Ale nie ....Paździoch chodzi mi o to ,że np zrobić sezon 1 i odcinki od 1 do 145
Nie widzę takiej potrzeby. Odcinki są ułożone chronologicznie, więc każdy odcinek łatwo znaleźć.
Mnie chodzi o podforum, na którym byłby temat o każdym sezonie ogólnie.
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
"Ankieta" (zmiana nazwy na "Sezon 10"), "Czy podobała ci się 11 seria?" (zmiana nazwy na "Sezon 11"), "12 sezon ŚWK" i "13 sezon ŚWK".
Co o tym sądzicie?
O takie rzeczy nie powinieneś pytac. Już dawno powinny być zrobione, w końcu jesteście moderatorami.
paździoch91 napisał/a:
zeezeewoo napisał/a:
Ale nie ....Paździoch chodzi mi o to ,że np zrobić sezon 1 i odcinki od 1 do 145
Nie widzę takiej potrzeby. Odcinki są ułożone chronologicznie, więc każdy odcinek łatwo znaleźć.
Mnie chodzi o podforum, na którym byłby temat o każdym sezonie ogólnie.
A ja bym był za tym jak pisze zeezeewoo. Wtedy wchodzisz w konkretny sezon i wiesz gdzie szukać odcinka, a nie przeglądać kilka dobrych stron.
Wysłany: 2011-05-28, 00:01
Johnny Cage napisał/a:
A ja bym był za tym jak pisze zeezeewoo. Wtedy wchodzisz w konkretny sezon i wiesz gdzie szukać odcinka, a nie przeglądać kilka dobrych stron.
No to chyba żartujesz. Odcinki są ułożone chronologicznie, jest osiem stron, jak dotąd.Twoim zdaniem tak ciężko coś znaleźść?
Tak jak paździoch91 napisał, nic w tym temacie nie będzie zmienione.
Ostatnio zmieniony przez sigi 2011-05-28, 00:02, w całości zmieniany 1 raz
Tak jak paździoch91 napisał, nic w tym temacie nie będzie zmienione.
A róbcie sobie co chcecie madrale. Pozjadaliście wszystkie rozumy. To po co Wam opinia innych? Za robotę się weźcie i w końcu uporządkujcie to forum bo burdel jeden wielki jest.
sigi napisał/a:
Odcinki są ułożone chronologicznie
Pierdu pierdu ja posłucham. Odcinki są ułożone od najnowszego postu, a nie chronologicznie. I zawsze tak będzie (chyba, że coś w ustawieniach admin pozmienia, choć nie wiem czy jest taka możliwość).
Wysłany: 2011-05-28, 00:32
Johnny Cage napisał/a:
Pierdu pierdu ja posłucham. Odcinki są ułożone od najnowszego postu, a nie chronologicznie.
A co u Ciebie jest chronologia?
Bo u mnie po kolei a nie od tyłu.
Odnośnie tego podforum o sezonach to czekam na odpowiedź @Kiepsky'ego bo tylko on może podjąć ostateczną decyzję i wprowadzić tą zmianę.
Natomiast co do odcinków, są chronologicznie i tylko wtedy gdy są nieprzeczytane posty to tematu z nieprzeczytanymi postami są na samej górze listy.
wtedy gdy są nieprzeczytane posty to tematu z nieprzeczytanymi postami są na samej górze listy.
Czyli tak jak w każdym temacie. I np. jak ktoś nie ma zbytnio czasu na przeglądanie na bieżąco forum, to po kilku dniach by znaleźć odcinek musi przesukać te kilka stron.
Ale mi tu bardziej chodziło o porządek na forum. Więc podzielenie tego na sezony na pewno ułatwiłoby sprawę. No ale inni mają inne zdanie...
I np. jak ktoś nie ma zbytnio czasu na przeglądanie na bieżąco forum, to po kilku dniach by znaleźć odcinek musi przesukać te kilka stron.
Jak zna numer odcinka to znajdzie bez problemu. A po podzieleniu na sezony musiałby przeszukać kilka podforów. Poza tym, można skorzystać z wyszukiwarki albo z tematu "W którym to odcinku?".
Johnny Cage napisał/a:
A róbcie sobie co chcecie madrale. Pozjadaliście wszystkie rozumy.
Może trochę grzeczniej? Każdy może wyrażać opinię ale kulturalnie a nie pretensjonalnym tonem.
Johnny Cage napisał/a:
To po co Wam opinia innych?
Żeby ją rozważyć i w zależności od sytuacji wprowadzić w życie lub odrzucić.
Johnny Cage napisał/a:
Za robotę się weźcie i w końcu uporządkujcie to forum bo burdel jeden wielki jest.
Staramy się właśnie to robić.
Ja także jestem za podzieleniem odcinków na sezony. Nieraz chciałem sprawdzić do jakiego sezonu zalicza się dany odcinek, to wtedy musiałem przeszukiwać iplę.
Johnny Cage napisał/a:
Czyli tak jak w każdym temacie. I np. jak ktoś nie ma zbytnio czasu na przeglądanie na bieżąco forum, to po kilku dniach by znaleźć odcinek musi przesukać te kilka stron.
W takiej sytuacji może oznaczyć wszystkie tematy jako przeczytane.
Ja także jestem za podzieleniem odcinków na sezony. Nieraz chciałem sprawdzić do jakiego sezonu zalicza się dany odcinek, to wtedy musiałem przeszukiwać iplę.
To można załatwić inaczej, na przykład w każdym temacie o danym sezonie wpisać listę odcinków.
Czekam głównie na opinię admina odnośnie tego podforum o sezonach.
Johnny Cage napisał/a:
Tak zgadzam się. Podział na sezony byłby najlepszy ewentualnie jakos WYRAŻNIE w temacie pooznaczac jakie odcinki wchodz do poszczególnych sezonów*. Tez mnie wkurza bo czasami nawet przeczytanie tematów nie powoduje ich przywrócenia do kolejnosci od 1 do 300...
_________________ *
Ostatnio zmieniony przez Maximus90 2011-05-28, 14:51, w całości zmieniany 1 raz
Podział na sezony to bardzo dobry pomysł. Uwieżcie mi, ze o wiele łatwiej będzie się szukalo odcinków po tej zmianie, wystarczy tylko w przypisie do podforum (np. ,,Sezon 1") zamieścić info których odcinków dotyczy( np ,,odcinki 1-145") i naprawde będzie o niebo lepiej
Ostatnio zmieniony przez sobol 2011-05-29, 13:38, w całości zmieniany 1 raz
Ja osobiście uważam, że lepiej jak odcinki są na jednej liście ale jeżeli większość użytkowników opowie się za podzieleniem na sezony to ja też poprę taką zmianę. Forum jest przecież dla Was.
Podczas obecnej afery z @ferdziem120 mam sugestię do Admina, żeby ujawnić użytkownikom, od kogo mają dane ostrzeżenie. Ułatwi to wszelkie roszczenia.
Zrobione.
- subforum 'Sezony' założone. Świetny pomysł!
- odcinki nie zostaną posegregowane na sezony. Czemu? Bo jeśli admin tego forum nie wie, do którego sezonu należy odcinek 144 to przeciętny forumowicz również nie będzie tego wiedział. Nawet jeśli damy listę to sprawa jest utrudniona, bo zanim znajdziesz temat musisz przeczytać listę. Totalnie niepraktyczne.
Poza tym problem z chronologią przy nieprzeczytanych postach również by występował!
- odcinki nie zostaną posegregowane na sezony. Czemu? Bo jeśli admin tego forum nie wie, do którego sezonu należy odcinek 144 to przeciętny forumowicz również nie będzie tego wiedział. Nawet jeśli damy listę to sprawa jest utrudniona, bo zanim znajdziesz temat musisz przeczytać listę. Totalnie niepraktyczne.
Poza tym problem z chronologią przy nieprzeczytanych postach również by występował!
WYstarczy napisać 'Sezon I [odcinki 1-145]' i po problemie
Jeszcze mam taką prośbę by na podforum "Sezony" posegregować tematy zgodnie z numeracją - tak jak przy odcinkach.
EDIT: Wstrzymuję się od głosowania w ankiecie. Niech użytkownicy zdecydują.
Wprowadziłem porządek na nowym podforum "Sezony" i teraz bardzo proszę o opinie. Myślę, że tak jest dobrze. Części tematów o sezonach 10-13 napisane przed wyemitowaniem ostatniego odcinka danego sezonu są zamknięte i pozostają na podforum "News". Na tym podforum pozostaje też temat o planowanym sezonie 14. Na podforum "Sezony" niech toczy się dyskusja tylko o sezonach, które już się zakończyły.
Ostatnio zmieniony przez paździoch91 2011-05-30, 19:56, w całości zmieniany 2 razy
Ale, że niby co? Tak ogólnie? Mysle, że ten dział niepotrzebny jest, a przynajmniej nie w takiej formie. Bo o każdym odcinku to można się przecież wypowiedzieć w oddzielnych tematach.
[ Komentarz dodany przez: paździoch91: 2011-05-31, 11:43 ] Przeniosłem post w bardziej odpowiednie miejsce. - mod. paździoch91[/i][/b]
Ale, że niby co? Tak ogólnie? Mysle, że ten dział niepotrzebny jest, a przynajmniej nie w takiej formie. Bo o każdym odcinku to można się przecież wypowiedzieć w oddzielnych tematach.
Nie żebym się czepiał , ale chyba po to jest dział "sezony" mi się wydaje