Wysłany: 2011-05-03, 17:58 Petycja, pismo w sprawie poziomu Kiepskich
Odpowiedź na posty w temacie 13-sezon-swk-vt2089,1050.htm:
Każda próba jest lepsza od bezczynności, ale jak zdobędziemy te podpisy użytkowników? Będziemy wysyłać list z adresu na adres? Nawet jeśli. Ile podpisów zdobędzie się w ten sposób?
Najlepszy sposób to napisać petycję. Oto co ona dała serialowi "Jerycho": http://pl.wikipedia.org/w...ja_Ocal_Jericho
I trzeba się zastanowić nad postulatem. W necie widziałem petycje umieszczone w serwisie petycje.pl
Jak to widzę:
1. Ktoś pisze petycję i zamieszcza na forum
2. Dopracowujemy ją w osobnym temacie po czym ktoś zamieszcza na petycje.pl
3. Umieszczamy link w widocznym miejscu na forum i rozpowszechniamy akcję na wykopie, forach, portalach społecznościowych i gdzie się da.
4. Nie piszemy w imieniu forum, tylko ogólnie niezadowolonych fanów Kiepskich. Tych jest więcej niż forumowiczów.
5. Link do petycji wysyłamy Polsatowi, ATM i liczymy, ze coś z tym zrobią.
Chyba, że macie inne pomysły, albo źle zrozumiałem pierwotny.
Od razu mówię, że sam bym się za to nie brał, ale oferuję pomoc w rozpowszechnieniu gotowej petycji.
Najważniejsze to postulat. 'Róbcie lepsze odcinki' to nic konkretnego. Gdyby obecni twórcy umieli pewnie by je robili.
Ja ze swej strony będę rozpowszechniał link z petycją, oraz będę namawiał do podpiasania się pod nią. Jednak należy najpierw ją napisać, a w tych sprawach czuję się słabo. Wiem, że niektórzy userzy znacznie leoiej napisaliby tą petycję.
_________________ Polski Fiat 126p FL [KCH 1701] - smak 90-tych lat
Ja jestem ZA! Jak najbardziej. Trzeba pokazać, że serial bardzo upadł. Myślę, że takich nie zadowolonych osób jest znacznie więcej, nie tylko fanów. Jestem jak najbardziej za działaniem!
Przepraszam, gdzie sa wiadomosci napisane przeze mnie i david123lost? czyzby cenzurka
Komentarz dodany od sigi: Posty nie w temacie. Dostałaś odpowiednią odpowiedź na PW.
Podstawowa kwestia: co konkretnie chcecie osiągnąć tą petycją i jakie konkretne postulaty mają się w niej znaleźć? Samo gadanie, "lepsze odcinki, śmieszniejsze odcinki, po staremu, więcej Waldusia", to o kant dolnej partii ciała można rozbić, bo nikt normalny nie weźmie tego na poważnie.
Dla mnie to i tak zupełnie bez sensu, bo co innego petycja o wznowienie produkcji, a co innego taka, w której mówi się twórcom, co mają robić. To jak obraza dla nich.
Możemy spróbować Z tego co rozumiem, to w tej petycji ma być określone, żeby m.in poziom odcinków był podobny do starszych ? Stary Walduś w dresie z bazaru, wymyślanie interesów przez Ferdka, tak ? Ale - nie piszmy samej petycji, nie udawajmy nierobów. Wszystkie najciekawsze pomysły z tematu ''Pomysły na nowe odcinki '' dać w jakiś plik PDF i wysłać jako załącznik. Bo na sucho nie wypada, nie ?
Wiesz WaldekKiepski, proszenie o to by Kiepscy mieli poziom starych odcinkow brzmi dziwnie, ale sama bym tak chciala, najlepiej zrobic tak (uproszczony sposob):
1. administratorzy forum zwracaja sie do tworcow Kiepskich w imieniu fanow i forumowiczow, ze nie sa usatysfkacjonowani nowymi odcinkami serialu bla bla
2. wymienic najczesciej wspomniane spostrzezenia i zdanie na ich temat
3. poprosic o to by wziac to pod uwage, powiedziec czego przede wszystkim nam brak w nosych odcinkach
4. Jesli to mozliwe udzielic jakiejs odpowiedzi
Taka mini wersja, uwazam, ze takie cos nie jest za latwe do zredagowania, jesli chce sie osiagnac cel..
Najważniejsze, żeby nie owijać w bawełnę Nawet jak napiszemy że są do kitu, to co i tak twórcy wiedzą, wystarczy że przeczytają byle artykuł o Kiepskich na Onecie czy Interii. Po prostu, tak jak mówisz zwrócić uwagę na to co się nie podoba
Przecież nie takich Kiepskich chcemy jak przed chwilą w TV (teledysk). Brak telewizora (przecież to był kultowy element!). Kadrowanie, ujęcia takie nowoczesne, do Kiepskich to nie pasuje! Muzyka w tym sezonie też bez klimatu. Wszystko jest takie nowoczesne, mało śmieszne... nie tego chyba chcemy?
Obejrzęłm odcinek i tragedia,ale radze się wstrzymać do odcinka 363 bo Ferdas ma nauczyc cyca magi.To wg mnie ich ostatnia szans,jeślei ten odcinek też będzie do d*py to bierzmey widły,pochodnie i na YOKE!!!!.Lepeij pospieszmy sięz petycją i ratujmy legende polskich seriali
_________________ BABKA GDZIE JEST RENTA!!!!
DAj mi spokój kanalio
Zara, zara zara Po pierwsze, to napijmy się, a po drugie kto co i jak. Na początek to uzgodnijmy, co tam napisać...
• Piosenki, melodie do kitu.
• Telewizor na cały ekran - proponujemy powrót do starego rozwiązania.
• Amerykański styl Cyca ? Chcemy ? Ja go wolałem w starym szarym dresie
Jeżeli masz zamiar obrażać i szantażować twórców, to lepiej nic nie rób. Nikt nie lubi, gdy ktoś mu wytyka błędy i mówi mu, co ma robić, a tym bardziej, gdy ludzie z jakiegoś forum mają zamiar pouczać profesjonalistów (jakkolwiek by to w tej sytuacji brzmiało).
Jeżeli już macie zamiar cokolwiek robić, to napiszcie to sensownie i logicznie, a nie w formie szczeniackich zachcianek, bo to wzbudzi jednie politowanie, a wy zmarnujecie czas.
I tak nie ma zupełnie szans na jakiekolwiek działanie w związku z petycją, no ale skoro wam się nudzi, to do dzieła.
Większość z Was ma pewne ambicje, chce temu serialowi pomóc, ale jeśli dojdzie co do czego, to... wiecie. Z chęcią podpiszę się pod petycją, będę ją rozpowszechniał, ale nie liczę zbytnio na jakiś sukces. Jak już wspomniałem, nie mam głowy do pisania takich "wypracowań", a takowe trzeba stworzyć. Nie ma co teraz się rozpisywać, jakie zmiany chciano by zastosować, bo ja też tak potrafię. Trzeba zacząć wreszcie działać. Podejmuje się ktoś sporządzenia gotowej petycji? (Zgadnę, że nikt...)
_________________ Polski Fiat 126p FL [KCH 1701] - smak 90-tych lat
a Mnie to w*uriwa to zę kłoćicie się choć nic sienie zaczęło.Musimy jak jeden naród w kupie i pod wspólną ideą i dlatego proponuje aby petycje napisał ktoś co ma wysoka liczbe postów np David123lost,potem każdy z nas wysyła petycje na swoją PW tam podajemy E-mail wpisujemy się i tak dalej i tak dalej
_________________ BABKA GDZIE JEST RENTA!!!!
DAj mi spokój kanalio
Nie chcę wam pluć w kluski, ale to nic nie da. Scenarzyści i Yoka mają własną koncepcję i nic ich nie obchodzi, że fanom się nie podoba. Wymodzą byle co, zgarną kasę, i gitara. Sam Sobiszewski, o ile mnie pamięć nie myli, powiedział w wywiadzie na wręczeniu nagród SWK, że jak się nie podoba, to zróbcie lepsze. Wątpię, aby odstąpili od swojej wizji, aby zadowolić fanów. Jednak jakby co, to podpiszę się pod petycją.
Ostatnio zmieniony przez Splasher 2011-05-04, 21:18, w całości zmieniany 1 raz
Nie chcę wam pluć w kluski, ale to nic nie da. Scenarzyści i Yoka mają własną koncepcję i nic ich nie obchodzi, że fanom się nie podoba. Wymodzą byle co, zgarną kasę, i gitara. Sam Sobiszewski, o ile mnie pamięć nie myli, powiedział w wywiadzie na wręczeniu nagród SWK, że jak się nie podoba, to zróbcie lepsze.
Chcielibyśmy zrobić przecież W końcu przestaniemy oglądać te odcinki w środy, serial usuną i kaska się dla nich skończy, więc jednak powinni się chodź trochę przystosować od wymagań widzów.
Ostatnio zmieniony przez sayid jarrah 2011-05-04, 21:49, w całości zmieniany 1 raz