Świat według Kiepskich

Świat według Kiepskich FORUM

Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane
  • Więcej…
    • Tematy bez odpowiedzi
    • Aktywne tematy
    • Szukaj
  • Fora
  • Użytkownicy
    • Zespół administracyjny
  • FAQ
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Szukaj
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strona główna Serial | Film | TV Seriale Seriale zagraniczne
  • Szukaj
    • Dzisiaj jest 2019-02-23, 06:32
    • Strefa czasowa UTC+01:00

Śledź nas:

KLIKNIJ! -> jeśli chcesz wiedzieć wszystko o ŚWIECIE WEDŁUG KIEPSKICH:

Power Rangers, Power Rangers w Kosmosie

ODPOWIEDZ
  • Podgląd wydruku
Wyszukiwanie zaawansowane
Marciosss
ZBANOWANY
ZBANOWANY

Power Rangers, Power Rangers w Kosmosie

Post autor: Marciosss » 2013-03-09, 18:08

Obrazek
Power Rangers w Kosmosie- szósta i najlepsza seria Power Rangers bazująca na serialu Deinji Sentai Meganarnger, po klapie jaką okazało się PR:Turbo nikt nie myślał że poziom serii może się podwyższyć o choć odrobinę a jednak PR: In Space jest ogromnym odbiciem się od dna, dowodem na to jest między innymi to że nawet ci którzy nie przepadają za Power Rangers uważają że In Space trzyma poziom.

Jaka jest fabuła?
Na odległej planecie odbywa się potkanie United Of Evil w którym biorą udział dawni przeciwnicy Rangersów, Rita, Zedd, Imperium Maszyn i Divatox i świętują pojmanie Zordona, okazuje się że na spotkaniu jest szpieg- Andros czerwony space ranger, po odkryciu szpiega Dark Specter rozkazuja Astromenie zniszczyć Power Rangers.
Tymczasem czwórka wojowników po zakończeniu PR: Turbo wyrusza w kosmos by odnaleźć Zordona. Prom z Rangersami zostaje wciągnięty przez wiązkę trakcyjną Maga Statku którego jedynym członkiem załogi jest Andros- czerwony Space Ranger, Andros początkowo nie chce współpracować z wojownikami z Ziemi jednak po starciu z Astromeną zmienia zdanie.
Z czasem pojawia się też szósty wojownik Zhane.

W poprzednich seriach niewiele mówiono o przeszłości rangersów, tutaj jest inaczej Androsa dręczą traumatyczne wspomnienia z dzieciństwa związane z utratą siostry, jak się okazuje jest nią Astromena.

Obrazek

Właśnie Astromena to całkowita nowość w PR. Czemu? Otóż co zazwyczaj robił Zedd by podbić Ziemie i zniszczyć Power Rangers? Nic poza tym że wysyłał kolejne potwory. Astromena przeciwnie aktywnie uczestniczy w bitwach przewodząc swoją armią i walcząc z wojownikami. Nie ogranicza się tez tylko to taktyki wysłać potwora, w jednym odcinku przybiera postać żółtej wojowniczki i wdziera się na statek w innym "zgrywa" mieszkańców miasta na dyski pamięci.

Obrazek

W serialu pojawiają się też Psycho Rangersi, niby motyw ze złymi klonami wojowników jest oklepany ale tutaj nabrał świeżości, jedyne co łączy Psycho rangers z PR jest kolor zbroi która poza tym wygląda inaczej. Rangersi mają niemały problem z ich pokonaniem, gdyż Psycho Rangersi znali słabe punkty swoich odpowiedników. Ostatecznie zostali pokonani poprzez podstęp rangersów.

Inne potwory nie były już tylko bezmyślnymi stworami walczącymi z rangersami, niektóre miały wolną wolę i nie chciały być po stronie zła np.Waspicable który był jednak zastraszany przez swojego dowódcę.

Dalej Zordy, nie są już zwykłą kombinacją pięciu maszyn trzy z nich Astro, Delta Megazord i Mega Winger powstają z pojedynczego statku kosmicznego jedynie Mega Voyager powstaje z połączenia kilku maszyn. Zordy nie są już niezniszczalne, w jednym z odcinków zostają zainfekowane wirusem komputerowym a w drugiej połowie serialu niemal wszytkie Megazordy ulegają zniszczeniu (ostaje się tylko AstroMegazord).

No i wreszcie Czacha i Mięśniak. W ciągu 6 serii przeszli ewolucję z wandali w prawych obywateli, mimo iż w in space pełnią niewielką rolę to w ostatnich odcinkach odznaczają się wielkim bohaterstwem dowodząc że nie trzeba mieć supermocy by być bohaterem.

Power Rangers w kosmosie byłoby idealnym zakończeniem sagi, jednak popularność sprawiła że powstały kolejne gorsze już serie i nie było to już to samo.

http://www.youtube.com/watch?v=tNsoa3Pylbc
http://www.youtube.com/watch?v=jHHyQ4DJ1ug

Poprawiłem nazwę tematu według obowiązującego schematu - Johnny Cage
Ostatnio zmieniony 2017-02-01, 19:56 przez Marciosss, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
Pabfer
USER DEKADY i Prowadzący Facebooka

Re: Power Rangers, Power Rangers w Kosmosie

Post autor: Pabfer » 2017-02-01, 12:01

Oglądałem kilka serii Power Rangers (z 24 istniejących najwięcej Mighty Morphin, ale nie tylko), nie wszystkie, pewnie nawet mniejszość, ale wystarczająco dużo żeby mi się spodobało. Wiem, że w tym roku ma być film pełnometrażowy, pewnie w następnych latach powstaną jego sequele. Mam nadzieję, że ta seria filmów będzie się odnosiła do różnych serii serialu- nie tylko do jednej- wtedy będzie ciekawiej.
Zastanawiam się czy nadrobić braki, bo teraz mam dobre wspomnienia z serialu mojego dzieciństwa (jednym z wielu), a boję się, że jak do tego wrócę, to się okaże gniotem, z którego wyrosłem i wspomnienia prysną. Chętnie bym obejrzał crossover Power Rangers z Justice League (superbohaterami od DC), ale nigdzie nie mogę znaleźć, poza tym to kreskówka, a moim zdaniem film wyszedłby o niebo lepiej, bo byłby mniej dziecinny.
Obrazek
Awatar użytkownika
Matrixun
Redakcja
Redakcja

Post autor: Matrixun » 2017-02-01, 19:57

Ja także lubiłem oglądać Rangersów w czasach wczesnoszkolnych. Podobało mi się jak jednoczyli siły tworząc superrobota. Najbardziej lubiłem Czerwonego, Zielonego (bo chciałem mieć zawsze długie włosy :-P) i śliczną Kimberley (I seria).
Pabfer pisze:Zastanawiam się czy nadrobić braki, bo teraz mam dobre wspomnienia z serialu mojego dzieciństwa (jednym z wielu), a boję się, że jak do tego wrócę, to się okaże gniotem, z którego wyrosłem i wspomnienia prysną.
Niestety, jakoś w 2009 roku, po kilku latach nieoglądania, trafiłem na jakiś odcinek jednej z późniejszych serii i nie okazała się zbyt dobra. Zła nie była, ale do pierwszej, kultowej serii, sporo jak dla mnie brakowało.

Zmieniłem także nazwę tematu, aby można tu było rozmawiać o całej serii Power Rangers.
Ostatnio zmieniony 2017-02-01, 19:58 przez Matrixun, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Pabfer

Post autor: Pabfer » 2017-02-01, 20:08

Ale mi nie chodziło o wyczerpanie się pomysłów, tylko o dostosowaniu do konkretnej kategorii wiekowej.

P.S. Bardzo dobrze, że zmieniłeś nazwę. Miałem to zaproponować, tylko zapomniałem :-D
Obrazek
Awatar użytkownika
Luko
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: Luko » 2017-02-01, 23:33

Oglądałem ten serial kiedy miałem 8/10 lat. Najbardziej spodobała mi się seria "Mistyczna moc". Najbardziej w pamięci zapadł mi ten fioletowy Koragg :lol: Pamiętam też imiona Rangersów: Nick - czerwony, Xander - zielony, Chip - żółty, Vida - różowa, Madison - błękitna. Zawsze wkurzałem się, kiedy pojawiał się napis "to be continued..." :D

P.S. Według mnie to najlepsza seria o PR :)
Ostatnio zmieniony 2017-02-01, 23:36 przez Luko, łącznie zmieniany 3 razy.
Obrazek

A zasadził panu ktoś kiedyś kopa w dupę?
Awatar użytkownika
Pabfer

Post autor: Pabfer » 2017-04-09, 10:25

Oglądałem film i za wolno się rozkręcał. na początku było dużo tandetnego, ckliwego gadania, potem niedowierzanie, a problemy i walka dopiero na koniec. Nie mogę powiedzieć, że to było złe, ale spodziewałem się naprawdę wiele więcej. Pewnie będą następne części. Zazwyczaj w całej serii 1 część jest najlepsza, ale są wyjątki i myślę, że Power Rangers to jeden z nich, bo mam nadzieję, że omówili już do końca bardzo płaskie życie prywatne bohaterów i teraz skupią się na samych walkach. Oczywiście to zrozumiałe, że w takich filmach prywatne problemy są płytkie i to nawet dobre, bo w centrum ma być walka, ale jest źle, gdy twórcy poświęcają na tę walkę zbyt mało czasu, a zbyt dużo na przynudzanie. Jednak liczę, że seria się rozkręci i 2. lub 3. część zachwyci. Podobały mi się nawiązania do Marvela i Transformers jako takie easter eggi.

7/10
Bez rewelacji, ale zły też nie był, miał swoje plusy, które trzeba zauważyć.

P.S. Ja to bym w jednym filmie zebrał wszystkie Megazordy ze wszystkich poprzednich części i złączył w Gigazorda, który by walczył z jakimiś kosmitami. W filmie nie może być zbyt wielu bohaterów, bo każdy z nich dostanie zbyt mało czasu i przez to film będzie zły, ale jak się ich tylko przez moment pokaże, a potem się połączą w 1 maszynę, to niby będzie kilkudziesięciu głównych bohaterów (jak to brzmi...), ale będzie wyglądało tak jakby był 1, czyli to jest do zaakceptowania. Można nawet dodać do nich oryginał- Super Sentai- i będzie jeszcze bardziej wesoło :D Rozmach to rozmach :P

P.S.2. Ostatni odcinek ostatniej zaplanowanej serii (Power Rangers Ninja Steel) będzie miał numer 875. A do tego można jeszcze doliczyć kilka filmów pełnometrażowych. Nieźle się trzymają :D Oryginału jeszcze nie prześcignęli, ale to i tak bardzo dużo.
Ostatnio zmieniony 2017-04-09, 10:49 przez Pabfer, łącznie zmieniany 6 razy.
Obrazek
ODPOWIEDZ
  • Podgląd wydruku

Wróć do „Seriale zagraniczne”

Przejdź do
  • Świat według Kiepskich
  • ↳   Kiepscy.org.pl
  • ↳   STRONA WWW
  • ↳   FORUM
  • ↳   News
  • ↳   W którym to odcinku?
  • ↳   Forum ogólne