Czy wie ktoś może gdzie znajdę odcinki bez cenzury bo okropnie mnie to denerwuje.
Charlie [Usunięty]
Wysłany: 2009-08-19, 11:53
Wydaje mi się,że takiej wersji nie ma. Każdy odcinek znajdujący się musi być nagrany z TV a tam takiej wersji ocenzurowanej nie było. Chyba,że komuś chciało się bawić w ocenzurowanie, ale w to wątpie, bo połowe tekstu było by pustego
Mi tam cenzura się podoba, ale czasami niektóre słowa pozostają "gołe", np. "d*pa" ;p. Chciałbym za to zobaczyć pierwszy odcinek kiepskich (ten o odbiorniku) bez cenzury, kiedy Ferdek krzyczy coś przez telefon i nie można zrozumieć.
_________________ Panie Boczek, nie jesteś pan u siebie w Rosji!
Moim zdaniem lepiej jest bez cenzury.
Właśnie w Kiepskich fajne jest to oryginalne słownictwo
Nie tylko te słowa typu "d*&a", ale też ogólnie
Nie, żebym lubiła takie słowa, ale mówione przez Kiepskich brzmią świetnie
Hmm coś mi się wydaje że nie tylko w tym ale nie mogę sobie przypomnieć ;d No cóż może jakiś nakaz z góry. Szkoda bo to tylko obrzydza oglądanie jak takie piii leci ;d;d
_________________ "Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic robi."
"Religia to rodzaj duchowego alkoholu, w którym niewolnicy kapitału topią swoje człowieczeństwo i pragnienie lepszego życia." Włodzimierz Lenin Człowiekiem jezdem i muszę mieć na browara
hellcabber [Usunięty]
Wysłany: 2012-02-09, 18:04
na przykład w FERDOSIKU wypikali
-w ...mom ten wasz hak
-będziesz cienko śpiewoł, jak go będziesz w ... mioł
Wysłany: 2012-02-25, 13:36
Było użyte w odcinku "Więcej lepiej tanie weselej" podczas gdy Waldek skończył śpiewać piosenkę i nie było ocenzurowane, bardzo często też to słowo płynie z ust Mariolki.
Nie rozumiem tego całego ocenzurowania. Przecież i tak każdy takie słowa zna i w ogóle. Zwłaszcza że w lekturach obowiązkowych przekleństw nie brakuje- przykład "Szewcy" ;d;d
"Religia to rodzaj duchowego alkoholu, w którym niewolnicy kapitału topią swoje człowieczeństwo i pragnienie lepszego życia." Włodzimierz Lenin Człowiekiem jezdem i muszę mieć na browara
Ok, to jest argument, ale osoby za to odopowiedzialne wychodzą z założenia, że może się trafić jakiś odsetek osób, które ich nie znają i dopuścić do swojego życia nie chcą. Takie osoby też trzeba szanować.
rasrev napisał/a:
Zwłaszcza że w lekturach obowiązkowych przekleństw nie brakuje- przykład "Szewcy" ;d;d
Nie czytałem, więc się nie wypowiadam .
Ogólnie wiadomo, że twórcy używając zwrotów 'kurde' czy 'wypierdzielaj pan' w podświadomości mają na myśli słowa grubszego kalibru . To też czyni ten serial wyjątkowym.
Jak nie czytałeś to nie polecam- nic specjalnego ;d;d
ale chyba nie ma strony na której nie byłoby ku**a lub czegoś innego
Tak w odcinku "Zaskórniak było ocenzurowane słowa "Dupa" i "gówno". ciekawy dlaczego? Jeszcze w odcinku "Kocham kino" na początku jak kręcą balladę o Borysku to jest też ocenzurowane słowo "Dupa".
_________________ Pan jeszcze wielu rzeczy o mnie nie wie.
hellcabber [Usunięty]
Wysłany: 2012-03-01, 21:16
a z kolei gdy w ZŁOTEJ RĄCZCE Ferdek śpiewa "a karasie po kutasie" to nie "wypikali" tego