Opis: Paździoch daje Ferdkowi kasetę z horrorem, ale ostrzega go, że film zawiera klątwę. Po obejrzeniu filmu klątwa się uaktywnia. Ferdka zaczyna nachodzić zjawa.
Co sądzicie o tym odcinku? Jak dla mnie jeden z najlepszych.
Kolejny raz upominam Cię o to, abyś nie pisał wypowiedzi pod wypowiedzią! Tym bardziej, jeśli są puste, jak ta (to znaczy ta pierwsza nie miała żadnej treści, natomiast w tej drugiej było napisane pytanie). - Mod. Kiepska_Fanka
Zgadzam się, to był jeden z najlepszych odcinków. Świetny, naprawdę bardzo mi się podobał. Najśmieszniejszy był moment, gdy Ferdek wyrzucił kasetę z filmem przez okno, po czym Edzio wszedł i powiedział, że Ferdkowi coś z okna wypadło (i wręczył mu tę kasetę, na której zresztą była klątwa).
Czy to właśnie ten odcinek rozpoczął poprzednią serię? Bo według wikipedii nie Ja też uważam, że był to jeden z najlepszych nowych odcinków Twórcy świetnie połączyli komedię z horrorem.
Ostatnio zmieniony przez zepi 2009-11-03, 00:30, w całości zmieniany 1 raz
Lukin, raczej nie powiedziałabym, że to najnowszy odcinek . On jest jeszcze z poprzedniej serii, z 2008 roku.
Oglądałam go chyba już 10 razy i za każdym razem mam ubaw .
Nie wiem czy wiecie, ale ten odcinek opierał się na podstawie filmu japońskiego :Krąg" ( Kiepskich "Krążek 3"), który słynie z klątwy owej zjawy, która ukazywała się Ferdkowi. Otóż ta postać nie była tu przypadkowa: taki sam wygląd, odgłosy, a w filmie chodzi o dziewczynkę wychodzącą ze studni i straszącą swoje ofiary. Nie radzę Wam tego oglądać, bo już nie jeden dorosły nie wytrzymał, aw czasach premiery w 1998r w Japonii, na kinowym seansie nastolatki dostawały histerii. Nie wiem, co jest w tym filmie, że każdy jest przerażony, bo ponoć Amerykańska wersja mu nie dorównuje. A Kiepscy jak zawsze uczynili z tego komedię
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
http://rzut-karny.bloog.pl/ <Sport bez ściemy!
Felieton:"15 lat temu..."
Zapraszam:)
Nie wiem czy wiecie, ale ten odcinek opierał się na podstawie filmu japońskiego :Krąg" ( Kiepskich "Krążek 3"), który słynie z klątwy owej zjawy, która ukazywała się Ferdkowi. Otóż ta postać nie była tu przypadkowa: taki sam wygląd, odgłosy, a w filmie chodzi o dziewczynkę wychodzącą ze studni i straszącą swoje ofiary. Nie radzę Wam tego oglądać, bo już nie jeden dorosły nie wytrzymał, aw czasach premiery w 1998r w Japonii, na kinowym seansie nastolatki dostawały histerii. Nie wiem, co jest w tym filmie, że każdy jest przerażony, bo ponoć Amerykańska wersja mu nie dorównuje. A Kiepscy jak zawsze uczynili z tego komedię
Ja mam na dvd wszystkie części Japońskiej wersji, ale uważam, że wersja Amerykańska jest straszniejsza. Ogólnie to bardzo dobry film. Polecam.
_________________ Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła
[URL=http://zakaz linkowania do nielegalnych kopii plików/Czak-Noris?b=1][/URL]
Nie radzę Wam tego oglądać, bo już nie jeden dorosły nie wytrzymał, a w czasach premiery w 1998r w Japonii, na kinowym seansie nastolatki dostawały histerii. Nie wiem, co jest w tym filmie, że każdy jest przerażony, bo ponoć Amerykańska wersja mu nie dorównuje.
Nie radzę Wam tego oglądać, bo już nie jeden dorosły nie wytrzymał, a w czasach premiery w 1998r w Japonii, na kinowym seansie nastolatki dostawały histerii. Nie wiem, co jest w tym filmie, że każdy jest przerażony, bo ponoć Amerykańska wersja mu nie dorównuje.
No to tym bardziej będę musiał go obejrzeć
Też ciekawi mnie, co jest w tej kasecie, że wszyscy boją się to obejrzeć.....nawet mój kuzyn znawca horrorów wymiękł i raczej mnie nie ściemnia.....
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
Też ciekawi mnie, co jest w tej kasecie, że wszyscy boją się to obejrzeć.....nawet mój kuzyn znawca horrorów wymiękł i raczej mnie nie ściemnia.....
Chodzi Ci o ten filmik po którym się umiera w ciągu 7 dni, który jest na płycie z tym filmem?
Może żle to ujełam.....po prostu film jest tak straszny, że strach to oglądać....tylko mnie nurrtuje co tam jest takiego nadzwyczajnego
Poza tym wersja Japońska jest lepsza od amerykańskiej mistyfikacji i to jest potwierdzone..../
Dobry. Widać odniesienia do "Ring", ale co najlepsze jest zaskakujący. Takiego rozwiązania na sam koniec bym się nie spodziewał. Plus te rozmowy o horrorach i je oglądanie( raz Boczek, raz Ferdek). Aż jakbym je sam oglądał. 4,8 na 6.
Ja oglądałem Ring 1 amerykański dwa razy. Owszem straszny ale w majty nie narobiłem. Japońskiego jednak nie mam odwagi obejrzeć może kiedyś w towarzystwie kuzynów czy kolegów się odważę bo sam to sraka murowana Wracając do odcinka to jeden z najlepszych w sezonie (Jeśli nie za czasów Yoki) świetnie wyszło to połączenie, a co najlepsze momentami nawet straszy jak ta dziewczynka ze studni przebiegała albo pełzała po ziemi 9,5/10
_________________ 'When you call my name it's like a little prayer'
"Nie bądź pan dziecko, stary i głupi!"
"No, to oglądamy na wididi?"
"-Jezu!!!
-Co "Jezu", jak to dopiero napisy lecą"
"Aaa!!! Panie Boczek, siedź pan na d*&ie... Aaa... Nieee!!!"
"-A jak zajrzę, to dasz mi spać?
-Yhy... No i co?
-Jajco. Dobranoc".
Faktycznie, w niektórych momentach można się było spocić. Najbardziej podobał mi się przerażony Ferdek. 10/10.
Naprawdę niezły odcinek Yoki. Pomysł ze sparodiowaniem "Ringu" świetny, wykonanie także. Plus jeszcze za występ Edzia i teksty Paździocha o horrorach. 7/10
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Fajny odcinek 9/10. Najlepszy był wystraszony Ferdek, Program w TV, Jak wyrzucił kasetę przez okno i Edzio przyniósł "Panie Ferdku coś wyleciało z pana okna",Jak Ferdek oglądał horror Boczka a Boczek był odwrócony i wystraszony, Jak Ferdek i Boczek oglądali Horror Paździocha.
_________________ Pan jeszcze wielu rzeczy o mnie nie wie.
Całkiem fajny odcinek. 7,5/10.
Najlepsze było, jak Ferdek bał się sam zostać w domu i pozwolił nawet wyżreć Boczkowi wszystko z lodówki, żeby tylko został
A prawdziwy "Krąg" też oglądałem, nie polecam!