Tagi: Świat według Kiepskich, Kiepscy, Filmy, Wszystkie odcinki, Download, Seriale, Waldek Kiepski, Forum filmowe, Serial, Telewizja, TV
Świat według Kiepskich FORUM
 Strona Główna  Kiepscy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Mapa forum  RSS  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Podział odcinków na sezony

Czy chcesz, aby na forum 'Odcinki' posegregować tematy o odcinkach według sezonów (stworzyć subfora dla sezonów)? Np. 'Sezon I [odcinki 1-145]' itd.
tak
73%
 73%  [ 17 ]
nie
26%
 26%  [ 6 ]
Głosowań: 23
Wszystkich Głosów: 23

Autor Wiadomość
zeezeewoo 
Ferdynand Kiepski
Marian ty łysa mendo

Wysłany: 2011-05-26, 18:45   Podział odcinków na sezony

Dokładnie...super pomysł...i odcinki posegregować .....JESTEM ZA!!

Żądam starego loga!

"Marsz Zbigniew Boniek , w Polsce rosną bociany" T.Norek

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2011-05-26, 20:30   

zeezeewoo napisał/a:
Dokładnie...super pomysł...i odcinki posegregować .....JESTEM ZA!!

Odcinki to akurat są posegregowane idealnie. Natomiast sezony już niekoniecznie.

zeezeewoo 
Ferdynand Kiepski
Marian ty łysa mendo

Wysłany: 2011-05-27, 11:49   

Ale nie ....Paździoch chodzi mi o to ,że np zrobić sezon 1 i odcinki od 1 do 145

Żądam starego loga!

"Marsz Zbigniew Boniek , w Polsce rosną bociany" T.Norek

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2011-05-27, 14:27   

zeezeewoo napisał/a:
Ale nie ....Paździoch chodzi mi o to ,że np zrobić sezon 1 i odcinki od 1 do 145

Nie widzę takiej potrzeby. Odcinki są ułożone chronologicznie, więc każdy odcinek łatwo znaleźć.
Mnie chodzi o podforum, na którym byłby temat o każdym sezonie ogólnie.

Johnny Cage 
Moderator
Rudy kojot

Wysłany: 2011-05-27, 23:40   

paździoch91 napisał/a:
"Ankieta" (zmiana nazwy na "Sezon 10"), "Czy podobała ci się 11 seria?" (zmiana nazwy na "Sezon 11"), "12 sezon ŚWK" i "13 sezon ŚWK".
Co o tym sądzicie?

O takie rzeczy nie powinieneś pytac. Już dawno powinny być zrobione, w końcu jesteście moderatorami.
paździoch91 napisał/a:
zeezeewoo napisał/a:

Nie widzę takiej potrzeby. Odcinki są ułożone chronologicznie, więc każdy odcinek łatwo znaleźć.
Mnie chodzi o podforum, na którym byłby temat o każdym sezonie ogólnie.

A ja bym był za tym jak pisze zeezeewoo. Wtedy wchodzisz w konkretny sezon i wiesz gdzie szukać odcinka, a nie przeglądać kilka dobrych stron.

sigi
[Usunięty]

Wysłany: 2011-05-28, 00:01   

Johnny Cage napisał/a:
A ja bym był za tym jak pisze zeezeewoo. Wtedy wchodzisz w konkretny sezon i wiesz gdzie szukać odcinka, a nie przeglądać kilka dobrych stron.

No to chyba żartujesz. Odcinki są ułożone chronologicznie, jest osiem stron, jak dotąd.Twoim zdaniem tak ciężko coś znaleźść?
Tak jak paździoch91 napisał, nic w tym temacie nie będzie zmienione.
Ostatnio zmieniony przez sigi 2011-05-28, 00:02, w całości zmieniany 1 raz  

Johnny Cage 
Moderator
Rudy kojot

Wysłany: 2011-05-28, 00:15   

sigi napisał/a:
Tak jak paździoch91 napisał, nic w tym temacie nie będzie zmienione.

A róbcie sobie co chcecie madrale. Pozjadaliście wszystkie rozumy. To po co Wam opinia innych? Za robotę się weźcie i w końcu uporządkujcie to forum bo burdel jeden wielki jest.
sigi napisał/a:
Odcinki są ułożone chronologicznie

Pierdu pierdu ja posłucham. Odcinki są ułożone od najnowszego postu, a nie chronologicznie. I zawsze tak będzie (chyba, że coś w ustawieniach admin pozmienia, choć nie wiem czy jest taka możliwość).

sigi
[Usunięty]

Wysłany: 2011-05-28, 00:32   

Johnny Cage napisał/a:
Pierdu pierdu ja posłucham. Odcinki są ułożone od najnowszego postu, a nie chronologicznie.

A co u Ciebie jest chronologia?
Bo u mnie po kolei a nie od tyłu.

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2011-05-28, 09:10   

Odnośnie tego podforum o sezonach to czekam na odpowiedź @Kiepsky'ego bo tylko on może podjąć ostateczną decyzję i wprowadzić tą zmianę.
Natomiast co do odcinków, są chronologicznie i tylko wtedy gdy są nieprzeczytane posty to tematu z nieprzeczytanymi postami są na samej górze listy.

Johnny Cage 
Moderator
Rudy kojot

Wysłany: 2011-05-28, 11:59   

paździoch91 napisał/a:
wtedy gdy są nieprzeczytane posty to tematu z nieprzeczytanymi postami są na samej górze listy.

Czyli tak jak w każdym temacie. I np. jak ktoś nie ma zbytnio czasu na przeglądanie na bieżąco forum, to po kilku dniach by znaleźć odcinek musi przesukać te kilka stron.

Ale mi tu bardziej chodziło o porządek na forum. Więc podzielenie tego na sezony na pewno ułatwiłoby sprawę. No ale inni mają inne zdanie...

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2011-05-28, 12:39   

Johnny Cage napisał/a:
I np. jak ktoś nie ma zbytnio czasu na przeglądanie na bieżąco forum, to po kilku dniach by znaleźć odcinek musi przesukać te kilka stron.

Jak zna numer odcinka to znajdzie bez problemu. A po podzieleniu na sezony musiałby przeszukać kilka podforów. Poza tym, można skorzystać z wyszukiwarki albo z tematu "W którym to odcinku?".
Johnny Cage napisał/a:
A róbcie sobie co chcecie madrale. Pozjadaliście wszystkie rozumy.

Może trochę grzeczniej? Każdy może wyrażać opinię ale kulturalnie a nie pretensjonalnym tonem.
Johnny Cage napisał/a:
To po co Wam opinia innych?

Żeby ją rozważyć i w zależności od sytuacji wprowadzić w życie lub odrzucić.
Johnny Cage napisał/a:
Za robotę się weźcie i w końcu uporządkujcie to forum bo burdel jeden wielki jest.

Staramy się właśnie to robić.

Johnny Cage 
Moderator
Rudy kojot

Wysłany: 2011-05-28, 13:03   

paździoch91 napisał/a:
Staramy się właśnie to robić.

Cieszę się niezmiernie :mrgreen:

Dan-TuTenCham 
Kiepski Znawca
MARCIN MIROWSKI-OUT

Ostrzeżeń:
 5/3/6
Wysłany: 2011-05-28, 13:14   

Ja także jestem za podzieleniem odcinków na sezony. Nieraz chciałem sprawdzić do jakiego sezonu zalicza się dany odcinek, to wtedy musiałem przeszukiwać iplę.

Johnny Cage napisał/a:
Czyli tak jak w każdym temacie. I np. jak ktoś nie ma zbytnio czasu na przeglądanie na bieżąco forum, to po kilku dniach by znaleźć odcinek musi przesukać te kilka stron.

W takiej sytuacji może oznaczyć wszystkie tematy jako przeczytane.

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2011-05-28, 14:28   

Dan-TuTenCham napisał/a:
Ja także jestem za podzieleniem odcinków na sezony. Nieraz chciałem sprawdzić do jakiego sezonu zalicza się dany odcinek, to wtedy musiałem przeszukiwać iplę.

To można załatwić inaczej, na przykład w każdym temacie o danym sezonie wpisać listę odcinków.

Czekam głównie na opinię admina odnośnie tego podforum o sezonach.

Maximus90 
Ferdynand Kiepski

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2011-05-28, 14:50   

Dan-TuTenCham napisał/a:

Johnny Cage napisał/a:

Tak zgadzam się. Podział na sezony byłby najlepszy ewentualnie jakos WYRAŻNIE w temacie pooznaczac jakie odcinki wchodz do poszczególnych sezonów*. Tez mnie wkurza bo czasami nawet przeczytanie tematów nie powoduje ich przywrócenia do kolejnosci od 1 do 300...
Ostatnio zmieniony przez Maximus90 2011-05-28, 14:51, w całości zmieniany 1 raz  

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2011-05-28, 15:12   

PontifexMaximus napisał/a:
Tez mnie wkurza bo czasami nawet przeczytanie tematów nie powoduje ich przywrócenia do kolejnosci od 1 do 300...

Jak to? U mnie nic takiego nie występuje. Wystarczy wcisnąć "oznacz jako przeczytane" i wszystko powinno się posegregować.

sobol 
Paździoch

Wysłany: 2011-05-29, 13:37   

Podział na sezony to bardzo dobry pomysł. Uwieżcie mi, ze o wiele łatwiej będzie się szukalo odcinków po tej zmianie, wystarczy tylko w przypisie do podforum (np. ,,Sezon 1") zamieścić info których odcinków dotyczy( np ,,odcinki 1-145") i naprawde będzie o niebo lepiej
Ostatnio zmieniony przez sobol 2011-05-29, 13:38, w całości zmieniany 1 raz  

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2011-05-29, 15:50   

Ja osobiście uważam, że lepiej jak odcinki są na jednej liście ale jeżeli większość użytkowników opowie się za podzieleniem na sezony to ja też poprę taką zmianę. Forum jest przecież dla Was.

Kiepsky 
Administrator

Wysłany: 2011-05-30, 18:32   

Cytat:
Podczas obecnej afery z @ferdziem120 mam sugestię do Admina, żeby ujawnić użytkownikom, od kogo mają dane ostrzeżenie. Ułatwi to wszelkie roszczenia.

Zrobione.

- subforum 'Sezony' założone. Świetny pomysł!

- odcinki nie zostaną posegregowane na sezony. Czemu? Bo jeśli admin tego forum nie wie, do którego sezonu należy odcinek 144 to przeciętny forumowicz również nie będzie tego wiedział. Nawet jeśli damy listę to sprawa jest utrudniona, bo zanim znajdziesz temat musisz przeczytać listę. Totalnie niepraktyczne.
Poza tym problem z chronologią przy nieprzeczytanych postach również by występował!

Zobacz koniecznie: Zgłoś posty do usunięcia

Maximus90 
Ferdynand Kiepski

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2011-05-30, 18:35   

Kiepsky napisał/a:

- odcinki nie zostaną posegregowane na sezony. Czemu? Bo jeśli admin tego forum nie wie, do którego sezonu należy odcinek 144 to przeciętny forumowicz również nie będzie tego wiedział. Nawet jeśli damy listę to sprawa jest utrudniona, bo zanim znajdziesz temat musisz przeczytać listę. Totalnie niepraktyczne.
Poza tym problem z chronologią przy nieprzeczytanych postach również by występował!

WYstarczy napisać 'Sezon I [odcinki 1-145]' i po problemie

Kiepsky 
Administrator

Wysłany: 2011-05-30, 18:40   

Faktycznie, niekiepskie ;)

Jak chcecie. Dodałem ankietę, głosujcie. Jak się zbierze trochę głosów to ustalimy tą sprawę.

Zobacz koniecznie: Zgłoś posty do usunięcia

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2011-05-30, 19:27   

Jeszcze mam taką prośbę by na podforum "Sezony" posegregować tematy zgodnie z numeracją - tak jak przy odcinkach.

EDIT: Wstrzymuję się od głosowania w ankiecie. Niech użytkownicy zdecydują.

Wprowadziłem porządek na nowym podforum "Sezony" i teraz bardzo proszę o opinie. Myślę, że tak jest dobrze. Części tematów o sezonach 10-13 napisane przed wyemitowaniem ostatniego odcinka danego sezonu są zamknięte i pozostają na podforum "News". Na tym podforum pozostaje też temat o planowanym sezonie 14. Na podforum "Sezony" niech toczy się dyskusja tylko o sezonach, które już się zakończyły.
Ostatnio zmieniony przez paździoch91 2011-05-30, 19:56, w całości zmieniany 2 razy  

david123lost 
Moderator

Wysłany: 2011-05-30, 21:04   

Dobra robota. Podoba mi się ten pomysł. Wprowadzono większy porządek na forum.

Johnny Cage 
Moderator
Rudy kojot

Wysłany: 2011-05-30, 21:47   

Ale, że niby co? ;-) Tak ogólnie? Mysle, że ten dział niepotrzebny jest, a przynajmniej nie w takiej formie. Bo o każdym odcinku to można się przecież wypowiedzieć w oddzielnych tematach.

[ Komentarz dodany przez: paździoch91: 2011-05-31, 11:43 ]
Przeniosłem post w bardziej odpowiednie miejsce. - mod. paździoch91[/i][/b]

globi75 
Mariolka

Wysłany: 2011-05-31, 01:12   

Johnny Cage napisał/a:
Ale, że niby co? ;-) Tak ogólnie? Mysle, że ten dział niepotrzebny jest, a przynajmniej nie w takiej formie. Bo o każdym odcinku to można się przecież wypowiedzieć w oddzielnych tematach.

Nie żebym się czepiał , ale chyba po to jest dział "sezony" mi się wydaje 8-)

Odpowiedz do tematu