Tagi: Świat według Kiepskich, Kiepscy, Filmy, Wszystkie odcinki, Download, Seriale, Waldek Kiepski, Forum filmowe, Serial, Telewizja, TV
Świat według Kiepskich FORUM
 Strona Główna  Kiepscy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Mapa forum  RSS  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
317 Nienagrodzony
Autor Wiadomość
krzys133 
Ferdynand Kiepski

Wysłany: 2010-02-24, 23:24   317 Nienagrodzony

Pewnej nocy Ferdek nie może zasnąć, rzuca się z boku na bok i na cały głos dogaduje i przeklina wszystko i wszystkich. Halina oburzona wypędza go z sypialni, twierdząc, że nie ma prawa obciążać otoczenia swoim stanem psychicznym. Na korytarzu Ferdek spotyka sąsiada Paździocha, przez którego również zostaje upomniany, aby nie wylewał swoich problemów wewnętrznych na bogu ducha winne otoczenie. Frustracja Ferdka narasta jednak coraz bardziej pod wpływem docierających co rusz z mediów informacji o kolejnych ludziach nagrodzonych za całokształt działalności. Przysłowiowym gwoździem do trumny okazuje się wiadomość o koledze Ferdka z podstawówki, nagrodzonym za wybitne osiągnięcia...

Co sądzicie o tym odcinku ? Mnie wkurzało to, że Ferdek tak się pluł do każdego i trochę dziwne zakończenie (bez sensu)

Kiepska_Fanka 
Ferdynand Kiepski

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2010-02-24, 23:25   

Ogólnie odcinek podobał mi się, jednakże niestety było widać tę sztuczność, która zresztą jest charakterystycznym emelentem odcinków z 2009 roku.

Zapraszam na http://youtube.com/user/Kiepska5

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2010-02-25, 16:00   

Odcinek totalnie beznadziejny. Ferdek był strasznie wkurzający jak obrażał po kolei Halinę, Paździocha i Boczka. No i debilne zakończenie.

Czak Noris 
Ferdynand Kiepski
pecunia non olet

Wysłany: 2010-06-08, 14:49   

Odcinek nawet fajny. Najlepsze było rozdanie nagród z udziałem Bednarczyka. Trochę źle zrobili scenę jak Ferdek z Mariolką oglądali film (mogli pokazać telewizor, a nie film na pełen ekran).

Theumel 
Boczek

Wysłany: 2011-03-01, 19:46   

Hmmm znów Ferdek wkurzony na cały świat, tylko że wyjątkowo słaby. W zasadzie od "Skowytu" sezon zaczął tracić na fajności, było tylko słabo. Fajne momenty, ale w zasadzie tylko momenty. 3 na 6.

Lędzic 
Ferdynand Kiepski
I na drugą nóżkę!

Wysłany: 2011-06-01, 17:03   

Słabo, słabo. Dlaczego Ferdek tak od razu zaatakował Paździocha na korytarzu? Byle szybciej? Końcowa scena też bezsensowna. 3/10.

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2011-06-01, 19:23   

Moja pierwsza ocena była chyba zbyt pochopna. Odcinek ogólnie jest słaby ale na pewno nie beznadziejny. Przede wszystkim, porusza dość istotny problem bezsensowności tych wszystkich różnorodnych gali i nagród. Największym minusem odcinka jest wkurzające zachowanie Ferdka. Można było jednak bardziej urozmaicić scenariusz. Inne minusy to film w telewizji na cały ekran (pierwszy raz) i te wstawki w postaci wspomnienia i snu Ferdka. Dawniej stosowano takie chwyty rzadko, niestety za Yoki stały się normą. 3/10

bbc 
Edzio Listonosz

Wysłany: 2011-10-06, 01:44   

Dziwię się, że tak skrytykowaliście ten odcinek. Po nim nie było już chyba żadnego, który by mu dorównywał. Ferdek w amoku, dobrze wplecione wątki polityczne, trafiony pomysł, dialogi, celna obserwacja pewnego typu zachowań wielu ludzi i jego przyczyny. Obecne odcinki się nie umywają.

Piotrek2011 
Ferdynand Kiepski
Marian,Babka,Edzio

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2012-01-08, 20:00   

Odcinek bardzo cieniutki i tylko 2/10 za dwa teksty:Paździoch:"Do altanki nasrali",Boczek:"Pan to tylko wódkie potrafisz pić".Na minus gościnne występy Wieleby i Pręgowskiego i wkurzający Ferdek obrażający wszystkich po kolei.

Matt 
Ferdynand Kiepski
Trochi kultury!

Wysłany: 2012-05-07, 18:52   

Słaby odcinek, ale nie beznadziejny, bo coś dobrego w tym odcinku by się znalazło. :-P Na minus film w telewizji na cały ekran. Wkurzał mnie również Ferdek jak obrażał wszystkich po kolei. Jak wspomniał Piotrek2011 na minus gra Pręgowskiego i zakończenie. :->
Ocena:4/10
Ostatnio zmieniony przez Matt 2012-05-07, 18:52, w całości zmieniany 1 raz  

adam908 
Waldek
No jak nie jak tak !

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2012-05-07, 21:12   

Taki średni i trochę nudny odcinek . Ferdek bardzo mnie wnerwiał wraz z Haliną a potem ten jego kolega 5/10

- Ale deska się rozdupcyła
- No rozdupcyła się ale przecie nie dlatego że Niemiecka
- A niby dlaczego ?
- A dlatego że pan źle na nią dupą siadasz o

Odpowiedz do tematu