Tagi: Świat według Kiepskich, Kiepscy, Filmy, Wszystkie odcinki, Download, Seriale, Waldek Kiepski, Forum filmowe, Serial, Telewizja, TV
Świat według Kiepskich FORUM
 Strona Główna  Kiepscy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Mapa forum  RSS  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
ŚWK-humor dla ubogich?
Autor Wiadomość
Siwyy666 
Edzio Listonosz

Wysłany: 2011-05-10, 19:07   ŚWK-humor dla ubogich?

Denerwuje mnie to,że niektórzy ludzie mają nasz serial za prostacki,o niskim poziomie humoru itp.
Według mnie jest to ważna rzecz do poruszenia.Wydaje mi się ,że niektórzy nie mają po prostu dystansu do siebie,chcą pokazac ,że są wielce inteligentni a zapewne nie oglądali dobrze 1 odcinka.
Ta cała sprawa,to stereotyp i tyle.
Oczywiście jest dużo osób,którzy jak zobaczą Ferdka czy Mariana to się mało nie posikają,nawet nie rozumiejąc co właśnie robi lub nawet nie wiedzą jak nazywa się aktor grającą daną postac.
''Hahaha o Ferdek"
Ale z tym nic nie zrobimy :roll:
Moim zdaniem ten serial jest genialny.Nie znam się na tym ale uważam ,że gra aktorska leży na bardzo wysokim poziomie(szczególnie Ryszard Kotys).
Parodie,śmieszne piosenki,absurdalne sceny czy nawet nawiązania do sytuacji politycznej kraju(i nie tylko) coś,za co pokochaliśmy ten serial.
Zapraszam do dyskusji ;-)

Dan-TuTenCham 
Kiepski Znawca
MARCIN MIROWSKI-OUT

Ostrzeżeń:
 5/3/6
Wysłany: 2011-05-10, 19:19   

W tym poście, jest zawarta ogromna racja i mądrośc. Dokładnie to samo myślałem i myślę ;-) na temat tego serialu. Zawsze coś takiego opowiadam osobie, którą chcę przekonac do serialu.

Bardzo ładny, inteligentny i życiowy :-P post :!:

Maximus90 
Ferdynand Kiepski

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2011-05-10, 19:21   

Serial dla ubogich? To zależy czy duchem czy ciałem. Gwarantuje, że osoby z każdej grupy społecznej oglądają nasz serial. TO krzywe zwierciadło, wyolbrzymienie i megalomania. Studiuje prawo i dla mnie serial jest przegenialny a nie uważam sie za osobę ubogą - wręcz przeciwnie. Znam pare osób, które bardzo negatywnie sie wypowiadały o tym serialu (są to osoby strasznie zakompleksione). Jak dla mnie to włąsnie ktoś kto mówi ze serial jest dla debili tak naprawde boi sie tego serialu. Boi sie prawdy o sobie. Chociąz... dla każdej tezy mozna znależc antyteze, nieprawdaż?

Siwyy666 
Edzio Listonosz

Wysłany: 2011-05-10, 19:23   

PontifexMaximus napisał/a:
Serial dla ubogich? To zależy czy duchem czy ciałem. Gwarantuje, że osoby z każdej grupy społecznej oglądają nasz serial. TO krzywe zwierciadło, wyolbrzymienie i megalomania. Studiuje prawo i dla mnie serial jest przegenialny a nie uważam sie za osobę ubogą - wręcz przeciwnie. Znam pare osób, które bardzo negatywnie sie wypowiadały o tym serialu (są to osoby strasznie zakompleksione). Jak dla mnie to włąsnie ktoś kto mówi ze serial jest dla debili tak naprawde boi sie tego serialu. Boi sie prawdy o sobie. Chociąz... dla każdej tezy mozna znależc antyteze, nieprawdaż?

Oczywiście,że chodzi mi o ubogość duchową ;-)

ferdzio120 
Boczek

Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 2011-05-10, 19:51   

Dla mnie ci ludzie,którzy uważaja że serial ŚWK jest dla ubogich...to chyba sami są ubodzy :mrgreen: Co jak nie ogladają tego serialu to są lepsi?Bo co,bo patrzą na mode na sukces?Dla mnie własnie ten serial jest bardziej dla tych inteligentnych,kreatywnych ludzi,którzy umią prawidłowo odebrać ten serial,bo Kiepscy mają przesłanie i humor,którzy prostży ludzie nigdy nie zrozumią.
Ostatnio zmieniony przez ferdzio120 2011-05-10, 19:52, w całości zmieniany 1 raz  

kamiqii-k44 
Ferdynand Kiepski
..::ROCKA::..

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2011-05-11, 15:20   

ferdzio120 napisał/a:
Dla mnie własnie ten serial jest bardziej dla tych inteligentnych

To, że Ferdek powie do Boczka "wypierdzielaj" to jest śmieszny tekst? Humor dla inteligentnych? Nie ten sezon mój drogi :roll:

ferdzio120 
Boczek

Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 2011-05-13, 19:49   

Wyciąłeś jedno zdanie z całego postu,wieć nie bede z tobą dyskutował.
Ostatnio zmieniony przez ferdzio120 2011-05-13, 19:55, w całości zmieniany 1 raz  

karwasztwarz 
Boczek
w dupę węża

Wysłany: 2011-08-03, 17:35   

Zależy kiedy. Czasem humor odcinków jest naprawdę na wysokim poziomie lecz czasem zbliża się do ubogiego humoru. Ten ubogi wcale nie jest w nowych odcinkach( jak niektórzy uważają) a w starych również. To nie zależy od scenariusza. Często w Kiepskich pokazuje sie typowe chamstwo nie mające nic śmiesznego do przekazania. A czasem coś naprawde śmiesznego.

karlaine 
Scenarzysta
W dupe węża!

Wysłany: 2011-08-03, 19:02   

ŚWK jest na pewno bardziej życiowym i mądrym serialem niż "Klan", "Pierwsza miłość" czy "Na wspólnej". Chociaż czasem jego humor jest może trochę chamski(ale to przecież serial komediowy, a nie program religijny "ziarno" i jak ktoś powie "wypierdzielaj", to od razu młodzież się nie zdemoralizuje), to pod tą pokrywą kryje się znacznie większa treść. Weźmy np. odcinek, w którym Kiepscy przygarniają do domu śmierć. Ten odcinek uczy nas, że trzeba być tolerancyjnym dla innych oraz przyjmować wszystkich, bez względu jakimi osobami są. Inny odcinek, a mianowicie "Portier" stanowi znakomite nawiązanie do polityki i tak zwanej "walki o stołki", a odcinek "kocham biurokrację" daje sceny żywcem wzięte z życia codziennego(sama niedawno przeżyłam podobną sytuację). Czy w innym polskim serialu znaleźliście coś takiego? Bo ja nie. Nie uważam też, żeby ŚWK demoralizowało młodzież. Przeciwnie, on pokazuje kim można się stać nadużywając alkoholu. A taki przekaz jest o wiele ciekawszy i trafiający do odbiorcy niż nudna pogadanka na godzinie wychowawczej ze stetryczałym wychowawcą, który pewnie sam chleje wódę do lustra. Tyle ode mnie.

'Hop, siup: cztery baby, osiem dup!"
"Łykniem, bo odwykniem!"

Dan-TuTenCham 
Kiepski Znawca
MARCIN MIROWSKI-OUT

Ostrzeżeń:
 5/3/6
Wysłany: 2011-08-03, 19:13   

karlaine, piękne i znakomicie ujęte słowa :!: Brawo :!: :-)

Ludzie którzy inaczej(czyt. źle) oceniają ten serial, to według mnie najczęściej drętwi sztywniacy, niemający o nim pojęcia(co najwyżej obejrzeli 1, w dodatku słaby odcinek :-P )
Ostatnio zmieniony przez Dan-TuTenCham 2011-08-03, 19:19, w całości zmieniany 3 razy  

monterr07 
Ferdynand Kiepski
Podporucznik Jan Kos

Wysłany: 2011-08-03, 21:32   

karlaine napisał/a:
ŚWK jest na pewno bardziej życiowym i mądrym serialem niż "Klan", "Pierwsza miłość" czy "Na wspólnej". Chociaż czasem jego humor jest może trochę chamski(ale to przecież serial komediowy, a nie program religijny "ziarno" i jak ktoś powie "wypierdzielaj", to od razu młodzież się nie zdemoralizuje), to pod tą pokrywą kryje się znacznie większa treść. Weźmy np. odcinek, w którym Kiepscy przygarniają do domu śmierć. Ten odcinek uczy nas, że trzeba być tolerancyjnym dla innych oraz przyjmować wszystkich, bez względu jakimi osobami są. Inny odcinek, a mianowicie "Portier" stanowi znakomite nawiązanie do polityki i tak zwanej "walki o stołki", a odcinek "kocham biurokrację" daje sceny żywcem wzięte z życia codziennego(sama niedawno przeżyłam podobną sytuację). Czy w innym polskim serialu znaleźliście coś takiego? Bo ja nie. Nie uważam też, żeby ŚWK demoralizowało młodzież. Przeciwnie, on pokazuje kim można się stać nadużywając alkoholu. A taki przekaz jest o wiele ciekawszy i trafiający do odbiorcy niż nudna pogadanka na godzinie wychowawczej ze stetryczałym wychowawcą, który pewnie sam chleje wódę do lustra. Tyle ode mnie.

Polać Tej Pani :-D Święta racja ;-)

BocianVlog 
Edzio Listonosz

Wysłany: 2011-08-03, 21:43   

Ten serial jest na wysokim poziomie tylko ostatnimi czasy wszystcy widzą jak jest ... Ale serial jest zarąbisty :-)

karlaine 
Scenarzysta
W dupe węża!

Wysłany: 2011-08-04, 08:58   

WaldekKiepski napisał/a:

Polać Tej Pani :-D Święta racja ;-)

Eh, jakoś mi się zebrało :mrgreen:
Bo to naprawdę oburzające, żeby oceniać serial po pozorach! Denerwują mnie ludzie, którzy nie oglądali ani jednego odcinka, a twierdzą, że to serial dla ubogich. Sami są ubodzy. Swoją drogą ciekawa jestem co by Niemcy powiedzieli na temat ŚWK :-D

'Hop, siup: cztery baby, osiem dup!"
"Łykniem, bo odwykniem!"

Theumel 
Boczek

Wysłany: 2011-08-05, 21:00   

Hmmm powiem tak, ŚWK nie jest humorem najwyższego poziomu. Na pewno to nie jest tak wyszukane jak Terry Prachett czy Latający Cyrk Monty Pytona. Ale to nie aspiruje do tego. Ja oglądając ten serial nie spodziewam się czegoś inteligentnego- spodziewam się czegoś, przy czym mogę się zrelaksować nie myśląc o powadze. Czasami jest bardziej poważnie, scenariusz jest niezły, ale czasami to dno, które nawet nie jest zabawne.
Co do stereotypów o tym, że to humor dla ubogich to jak kiedyś ktoś powiedział, "oglądanie bajek nie czyni ciebie dzieckiem". To jest taki sam stereotyp jak to, że "granie" w gry zrobi z ciebie mordercę czy anime to bajki dla dzieci( szczególnie "Death Note" i "Neon Genesis Evangelion"). Szczerze- mym zdaniem to jest tak samo obraźliwe jak mówienie, że Żydzi to złodzieje i cwaniacy, geje są chorzy czy murzyni to asfalt.

kamas91 
Edzio Listonosz

Wysłany: 2011-09-27, 22:08   

Oj ludzie bez napinki takie czasy. Jak chcecie humor wysokich lotów to bierzcie coś starego np. Kabaret Starszych Panów (po których jeździ Wojewódzki). I tak o wiele wyższych lotów humor niż 90% filmów na Youtube.

konrado5 
Halinka

Wysłany: 2011-10-02, 14:35   

Owszem, w serialu jest prostacki humor, ale zauważyć można, że w tym sitcomie jest właśnie w ten sposób ośmieszana ta prostackość. Poza tym można nawet znaleźć w niektórych odcinkach autokrytykę. Zarzucić można temu serialowi, że raczej nie jest pouczający. Co prawda, pokazuje, że ludzie za bardzo wierzą telewizji, ale ci co sobie zdają z tego sprawę, to i tak o tym już wiedzą. Natomiast ci co są tego nieświadomi, i tak tego nie zrozumieją jak oglądną serial.

Odpowiedz do tematu