Jajców to tam żadnych nie było. A serial słaby, do tego stopnia, że w końcu przełączyłem. Więc tak: nudna akcja (w zasadzie brak jakiejkolwiek akcji), denne teksty. Do tego, nudny wątek żony Chudego. To miał być serial komediowy a wyszła taka obyczajówka. Nie wiem czy Żak jest w formie, jeśli nawet, to w tym serialu nie ma się jak wykazać. Kolejnych odcinków oglądać nie zamierzam i nie polecam. Wolę stare dobre jaja w serialach "ŚWK" (odcinki do 2007 roku), "Szpital na perypetiach" i "Miodowe lata".Elvis Scatter pisze:I jakie były największe jajca?
A wczoraj te dwa złączyli w całość, czy jak?paździoch91 pisze:Wczorajsze odcinki są na Ipli jak ktoś chce.
Wydaje mi się, ze pierwszy pilotażowy odcinek był 2- godzinny, a od przyszłego tygodnia będą puszczali po dwafan ferdynanda pisze:A wczoraj te dwa złączyli w całość, czy jak?paździoch91 pisze:Wczorajsze odcinki są na Ipli jak ktoś chce.
Zgadzam się w 100% Właściwie nic mnie nie rozśmieszyło... To jest serial komediowy?! o//paździoch91 pisze:Jajców to tam żadnych nie było. A serial słaby. Wolę stare dobre jaja w serialach "ŚWK" (odcinki do 2007 roku), "Szpital na perypetiach" i "Miodowe lata".
Racja to było świetne. To może dam nawet 7/10.sobol pisze:jak tego Zarembę za oknem trzymali, to myślałem ze padnę ze śmiechu
Ja nie miałem czasu obejrzeć, ale chyba w soboty lecą powtórki to na pewno nie zapomnę.sobol pisze:Odcinek piaty zeje**sty, 9,5/10 fabuła i dialogi genialne
dobry jesteś , ubolewasz ze w panoramie krecą.The Iceman pisze:No dobra, obejrzałem te dwa odcinki na ipli. Na pierwszy plan rzuca się kiepska czołówka, zrobiona jest wręcz amatorsko. Będę oglądał ten serial ze względu na Żaka - aktor znany i ceniony, a do tego trzyma się w niezłej formie. Tak jak pisze paździoch91, Ludzie Chudego to taka obyczajówka. Mało jaj, ale właśnie jako obyczajówka na luzie wypada całkiem dobrze. Oczywiście nie może równać się z takimi produkcjami jak Fala Zbrodni, czy nawet Plebania (choć ten serial nie jest skierowany do wszystkich widzów), ale z ręką na sercu daję 8/10. Szkoda, że serial nakręcili w formacie panoramicznym (16:9) - po prostu mało widać. I na plus idzie w miarę dobra charakteryzacja. Nie to co w Kiepskich... tona makijażu, mizerna czupryna, i tak dalej. Przyczepić mogę się również do rekwizytów. ABS (plastik) aż daje po sobie znać, szczególnie jeśli chodzi o pistolet Desert Eagle. To także duże niedopatrzenie, bo mało która policja na świecie używa tej broni, a już na pewno polska policja nigdy nie widziała na oczy takiego wynalazku :-p Może zrobili to do śmiechu, że glina łazi z wielkim gnatem, ale powinien czymś się wyróżniać (plastikowy pistolecik? Mogli dołożyć kilka stówek i kupić metaliczną perełkę).
Czepiasz się. Jakbym tego nie zauważył. Mam prawo nie lubić panoramy. Jak nie masz niczego ciekawego do powiedzenia, to nie zabieraj głosu.Jest 21 wiek i wszystko kreci sie w panoramie 16:9, 4:3 to gówniana przeszłość