Co o tym myślicie? To sugerowałoby, że w puszkach jest prawdziwe piwo - Tatra.
Dorośnij. Puszka jak najbardziej mogła być, od piwa, ale oni go nie pili. To serial. Fikcja.
A czy ja powiedziałem mądralo, że oni to piją? Wiadomo, że aktor na planie nie może spożywać alkoholu. A takie teksty jak ''dorośnij'' to proszę sobie mówić do lustra.
_________________ Szanuj bliźniego swego...jak bliźniego swego
Włączyłem dziś przypadkowy odcinek i padło na 54 "Cegła Butenberga" No i w jednym momencie jest pokazane jak Ferdek przelewa piwo do szklanki. Nie ma pianki a wygląda to jak sok jabłkowy. Nie wiem czy to jest sok ale jednak chyba warto było powiedzieć.
Pewnie robią tak, mają owinięta puszke piwa nalepką Mocny Full, kręca jak Ferdek lub ktos inny otwiera jest cyk, pieni się. Zaraz potem "Cięcie!" i nowe ujęcie jak już piją. Ogólnie to mam wrażenie żę oni mają puste te puszki pare razy w starych odcinkach bylo slychac ze jak stawiali puszke np. na stole to był odgłos pustej puszki.
_________________ Reklamaa.... w NRD!
Coś dla scenarzystów nowych odcinków:
Odc. 34.
Ferdek: "Wódy..... Walduś, ja nie jestem alkoholikem, ja jestem... piwoszem."
Z tym cięciem to niekoniecznie, bo często od razu po otwarciu, zaczynali pić. Widać, że to była jedno ujęcie. Naprawdę ciężko by było im zmontować idealnie ruchy ręki itd. w takich scenach. Co innego, gdy kamera, po otwarciu puszki, przeskakiwała na kogoś innego. Wtedy to tak.
Ostatnio zmieniony przez elendil93 2011-01-16, 14:10, w całości zmieniany 2 razy
Byc moze łyka zdarza im sie wypic - w koncu czego nie robi sie na potrzeby serialu - od łyka nikt pijany nie jest i to pewnie jest dawka ktora umozliwa nawet prowadzenie pojazdow, potem jest 'ciecie' i wlewaja sok czy po prostu wode, bo wódki to juz na pewno nie pija
Hehe pamiętam jak byłem mały i z kolegą zastanawialiśmy się nad tym czy aktorzy naprawdę piją w serialu browary Dokładniej było to przy odcinku "Żłopuś" kiedy okazało się że Ferdek jest bohaterem narodowym bodajże Browarii. Stwierdziliśmy, że Grabowski też pewnie jest w jakiejś czołówce spożycia przez to ile na planie wychleje
_________________ I nadeszły piękne czasy: śmiechy, tańce, wygibasy. Wszyscy się kochają szczerze, ale ja im gówno wierzę.
Ogólnie to mam wrażenie żę oni mają puste te puszki pare razy w starych odcinkach bylo slychac ze jak stawiali puszke np. na stole to był odgłos pustej puszki.
Niekoniecznie bo czasami słychać jak piją i stawiają puszki na stole to wtedy jest takie "chlupnięcie". Wyraźne dlatego, że podstawione mają mikrofony i bardzo dobrze do słychać.
Co tam jest w środku to nie wiem. Nie mniej jednak na początku za Mocnego Fulla "robił" Cooler, wyraźnie widać puszkę, gdyż nie cała jest oklejona. W późniejszych odcinkach, gdy Cooler już zniknął z rynku zaczęto oklejać puszki Tatry. Ciekawostką jest, że Mocny Full, który był przez jakiś czas naprawdę produkowany miał inną puszkę, przede wszystkim nazwa piwa była dużo mniejsza i chyba w jednej linii.
Mi osobiście nowe odcinki z wódką bardziej się podobają, ale Ferdek od zawsze kojarzył się z piwem... A tak ponadto to witam wszystkim, ponieważ to mój pierwszy post na forum.