Z lekką przesadą: gdy wchodzę w jakiś temat na forum to niektóre bardziej przypominają stronę typu Demotywatory niż wątek na forum dyskusyjnym.
Więcej obrazków niż treści.
Regulamin mówi:
Cytat:
Rozdzielczość sygnatury w podpisie nie powinna przekraczać 500x100 pikseli. Maksymalny, dopuszczalny rozmiar obrazka to 500 kb. Zabronione jest umieszczanie kodów przekierowujących do stron spoza forum bez zgody administratora.
Dla przykładu:
Matrixo - 200 x 245 pikseli (wysokość o 145 pikseli (!) większa niż nakazuje regulamin, to ponad 100%)
Dan-TuTenCham - 256 x 256 pikseli
O problemie pisał już david123lost i hellcabber - więc to nie tylko moja sprawa.
Irytujące jest, że chcę przeczytać jakiś temat, a na całej stronie jest np. 5 kibli z wyskakującym stworem + inne grafiki. Co 1,5 postu trzeba jechać kursorem niżej. Nikogo to nie drażni?
Pomijając to czy komuś przeszkadza, to niektórzy mają wolny internet i strona ładuje im się dłużej.
Daltego zmiłem punkt regulaminu:
Cytat:
Rozdzielczość sygnatury (grafiki) w podpisie nie powinna przekraczać 500 (szerokość) x 115 (wysokość) pikseli, w skrócie 500 x 115 px. Można mieć więcej grafik, ale w tym przypadku łączna wysokość tych grafik nie może przekraczać 115 pikseli. Podczas trwania petycji dopuszcza się umieszczenie dodatkowej grafiki (poza tym limitem), która promuje petycję. Maksymalny, dopuszczalny rozmiar obrazka to 500 kb. Dozwolone są wszystkie formaty z wyjątkiem .gif (ruchome obrazki). Zabronione jest umieszczanie kodów przekierowujących do stron spoza forum bez zgody administratora.
Ten punkt jest bardziej precyzyjny i dodał 15 px to wysokości sygnatury.
Już teraz powinny polecieć ostrzeżenia np. dla użytkowników, których wymieniłem za to, że zignorowali aktualizowany ostatnio punkt regulaminu.
Tak się nie stanie, ale od teraz proszę respektować regulamin w kwestii sygnatur, by każdemu lepiej czytało się forum.
Niedostosowanie się do niego będzie karane ostrzeżeniem o wartości 1.
PS. Regulamin jest przyjazny promowaniu petycji, ale lepiej byście umieścili w podpisie mniejszą wersję grafiki promującej, czyli taką jak na stronie głównej. Dwie takie grafiki ma w podpisie david i rzucają się w oczy, a jednocześnie nie zajmują tyle miejsca.
Czy ja dobze widze, czy w sygnaturze myself, ma dwóch homoseksalistów i lesbijki?
tak jakby ;d;d;d
_________________ "Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic robi."
"Religia to rodzaj duchowego alkoholu, w którym niewolnicy kapitału topią swoje człowieczeństwo i pragnienie lepszego życia." Włodzimierz Lenin Człowiekiem jezdem i muszę mieć na browara