Premiera: 28.04.2010
Reżyseria: Patrick Yoka
Scenariusz: Aleksander Sobiszewski, Patrick Yoka, Katarzyna Sobiszewska
Przeczytaj pełny opis odcinka na Kiepscy.org.pl
(informacja o odcinku, fabuła, zdjęcia z odcinka + najlepsze cytaty bohaterów)

Ja odpowiem - normalnym mieszkaniem.Sheb pisze:Panie Borysek, a może pan ma propozycje czym zastąpić ten moment?
Też odpowiem :-p Jezioro... no niech będzie. Ale ta jaskinia to już przesada.Sheb pisze:Panie paździoch91, skoro pan tak krytykuje te greenscreeny i efekty specjalne to może pan łaskawie powie nam wszystkim, czym by je pan zastąpił?
Wyobrażasz sobie mieszkanie w jaskini, będąc jednocześnie w kamienicy? To było już głupie, a nie śmieszne.Sheb pisze:Dlaczego przesada?
Niemniej jednak nie rozśmieszyło to ani mnie, ani moich towarzyszów. Kiedyś nie było takich urozmaiceń i było dobrze. Ja to widziałbym tak - kradziony sprzęt, części, złom, starodawne machiny w zwykłym mieszkaniu. I to by wystarczyło. A ta przemiana Boczka w szkielet to już w ogóle nie była śmieszna. To niby szczegóły, ale im więcej ich jest, tym gorszy staje się odcinek.Sheb pisze:Uwzględnij to, że to był SEN Ferdka
A wyobrażasz sobie że w piwnicy rosną jadalne grzyby, na korytarzu jest ukryty radziecki statek kosmiczny z robotem, pod podłogą, co uruchamia się zatynkowanym dzwonkiem do drzwi, po klatce schodowej biegają krasnoludki a w kiblu piętro wyżej straszy?Wyobrażasz sobie mieszkać w jaskini, będąc jednocześnie w kamienicy? To było już głupie, a nie śmieszne.
Nie. Właśnie wymieniłeś sceny z odcinków, które niezbyt przypadły mi do gustu.A wyobrażasz sobie że w piwnicy rosną jadalne grzyby, na korytarzu jest ukryty radziecki statek kosmiczny z robotem, pod podłogą, co uruchamia się zatynkowanym dzwonkiem do drzwi, po klatce schodowej biegają krasnoludki a w kiblu piętro wyżej straszy?
Aaa... to co innego. To widze że mamy wogóle odmienne gusty... Czego oczekujesz od Kiepskich?Nie. Właśnie wymieniłeś sceny z odcinków, które niezbyt przypadły mi do gustu.
Chciałbym ujrzeć nielegalne i głupie interesy (np. odcinek z praniem brudnych pieniędzy), rywalizacje sąsiadów (np. odcinek z fryzjerem) i idiotycznych potomków (coś a la Waldek lub Ziomek). Tak jak dawniejSheb pisze:Czego oczekujesz od Kiepskich?
Ten właśnie odcinek pokazał, że jeszcze można coś wycisnąć. Nie był zły. Jeszcze tydzień temu miałem takie samo zdanie co ty.paździoch91 pisze:proponuję tylko jedno wyjście - zakończenie produkcji