Świat według Kiepskich

Świat według Kiepskich FORUM

Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane
  • Więcej…
    • Tematy bez odpowiedzi
    • Aktywne tematy
    • Szukaj
  • Fora
  • Użytkownicy
    • Zespół administracyjny
  • FAQ
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Szukaj
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strona główna Serial | Film | TV Seriale Seriale polskie
  • Szukaj
    • Dzisiaj jest 2019-02-17, 05:35
    • Strefa czasowa UTC+01:00

Śledź nas:

KLIKNIJ! -> jeśli chcesz wiedzieć wszystko o ŚWIECIE WEDŁUG KIEPSKICH:

Ojciec Mateusz

ODPOWIEDZ
  • Podgląd wydruku
Wyszukiwanie zaawansowane
  • Strona 23 z 26
    • Przejdź do strony:
  • Poprzednia
  • 1
  • …
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Następna
Awatar użytkownika
kacrudy
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Re: Ojciec Mateusz

Post autor: kacrudy » 2018-05-24, 20:41

Pabfer pisze:A ja obstawiałem, że to finał... Ciekawe czy tak im się akurat wyemitowało, czy w finale otrzymamy coś jeszcze mocniejszego...
Pewnie chodziło o okrągły, 250. odcinek. :P
Awatar użytkownika
Pabfer
USER DEKADY i Prowadzący Facebooka

Post autor: Pabfer » 2018-05-24, 20:45

To sobie podnieśli poprzeczkę na 300 odcinek. Tam ukradną pewnie 2 kielichy :-P :-P :-P
Obrazek
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Nikotyna [250]

Post autor: Kizior » 2018-05-25, 07:08

I to jest to, to jest to ! To się nazywa jubileuszowy odcinek ! (ostatni taki też był świetny, z Papa Dance :D)

Najpierw była fajna zajawka w postaci zdjęcia - każdy myślał że jaja sobie na planie robią. Potem informują że to sen Pluskwy - o, to już coś więcej. A na końcu się okazuje że to aż pół odcinka wyczesanego w kosmos :lol:

I to nie żadna "Zamianka" a bardziej "Po prostu być” (Boczek policjant, Boczek ksiądz) a przede wszystkim "Waldek w Krainie Czarów" . I tak nazwałbym ten odcinek :D

Jak śmiesznie pozmieniane nazwiska: Biskupiak, Jackowski, ojciec Mieczysław, pan Mateusz :lol: Pluskwa zamulony i zakręcony, nie wie co się dzieje :lol: Świetnie każdy grał kogoś innego. I to nawet nie musiał być wcale sen a zwykłe pomieszanie w głowie od tej hipnozy.

Wcześniej jeszcze fajne:
- impotent Pluskwa
- wizyta u Biskupa

Hipnoza śmieszna, asystentem Gamoń z Korony a potem Hipnotyzer mówi: "papierosy są obrzydliwe" a sam zaczyna palić podczas sesji :lol:
Po wyjściu od niego masakra na całego. Emilka punk, potem jeszcze lepiej.
Możejko alkoholik czy Kobylicka jako gospodyni księdza :lol:
Śmieszne sytuacje można wymieniać bez końca.
Po przebudzeniu też nie gorzej - wszystko powtarzają w słowo w słowo tylko już każdy jest już sobą. Ale Pluskwa znowu nie wie co się dzieje :D

Emeryt z Owocowej też dobry: "Właściciel tego auta, bandzior !"

Sprawa kryminalna nie kryła zaskoczenia, ale akurat w tym odcinku miała drugorzędne znaczenie.

I tak po kilku średnich odcinkach na początku sezonu mamy megazwyżkę formy pod koniec. Tak trzymać !

ps. szkoda że nie taki serial a jakieś gówno dostaje telekamery :roll:
- Panie, nie dam bo nie mam, nawet jakbym chciał dać to nie dam bo mnie wyżarli do zera, do cna !
- Ale kto pana wyżarł ?
- Jak to kto, Pażdziochy biznesmeny zasrane...
- To u pana też byli ?
Awatar użytkownika
Pabfer

Post autor: Pabfer » 2018-05-25, 08:45

Wyłapaliście easter egg, że Dziubak miał takie same okulary, co Organista Piotr? To się nazywa pamięć o swoich bohaterach! Nie to, co w Kiepskich! Szkoda, że Piotr odszedł, bo go zawsze lubiłem. Miło, że go wspomnieli między wierszami, tylko mogli jeszcze powiedzieć w rozmowie czym się zajmuje. Osobiście obstawiam policjanta, bo policjantów było najwięcej :-P
Obrazek
Awatar użytkownika
kacrudy
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: kacrudy » 2018-05-25, 08:48

I tak po kilku średnich odcinkach na początku sezonu mamy megazwyżkę formy pod koniec. Tak trzymać !
A może za bardzo skupili się na 250. odcinku i nie starczyło czasu na kilka pozostałych i dlatego wyszły takie przeciętniaki?
Awatar użytkownika
Kiepski Widz
Administrator|Red. Naczelny

Post autor: Kiepski Widz » 2018-05-25, 08:57

To nie ekipa "Kiepskich", żeby się skupiali na góra jednym odcinku w sezonie. Jak dla mnie cały był super jak zwykle, a najlepszy odcinek, który się wyróżnia trafia się w każdej serii. Tak samo jak trafiają się słabsze, ale podług innych produkcji nawet najgorszy odcinek "Ojca Mateusza" jest genialny.
Obrazek

22.05.2019 - długo wyczekiwane zakończenie bezczeszczenia "Kiepskich".
Z.S.Ż., N.T., A.S. oraz K.S. - ludzie pazerni, bez honoru, ambicji i jakiegokolwiek szacunku do widzów.

REGULAMIN FORUM
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Post autor: Kizior » 2018-05-25, 16:18

To wiadomo ale te początkowe jakieś nijakie były, głównie przez Kobylicką i Wesołowskiego.
- Panie, nie dam bo nie mam, nawet jakbym chciał dać to nie dam bo mnie wyżarli do zera, do cna !
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
Awatar użytkownika
Kiepski Widz

Post autor: Kiepski Widz » 2018-05-31, 20:17

251 "Jaki ojciec..."

Już w pierwszej scenie świetna Babcia z wyzwiskiem "bezczelny pyskaty gnojek", a potem pomysł na interes z autografami :lol: A Natalii się włączył tryb "Michałowa" z tym tekstem o biskupie. Herbusiowa tradycyjnie jako psycholka. Potem nieźle pojechali - 2 zgony: ojca i brata. Babcia i jej kolejny pomysł, tym razem z pracą - mistrzyni odcinka :lol: Mietek podsadzający Dziubaka do kontenera, myślałem, że go przypadkiem puści i wrzuci do środka :lol:

Sama sprawa jak zwykle logiczna, chociaż niczym nadzwyczajnym się nie wyróżniała. Sprawcę o dziwo obstawiłem celnie, bo wydawało mi się trochę dziwne, że aż tak bardzo się nie przejął śmiercią ojca i brata, w końcu odeszli jednego dnia. A potem jeszcze ta scena przesłuchania na komendzie...

Kolejny sezon przeszedł do historii, zdecydowanie najlepszym odcinkiem dla mnie był 250 z przebierankami, najgorszego nie było. Cieszę się, że mimo upływu 10 lat serial nadal trzyma wysoki poziom :) Na jesień z okazji jubileuszu pewnie będzie coś specjalnego, tak podejrzewam, ale nie wiadomo. Na razie jest tylko specjalny dopisek przy logo na VOD :P
Obrazek

Z.S.Ż., N.T., A.S. oraz K.S. - ludzie pazerni, bez honoru, ambicji i jakiegokolwiek szacunku do widzów.

REGULAMIN FORUM
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Jaki ojciec... [251]

Post autor: Kizior » 2018-05-31, 22:22

Odcinek dobry ale bez fajerwerków. Morderca wydawał się oczywisty, zbyt oczywisty dlatego obstawiałem że wypłynie jeszcze jakaś fanka może albo ci dwaj co zbierali kieliszki po imprezie. Podejrzanego męża Herbusiowej można było od razu wykluczyć pytaniami o szczegóły zbrodni a nie tak ciągnąć pół odcinka sprawę.

Babka niezła "bezczelny gnojek" o celebrycie, potem 10 zł za autografy, no i podsunęła Mateuszowi rozwiązanie sprawy.
Do tego:
"Brawo ty" - zamordowany do mordercy :lol:
Wcześniej fajne przyjęcie, jaki wielki tort a potem od razu zawał jak chciał zdmuchnąć świeczki :D

Fajny ten kot na rękach Mateusza :D
I potem kiełbasa z ogniska :)

Sezon, jak wielokrotnie pisaliśmy zaczął się średnio ale potem było już tylko lepiej.
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
Awatar użytkownika
Pabfer

Post autor: Pabfer » 2018-06-01, 19:44

251

Dość szybko przewidziałem w jakiej kolejności zostaną oskarżone 3 osoby i która naprawdę będzie winna. Wątek kryminalny nie był nie wiadomo jak zagmatwany. Mimo wszystko przyjemnie się go oglądało i nie narzekam. Herbuś nie wkurzała jak w Pierwszej Miłości (z wyjątkiem pierwszej jej sceny, ale okazało się, że miała rację, więc wybaczam). Dobrze gra jak na naturszczyka... naturszczyczkę... Odcinek byłby taki zwykły, gdyby nie wątek prac Babci, który dostarczył nam całą masę humoru. I to wyznanie, że Babcia też by ich zabiła... :-D Dobre zakończenie z kiełbaskami.

10/10
Bez rewelacji, ale wciąż bardzo solidnie. Fajerwerki były w odcinku okrągłym, nie finałowym.
Obrazek
Awatar użytkownika
kacrudy
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: kacrudy » 2018-06-03, 21:48

251 Jaki ojciec...

Odcinek nie był nie wiadomo jak dobry, ale był solidny, czyli jednak ponadprzeciętny. :)
Zgodzę się z wami, że odcinek skradła babcia, zwłaszcza z tymi autografami. :lol: Samo śledztwo było raczej zwykłe (trochę szkoda, bo to jednak serial kryminalny) i też zgadłem, kto jest mordercą, choć jednak nie bez powątpiewania. Fajnie jednak, że był wyjątek - dwa trupy zamiast jednego. ;)
Kiepski Widz pisze:Mietek podsadzający Dziubaka do kontenera, myślałem, że go przypadkiem puści i wrzuci do środka
Też na to czekałem. :lol:

Ten odcinek dostanie ode mnie lekko naciągnięte 9/10. Sezon był słabszy od poprzedniego, ale nadal dwadzieścia poziomów wyżej od najnowszych Kiepskich.

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/o ... tys-widzow

Tak wyglądała oglądalność sezonu.
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Post autor: Kizior » 2018-06-21, 02:49

Super Pomysły na Nowy Sezon :D

http://swiatseriali.interia.pl/newsy/se ... Id,2594758

- kosmici okradają znajomą Natalii :lol:
- Natalia pisze kryminały (rozmawialiśmy o takim pomyśle kiedyś)
- sędzia piłkarski sprzedaje mecze
- bandyta filantrop
Już nie można się doczekać, co nie :D
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
Awatar użytkownika
Kiepski Widz

Post autor: Kiepski Widz » 2018-06-21, 10:53

Akcja z kosmitami najciekawiej się zapowiada, coś jak duchy z minionego sezonu :D Ciekaw też jestem matki Wojtka - jaki będzie miała charakter, czy wyniknie z tego coś zabawnego lub nieprzyjemnego. Natalia pisarka? Też może być fajne.
Obrazek

REGULAMIN FORUM
Awatar użytkownika
kacrudy
Ferdynand Kiepski
Ferdynand Kiepski

Post autor: kacrudy » 2018-06-21, 11:39

Z tą matką Wojtka to jak na razie mam mieszane uczucia, zwłaszcza że ten wątek miłosny niezbyt mi się spodobał. Cała reszta oczywiście super, najciekawiej zapowiadają się ci kosmici i Natalia jako pisarka kryminałów. :D
Czekam z niecierpliwością!
Awatar użytkownika
Pabfer

Post autor: Pabfer » 2018-06-21, 12:23

W poprzedniej serii mieliśmy jubileusz 10 lat i jubileuszowy 250 odcinek. Następna seria będzie miała jubileuszowy nr 20. Same jubileusze! Ale fajnie! Bardzo jestem z tego zadowolony!
Myślałem, że robicie sobie jaja z tym UFO, a tu faktycznie pojawi się taki wątek...
Natalia jako pisarka to być może jakieś "autoodniesienie", może będzie uosobieniem jakiegoś prawdziwego scenarzysty Ojca Mateusza. Co prawda pisarz i scenarzysta to co innego, ale jednak zachodzą podobieństwa.
Bardzo mi się podoba odcinek o tematyce piłkarskiej. W każdym serialu oglądam tego typu odcinki po kilka razy. Jestem po prostu zachwycony!
Wojtek chwilowo jest dość często nijaki. Skoro rozwiną jego wątek o matkę, to mam nadzieję, że postać chłopaka Kobylickiej wreszcie nabierze barw. W Kiepskich matka też by była nijaka i w ogóle wszystko by się stało jeszcze bardziej nijakie, ale to Ojciec Mateusz, więc mam wielkie zaufanie do twórców.
Tradycyjnie jestem napalony na nowy sezon i nie zamierzam tego ukrywać, bo w przeciwieństwie do Kiepskich to nie wstyd! :-P
To drobiazg, ale podoba mi się, że sezon się zacznie pod koniec sierpnia, a nie na początku września :-D W Kiepskich też to zawsze doceniałem jak się tak czasem trafiło, tylko nie wiem czy już kiedyś o tym wspominałem :-D
Obrazek
Awatar użytkownika
Kiepski Widz

Post autor: Kiepski Widz » 2018-06-21, 12:39

W sumie jubileusz 10-lecia to chyba bardziej jesienna seria, bo serial zadebiutował w listopadzie.
Obrazek

REGULAMIN FORUM
Awatar użytkownika
Pabfer

Post autor: Pabfer » 2018-06-21, 12:52

Można tak powiedzieć, ale poprzednia seria była reklamowana jako jubileuszowa, sugeruję się oficjalną reklamą TVP.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Post autor: Kizior » 2018-06-21, 15:07

Już widzę scene jak Natalia z Babcią wyglądają przez okno a tu Kosmita łazi im po ogrodzie :lol:
Nie doczekaliśmy się dobrego polskiego serialu S-F to znowu Ojciec Mateusz musi wypełnić lukę na rynku.

A w sobotę zlot fanów, jakby jeszcze ktoś chciał się wybrać :P
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Post autor: Kizior » 2018-07-04, 19:46

Nowa figura, tylko już sam nie wiem który figura a który prawdziwy Pluskwa :lol:
http://www.radio.kielce.pl/post-68063
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
Awatar użytkownika
Pabfer

Post autor: Pabfer » 2018-07-04, 20:36

Figura to ten, który ma więcej włosów :-P Jednak faktycznie bardzo realistyczne.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Post autor: Kizior » 2018-07-04, 23:58

A jakby zrobić w Sandomierzu takie coś jak "Westworld" - turyści przyjeżdzają a pan się bijesz z robotem Możejko :lol:
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
Awatar użytkownika
Pabfer

Post autor: Pabfer » 2018-07-05, 09:50

Za mały budżet :P Lecz jestem za :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Pabfer

Post autor: Pabfer » 2018-08-31, 21:28

Na VOD TVP jest już prapremiera 252. Vistula Beach.

Genialny odcinek! Podwójna ciąża. Gibal ojcem, Grucha dziadkiem. Wątek komediowo-obyczajowy przyćmił kryminał. Genialne aktorstwo sprawiło, że Gibal błyszczał w każdej scenie. Albo robił coś zabawnego albo trudnego do uwierzenia. Masa zabawnych tekstów z tym związana. Wątek kryminalny był niezły, nawet trochę wciągnął, ale to nie jest główny powód mojego zachwytu nad tym odcinkiem. Fajne urozmaicenie, że ksiądz nie pomógł, ale z drugiej strony z tego powodu było go zbyt mało. Dobre zakończenie.

10/10
Nawet mimo zbyt małej ilości księdza
Obrazek
Awatar użytkownika
Kiepski Widz

252 "Vistula Beach"

Post autor: Kiepski Widz » 2018-09-06, 21:33

Początek sezonu raczej bez specjalnych fajerwerków. Zwykły*, niewyróżniający się niczym specjalnym odcinek, jakich wiele. Jedynie charakterystyczne było drugie przestępstwo i to już w drugiej połowie odcinka. Nie wiem czemu, ale nie spodobał mi się za bardzo Gibalski przejęty rolą ojca. Dobra za to była kłótnia Mietka z Orestem na komendzie :lol: I jeszcze co zwróciło moją uwagę to fakt, że jest środek jesieni czy może nawet zima, a Marian planuje grillowanie na działeczce :lol: Szkoda, że nie było Babci. Poziom oczywiście nie spada, oprawa graficzno-muzyczna nadal ta sama i słusznie, bo jest rewelacyjna i bardzo klimatyczna :)

*czyli jak zawsze na najwyższym poziomie realizacyjnym i aktorskim
Obrazek

REGULAMIN FORUM
Awatar użytkownika
Kizior
Typer Sezonu

Vistula Beach [252]

Post autor: Kizior » 2018-09-06, 22:02

Już za sam tytuł odcinka plus dwa punkty.
Od razu mocne wejście w odcinek i nowy sezon, awantura nocna a nie jakieś umizgi Kopernika do Ferdka.
Potem fajne przesłuchanie:
"skąpy bardziej niż poznaniak" :lol:
"to nie pańska kawa" - "nie jestem obrzydliwy" :lol:
Potem już było średnio na jeża.

Mnie też te przesadna reakcja Gibalskiego nie za bardzo podeszła, zabrała za dużo czasu i mało było wątku kryminalnego, można było z takiej akcji wiecej wycisnąć.

Dobre były za to autoodniesienia:
"nic dziwnego że Sandomierz jest stolicą zbrodni"
i zdziwienie Nocula że udało się rozwiązać sprawę bez pomocy Ojca Mateusza a już chciał mu automatycznie jechać dziękować. Czyli takie zakpienie ze schematu :)
- Ale kto pana wyżarł ?
- To u pana też byli ?
ODPOWIEDZ
  • Podgląd wydruku

• Strona 23 z 26
    • Przejdź do strony:
  • Poprzednia
  • 1
  • …
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24