Pokój Waldusia usytuowany jest obok kuchni, połączony jest z kuchnią małym okienkiem. Natomiast wejście do pokoju Waldka znajduje się w bocznym korytarzu.Grzybek pisze:No właśnie mnie też to zastanawia nigdy nie mogłem się domyślić gdzie jest pokój waldusia xD
W swym planie nie zaznaczyłeś jednych drzwi , które wychodzą z głównego korytarza , a na 90% prowadzą do pokoju Waldusia.McRochu pisze:Przerobiłem plany architektoniczne kamienicy i tu jest pokazane gdzie jest pokój Waldusia:
![]()
A mi się wydaje, że te drzwi nie prowadzą do pokoju Waldusia tylko do zwykłej wnęki, bo przecierz Ferdek urządził sobie tam recepcję w odc "Wal magistra".creaultra pisze:W swym planie nie zaznaczyłeś jednych drzwi , które wychodzą z głównego korytarza , a na 90% prowadzą do pokoju Waldusia.
Ty piszesz tutaj o wnęce koło drzwi do kiepskich.fan ferdynanda pisze:A mi się wydaje, że te drzwi nie prowadzą do pokoju Waldusia tylko do zwykłej wnęki, bo przecierz Ferdek urządził sobie tam recepcję w odc "Wal magistra".creaultra pisze:W swym planie nie zaznaczyłeś jednych drzwi , które wychodzą z głównego korytarza , a na 90% prowadzą do pokoju Waldusia.
A ta scena nie działa się przypadkiem w bocznym korytarzu?Elvis Scatter pisze:O ile dobrze pamiętam, w jakimś odcinku pewien alchemik miał tam swoją pracownię. To był chyba odcinek, gdy babka Kiepska po wypiciu eliksiru zamieniła się w zielonego stworka i gonili ją kibice.
Mi też się tak wydaje.aimar21 pisze:O ile dobrze pamiętam to ten alchemik majstrował coś w "pokoju kompielowym", a nie w tych drzwiach.
Tak, ale to było na wejściu głównym, na prawo od WC.LL pisze:Boczek nie pobierał kiedyś opłat za chodzenie schodami i lokatorzy zjeżdżali rynną, bo nie mogli inaczej się wydostać?
No właśnie o tę część mi chodziło i tam schody mamy na pewno. Natomiast zastanawiają mnie drugie narysowane na planie.Elvis Scatter pisze:Tak, ale to było na wejściu głównym, na prawo od WC.LL pisze:Boczek nie pobierał kiedyś opłat za chodzenie schodami i lokatorzy zjeżdżali rynną, bo nie mogli inaczej się wydostać?