Tagi: Świat według Kiepskich, Kiepscy, Filmy, Wszystkie odcinki, Download, Seriale, Waldek Kiepski, Forum filmowe, Serial, Telewizja, TV
Świat według Kiepskich FORUM
 Strona Główna  Kiepscy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Mapa forum  RSS  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Petycja, pismo w sprawie poziomu Kiepskich
Autor Wiadomość
Johnny Cage 
Moderator
Rudy kojot

Wysłany: 2012-02-20, 23:12   

Podaj może na inne portale. Ja co prawda nie wiem na jakie i żadne mi do łba nie przychodzą, bo w tym nie siedzę i żadne z nich nie odwiedzam (za stary jestem? ;-) ) ale byłoby dobrze, by gdzieś o tym napisali.

Kurna, to musi drgnąć do przodu.

david123lost 
Moderator

Wysłany: 2012-02-20, 23:16   

Heh, Ty myślisz że ja odwiedzam? :-) Można spróbowac wysłać do takich gazet jak Dziennik Zachodni czy Super Express.

Co do tej wikipedii, to niezły pomysł. Może warto wspomnieć o naszej petycji na stronie wikipedyjnej?

Johnny Cage 
Moderator
Rudy kojot

Wysłany: 2012-02-20, 23:19   

david123lost napisał/a:
Co do tej wikipedii, to niezły pomysł. Może warto wspomnieć o naszej petycji na stronie wikipedyjnej?

No to działajcie, ja się przecież nie rozerwie ;-)

david123lost 
Moderator

Wysłany: 2012-02-20, 23:30   

Wysłałem "prośbę" o ukazanie się artykuł do SE.pl. Jutro będę dalej działał.

Kizior 
Ferdynand Kiepski

Wysłany: 2012-02-20, 23:34   

david123lost napisał/a:

Pewnie że warto - każdy się dowie.

david123lost 
Moderator

Wysłany: 2012-02-20, 23:37   

Zajmijcie się tym jutro, albo ja to zrobię po południu. Całkiem dobry pomysł.

Kizior 
Ferdynand Kiepski

Wysłany: 2012-02-20, 23:44   

Ale nie pisać tylko o samej petycji tylko przy okazji przy nowym podpunkcie np. "Obecny poziom serialu" - napisać parę słów o niezadowoleniu widzów, przytoczyć linki do wypowiedzi na filmwebie (nie z tego forum bo nas zabiją) i na końcu o petycji i link do petycji. Musi być pełna profeska by się nikt nie przyczepił.
Ostatnio zmieniony przez Kizior 2012-02-20, 23:45, w całości zmieniany 1 raz  

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2012-02-21, 07:56   

Należałoby również wspomnieć o cenzurowaniu niewygodnych dla twórców wypowiedzi.

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2012-02-21, 09:10   

Wikipedia jest obiektywną encyklopedią więc jakiekolwiek edytowanie artykułu pod kątem zwrócenia uwagi na niezadowolenie grupy fanów i petycję to głupi pomysł.

Zresztą, mam wrażenie, że niektórzy zajechali za daleko z tą walką o poziom serialu. Wiadomo nie od dziś, że Polsat i ATM nie będą się liczyć z niczyim zdaniem. Petycja nie pomogła, na Facebooku Wasze wpisy są usuwane. A teraz chcecie edytować Wikipedię i pisać do gazet? Nie podoba mi się ta otwarta wojna. Nie oglądajcie i tyle. Powiedzcie sobie "dla mnie ŚWK kończy się na odcinku X, późniejszych nie uznaję".
Ostatnio zmieniony przez paździoch91 2012-02-21, 09:26, w całości zmieniany 1 raz  

david123lost 
Moderator

Wysłany: 2012-02-21, 09:40   

paździoch91 napisał/a:
Nie oglądajcie i tyle. Powiedzcie sobie "dla mnie ŚWK kończy się na odcinku X, późniejszych nie uznaję".

Wiem, wiemy.. Twoje zdanie jest ogólnie znane na forum ;-)
paździoch91 napisał/a:
A teraz chcecie edytować Wikipedię i pisać do gazet? Nie podoba mi się ta otwarta wojna.

Warto zwrócić uwagę też na to, że wojnę nie zaczęliśmy my, ale ATM Grupa. Myśmy wyrazili tylko swoje niezadowolenie. Gdyby ich stanowisko było inne (czytaj: gdyby nie mieli nas w..), wyglądało by to zupełnie inaczej.

Warto próbować, ale to nic nie daje. I nic już raczej nie da.. Trzeba po prostu zobaczyć, jaki poziom będzie prezentował 15 sezon (liczę na jak najlepszy). Jak na razie nasze działania są bezowocne.

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2012-02-21, 09:43   

david123lost napisał/a:
Warto próbować, ale to nic nie daje. I nic już raczej nie da.. Trzeba po prostu zobaczyć, jaki poziom będzie prezentował 15 sezon (liczę na jak najlepszy). Jak na razie nasze działania są bezowocne.

Dokładnie, do tego zmierzam. Jedną rzecz muszą sobie wszyscy uświadomić. Serial jest własnością tych, którzy go zamawiają (Polsat) i produkują (ATM). I to tylko oni mają wpływ na jego kształt. Nam się może podobać lub nie podobać. My możemy jedynie oglądać lub nie oglądać. To od stacji telewizyjnej zależy, czy im się opłaca produkować dany serial w danej formie, o danej porze i z daną oglądalnością.

david123lost 
Moderator

Wysłany: 2012-02-21, 09:56   

Musimy zobaczyć pierwsze odcinki 15 sezonu. Jeśli poziom nie ulegnie zmianie, trzeba "ruszyć na Berlin" z podwójną siłą. Zasypać ATM zażaleniami na ich profilu facebookowym. Na chwilę dzisiejszą nie ma efektów i raczej nie będą.

Z drugiej strony, jak już wczesniej wspominałem, 14 sezon nie prezentował się aż tak źle..
Ostatnio zmieniony przez david123lost 2012-02-21, 10:02, w całości zmieniany 2 razy  

Johnny Cage 
Moderator
Rudy kojot

Wysłany: 2012-02-21, 12:48   

paździoch91 napisał/a:
Nie podoba mi się ta otwarta wojna.

To buzia w kubeł i daj pracować innym 8-)

Widzę, że Wy się wszyscy nadajecie ;-)

Dla mnie sprawa jest prosta. Potraktowali nas i naszą Petycję w sposób haniebny, lekceważący i sam Bóg wie jak to jeszcze nazwać. Oni zaczęli wojnę. Tylko, że ja widzę, że "super, Johnny napisał Petycję, my ją podpisaliśmy, a resztę też mamy w d...e". Zero zaangażowania, ja się dwoję i troję by coś robić w tym kierunku, a przyjdzie jeden z drugim i napisze, że
paździoch91 napisał/a:
mam wrażenie, że niektórzy zajechali za daleko z tą walką o poziom serialu.

Ręce kurna opadają.

Jakbym ja tak podchodził do sprawy, to po załóżmy miesiącu od napisania Petycji wywaliłbym ją na zbity ryj i słuch by po niej zaginął. Sprawa by umilkła. Ale tu nie o to chodzi przecież, tu chodzi o ns i nasz serial. O potraktowanie nas jak śmieci czy jak innych oszołomów. Do bandy durni nic nie dociera, a w dodatku jesteśmy jeszcze opier...... przez swoich :roll:

Pragnę jeszcze dodać:
Petycje.pl napisał/a:
Witam,

Poczta onetu powinna juz dzialac bez zaklocen.

Administracja serwisu Petycje.pl

Napisali do mnie w nocy, wiec sprawa się wyjaśniła. Poprosiłem ich by zweeryfikowali poprzednie wpisy wysłane z Poczty na Onecie. Oto co mi odpisali:
Petycje.pl napisał/a:
W zwiazku z powyzszym do czasu odblokowania weryfikujemy wszystkie podpisy zlozone z kont Onet. Dzieje sie to z kilkudniowym opoznieniem.

Pozdrawiam,

Administracja serwisu Petycje.pl

Nawiązując jeszcze do Petycji. Jak się nie mylę, wczoraj wieczorem liczba zatrzymała się na 278 głosów poparcia, dziś o tej porze jest 282. Jak tak dalej pójdzie nie będzie to wcale źle. A to, ze nie wskóramy nic, to inna bajka. tu chodzi o pokazanie im, że Fanom ten serial w ogóle nie podchodzi teraz.

Kto nie rozumie, jego problem ;-)

BabidiMMG 
Edzio Listonosz
Świnia nie człowiek

Wysłany: 2012-02-21, 13:31   

Najwięcej do myślenia dałoby im, gdyby internetowa społeczność solidarnie przestała oglądać Kiepskich (przedsięwzięcie raczej nie możliwe do zrealizowania, ale spróbować nie zaszkodzi). Zamiast grupki rozgoryczonych fanów płaczących w internecie, mieliby wyrazne sygnały do zmian w postaci trochę mniejszej oglądalności produktu. Wtedy faktycznie fani pokazaliby, że coś znaczą. Bo co Yokę obchodzi, że ludzie narzekają, skoro nadal oglądają serial i Polsat nadal zarabia na ŚWK? Skoro oni olewają nas ciepłym moczem, to my też olejmy ich ciepłym moczem. Biorąc pod uwagę jakość serialu, wiele raczej nie stracimy.
Ostatnio zmieniony przez BabidiMMG 2012-02-21, 13:31, w całości zmieniany 1 raz  

Kizior 
Ferdynand Kiepski

Wysłany: 2012-02-21, 14:38   

Co tam oglądalność, ATM ma szerokie plecy i nawet jak spadnie do miliona to i tak ktoś będzie chciał Kiepskich w telewizji - choćby do obśmiania wrogów publicznych pana T.

Ja na razie obniżam ocenę na Filmwebie do 1. - jak im zleci do poziomu Klanu to może coś skumają :->

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2012-02-21, 14:52   

Johnny Cage napisał/a:
Tylko, że ja widzę, że "super, Johnny napisał Petycję, my ją podpisaliśmy, a resztę też mamy w d...e". Zero zaangażowania, ja się dwoję i troję by coś robić w tym kierunku, a przyjdzie jeden z drugim i napisze, że

Może po prostu dla ludzi serial ŚWK nie jest aż tak ważną życiową sprawą by walczyli o jego poprawę. Mam wrażenie, że większość ludzi na tym forum podchodzi do sprawy na zasadzie "Nie podobają mi się nowe odcinki, ale walka o poprawę jest bez sensu; skoro jest już ta petycja to mogę podpisać i koniec". I ja to w pełni rozumiem. Sam nie podpisywałem petycji ale nie przeszkadza mi ona. Jak jest to jest - róbcie co chcecie. Ja tylko piszę, co uważam.
Zależy mnie tylko na jednym - identyfikujcie się jako grupa niezadowolonych fanów a nie forum. Chodzi o to by zachować charakter obiektywnego forum, gdzie również może przyjść osoba lubiąca nowe odcinki i bez problemu napisać posta pochwalającego dany odcinek. Bo boję się, że sprawa idzie w tym kierunku, iż niedługo będą kojarzyć forum.kiepscy.org z bandą krzykaczy, którzy tylko potrafią publicznie obrażać Yokę.

BabidiMMG - w pełni popieram Twoją wypowiedź. ;-)
Ostatnio zmieniony przez paździoch91 2012-02-21, 14:54, w całości zmieniany 1 raz  

david123lost 
Moderator

Wysłany: 2012-02-21, 15:02   

paździoch91 napisał/a:
Zależy mnie tylko na jednym - identyfikujcie się jako grupa niezadowolonych fanów a nie forum. Chodzi o to by zachować charakter obiektywnego forum, gdzie również może przyjść osoba lubiąca nowe odcinki i bez problemu napisać posta pochwalającego dany odcinek. Bo boję się, że sprawa idzie w tym kierunku, iż niedługo będą kojarzyć forum.kiepscy.org z bandą krzykaczy, którzy tylko potrafią publicznie obrażać Yokę.

Taki stereotyp przyjął się już dość dawno. I nie ma się co dziwić, ale głos ludu jest najważniejszy. Choć przyznaj, że jest tu parę osób, które systematycznie narzekają na nowe odcinki 8-)

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2012-02-21, 15:35   

david123lost napisał/a:
Choć przyznaj, że jest tu parę osób, które systematycznie narzekają na nowe odcinki

Narzekać zawsze można. Z drugiej strony, w sumie jest też kilka osób, którym nowe serie się podobają. :-) Staramy się o zapewnienie możliwości kulturalnej dyskusji (zdanie każdego będzie szanowane) i poziom dyskusji (można krytykować nowe odcinki ale posty obrażające ekipę produkującą serial czy denne wierszyki na temat obecnego reżysera są usuwane).
Jeszcze raz, żeby była jasność: szanuję wszystkich tych, którzy tworzą/podpisują petycję, atakują ATM za ignorowanie ich na Facebooku, itd. Rozumiem, o co Wam chodzi i nie zamierzam Wam tych działań utrudniać. Choć mnie osobiście takie postępowanie nie odpowiada dlatego ja w nim nie uczestniczę.

lukin 
Boczek
WUNJO

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2012-02-21, 19:22   

@Johnny Cage - w pełni Cię popieram i podziwiam za zaangażowanie, za walkę... Myślę, że działanie jest tutaj sprawą priorytetową, bo przecież z niczego nic nie wyjdzie. choć zawsze, zawsze w życiu jest ryzyko, albo będzie lepiej, albo będzie gorzej. Kto nie ryzykuje ten nie zyskuje ;) . ...Walka z telewizją jakby nie było to jest jednak. A telewizja często, albo zawsze tak ma, szczególnie na FB, jeżeli wiele widzów jest nie zadowolonych, to wg mnie nie najfajniej jest. Mi się osobiście teraz przypomina 2010 rok, profil programów interaktywnych TVN na FB. No cóż, oni przynajmniej nie usuwali komentarzy, nawet próbowali coś odpisywać. A opinii pozytywnych, bo nie spełnieniu wielkich "atrakcji, których jeszcze nie było" raczej nie było, co najwyżej pozytywy były, jeżeli zrobili w programach coś specjalnego lub innego dla fanów, których i tak mało było, taka mała nasza grupka ludów. I w końcu sam tvn potem zresztą, tzn. "góra" miała jednak duże znaczenie o losie tych programów., To taki off top.

david123lost napisał/a:
Musimy zobaczyć pierwsze odcinki 15 sezonu. Jeśli poziom nie ulegnie zmianie, trzeba "ruszyć na Berlin" z podwójną siłą. Zasypać ATM zażaleniami na ich profilu facebookowym. Na chwilę dzisiejszą nie ma efektów i raczej nie będą.

Z drugiej strony, jak już wczesniej wspominałem, 14 sezon nie prezentował się aż tak źle..

14 sezon był dla mnie sezonem nie do przyjęcia. Nie do przyjęcia była dla mnie formuła jaką sobie obrali w tym sezonie, albo inaczej, która kształtowała się na przestrzeni poprzednich sezonów. A która w tamtym sezonie definitywnie tak się ukształtowała. Dla nie których taka formuła podobać się może, jednak ona bardziej przypomina poziom serialiku typu "Niania" (Sam ten serial uważam za nie jakiś zły, więc nie do końca nawet porównał bym to do Niani) niż prawdziwych "Kiepskich". Totalnie inny świat, nie świat według Kiepskich. Każdy kto oglądał 14.1. a może 5 sezon to z pewnością wie jak to wyglądało i jak to wygląda. Niby kamienica we Wrocławiu, ta sama co była przez tyle lat (prawie), niby rodzina Kiepskich, niby pf.. Ferdek (to jak ucharakteryzowali w tym sezonie jego to klęska, upadek... a winą samego Pana Andrzeja to też jest), niby Halina, Mariola, Waldek nawet!! (wiemy jak to wygląda), nawet Paździoch, Boczek (na złość ich mało), a jednak nie. To tylko serial, więc drobna zmiana kwestii, czegoś co tworzy serial przez reżysera, scenarzystę, i już od razu inaczej, inaczej w tym przypadku nie lepiej, nie nowe, może i nowe, ale totalnie oderwane od korzeni... to co nam się podoba w tym serialu bardzo!, a teraz to zniszczyli, i jak ma się podobać? (myślę...). A na dodatek inne postacie, ni stąd... A najgorsza Jolasia, którą próbują nam wcisnąć i wypromować do granic.. aż wymiotować się chcę. Inny świat, totalnie kiepski, ale nie taki jak kiedyś. Dlaczego jakiejś garstce może się to podobać? - bo to dla nich, teraz taki serialik w ich typie, mam wrażenie, takich jakiś tysiąca się produkuje, nie jest już wyjątkowy, zbudowali to na starych Kiepskich, wprowadzili oni swoje modyfikacje, on już nie śmieszy, on ma po prostu być, coś na pozór śmiesznego ma się dziać i mają lecieć przekleństwa, obrazy. Dawniej z pozoru ŚWK to nie był serial dla mas, to był serial taki o rzeczywistości, oczywiście w krzywym zwierciadle, śmieszny, czasem komiczny, ale przede wszystkim prawdziwie polski, trafiający do większości polaków, niby pojęcie dla mas, ale taki w naszym, narodowym jednak typie (aż nie umiem tego wytłumaczyć xD). Druga sprawa to w ogóle scenariusz, dialogi itp.. wiadomo, to jest też raczej nie ciekawe, albo zbyt obyczajowe, albo po prostu bez sensowne i nudne, dialogi nie śmieszne, nie ma takich porządnych tekstów jak kiedyś, wszystko jest też takie nijaki. I jak oni z takiej nicości w dodatku z taką formułą odcinków i podejściem do fanów, chcą, aby fani byli zadowoleni. Po rozum niech idą..
Co do ruszania na Berlin, już szykuję amunicje :lol: Na poprzednie odcinki już nie marnowałem cennego czasu w środy o 20, ani nie wyczekiwałem ich. Po prostu oglądałem na IPLi.. żeby zobaczyć i tyle, i nawet mógłbym nie oglądać, gdyby mi jednak nie zależało. A teraz w 15 sezonie tak zrobię, a na pewno z 1, oglądam w środę o 20 na Polsacie, premierowy odcinek, oglądam go uważnie, poświęcam uwagę, czas, a potem definitywnie oceniam wiadomo gdzie.

Johnny Cage 
Moderator
Rudy kojot

Wysłany: 2012-02-21, 23:57   

paździoch91 napisał/a:
Jeszcze raz, żeby była jasność: szanuję wszystkich tych, którzy tworzą/podpisują petycję, atakują ATM za ignorowanie ich na Facebooku, itd. Rozumiem, o co Wam chodzi i nie zamierzam Wam tych działań utrudniać. Choć mnie osobiście takie postępowanie nie odpowiada dlatego ja w nim nie uczestniczę.

Ale jak byśmy coś wskórali (oczywiście bez Twojej pomocy, bo po co? :roll: ) to byś się cieszył jak diabeł sztachetą, że jest poprawa, prawda? "Dziękujemy" z całego serca, a przynajmniej ja 8-)
paździoch91 napisał/a:
Może po prostu dla ludzi serial ŚWK nie jest aż tak ważną życiową sprawą by walczyli o jego poprawę.

Uwierz mi, że ja też mam wiele ważniejsze sprawy w życiu niż pilnowanie tej Petycji i pomoc w jej działaniu. Czekałem długo, bardzo długo, aż ktoś się za to weźmie. Nie było chętnego, nikt się nie kwapił, więc wziąłem sprawę w swoje spracowane ręce ;-) Napisałem, opublikowałem, stworzyłem co trzeba i z dumą patrzę jak przybywa codziennie nowych podpisów "za"
I z tego jestem dumny, że część osób, którym zależało na tym by napisać do ATM'u doczekała tego, że to pisemko do nich poszło.
paździoch91 napisał/a:
identyfikujcie się jako grupa niezadowolonych fanów a nie forum.

Widziałeś choć jeden wpis Niezadowolonych Fanów Kiepskich na Facebooku? Jeśli nie, to zapewniam Cię, że nie użyto tam ani razu słowa "forum" czy "forumowicze" 8-)
lukin napisał/a:
@Johnny Cage - w pełni Cię popieram i podziwiam za zaangażowanie, za walkę... Myślę, że działanie jest tutaj sprawą priorytetową, bo przecież z niczego nic nie wyjdzie. choć zawsze, zawsze w życiu jest ryzyko, albo będzie lepiej, albo będzie gorzej. Kto nie ryzykuje ten nie zyskuje ;)

Choć jeden to docenił ;-)

Wracając paździoch91 do Twoich wypowiedzi, narzekać jest komu, ale dołożyć cegiełkę do Petycji nie ma komu :roll: W ten sposób to my Polski nie zbudujemy niestety.

Ja mówiąc szczerze codziennie sprawdzam liczebność podpisów. I dodam, że jestem z tego powodu mile zaskoczony, cieszę się, że codziennie przybywa nam głosów. Wiadomo, że raczej mało wskóramy (choć Kiepscy na swoim profilu facebookowym pisali, że wezmą nasze "ale" pod uwagę - w co szczerze wątpię) ale będę dumny, że taka Petycja w ogóle ujrzała światło dzienne.

Tyle ode mnie.

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2012-02-22, 10:41   

Johnny Cage: dalej nie zrozumiałeś podstawowej rzeczy. Mnie wcale nie zależy na poprawie serialu. Jak można zauważyć po moim podpisie, raczej wolałbym, żeby go już zakończyli. Większość starych odcinków mi się podobała, większość nowych nie. Oglądam, wyrażam swoją opinię. A co będzie, to będzie. Będą dalej kręcić to obejrzę i potem napiszę tylko na forum "Odcinek był dobry" lub "Odcinek był słaby" i wymienię, co mi się podobało lub nie podobało. Jak serial się poprawi to fajnie, jak nie to trudno, jak go zakończą to też płakać nie będę. Mam ważniejsze problemy w życiu, poza tym, zostaną powtórki. Podchodzę do sprawy jak zapewne wielu ludzi i nie widzę w tym nic złego.
Forum służy przede wszystkim dyskusji o serialu a nie tworzeniu akcji obywatelskich. I to, że jestem moderatorem, wcale mnie nie zobowiązuje do angażowania się w akcje organizowane na forum. Jak już pisałem, nie przeszkadza mi w żaden sposób ta petycja. Róbcie ją sobie, życzę powodzenia - to wolny kraj. ;-)
Ostatnio zmieniony przez paździoch91 2012-02-22, 10:43, w całości zmieniany 1 raz  

Johnny Cage 
Moderator
Rudy kojot

Wysłany: 2012-02-22, 12:54   

paździoch91 napisał/a:
Będą dalej kręcić to obejrzę i potem napiszę tylko na forum "Odcinek był dobry" lub "Odcinek był słaby" i wymienię, co mi się podobało lub nie podobało. Jak serial się poprawi to fajnie, jak nie to trudno, jak go zakończą to też płakać nie będę.

Pierdu pierdu ja posłucham :roll:
paździoch91 napisał/a:
I to, że jestem moderatorem, wcale mnie nie zobowiązuje do angażowania się w akcje organizowane na forum.

Ale także nie komentowania w co drugim poście naszego problemu, że tak to nazwę, bo akurat Twoim to on nie jest.
paździoch91 napisał/a:
Johnny Cage: dalej nie zrozumiałeś podstawowej rzeczy. Mnie wcale nie zależy na poprawie serialu.

A nam tak 8-)
Dalej się rozpisywał nie będę bo widzę, że nie ma sensu.

Jak już kiedyś wspomniałem Petycja pewnie nic nie da, ale będę miał czyste sumienie, że byłem jednym z tych, którzy próbowali coś zmienić. W przeciwieństwie do Ciebie zresztą.

MrArti97 
Halinka
MrArti97

Wysłany: 2012-02-22, 13:28   

Podpisałem dzisiaj właśnie petycję ;)

www.youtube.com/ARTIunderground

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2012-02-22, 14:02   

Ok, od dziś przestaję co chwilę komentować petycję. Róbcie, co chcecie. Ja swojej postawy nie zmienię. :-)

Johnny Cage 
Moderator
Rudy kojot

Wysłany: 2012-02-22, 23:53   

Cytat:
Ja swojej postawy nie zmienię.

I vice versal 8-)

Odpowiedz do tematu