(czyt. moje poprzednie posty) Teraz Ferdek także ujdzie ale najlepszy był w sezonach 5-9(jeśli chodzi o wygląd to 6-9) , wtedy także były najlepsze odcinki.
Boczek- Zmiana na lepsze. Bardzo dobra gra Gnatowskiego, nawet lepsza jak w pierwszych odcinkach.
Mariolka- Także na lepsze, gra Mularczyk lepsza(na pewno jeśli bierzemy pod uwagę max 10-ty sezon)
Paździochowa- niemalże bez zmian. Gra Pałys nadal bardzo dobra.
Paździoch- dawniej fantastycznie mendowaty, teraz inny ale także dobry. Kotys nadal gra świetnie.
Edzio- wiadomo...
Waldek- także niema o czym gadac, postac i gra całkowicie inna, czyt. gorsza (obecny Waldek z pierwowzorem ma tylko to wspólnego, że gra go ten sam aktor i ma to samo imię) Największa zmiana zaraz po Ferdku.
Halinka- tu zmiana na gorsze i gorsza gra Kipiel-Sztuki.
Ostatnio zmieniony przez Dan-TuTenCham 2011-11-08, 17:48, w całości zmieniany 1 raz
Według mnie najbardziej zmienili się Ferdek z Boczkiem.Jeśli chodzi o Ferdka to można powiedzieć że stracił energie i zapał. W starszych odcinkach był bardziej aktywny i energetyczny.Potem zdecydowanie dojrzał i stał się mniej aktywny i bardziej ponury,lecz nie mniej śmieszny.
A jeśli chodzi o Boczka to także bardzo się zmienił,kiedyś był bardziej twardy,dojrzały i mądrzejszy,potem stał się z niego taki naiwny i rozmemłany człowiek któremu nie trudno jest wkręcić każdą głupotę. Kiedyś Boczek nie dawał po sobie tak jezdzic jak teraz.
Reszta myślę bez większych zmian no może troszeczkę Halina stała się bardziej nerwowa i bardziej wkurza ją to że Ferdek niema pracy.
_________________ "Ludzie ratunku Marian ma zawał ! "
Najbardziej zmienił się Waldek. Zrobił się z niego taki mały inteligencik. Kiedyś nie był zbyt mądry, ale teraz jakby zmadrzał. wole starego Waldusia, ale o już chyba nie wróci
_________________ "Udzielać się na forum to każdy jeden umie, ale robić to nie ma komu"
Wydaje mi się ,że Edzio... Można to zauważyć porównując początkowy odcinek z Edziem i jeden z nowszych. W nowszych odcinkach bardzo się zestarzał. Wiadomo nie te lata i nie to zdrowie, ale nowych odcinkach jest go za mało. Prócz Edzia to chyba Ferdek się zmienił w zdziadziałego dziada narzekającego na wszystko.
_________________ "No to za Jagiełło, żeby nas nie pogięło" "Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła"
Ferdek - ten akurat bardzo sie zmienił, jego głos, zachowanie.. wszystko.
Paździoch - troche posiwiał, typowe objawy starości, mimo to nadal świetnie odgrywa swoją rolę i za to go wielbię. (moja ulubiona postać w Kiepskich po Paździochowej )
Paździochowa - ona trzyma formę, w ogóle się nie zmieniła. Jej rola jest brawurowa.
Mariolka - przede wszystkim wydoroślała, też trochę przytyła. Nie jest już tą samą Mariolką ktora występowała przez 100 odcinkiem.
Halina - roztyła się, w niektórych odcinkach potrafi nieźle wkurzyć. Kiedyś jej gra byla znacznie lepsza.
Boczek - też trochę się zmienił, zrobili z niego takiego głupka, no i razi to jego ciągłe "kuźwa" . Ale i tak trzyma poziom.
Edzio - bardzo sie zestarzał, jest bardzo schorowany, praktycznie już chyba za słaby na jakiś dłuży występ w serialu. No ale trzeba zrozumieć jego sytuację..
Waldek - gdyby był w ankiecie, z pewnością bym go zaznaczyła. Zmienił się radykalnie, tak samo jego styl, sposób grania, zachowanie.. Nie jest już synkiem Ferdka, który ciagle był u jego boku i pomagał mu w interesach. Zniszczyła go Jolaśka i oczywiście Yoka.
________
W ankiecie zaznaczyłam Ferdka, ale gdyby był w niej Waldek, nie zawahałabym się zaznaczyć właśnie jego...
Ostatnio zmieniony przez Sheina 2012-05-04, 18:16, w całości zmieniany 5 razy