Opis: Paździoch zdradza Fredkowi, że jego marzeniem jest latanie i zostaje gołębiarzem.
Według mnie to jeden z najlepszych odcinków 8. sezonu, taki pozytywnie zwariowany
Jest to też jeden z nielicznych takich ''przyrodniczych'' odcinków.
Poprostu rozbroiła mnie sentencja wygłoszona przez Ferdka do Paździocha: ''Nie po to prosze pana Bóg Ojciec Stworzyciel stworzył człowieka i nie dał mu skrzydeł, tylko dał mu nogi i d*&e, żeby na niej siedział panie a nie fruwał ''
Fajna była też piosenka, którą śpiewał Boczek: ''Wszystkie rybki mają frytki tiulala tiulalala, a karasie po kiełbasie tiulala tiulalala...''
Co sądzicie o tym odcinku?
_________________ Szanuj bliźniego swego...jak bliźniego swego
Ostatnio zmieniony przez Procjon 2010-02-04, 10:33, w całości zmieniany 1 raz
Otóż to. Ta sztuczność szczególnie w nowszych odcinkach mnie irytuje. Poza tym teksty, które zacytował Procjon, niespecjalnie mnie śmieszą. Nie podoba mi się ten odcinek.
Odcinek mocno taki sobie. Dialogi trzymały poziom ale fabuła była nudna. O marzeniach był już odcinek "Szczur Lądowy", tu nie pojawiło się nic więcej. Paździoch oczywiście pieprzył bez sensu. Poza tym, kolorowe greenboksy, ujęcia kamery jak gołębie wleciały do sypialni Kiepskich, strój Paździocha... - wszystko to było sztuczne i niepasujące do ŚWK, takie typowe dla odcinków Yoki. 4/10
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Świetny odcinek, dobre było jak Boczek kładł pierze do miednicy, jak Halinka przeklęła, bo ją gołębie obsrały, jak Ferdek powiedział: '' Nie po to Ojciec Wszechmogący, stworzył człowieka i nie dał mu skrzydeł, tylko dał nogi i dupę, żeby na niej siedział '', jak pażdzioch się nie zabił, ( pozytywne zaskoczenie ) jak Ferdek też się nie zabił, ( również pozytywne zaskoczenie ) jak pażdzioch mówił, gdzie poleci, jak Boczek omawiał lot Ferdka: '' Panie, pacz pan, krzywo, ale leci '', no i jak pokazali, jak Ferdek leciał. Ocena idzie w dół z powodu ubrania Ferdka. Moja ocena 6/10.
_________________ Filozofia to dar i przekleństwo.
Ogólnie całkiem dobry odcinek.Było nawet dużo śmiesznych tekstów np.''Ha,ha,ha przez CH" lub ''dre se pierza w mordę jeża".Strój Paźiocha przebranego za ptaka był spoko.Ferdek jak Leciał do Stasia-to było nawet dobre.
OCENA:7/10
_________________ "No to za Jagiełło, żeby nas nie pogięło" "Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła"
Ostatnio zmieniony przez Matt 2012-03-20, 18:59, w całości zmieniany 1 raz