Marian Paździoch twierdzi, że wszedł w bezpośredni kontakt z obcą cywilizacją. Twierdzi ponadto, że główną bolączką UFO jest ich pogaństwo i brak wiary w wyższe wartości. Kompletuje więc ekwipunek, aby wyruszyć w kosmos z misją nawrócenia wszechświata.
Daje 3/10 przez sentyment (jak zwykle zreszta ^^), za duzo greenboxow, nie podobala mi sie scena w koszu ani lepienie tego czegos przez Mariana, jedyne co mnie rozbawilo to jak Pazdioch na koniec 'podsumowal' Boczka tzn wyzwal go jak zwykle od świń HAHA.
Widzę że niezbyt przypadł do gustu, a mym zdaniem najlepszy z całej 9(sezon). Co prawda dużo działo się poza budynkiem, ten balon mogli odpuścić, ale za to sceny w Zakopanym fajne. Znów naukowe domysły Mariana, ale ta cała górka w piwnicy mnie wymiotła. No i ostatnie sceny z mendą na ziemi i rozmowa Boczka z Ferkiem. Zdarzały się lepsze, ale i tak trzyma poziom. 5 na 6.
Przesadzili w tym odcinku z tymi greenboxami W dodatku błąd z balonem a konkretniej nie miał tylnej ściany. Na początku mogło to wyglądać jako wejście ale po scenie z tyłu jak Ferdek śpiewał to ta ściana była a nie było jej z przodu... Dobry był początek i tekst Paździochowej "Marian! Marian! Wiem że tu jesteś szczurze łysy" 6/10
_________________ Usłyszeliśmy dziś nowinę,
że Cyc opuszcza Rodzinę.
Rusza sobie w świat daleki,
hen, za góry, hen, za rzeki.
Rusza sobie w świat nieznany
i kompletnie poje**ny.
Dialogi bardzo zabawne i na wysokim poziomie ale znów razi za dużo efektów specjalnych, słaba fabuła i kompletnie głupia ostatnia scena. Odcinek przeciętny. 5/10
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Raczej slaby odcinek. Ta cala ekspedycja paździocha do bani. Spotkanie z obcymi również. Efektów i greenboxów za dużo. Dla mnie to jeden z gorszych odcinków ŚWK -1/10.
_________________ Yoka do domu! Niech se rodzinki kręci ale nie Kiepskich!
Dziwne, że jeszcze nikt tego nie napisał, ale ten odcinek to przecież parodia filmu "Bliskie spotkania trzeciego stopnia" z 1977 roku, nie oglądaliście? Choćby dlatego odcinek był smieszny i ciekawy. To, że Paździoch budował tę górę na której miał się spotkać z kosmitami, albo te dźwięki na organkach grane na powitanie kosmitów to parodia scen z ww. filmu.
Wysłany: 2012-04-07, 04:56
A mi odcinek się podoba. Pewnie głównie dlatego, że był taki tajemniczy, a takie odcinki uwielbiam. Było też kilka śmiesznych tekstów, np. tekst o sikaniu z góry .
Ocena 8,5/10 - głównie za tą tajemniczość
Świetny odcinek, dobre było jak pażdzioch wylkinał, gdzie skończył, jak Ferdek skrytykował Halinkę na temat ufo, jak Helena wyzwała pażdziocha, jak lecieli balonem, jak Ferdek z Boczkiem przekleli na widok statku ufo, sam statek ufo, jak pażdzioch wchodził na statek kosmiczny. Ocena idzie w dół wiadomo za co. Moja ocena 7/10.
_________________ Filozofia to dar i przekleństwo.
Mnie się najbardziej podobał dialog:
Paździoch: - Zostałem wybrany do głoszenia Dobrej Nowiny we Wszechświecie.
Ferdek: - Przecież pan jesteś menda, świnia, wrzód na zdrowym organizmie narodu polskiego i łysa menda.
P: - Pan jesteś pijak i alkoholik w jednym, a pan, panie Boczek, jesteś nienażarta świnia.
_________________ A zastanawialiście się państwo nad problemem wolności? Tylko układ nerwowy wyposażony w duży potencjał tworzenia struktur czynnościowych może pozwolić sobie na luksus oderwania się od konkretnych potrzeb ustroju na przyjęcie postawy abstrakcyjnej.
Plusy(+):
-Scena początkowa i jak Ferdek mówił o rozmnażaniu istot pozaziemskich.
-Tekst Boczka:"Panie on se w nocy nago z organami na wierzchu lata".
-Lot balonem.
_______
Minusy(-):
-Ufo i kosmita.
_______
Neutralne:
-Program w tv.
_______
Ocena:8,5/10
_________________ "No to za Jagiełło, żeby nas nie pogięło" "Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła"