Świat według Kiepskich

Świat według Kiepskich FORUM

Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane
  • Więcej…
    • Tematy bez odpowiedzi
    • Aktywne tematy
    • Szukaj
  • Fora
  • Użytkownicy
    • Zespół administracyjny
  • FAQ
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Szukaj
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strona główna Świat według Kiepskich Oprawa serialu | Ekipa
  • Szukaj
    • Dzisiaj jest 2019-12-06, 21:41
    • Strefa czasowa UTC+01:00

Śledź nas:

KLIKNIJ! -> jeśli chcesz wiedzieć wszystko o ŚWIECIE WEDŁUG KIEPSKICH:

Khamidov vs Yoka również poza ŚWK- ocena całokształtu

Dyskusje o muzyce, scenografii, kostiumach; również o kamienicy, w której kręcono "Świat według Kiepskich" oraz na temat osób odpowiedzialnych za serial: reżyserów, scenarzystów, dźwiękowców itd.
ODPOWIEDZ
Wyszukiwanie zaawansowane
Awatar użytkownika
Pabfer
USER DEKADY i Prowadzący Facebooka

Khamidov vs Yoka również poza ŚWK- ocena całokształtu

Post autor: Pabfer » 2015-08-23, 21:01

Mamy swoje zdanie na temat tych reżyserów jeśli chodzi o ten serial, ale przyjrzyjmy im się szerzej.

OKIŁ KHAMIDOV

Fala Zbrodni- Plus. Bardzo wciągający kryminał.

Pierwsza Miłość- Plus. (Nie mówimy tu o całym serialu- w tej chwili średnim, bo Okił odszedł z niego mniej-więcej w tym czasie co z ,,Kiepskich'')

Świat według Kiepskich- Plus. Inaczej by mnie tu nie było :D

Paradokumenty takie jak: Trudne Sprawy, Dlaczego Ja?, Pamiętniki z Wakacji, Nieprawdopodobne, a jednak, Zdrady, Czyja Wina?, Seks po polsku, Dzień, który zmienił moje życie, Na patrolu, Sekrety sąsiadów - Minus!!! Niektórych to bawi, a mnie żenuje

Teleturnieje, takie jak Życiowa szansa, Awantura o kasę, Rosyjska ruletka, Gra w ciemno, Gra wstępna- Plus. Moim zdaniem opieraly się na ciekawszych pomyslach niż obecne.

Reality Show, takie jak: Dwa światy, Bar - Plus. Na temat ,,Dwóch Światów'' się nie wypowiadam, tylko wpisałem tu dla formalności, ale ,,Bar'' mi się podobał. Szkoda, że nie zagościł na antenie na dłużej.

PATRICK YOKA

Hela w Opałach- Plus. Zawsze chętnie oglądałem tę komedię, ale nie wiem, czy to zasluga guzik, czy Yoki.

Niania- Neutral. Mam wielkie trudności z oceną. Kiedyś bardzo mi się podobało, a teraz tylko niektóre momenty mnie bawią. W końcu wycofałem się z oceny i napisałem ,,neutral''.

Fala Zbrodni- Plus. Okił i Yoka znów się spotykają :D Już pisałem, że mi się podoba.

Rodzinka.pl- Minus. początki serialu mnie bawiły, ale nawet wtedy przeszkadzała mi chaotyczność scen i tylko luźne powiązania między nimi. po kilku sezonach widzę, że serial ma o wiele więcej minusów, na czele z wykreowaniem takich bachorów.

Prawo Agaty- Plus. Przynajmniej dopóki nie przesadzili z obyczajową i promowaniem homoseksualistów. Ogólnie bardzo wciągający serial i jeszcze lepszy podkład muzyczny. Ostatnie odcinki mi się już mniej podobają, ale zalety przeważają nad wadami.

Świat według Kiepskich- Minus. Wszyscy wiemy, że serial zmienił formę itp. itd. (Co nie oznacza, że na minus jest dosłownie wszystko. Niektóre nowe odcinki mi się podobają.)

Awantura o kasę- Plus. O tym już też pisałem u Okiła. Miło mi się ogladało ten teleturniej.

PODSUMOWANIE:

Okił ma na koncie dobre seriale. Yoka lepsze, ale jego udział w tych serialach jest mniejszy. Na Wikipedii przy większości jego dziel jest zastrzeżenie, że chodzi tylko o wybrane odcinki, lecz stwierdziłem, że nie ma sensu się tu rozdrabniać. Dałbym tutaj remis, bo seriale Yoki bardziej mi się podobają, ale jak już pisałem, nie jest on ich głównym twórcą. Oceniając samych ,,Kiepskich'', Okił by wygrał, ale patrzymy na całokształt.

1-1

Teleturniejów Okił ma dużo, a Yoka 1 i znów nie stworzył go sam (jest autorem scenariusza). Tutaj zdecydowane prowadzenie Okiła.

2-1

Reality Show Okił ma 2 z czego 1 dobre, a drugie nie wiem jakie, bo nie oglądałem, jednak sam fakt stworzenia czegoś moim zdaniem też powinien trochę plusować, tym bardziej, że Yoka nie ma nic.

3-1

Czas na paradokumenty i tu będę bardzo kontrowersyjny. W paradokumentach jest 10-0, ale czy na pewno dla Okiła? ma on na sumieniu 10 chłamów i tworzy ich coraz więcej, więc możliwe, że w momencie, w którym to czytasz, dane są nieaktualne. Napracował się dużo, ale kompletnie nic mi się nie podoba, wiec nie mogę zaliczyć na plus. natomiast Yoka nic nie stworzył, wiec nie ma na co narzekać. Napisałem jednak przy okazji reality Show, że sam fakt stworzenia czegoś też się liczy, więc będę konsekwentny i ogłoszę remis. (Remis tylko dlatego, że zmieniam kanał jak tylko zobaczę taki chlam i mówię to o wszystkich paradokumentach- również o tych od TVP i TVN, czyli z innymi twórcami.)

4-2

Oceniając bez ściągi w postaci Wikipedii, miałbym trudny wybór, bo z jednej strony mam denne paradokumenty Okiła, a z drugiej strony denne komedyjki Yoki. Nie wiem co gorsze. Jednak po spojrzeniu na całokształt, Okił wygrywa. Chciałbym jeszcze uwzględnić kategorię obecnego poziomu, tzn. czy reżyser się ,,stoczył'', czy trzyma poziom. Was też proszę o uwzględnienie tego w ocenach. W mojej opinii rozwój (lub jego brak) czasem jest ważniejszy od dotychczasowego dorobku.) Moim zdaniem obaj się stoczyli, więc mamy remis.

5-3

Wygrywa Okił, ale patrząc tylko na chwilę obecną, obaj twórcy są na bardzo podobnym poziomie.

............................
P.S. Miałem trudność z wyborem tematu. Pasowałoby też do działu Seriale, gdyby nie te teleturnieje i reality show... W końcu stwierdziłem, że skoro zainspirowałem się porównywaniem ich w kontekście ,,Kiepskich'' w wielu innych tematach na Forum, to wrzucę ten temat do Luźnych Dyskusji. tu oczywiście o ,,Kiepskich'' też można pisać. (Ja wspomniałem, że w kontekście ,,Kiepskich'' zdecydowanie wolę Okiła.)
Ostatnio zmieniony 2015-08-23, 21:33 przez Pabfer, łącznie zmieniany 3 razy.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Re: Khamidov vs Yoka również poza ŚWK- ocena całokształtu

Post autor: Kizior » 2015-08-23, 23:02

Yoka reżyserował AoK, od kiedy ? Czy od wtedy kiedy liczba niejasności przekroczyła punkt krytyczny i obrzydziła teleturniej ?
- Panie, nie dam bo nie mam, nawet jakbym chciał dać to nie dam bo mnie wyżarli do zera, do cna !
- Ale kto pana wyżarł ?
- Jak to kto, Pażdziochy biznesmeny zasrane...
- To u pana też byli ?
Awatar użytkownika
Derek187
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Derek187 » 2015-08-23, 23:09

Kizior pisze:Yoka reżyserował AoK, od kiedy ? Czy od wtedy kiedy liczba niejasności przekroczyła punkt krytyczny i obrzydziła teleturniej ?
Yoka nie reżyserował, tylko pisał scenariusz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Post autor: Kizior » 2015-08-23, 23:11

Derek187 pisze:
Kizior pisze:Yoka reżyserował AoK, od kiedy ? Czy od wtedy kiedy liczba niejasności przekroczyła punkt krytyczny i obrzydziła teleturniej ?
To jeszcze lepiej.

"A teraz prowadzący wylosuje - jeden na jeden" :lol:
- Panie, nie dam bo nie mam, nawet jakbym chciał dać to nie dam bo mnie wyżarli do zera, do cna !
- Ale kto pana wyżarł ?
- Jak to kto, Pażdziochy biznesmeny zasrane...
- To u pana też byli ?
Awatar użytkownika
Pabfer

Post autor: Pabfer » 2015-08-24, 07:38

Derek187 pisze:
Napisałem to przecież w podsumowaniu :D
Pabfer pisze:Teleturniejów Okił ma dużo, a Yoka 1 i znów nie stworzył go sam (jest autorem scenariusza). Tutaj zdecydowane prowadzenie Okiła.
Ostatnio zmieniony 2015-08-24, 07:38 przez Pabfer, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
saper90

Post autor: saper90 » 2015-08-26, 22:44

Yoka ma śmieszniejsze seriale niż Khamidov, bo Yoka ma fajne, a Khamidow Trudne Sprawy itp. to jest denne.
Ostatnio zmieniony 2015-08-26, 22:49 przez saper90, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Kiepski Widz
Administrator|Red. Naczelny
Administrator|Red. Naczelny

Post autor: Kiepski Widz » 2015-08-26, 22:45

A czytałeś o co chodzi w tym temacie? Mamy ich porównać na podstawie innych projektów niż "Kiepscy".
REGULAMIN FORUM
Fredzio i Edzio

Post autor: Fredzio i Edzio » 2015-08-31, 14:26

Jeśli mamy ich oceniać nie patrząc na ŚWK to poczynania dwóch reżyserów są bardzo do siebie podobne. Okił swego czasu dobrze ciągnął Pierwszą Miłość, znów zbłaźnił się wprowadzeniem paradokumentu na polski rynek. Przypadły mnie do gustu tylko, aczkolwiek odcinki Dnia, który zmienił moje życie, ale tylko lekko. Jego teleturnieje również oceniam na minus ;-) Znów Yoka miał bardzo dobry początek w Rodzince.PL lecz później zszedł lekko na psy. Reszta jego seriali, takich jak Prawo Agaty oceniam neutralnie.
Podsumowując mnie błędów w swojej pracy popełnia Yoka i na jego oddałbym swój głos ;-)
Ostatnio zmieniony 2015-08-31, 14:27 przez Fredzio i Edzio, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Biegacz
Boczek
Boczek

Post autor: Biegacz » 2015-10-13, 08:16

OKIŁ:

- Pierwsza miłość, Świat według Kiepskich - plus
- Teleturnieje - plus
- Reality show - minus
- Paradokumenty - czasem były śmieszne, ale za dużo tego i już to dawno nudne się zrobiło więc minus.

Fali zbrodni nie oglądałem, wiec się nie wypowiem.

YOKA:

- Hela w opałach, Niania, Rodzinka PL - MINUS :!:
- Świat według Kiepskich - za całokształt dał bym plus (przecież miał już wpływ na ŚwK gdy reżyserem był Okił), ale niektóre zmiany wprowadzone przez niego kompletnie mi się nie podobają. Do tego serial za długo się ciągnie, jakby na siłę i widać wypalenie. Minus.
- Awantura o kasę - jeśli pisał scenariusz to plus. Ten teleturniej pod tym względem jest wybitny (chodzi mi tu o to jak wygląda rozgrywka, zasady gry itd.). Swoją drogą Yoka już tu pokazał, że ma słabość do przebieranek (strój mistrzów) :mrgreen:

Prawa Agaty nie oglądałem, więc się nie wypowiem.

Ogólnie uważam, że obaj stoją na tym samym, słabym poziomie. Najlepszą produkcją obydwu jest ŚwK (chodzi mi zarówno o "stare" jak i "nowe" odcinki), ale obaj mają na koncie gnioty (Okił paradokumenty, a Yoka denne serialiki w stylu "Rodzinki PL")
Ostatnio zmieniony 2015-10-13, 08:21 przez Biegacz, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Oprawa serialu | Ekipa”

Przejdź do
  • Świat według Kiepskich
  • ↳   Kiepscy.org.pl
  • ↳   STRONA WWW
  • ↳   FORUM
  • ↳   News
  • ↳   W którym to odcinku?
  • ↳   Forum ogólne
  • ↳   Luźne dyskusje o ŚWK
  • ↳   Plebiscyty/Ankiety/Zestawienia