Ja bym zmodyfikował podana już przez Was wersję tj. Kiepski Magisterek lub Profesorek- w końcu zawsze tak pogardliwie o tytułach naukowych zwracaja sie bohaterowie serialu.
"a co pan myślisz, żę ja nie mam znajomego pfofesorka?'
Nie wiem czy było, a czytać wszystkiego tez mi się nie chce ale proponowałbym zrobić na forum (albo stronie głównej serwisu) takie cuś jak "Kartka z kalendarza". Tam informowano by o wydarzeniach związanymi z serialem ŚWK oraz z aktorami w nim występującymi, np:
20 marca - "urodziny (i tu kolejne) obchodzi Ryszard Kotys". Albo "20 marca 1932 roku urodził się Ryszard Kotys"
lub
data - i tu dla przykładu "ukazał się pierwszy odcinek 14 sezonu"
i masa innych dat ważnych dla serialu i jego aktorów. Wymyślać można wiele. Mógłbym się tym zająć i zbierać od Was propozycje by potem przekazać je adminowi.
Fajnie, że kolejni userzy posiadają takie inicjatywy Jestem jak najbardziej na tak, ale informacji jest tyle, co stąd do Glasgow. Kosztowałoby to sporo czasu i wysiłku, lecz jeśli jest idea, to proszę bardzo.
_________________ Polski Fiat 126p FL [KCH 1701] - smak 90-tych lat
Najlepszy byłby skrypt do Przemo, który losowo dodawałby jedną datę z 40 (lub więcej) z bazy dat.
Nie znalazłem jednak czegoś takiego.
To bardziej na CMSy do portali...
Można jednak skorzystać np z blipa lub twittera.
Ktoś np. codziennie dodaje daty na profilu na którymś z tych mikroblogów.
Ja wstawiam widżet wyświetlający ostatnie wpisy do panelu po prawej stronie.
Wiem, zawaliłem z działem "Sezon 15" w weekend byłem zajęty, w ogóle z racji małych ilości wolnego czasu na forum jestem bardziej gościem niż aktywnym userem.
W przyszłości zdaje się też miałem tego typu wpadki.
Drugiego admina teraz nie będzie. Dlaczego? O tym już chyba kiedyś pisałem, niemniej jeszcze raz:
1) Nieufność. Może ufam forumowiczowi, ale nie ufam jego komputerowi/oprogramowaniu. Gdy ktoś się z zewnątrz (haker-amator) uzyska dostęp do FTP/panelu administracyjnego może nam tu zrobić Armagiedon. Rozumiecie.
2) Jak często będzie potrzebny drugi admin?
Jak wiele razy skorzysta z opcji w Panelu Administracyjnym?
Czy na średniopopularnym forum potrzeba dwóch od spraw "technicznych"?
Taki admin byłby zastępstwem wtedy gdy mnie nie ma. To zastępstwo przydałoby się raz lub trzy w roku. Może więcej? Uargumentujcie.
Najważniejsze, co robi admin: tworzy forum. Później rządzą właściwie moderatorzy, bo to oni kreują jakość i porządek tego miejsca (to jest najważniejsze. Chcielibyście mieć tu dyskusje nak na filmwebie?), a admin wprowadza jakieś ulepszenia i dba o ogólny rozwój.
Wg mnie moderatorzy spisują się bardzo dobrze. Obecna ekipa jest bez zarzutu. Duży + do działalność Dawida z porządkiem w dziale ODCINKI. Ubędzie postów, ale będzie konkretniej.
Czy dbam o ogólny rozwój? Na forum tego nie zobaczycie, ale w Google pod hasłem "Kiepscy" lub "Swiat według Kiepskich" już tak. Dodatkowo zarówno strona jak i forum mają Page Rank 4.
Promuję forum (z pomocą skibola na Facebooku) na najważniejszych portalach społecznoiściowych i w katalogach internetowych. Załatwiłem mailingi polecające je. Ogólnie poświęciłem sporo czasu na rozreklamowanie tego miejsca. Na tyle na ile miałem pomysłów i możliwości.
A co do ulepszeń: większość może poczekać. Wiadomo, że pomysłodawcy/użytkownicy się niecierpliwią, ale forum zazwyczaj na tym nie ucierpi.
Są sytuacje jak "15 sezon", na których forum w znikomym stopniu ucierpi, ale wymieńcie 3 lub więcej takich.
Także ja problem widzę tak: jest dobrze, ale Wy chcecie by było na medal, bez poślizgów czasowych i na wczoraj. Czy może jest do bani, a mi się wydaje, że w porządku?
Rozwiązanie jest proste. Za każdym razem jak jest ważna, niecierpiąca zwłoki, sprawa na forum (a ja w ostatnich dniach nie bywam) to ktoś wysyła do mnie e-maila na taki temat.
To równie proste jak PW - wystarczy kliknąć ikonę. W mniej ważnych jednak wolę PW.
Z programu pocztowego korzystam niemal codziennie, ze stron internetowych niekoniecznie.
Kwestia wolnego czasu i o tym się nie podyskutuje. Jak jestem na forum zawsze coś podziałam, usprawnię, wymyślę co nowego dodać, ustosunkuje się do waszych pomysłów. Także nie wiem, czy w kwestii prowadzenia forum coś (poza tym, że zdarza się, iż bywam raz na tydzień lub dwa) można mi zarzucić.
Najlepiej gdyby jedna osoba zobowiązała się do bycia moim hmm... agentem Tzn. w sytuacjach mojej zauważalnej nieobecności pisała takie przypomnienia na maila.
Zapraszam do dyskusji i ustosunkowania się do tej wypowiedzi. Może wykażecie błędy w tym moim rozumowaniu.
Myśmy nie namawiali nikogo do nadania rangi "Admin" drugiej osobie, a jedynie prowadziliśmy luźne dyskusje. Ściślej - spekulacje na temat, jak wartościowym userem jest paździoch91 Chociaż to ja wyszedłem z taką inicjatywą.. Jak widać - nieprzemyslanie
Kiepsky napisał/a:
Duży + do działalność Dawida z porządkiem w dziale ODCINKI. Ubędzie postów, ale będzie konkretniej.
Już ubyło, ok 1000 się uzbierało.
Cytat:
Najlepiej gdyby jedna osoba zobowiązała się do bycia moim hmm... agentem
To w mojej ocenie może robić każdy z userów. Oczywiście niech nie będą to uwagi typu "Panie adminie, a ten david123lost brzydko się odezwał na forum"
Ostatnio zmieniony przez david123lost 2012-03-06, 01:09, w całości zmieniany 1 raz
Myślę, że wszyscy moderatorzy mogą się kontaktować z Adminem w ważnych sprawach (czy to przez PW czy przez mail), także specjalny "agent" potrzebny nie jest.
Natomiast, jeśli chodzi o utworzenie podforum dla nowego sezonu, to robi się tylko dwa razy w roku, więc wielkiego problemu nie ma. A poza tym, żaden odcinek 15. sezonu nie miał jeszcze premiery telewizyjnej, więc Kiepsky się nie spóźnił.
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Mam jeszcze pytanie- Czy jak zgłaszam jakiś post do admina/moderatora, to czy oni wiedzą kto wysłał owe zgłoszenie
Wiemy, kto zgłaszał. Natomiast, komentarza do zgłoszeń skrypt nie umożliwia, więc jeżeli chcesz coś dodać, to możesz równocześnie wysłać PW. Ale w większości przypadków łatwo jest zauważyć, czemu post został zgłoszony.
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
1. Zmiana koloru rangi "Zasłużeni"
Ranga może mieć jakikolwiek inny kolor, który nie zlewa się z tłem forum.
Jest to jednak ranga dla grupy, a nie jednostki.
Zmienić ją mogę tylko wtedy jeśli większość osób z tej grupy będzie chciała zmiany. Możecie np. zrobić głosowanie na kolor w osobnym temacie.
2. Czy można by, odrobinkę zwiększyć wysokość okienka Shoutboxu?
Tak, zrobione.
Mam taką propozycję, żeby prapremierowe odcinki miały ocenzurowany tytuł
Nie chcę wiedziec jaki będzie następny odcinek, cała niespodzianka zepsuta...
To i w temacie 'XV sezon' też cenzorować? Ten pomysł uważam za troche nie realny do wprowadzenia w obecnych warunkach... sam tytuł i tak nic nie mówi, to pusty slogan
Ale znam motyw przewodni...
Tak czy siak, strasznie mnie to wnerwia
W temacie XV sezon może byc, bo jak ktoś podaje streszczenia albo listę "znanych " odcinków, to zazwyczaj omijam to szerokim łukiem(nawet jak przeczytam to zapominam, mieszają mi się te odcinki)...
A przy odcinkach "oficjalnie" widac tytuł
Bardzo mi to przeszkadza...
Ostatnio zmieniony przez Dan-TuTenCham 2012-03-09, 19:43, w całości zmieniany 1 raz
W imieniu kilku userów tego forum, jak i własnym, wychodzę z propozycją usunięcia jeden z opcji postu. Mianowicie - o możliwość nadania daty, kiedy odpowiedź ma wygasnąć. Moim zdaniem to bezsensowny szczegół, z którego korzysta bardzo mało osób, a zasosowanie jego może wprowadzić małe zamieszanie. Co Kiepsky na to?
Ostatnio zmieniony przez david123lost 2012-03-12, 21:01, w całości zmieniany 1 raz