Tagi: Świat według Kiepskich, Kiepscy, Filmy, Wszystkie odcinki, Download, Seriale, Waldek Kiepski, Forum filmowe, Serial, Telewizja, TV
Świat według Kiepskich FORUM
 Strona Główna  Kiepscy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Mapa forum  RSS  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
291 Sonata jesienna
Autor Wiadomość
Czak Noris 
Ferdynand Kiepski
pecunia non olet

Wysłany: 2010-02-04, 18:56   291 Sonata jesienna

Po wielu latach pracy Halinka idzie na zaległy urlop. Ferdkowi nie podoba się ciągła obecność żony w domu.
Co sądzicie o tym odcinku? Według mnie to jeden z najlepszych odcinków sezonu 8. Najlepsza była scena jak Paździoch z Boczkiem przyszli do Ferdka i Paździoch powiedział:
"Panie Ferdku pana tak długo nie ma, że mi to już włosy zdążyły urosnąć", a na głowie miał perułkę, a Boczek potem "panie Ferdku, ale maślaka pan spróbuj". :mrgreen:

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2010-02-04, 20:23   

Taki sobie ten odcinek. Nic rewelacyjnego... Fajny był tylko moment jak Ferdek pocieszył Halinkę ("Halinka, kurde, uszy do góry!" czy jakoś tak).

konrado5 
Halinka

Wysłany: 2010-02-06, 00:43   

W tym odcinku Halinka mnie irytuje strasznie, że nie pozwoli Ferdkowi wypić alkoholu, a Ferdek tym, że jej tak słucha zamiast wyjść z tego domu.

zepi 
Boczek

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2010-02-25, 09:41   

Ona ogólnie mnie wkurza w nowych odcinkach, zwłaszcza jak coś podśpiewuje pod nosem, a w tym odcinku niestety śpiewała. :-(

krzys133 
Ferdynand Kiepski

Wysłany: 2010-02-25, 15:53   

konrado5 napisał/a:
W tym odcinku Halinka mnie irytuje strasznie, że nie pozwoli Ferdkowi wypić alkoholu

Właśnie o to w tym odcinku chodziło :-D Mi się podobał ten odcinek. Sam czasami mam podobną sytuację, że moja mama mi mówi, że nie wyjdę na dwór dopóki np. nie posprzątam pokoju :-P

Procjon 
Boczek
O w dupe węża!

Wysłany: 2010-07-20, 10:26   

Całkiem fajny odcinek. Podobała mi się scena, jak Ferdek jadł śniadanie :mrgreen:
Troche szkoda mi było Ferdka, bo Paździoch z Boczkiem balowali, a Ferdek chciał a nie mógł ;-)

Lędzic 
Ferdynand Kiepski
I na drugą nóżkę!

Wysłany: 2011-04-25, 23:33   

"Panie Ferdku, gdzie pan jesteś, jak pana nie ma...!"

Świetna gra aktorów i teksty, ale scenariusz można by było nieco jeszcze urozmaicić. 8/10.

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2011-04-26, 08:59   

Odcinek może być. Fabuła w miarę dobra, teksty sąsiadów i "pocieszenie" Halinki też ale wkurzało mnie to jej podśpiewywanie. 6/10

bodzio_09321 
Paździoch
19bodzio64

Wysłany: 2011-04-26, 11:41   

Fajny odcinek 9/10. Najlepsze było jak do Ferdek chciał iść na imprezę a nie mógł.

kamikaze316 
Boczek
Kanalia

Wysłany: 2011-05-25, 20:50   

Powiem że odcinek Sonata Jesienna był odcinkiem nawet fajnym, nic głupiego nie było, jedynie końcówka. Namawianie sąsiadów na picie, i niemoc wyjścia Ferdka z domu była przezabawna. 7/10

dul. 
Waldek
WĘŻU JEDEN

Wysłany: 2011-07-04, 13:27   Re: 291 Sonata jesienna

Czak Noris napisał/a:
Najlepsza była scena jak Paździoch z Boczkiem przyszli do Ferdka i Paździoch powiedział:
"Panie Ferdku pana tak długo nie ma, że mi to już włosy zdążyły urosnąć", a na głowie miał perułkę". :mrgreen:

Nom, to było świetne. Ogólnie zabawne było, jak Ferdek nie mógł wyjść z domu :mrgreen:

7,5/10

Marcelo 
Ferdynand Kiepski
Karwasz twarz

Wysłany: 2012-01-13, 17:16   

Dobre było jak Ferdek jadł te kiełbasę, przegryzał ogóreczkiem i popijał mlekiem. Geniusz :mrgreen: A ogołem fajny odcinek tylko troche wkurzała mnie gra Halinki :-| "Panie, panie Ferdku maślaczka se spróboj pan chociaż, pychotaa" :lol: Pijany Boczek z Paździochem też bardzo fajnie "Impreza bez pana to jak d*&a pawiana". "Ale panie Ferdku maślaka na drogie" :mrgreen: 8/10

Kazik151
[Usunięty]

Wysłany: 2012-02-29, 16:51   

Słaby i nudny odcinek. Na plus jedynie pijani Boczek i Paździoch oraz jak Ferdek jadł śniadanie. Strasznie denerwowało mnie to podśpiewywanie Halinki. Zwłaszcza w ostatniej scenie i jeszcze ten ohydny greenboks parku. 6/10.

Mati1996 
Paździoch
Karwasz Twarz

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2012-03-20, 20:34   

Świetny odcinek, dobre było jak Ferdek chciał iść na imprezę, ale nie mógł, jak mówił o pogrzebie pażdziocha ciotki, jak śpiewali : '' Bum, szakalaka, bum, szakalaka '', pażdzioch w długich włosach i Boczek w koronie, ( raz to zdjęcie było w teletydzień, gdy robili wywiad z panem Ryszardem Kotysem ) jak Ferdek w końcu mógł iść, ale pażdziochowa wtedy przyszła i jak mu powiedziała, że pażdzioch i Boczek są w izbie wytrzeżwień, jak na początku pażdzioch śpiewał, że jego żony nie ma, no i końcowa scena, gdy Halinka mówi Ferdkowi, że wzięła przedwczesną emeryturę. Ocena spada w dół z powodu ubrania Ferdka. Moja ocena 6/10.

MarcinKiepski 
Edzio Listonosz

Wysłany: 2012-03-21, 07:18   

Bardzo dobry odcinek, jeden z najlepszych w tym sezonie. Dobra była scena w kuchni jak Ferdek jadł śniadanie. Fajnie się wtedy zachowywał. Później było już tylko lepiej. Sceny jak Paździoch i Boczek przyszli namawiać Ferdka na wódkę, to mistrzostwo świata. Świetne teksty typu: "Mnie już włosy zdążyły urosnąć", "Impreza bez pana to jak dupa pawiana" i parę innych jeszcze. Dobra też było tłumaczenie Ferdka, że niby Paździoch wymaga pocieszenia, a on taki radosny był :mrgreen: Trochę wkurzająca była Halinka. Te jej podśpiewywanie, zwłaszcza na końcu odcinka było durna, a i jej zachowanie, że nie chciała puścić Ferdka na imprezę. 8/10

Matt 
Ferdynand Kiepski
Trochi kultury!

Wysłany: 2012-04-15, 18:37   

Bardzo dobry odcinek.
Plusy(+):
-Sceny gdy Ferdek i Paździoch namawiali Ferdka na wódkę.
-Ferdek gdy pocieszał Halinkę:"Halinka uszy do góry".
-Niemoc Ferdka pójścia na wódkę.
Minus to to ,że Ferdek w nowych odcinkach jest tek naprawdę pod kluczem u Halinki, w starszych odcinkach by jej się sprzeciw stawił i poszedł na imprezę. :-o
OCENA:7,5/10

adam908 
Waldek
No jak nie jak tak !

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2012-04-16, 19:28   

Ten odcinek oglądałem chyba 10 razy u uważam że jest on fajny ale Halina już mnie wnerwiała i Ferdek nawet na wódkę nie mógł iśc a jak poszedł to już nikogo nie było :mrgreen: 7/10

- Ale deska się rozdupcyła
- No rozdupcyła się ale przecie nie dlatego że Niemiecka
- A niby dlaczego ?
- A dlatego że pan źle na nią dupą siadasz o

Odpowiedz do tematu