Najlepsze był jak Pażdzioch wymachiwał Ferdkowi przed oczami kiełbasą
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
http://rzut-karny.bloog.pl/ <Sport bez ściemy!
Felieton:"15 lat temu..."
Zapraszam:)
Momentami zabawny ale nie lubię w Kiepskich zbyt bezpośrednich nawiązań do polityki. A swoją drogą, ZTCP, w wyborach parlamentarnych 21.10.2007 strasznie przedłużyła się cisza wyborcza z powodu braku kart do głosowania w pewnych okręgach. I ten odcinek nawiązywał chyba właśnie do tego.
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Hmmm lubię polityczne o Kiepskich, ale ten mimo wszystko średni. Najbardziej mi się podobały wywody o partiach i kandydatach, tak to reszta jakoś ujdzie. W zasadzie jeden z nielicznych razów gdy następny odcinek odnosił się do poprzedniego- chodzi mi o "pejzaż powyborczy", choć jakoś szybko się zmieniły zapatrywania polityczne( Paździoch). 3 na 6.
Bardzo dobry odcinek, nawiązania do polityki mi nie przeszkadzały, a wręcz pomogły temu odcinkowi, Ilość śmiesznych scen była naprawdę bardzo duża, wyróżnię tutaj scenę jak Ferdek uwolnił Helenę z kibla i później razem z Halinką biły Paździocha - rewelacja 8,5/10
Oglądałem dziś ten odcinek na ipli i zmieniam zdanie o odcinku daje 7/10. Najlepsze było jak Paździoch zamknął Helenę w kiblu i połknął klucz, Albo jak Paździoch z Ferdkiem zamknął się w kiblu i przyszła Helena i nie wiedzieli jak mają wyjść i końcówka.
_________________ Pan jeszcze wielu rzeczy o mnie nie wie.
Bardzo dobry odcinek . I dużo o prywatnej - publicznej toalecie.
Najlepsze momenty
-jak boczek powiedzial ferdkowi że wyszedl z kibla
-jak paździoch zamknąl w kiblu helene i polknąl klucz
-jak helena i halina biją mariana i wypluwa klucz
-scena końcowa - zabraklo kart
7/10
_________________ Yoka do domu! Niech se rodzinki kręci ale nie Kiepskich!
Plusy:
- ciągłe latanie Ferdka do kibla bez skutku
- scena w toalecie z Paździochem wymac*#jącym kiełbasą
- sprzeczka Paździocha i Halinki
- scena z Paździochem i parówkami
- Boczek - "Sąsiedzie, przykro mi bardzo, ale posiedzenie Rady Ministrów dopiero się rozpoczęło"
- końcówka
Minusy:
Dłużąca się scena z głosowaniem. Nie przypadł mi do gustu także program w TV w którym śpiewali.
Ogółem 7/10
_________________ Szanuj bliźniego swego...jak bliźniego swego
Ostatnio zmieniony przez Procjon 2011-07-08, 17:19, w całości zmieniany 1 raz
Sam pomysł, że są wybory OK, ale po co tyle odwołań do ówczesnej sytuacji i do polityki? Za samo to uznaję to za słaby odcinek. 3/10.
_________________ Usłyszeliśmy dziś nowinę,
że Cyc opuszcza Rodzinę.
Rusza sobie w świat daleki,
hen, za góry, hen, za rzeki.
Rusza sobie w świat nieznany
i kompletnie poje**ny.
Ostatnio zmieniony przez Qba 2011-07-10, 15:15, w całości zmieniany 1 raz
Odcinek bardzo fajny i przypadł mi do gustu ale nie rozumiem jednego czy mu się chciało sikać czy za przeproszeniem srać bo o ile się nie mylę to mówił że mu chce się sikać a tu nagle w kiblu że papieru nie ma już nie wiem co mam o tym myślec . 9/10
- A dlatego że pan źle na nią dupą siadasz o
Odcinek oceniam 7/10 i 3 pkt. odejmuje za występ Sobiszewskich w rolach Pasikonika i Biedronki i za chamskie traktowanie Mariana przez Helene i Haline.Reszta była ok,niezłe było Liga Rodzin Podlaskich(nawiązanie do LPR) i Platforma Emerytów i Rencistów(nawiązanie do PO).Postawa Ferdka wobec wyborów jest identyczna jak niestety postawa wielu polaków i głupie gadanie "nie głosuję bo mój głos i tak nic nie zmieni"
Wysłany: 2012-01-13, 17:39
O tak, napewno jeden z lepszych w tym sezonie ( moze i nawet najlepszy odcinek). Wspaniała fabuła wyborcza, i to że Ferdek nie mógł skorzystać z kibla. Słaba tylko ta piosenka w telewizorze, bez sensu. Reszta dobra + śmieszne teksty, jak "zrobie ci jesień z dupy średniowiecza". 8,5/10