych twarzy z PRLu ( ;-) )do tego oplacilo sie?
david123lost
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: david123lost » 2011-09-17, 20:20

waldus pisze:Dodajcie na jakiś normalny serwer.
W dziale download masz już na megaupload
zeezeewoo pisze:Wielkie dzięki David za wstawienie odcinka!
Nie ma sprawy :-) Z góry jeszcze raz sorry za jakość.
Pomme pisze: Czy zatrudnienie znanych twarzy z PRLu ( )do tego oplacilo sie?
Maliniak rozwalał swoim tekstem "palcem w d*&ie". Ogólnie zatrudnienie Romana Kłosowskiego było dobrym posunięciem. Natomiast Karwowski to w moim odczuciu zbyt bezbarwna postac jak na ten odcinek. Zobaczysz sama, to ocenisz ;-)

OK, moja ocena. Odcinek trochę gorszy od poprzedniego, lecz nie było źle. Ilość greenboxow popsuła po cześci odcinek. Scenarzyści mogli odpowiednio rozplanować sceny między kamienicą a światem "greenboxowym". Mimo pochlebnych recenzji, rewelacji nie ma. Mimo tego uważam, ze jeśli będą kręcić dalej takie odcinki, ten sezon może być jednym z lepszych od kilku lat.

Na +:
- Scena z palącym Ferdkiem oraz zachowanie Heleny - "pocałuj ty mnie w dupę!"
- "I to jest bardzo dobre pytanie!!!"
- Postać Maliniaka oraz rozwalające teksty: "Bo w budownictwie jest taka zasada. Jak jeden spieprzy, to drugi naprawia", "Z palcem w d*&ie!" :mrgreen:
- rola Ferdka jako robotnika-nieroba (Dziwne rozwiązanie scenarzystów...)
- pokazanie na moment telewizora Okił
- Lepsza gra Andrzeja Grabowskiego

Na -:
- scena początkowa (oprócz tekstu "o cholera, to Chińczyk..")
- Gierek - zupełnie niepotrzebna scena
- za długie przemówienie prezesa Kozłowskiego
- postać Malinowskej (po co ciągłe zawracanie d*&ą tą herbatką? :roll: "?
- "najazd" ludzi z prehistorii (Postaci, program w TV)
- gigantyczna liczba greenboxów
- zakończenie
- zupełnie nieśmieszna rola Karwowskiego
- nawiązania do dawnych odcinków (Podlaska, Wszystko dla Ciebie)
Ostatnio zmieniony 2011-09-17, 20:56 przez david123lost, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pomme
Halinka
Halinka

Post autor: Pomme » 2011-09-17, 22:12

Chcialam tylko wiedziec david123lost, czy warto w ogole poswiecic czas by ten 38 odcinek obejrzec. Ale chyba obejrze :) i rowniez ocenie
zeezeewoo
ZBANOWANY
ZBANOWANY

Post autor: zeezeewoo » 2011-09-18, 09:59

Mieliśmy pisać oceny odcinka po premierze w TV ale jak już David odcinek ocenił ,więc ja to samo zrobię. A więc , po oglądnięciu 2 raz odcinka pt "Trzystu" moja ocena odcinka to solidna 3 w skali do 10.

David ja rozumie twoje sfrustrowanie na temat zbyt dużej liczby greenboxów ale musimy się do tego przyzwyczaić..inaczej nie będzie , odcinek był o tematyce autostrad czyli o czymś co dzieje się w plenerze więc to naturalne,że akcja będzie się toczyć w greenboxach,choć biuro mogliby np zrobić w piwnicy.....

Plusy:
- O cholera to Chińczyk
- tekst Heleny :"Pocałuj ty mnie w dupę"
- "To bardzo dobre pytanie"
- Ferdek jako robotnik-nierób
- teksty Maliniaka
- choć na chwilę telewizor okił się pojawił

Minusy:
- zbyt szybkie przejścia scen....(Ferdek jeszcze nie dokończył zdania jak był z Halinką w pokoju , a już był pokazany w korytarzu)
-scena z Krzysztofem Draczem jako Gierek
- postać Malinowskiej
- scena z tymi ludzmi z prehistorii
- reklamowanie TVN-owskiego Mam Talent
- nawiązanie do poprzednich odcinków(zwłaszcza nazwiska : Barbara-Cyc-Podlaska,Sobieryba)
- zakończenie dziadowskie
- postać Karwowskiego ..... on się nie nadaje to filmów typu ŚwK
Ostatnio zmieniony 2011-09-18, 10:00 przez zeezeewoo, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
myst7
Mariolka
Mariolka

Post autor: myst7 » 2011-09-18, 11:51

Ludzie, sensacja rewelacja! Naprawdę tak pozytywnego odcinka dawno nie widziałem, tyle energii i życia jak w starych Kiepskich, motyw Inżyniera Karwowskiego to ryzykowne posunięcie ale świetnie z tego wybrnęli, greenboxy na wysokim poziomie, klimat! Parodia Mam Talent.
A na koniec ukazanie telewizorka OKIL i solidarność ojca z synem bomba.

Ocena 9/10 !!!
Ferdas! Nie świruj pawiana!
waldus
Mariolka
Mariolka

Post autor: waldus » 2011-09-18, 11:55

Beznadziejny odcinek, serial powinien bez ustanku bawić, a nie denerwować. Co z tego, że pokazali raz telewizor? Na stałe nie zostanie, bo Yoka wybitny reżyser nie dopuszcza do siebie faktu, że jedynie współtworzy serial. Wkurzała mnie gra Halinki, od dłuższego już czasu widać, że w rzeczywistości niewiele ma wspólnego ze swoją postacią, rozumiem grać kogoś, ale w jej przypadku łatwo zauważyć, że wymusza śmiech itp. 2/10
tezapl
Mariolka
Mariolka

Post autor: tezapl » 2011-09-18, 12:20

najgorszy odcinek jaki oglądałem

jedynie był jeden fajny tekst:
Panie Ferdku, łopata mi się złamała.
Ferdek: To oprzyj się Pan o beczki

hahahahahahaha

0.5/10
Awatar użytkownika
Ferdekstain
Halinka
Halinka

Post autor: Ferdekstain » 2011-09-18, 19:29

Mnie odcinek się podobał.
Na Plus:
-Tekst redaktorki "Ooo chińczyk"
-Próba wlepienia grzywny Ferdkowi przez Paździochową
-Piosenka "Sto lat" ( Fajnie zaśpiewali )
-Tekst Maliniaka " Z palcem w d*&ie"
-2 tekst Maliniaka " Bo w budownictwie jest taka zasada, jeden coś spiepszy a drugi naprawia:)"
-Filmik z "roboty" Ferdka ( a szczególnie tekst:" To oprzyj się o beczkę:-) :mrgreen: ")
-Tekst: "O nie panie Maliniak ja po pracy nie piję" :-)
- Dialog: Ferdek: "Panie Maliniak ja nie wiedziałem że Pan jesteś wierzący"
Maliniak: "Tak Panie jak trzeba to jestem wierzący i praktykujący"
-Solidarność Cyca z Ferdkiem

Na minus:
-Halinka ( denerwująca gra)
-Scena z ekologami
-Parodia programu "Mam Talent" :-(
-Inżynier Karwowski
-Scena z Gierkiem
-Końcówka

Moja ocena 6/10 :lol:
Ostatnio zmieniony 2011-09-18, 19:30 przez Ferdekstain, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pan Jelonek
Halinka
Halinka

Post autor: Pan Jelonek » 2011-09-19, 10:10

Szczerze mówiąc zdecydowanie się zawiodłem. Odcinek o niczym, bez żadnego przekazu do tego w ogóle nie śmieszny = zmarnowane 20 minut z życia. Zupełnie nie wiem o co tu chodziło, jakieś wiece z nowomową partyjną która nijak scenarzystom nie wyszła, Kłosowski i Kopiczyński którzy chyba mieli być główną podporą tego odcinka też mnie nie przekonują, chordy miejscowych tubylców blokujących budowę, beznadziejna próba parodii mam talent, o ostatniej scenie z Pupcią nawet nie wspomnę bo to tylko dopełniło obrazu nędzy i żałości. Plus to takie pomieszanie dwóch seriali poprzez rolę Czerwińskiej i te jej przychodzenie z herbatą ("Pani Malinowska co pani tu robi? A co pan tu robi panie Ferdku?") :mrgreen: Nawet scena z Paździochową i grzywną moim zdaniem beznadziejna no nic mnie tutaj nie nie przekonywało, sceny z redaktorką typowe zapchajdziury, wkurzająca Halina która zmierza za Mariolką do klanu niby śmiesznych idiotek zgromadzonych przy Pupci. A według przewidywań to miał być najlepszy odcinek tej serii :-| 2/10 Ten statek tonie nie może być tak że dobry odcinek pojawia się raz na 20 nakręconych :-/
I nadeszły piękne czasy: śmiechy, tańce, wygibasy. Wszyscy się kochają szczerze, ale ja im gówno wierzę.
robsonhein
Edzio Listonosz
Edzio Listonosz

Post autor: robsonhein » 2011-09-19, 10:40

Jak dla mnie odcinek kompletne dno i wodorosty, ani Rzymu ani Krymu, brak jakiegokolwiek ładu i składu. beznadziejna dziennikarka, za dużo bezsensownych przekleństw idiotyczna Malinowska z herbatką skąd się odnalazła nagle w lesie.Głupie teksty Maliniaka. Dracz w roli Gierka jakieś nieporozumienie,Ferdek stojący przed nim w piżamie totalny bezsens.Kompletny idiotyzm scena z dzikusami w lesie i na końcu głupkowate wypinanie tyłka przez Jolaśkę. Irytująca postawa Ferdka nieroba na budowie.Bezsensowna i zbyt długa przemowa prezesa Kozłowskiego.
Maximus90

Post autor: Maximus90 » 2011-09-19, 15:09

Trzy rzeczy rzuciły mi się w oczy:
1. Mamy do czynienia z precedensem, greenbox na greenboxie - scena z 'zacofajnym ludem', gdzie w greenboxie nałożono na telewizor obraz programu 'talent'.
2. Już drugi odcinek mamy do czynienia z innowacją techniczną. Polega na nałożeniu na siebie dwóch scen - słyszymy końcówke rozmowy poprzedniej sceny mając juz wgląd na tło sceny drugiej.
3. Czy odwołanie do symbolicznych 300 wojoników Leonidasa jest aby na pewno trafne? Przypomne, że bitwa w wąwozie Termopilskim zakończyła się fizyczną klęską Spartan. Tu jest stwierdzenie jakoby autostradę wybudować się udało. Może wystepuje porównanie Ferdka jako lenia do osoby, która Spartan zdradziła?

Odcinek słaby, początek wydawał się obiecujący, jednak z biegiem czasu było coraz gorzej. Czemu Pazdzioch nie pomagał przy budowie? Dlaczego rola Boczka ograniczyła się do 'brawo'? Po co ostatania scena, gdzie nagle ni z tąd ni z owąd do akcji wkracza Waldek? Do tego Jolasia jedząca pączka. Ferdek jako absolutny dziad. 65% odcinka to greenboxy, do tego słabo wykonane. Ile można? Do tego scena przy ognisku, gdy przyszło im rozmawiać z 'tubylczym ludem' jest beznadziejna i widać, że wrzucona typowo jako zapchajdziura tych 22 minut. Może plusem jest to, że Waldek w ostatniej scenie sie zasymilował z Ferdkiem, tylko to już jest szukanie naciąganych plusów. Kiepscy coraz bardziej oddalają sie od pomieszczen kamienicy, przenosząc sie niewiadomo gdzie. Kolejna denerwujaca i niepotrzbna scena z Draczem jako Sekretarzem... szczerze mówiąc, że mam już po dziurki w nosie tego aktora. Beznadziejny Badura w rózowej koszulce...ehhh. "Pokaz" Joasi w ostatniej scenie jest nie do komentowania, każdy na pierwszy rzut oka wypracuje sobie o tym opinie.

2/10

edit; David, dzięki za wrzutę.
Ostatnio zmieniony 2011-09-19, 15:16 przez Maximus90, łącznie zmieniany 1 raz.
david123lost
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: david123lost » 2011-09-19, 15:43

PontifexMaximus pisze:2. Już drugi odcinek mamy do czynienia z innowacją techniczną. Polega na nałożeniu na siebie dwóch scen - słyszymy końcówke rozmowy poprzedniej sceny mając juz wgląd na tło sceny drugiej.
Pewnie wynika to z tego, że odcinek nie zmieściłby się w planowanych 22 minutach. Nie rozumiem natomiast dlaczego to akurat w tym momencie zdecydowano się na okrojenie odcinka. Było mnóstwo szans, by skrócić go gdzie indziej.. Idiotyzm i tyle. Ferdek nawet ie dokończył swojej wypowiedzi - "albo i ze 20 kilomentrów autostra.." No ludzie..
PontifexMaximus pisze:Dlaczego rola Boczka ograniczyła się do 'brawo'?
Nawet nie rozumiem, po co on tam był w tej ekipie. Skoro rola przewidziana na cały odcinek jest odgrywana tylko w jednej scenie, na dodatek aktor mówi tylko jedno słowo, to po co ona tam jest ja sę pytam?
PontifexMaximus pisze:65% odcinka to greenboxy, do tego słabo wykonane.
10 minut bez przerwy, toż to skandal, jeśli chodzi o Kiepskich..
PontifexMaximus pisze:Beznadziejny Badura w rózowej koszulce
W tym odcinku wyjątkowo denerwował. A w towarzystwie Ferdka wyglądał jak gej..
"Pokaz" Joasi w ostatniej scenie jest nie do komentowania, każdy na pierwszy rzut oka wypracuje sobie o tym opinie.
To wg mnie akurat było śmieszne ;-) Zachownie Ferdka głównie. Ale jak to uważa. Natomiast wpieprzanie tych pączków zaczyna lekko wk*%#iać. Czy ATM wykupiła jakąś piekarnię czy co?! No ileż można wpieprzać te pączki?
edit; David, dzięki za wrzutę
Nie ma za co :->

[ Dodano: 2011-09-19, 16:44 ]
robsonhein pisze:Jak dla mnie odcinek kompletne dno i wodorosty, ani Rzymu ani Krymu, brak jakiegokolwiek ładu i składu (...)
Z tego wynikal, że kompletnie nic Ci nie pasuje.. Bez przesady ludzie...
Maximus90

Post autor: Maximus90 » 2011-09-19, 16:35

tezapl pisze:
jedynie był jeden fajny tekst:
Panie Ferdku, łopata mi się złamała.
Ferdek: To oprzyj się Pan o beczki
Pisze nowy post bo nie moge edytowac poprzedniego a jeszcze coś chciałem dodać.
Przyznam, że wyżej zacytowanego tekstu zupełnie nie zrozumialem w ustach Ferdka, on nie mówił w tym odcinku tylko bełkotał. Ogólnie -w tym odcinku!- wyglądał na niedorozwiniętego. Otwarte usta i wystawiony język... sory, mi sie to nie podoba. W poprzednim 'zima leśnych ludzi" wyglądał przyjazniej, duuużo przyjażniej.
Awatar użytkownika
sobol
Paździoch
Paździoch

Post autor: sobol » 2011-09-20, 20:18

Średni odcinek, stosunkowo mało śmiesznych tekstów, aczkolwiek kilka się znalazło, nie bd ich wymieniał bo zostały juz tu wypisane, nie podobała mi się ostatnia scena, Walduś był okropnie sztuczny, no i ogromna ilośc greenboxów 5,5/10. bo jednak mozna było sie posmiać momentami ;-)

EDIT: Jeden tekst który mi sie podobał jeszcze nie został wymieniony, fajne bylo podsumowanie tej redaktorki ,,I tą zaje**stą parafrazą kończymy dzisiejsze wydanie..." :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 2011-09-20, 20:22 przez sobol, łącznie zmieniany 2 razy.
0paulow
Edzio Listonosz
Edzio Listonosz

Post autor: 0paulow » 2011-09-21, 18:49

Dno i wodorosty. Ale komizm i humor był ale bardzo mało. Czy nie należałoby zaapelować do reżysera, by w odcinku, który jest krótszy o połowę niż za czasów Okiła (było 40 min, obecnie ok. 20 min) był w co drugiej wypowiedzi humor? Dawniej się dało, a teraz nie? Również powinni znaleźć nowego listonosza np. syna Edzia albo zupełnie kogoś nowego, ale podobnego do Edzia. Myślę, że P. Kopiczyński mógłby dołączyć na stałe do Kiepskich jako nowy lokator, co Wy na to?
Awatar użytkownika
MegaFun
Mariolka
Mariolka

Post autor: MegaFun » 2011-09-21, 19:31

Nudaaa! :( Nie ma się z czego śmiać, powinno być więcej Paźdzochów, powinien wystąpić Walduś w większej ilości, ale przynajmniej przez kilka sekund był Mocny Full jak za starych dobrych czasów :)
Mariolka - Tato, chyba jestem w ciąży...
Ferdek - Co?! Dawaj mi wódkę! Dawaj tu wódkę! Duszę się! < wypija trochę > A! Nie ma spirytusu!
paździoch91
MODERATOR DEKADY
MODERATOR DEKADY

Post autor: paździoch91 » 2011-09-21, 19:39

Mam nadzieję, że ta seria ŚWK będzie jednak ostatnią... Tego już nie da się oglądać. Mnóstwo scen w greenboksie, brak normalnych przejść między scenami, pieprzenie o niczym i kompletny brak humoru. Może i twórcy zdobyli się na jakieś wywody dotyczące przyczyn problemów z budową A2 ale zrobienie z tego śmiesznego odcinka sitcomu już ich niestety przerasta. Okropnie się wynudziłem. Niby Maliniak miał jakieś śmieszne teksty ale widać, że to wszystko na siłę robione i aktorom nic się nie chce. Poza tym, konstrukcja i przesłanie odcinka trochę podobne do "Krótkiego dnia pracy".
Ten odcinek, w przeciwieństwie do dwóch poprzednich, pochodzi już z partii nagrywanej latem. Niestety, poprawa nie nastąpiła i wszystkie trzy dotychczasowe odcinki 14 serii prezentują ten sam denny poziom.
1/10
Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 457 odcinka ŚWK.
Adam908
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Adam908 » 2011-09-21, 19:43

Dlaczego jak jest Paździoch to nie ma Boczka a jak jest Boczek to nie ma Paździocha.W poprzednim odcinku cały czas był Paździoch i przez chwilę Boczek a w tym odcinku jest odwrotnie Boczek jest a Paździocha nie ma . W odcinku Na dobre i nie dobre Paździochowa i Halina mówią o scenarzystach a to co one powiedziały to te wszystkie uwagi nadają się do nowych odcinków . Odcinek ten jest bezsensu i w ogóle najlepsza była Paździochowa i tyle a Boczek to nic prawie nie mówił
Ostatnio zmieniony 2011-09-21, 19:45 przez Adam908, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ale deska się rozdupcyła
- No rozdupcyła się, ale przecie nie dlatego, że Niemiecka
- A niby dlaczego ?
- A dlatego, że pan źle na nią dupą siadasz o
ruter
Halinka
Halinka

Post autor: ruter » 2011-09-21, 19:49

No, panie Yoka, to ma być ten najśmieszniejszy odcinek :?: :!:
Wg mnie to odcinek słaby, choć nie przebije 'Czułych Słówek' oceniam go 3/10
Pomysł nie zły, ale scenariusz...
Za to ostatni GB niezły :lol:

+ za telewizor na końcu, choć nie na długo :-/
Commodore 64 x2+Elwro 800-2 Junior :D
Obrazek
Ferduś93
Halinka
Halinka

Post autor: Ferduś93 » 2011-09-21, 19:52

dobry odcinek oceniam go na 6/10 jakby nie ta scena z tubylcami w lesie to nawet całkiem fajny
"na tym świecie są rzeczy które sie fizjologom nie śnily"
Awatar użytkownika
Johnny Cage
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Johnny Cage » 2011-09-21, 20:12

paździoch91 pisze:Mam nadzieję, że ta seria ŚWK będzie jednak ostatnią...
Patrząc na dzisiejszy odcinek chciałbym powiedzieć to samo :-/
Ja się pytam co to ku.wa ma być? To jest ŚWK czy jakiś inny tandetny serial obyczajowy? A może dramat?

Jedyny plus tego odcinka choć bardzo mały to teksty Paździochowej, nazwisko dziennikarki, solidarność Waldusia z ojcem i pokazany TV (dlaczego tylko momentami?), a nie obraz na cały ekran.

Co i po co robiła tam Czerwińska? Co to wniosło do odcinka się pytam? :evil:

Ręce opadają jak się takie odcinki ogląda. Proponuję zmienić tytuł, a wówczas kręcić taką chałę, ale nie pod nazwą serialu.

PS. Zaraz zmykam na nockę ale jutro wznowię temat tej petycji bo patrząc na to co się dzieje ręce opadają o czym już pisałem :evil:
wiesław92
Halinka
Halinka

Post autor: wiesław92 » 2011-09-21, 21:07

Johnny Cage pisze:Ja się pytam co to ku.wa ma być? To jest ŚWK czy jakiś inny tandetny serial obyczajowy? A może dramat?
Wiesz, moim zdaniem to to jest dramat i to przez duże D:(
Pupcia w kulisach gadała że "myśli ze nie będzie kiepsko" a widzę że jest gorzej niż kiepsko.
Przyznam się ze czekałem na ten odcinek niecierpliwie żeby zobaczyć czy będzie jakiś przeskok pomiędzy sezonami a tymczasem widzę że serial jest jeszcze gorszy:(
Dużo rzeczy jest niepotrzebnych, wiele jest niezrozumiałych ale nie będe się rozpisywał bo wszystko albo prawie wszystko zostało już powiedziane.
A jak patrze na Ferdka, jego minę, zachowanie i w ogóle to nie wiem co temu człowiekowi zrobili, aż żal patrzeć
Odcinek słabiutki jak dla mnie 1/10
Pozdro:)
Ostatnio zmieniony 2011-09-21, 21:08 przez wiesław92, łącznie zmieniany 1 raz.
- Za te kamizeleczke to ile Pan gęgasz?
- 35
- Co??? Panie, przecież ona cała centralnie jest normalnie wyżarta przez mole!
- Pan jesteś wyżarty!!! 30 powiedziałem a jak nie to pocałuj mnie Pan w dupę!
Awatar użytkownika
Yascarr
Mariolka
Mariolka

Post autor: Yascarr » 2011-09-21, 21:10

Chyba jeden z najgłupszych odcinków jaki oglądałem, po prostu beznadzieja :-|

Na plus wg mnie tylko ten stary telewizor Okił i teksty Paździochowej. Ogólnie, to cały odcinek bez sensu, można było się w pewnym momencie zagubić, bo to wszystko kupy się nie trzymało Scena w lesie - WTF?! Zakończenie idiotyczne.... 1/10 :cry:
"Nie wiem, jak odcinek mógł was nie śmieszyć, był na mniej więcej poziomie tego, który leciał przed nim... Mistrz podrobów." - użytkownik ruter o odcinku "czumunumlunga" [*]

Świat według kiepskich 1999-2008
R.I.P [*]
dul.
Waldek
Waldek

Post autor: dul. » 2011-09-21, 21:30

Bardzo fajna fabuła i pomysł, lecz za dużo greenboxów, dobrze, że chociaż pierwsza część odcinka była w kamienicy; bardzo dobra gra Paździocha i Badury. Również na plus Karwowski i Maliniak. Odcinek, jak dla mnie, gorszy troszeczkę od poprzedniego, ale nie był zły ;-) Jak już dali te greenboxy, to mogli się bardziej postarać, bo wiało tandetą. Nawet gra Jolaśki była ok, tylko jej śmiech mi się nie podoba. Również Halinka się zmieniła - według mnie na gorsze (chodzi mi o charakter). Za mało Waldusia, Boczka i Mariolki, chociaż Mariolka nie przypadła mi do gustu w tym odcinku. Mam mieszane uczucia, co do Ferdka. Jego postać nie była najgorsza tu, ale nie najlepsza... Oczywiście na wieeelki plus pokazanie telewizora na końcu oraz gra Paździochowej <3

Ogólnie, myślę, że odcinek raczej lepszy niż gorszy :-D
Ostatnio zmieniony 2011-09-21, 21:35 przez dul., łącznie zmieniany 1 raz.
Grzeczniej proszę ! ~~
ODPOWIEDZ

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Następna

Wróć do „Sezon 14 [366-379]”

Przejdź do
  • Świat według Kiepskich
  • ↳   Kiepscy.org.pl
  • ↳   STRONA WWW