Pan Jeży Jeżyk
Wygład
Ma bardzo nastawione włosy na żelu .
Stosunki sąsiedzkie
Ferdek i sąsiedzi zbytnia za nim nie przepadają uważają że jest zbyt nowoczesny. Lecz Mariola bardzo go lubi .
Ulubione powiedzonko
Do igły, dupsko iglane.
Stan cywilny
Nie żonaty.
Wykształcenie
Energetyk
Zawód
Fryzjer
Mieszkanie
2 piętro mieszkanie ze strony kibla.
Ulubiony sąsiad
Mariola
Ulubiona potrawa
Ciasteczka jeżyki
Mi się nawet podoba. Fajnie byłoby, gdyby np. do Ferdka, Paździocha i Boczka mówił "Zgredziki", a Mariolkę bardzo lubiłby, przychodziłby do niej, czym okropnie wkurzałby Ferdka xD.
A mogę napisać też swoje propozycje nowych postaci?
Podoba mi się ten pomysł z "Panem Jeżykiem". Nie miałbym również nic przeciwko, gdyby wprowadził się ktoś bogaty, byłyby wspólne interesy itp. lub ewentualnie jakiś 'przystojniak' tak by Ferdek z Paździochem byli zazdrośni i robili wszystko, by żony głównie na nich zwracały uwagę (choć był już podobny odcinek).
Zepi, dobry pomysł.
Moja propozycja to: mamusia Ferdka - starsza, zrzędliwa kobieta, która za wszlką cenę będzie broniła swojego syna, natomiast jego żonę - Halinkę ciągle by krytykowała, obrażała itp.
Na razie niestety nic więcej do głowy mi nie przychodzi.
a ja bym proponował za babkę tego fajnego śmiesznego gostka: GENOWEFA PIGWA co gada i ubiera się jak staruszka 80 letnia xD na niektórych teledyskach jest sporo śmiechu
Pomysł z matką Ferdka jest chyba jedyną możliwą opcją, jeśli chodzi o nowe postaci. Nie wyobrażam sobie nikogo innego. Pamiętając stary skład - Borysek, Babka, Waldek - nikt nowy by mi się nie spodobał. A już jakiś młody "kutafon w czapeczce" w szczególności. W tym serialu GŁÓWNE role muszą grać postaci starsze. Młodzi niech idą do "M jak miłość".
Bez Pupci było by lepiej. Ogólnie jej wątek nic nie wprowadza do serialu. Chyba tylko denerwowanie widzów, ukazano ją jako głupią dziewczynę, kochającą dolary. Ja nawet uważam że powinien zostać dawny szyk, czyli: Waldek, Boczek, Paździoch, Ferdek, Halinka, Mariolka, Paździochowa i Listonosz.
ta babcia z odcinka "świąteczna ballada o problemach sąsiada"
Ta babcia była grana przez Krzysztofa Dracza jako postać epizodyczna. Wcześniej jej nie było., choć nie wykluczajmy, że nie będzie. Ale jako stała postać ŚWK na pewno się nie pojawi.
Ostatnio zmieniony przez Johnny Cage 2011-07-29, 21:31, w całości zmieniany 1 raz
Ja to bym dodał postać na stałe do kiepskich wujka władka od ferdka bo ma fajne rymy i by go mogł pilnować by go zaganiał do roboty i wogóle by się z nim obchodził jak na wsi i w domu od ferdka by zamiast kuchni by tam obore zrobił w sypialni by zrobił stajnie dla konii a w pokoju to by zrobił dom wiejski heh
_________________ ,,To paliwo jest do dupy,rozdupcył mi pan motorynke bedzie pan bulił,wszyscy będziecie bulić!!!!!''
Ja to bym dodał postać na stałe do kiepskich wujka władka od ferdka bo ma fajne rymy i by go mogł pilnować by go zaganiał do roboty i wogóle by się z nim obchodził jak na wsi i w domu od ferdka by zamiast kuchni by tam obore zrobił w sypialni by zrobił stajnie dla konii a w pokoju to by zrobił dom wiejski heh
Mmm.. Wszystko w jednym zdaniu Jestem na nie, postać wujka Władka zawsze byla epizodyczna, i tak musi pozostać.
Matik napisał/a:
w domu od ferdka by zamiast kuchni by tam obore zrobił w sypialni by zrobił stajnie dla konii a w pokoju to by zrobił dom wiejski heh
Tylko na jeden odcinek.
_________________ Polski Fiat 126p FL [KCH 1701] - smak 90-tych lat
Hmm i tu ciężko powiedzieć, czy przydałaby się nowa postać. Bo pupcia nie za bardzo przypadła do gustu, a pamiętam jeszcze jak wprowadzali Ziomka... Jakoś słabo widzę nową postać jako jednego z głównych bohaterów. Bo o ile Badura czy prezes Kozłowski aż tak mi nie przeszkadzają, o tyle nie wiem czy w przypadku nowego głównego bohatera( w sensie jednego z czołowych), to wydaje mi się, że wyszłaby klapa jak swego czasu z Ziomkiem.
Mam wprost idealnego kandydata do kiepskich. Jest nim niejaki Zdzisław Kręcina - czlowiek PZPN
Cytat:
W czwartek portal tvn24.pl poinformował, że sekretarz generalny PZPN Zdzisław Kręcina został na prośbę współpasażerów wyrzucony z pokładu samolotu lecącego z Wrocławia do Warszawy, bo był pijany i zachowywał się wulgarnie.
Według mnie jak coś to powinni dodać na parę odcinków jakiegoś starego dziadka np. Zdziśka alkoholika, wójka Haliny który przyjechał odpocząć do Wrcławia, który piłby z Fredkiem i towarzstwem
Moja postać(oczywiście, tylko epizodyczna):
Genowefa Kopeć(matka Heleny, która przyjechała do córeczki na trochę czasu, bo zalało jej mieszkanie) Wygląd
Starsza pani ubrana w długą sukienkę, z umalowanymi na czerwono ustami i wielkimi kolczykami.
Stosunki sąsiedzkie
Nie znosi Mariana, bardzo lubi Ferdka, Boczka uważa za debila.
Ulubione powiedzonko
Marian, no chodź tu, jak teściowa prosi!
Stan cywilny
Wdowa
Wykształcenie
Nieznane
Zawód
Rencistka
Mieszkanie
U Paździochów
Ulubiony sąsiad
Ferdek
Ulubiona potrawa
Tort
Genowefa bardzo lubi ganić Mariana i ciągle daje mu jakieś prace do wykonania. Lubi Ferdka, bo tak jak ona, uważa on Paździocha za mendę. Gienia lubi się malować i pić dobry alkohol