Tagi: Świat według Kiepskich, Kiepscy, Filmy, Wszystkie odcinki, Download, Seriale, Waldek Kiepski, Forum filmowe, Serial, Telewizja, TV
Świat według Kiepskich FORUM
 Strona Główna  Kiepscy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Mapa forum  RSS  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
289 Naczynia połączone
Autor Wiadomość
Czak Noris 
Ferdynand Kiepski
pecunia non olet

Wysłany: 2009-12-25, 23:35   289 Naczynia połączone

Opis:Ferdek i Paździoch działają niczym naczynia połączone.

Bardzo mi się podoba ten odcinek. Co wy o nim sądzicie?

Piotrus 
Boczek

Wysłany: 2009-12-26, 12:21   

Odcinek może być.
Paździoch po wyjściu z kibla najlepiej wyglądał. :-)

Kiepska_Fanka 
Ferdynand Kiepski

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2009-12-30, 22:55   

Odcinek jeden z najlepszych w ostatnich dwóch sezonach :-D
Fajna była piosenka Ferdka przy obiedzie "d*&a d*&a d*&a... uuuu d*&a d*&a" :-D
Albo jak o "występie" Paździocha w Krakowie Ferdek słyszał w telewizji i jak za jakiś czas zobaczył Paździocha na korytarzu, to zapytał "a pan już nie w Krakowie?" było genialne :mrgreen:

Zapraszam na http://youtube.com/user/Kiepska5

The Fear 
Boczek

Wysłany: 2010-01-27, 19:58   

Otóż to, był śmieszny, w przeciwieństwie do większości innych odcinków +200. A przecież to serial komediowy i o to tu głównie chodzi. Nawet się zaskoczyłem, że tak dobry odcinek zrobili. Choć Mariolka wyjątkowo sztuczna, widać wszyscy się strasznie zmienili i to niestety każdy na gorsze...

Janusz 
Paździoch

Wysłany: 2010-01-28, 00:29   

Jeden z lepszych Pana Yoki. Najlepsza była scena z zupą :lol: . Chociaż zdecydowanie wolę odcinki bardziej ambitniejsze i zawierające jakiś morał, niż ciągłe "d*&a, d*&a", albo "Mam pomysła" i doprowadzające raczej do zdenerwowania niż śmiechu żałosne jęki Waldka w stylu "No tatuś ku..ku...kurna". To jest zbyt głupie, nawet jak na "Świat według Kiepskich". Cieszę się, że to już nie wróci. Mam nadzieję, że w nowej serii nie będzie zwrotów typu "Mam pomysła", bo to do obecnej formuły zupełnie nie pasuje, a dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi.

The Fear 
Boczek

Wysłany: 2010-01-28, 00:48   

To nie było głupie. Wg mnie głupie jest obecne filozofowanie Paździocha, jąkanie się Ferdka i kompletne zdebilenie Boczka. Waldek był genialny i gdyby zrobić ankietę, to na pewno miałby nieporównywalnie więcej zwolenników niż te Twoje "ambitniejsze odcinki", które w mojej opinii (i nie tylko mojej) są nudne, żałosne i niewiele lepsze (w ogóle?) od "hiciorów" typu "Niania".

Ale co to ma do tematu? :lol: No to tylko dodam, że zupełnie niepotrzebnie w odcinek wcisnęli przyśpieszone tempo pod koniec - to trochę zepsuło go w moich oczach. Nie mieli lepszego pomysłu? Ale i tak jeden z najlepszych odcinków po odejściu genialnego Cyca, a najlepszy Yoki.

Procjon 
Boczek
O w dupe węża!

Wysłany: 2010-02-03, 20:07   

''Skutek i przyczyna, przyczyna i skutek, to są fundamentalne zasady zależności naczyń połączonych'' :-)
Jeden z lepszych odcinków 8. sezonu no i przede wszystkim bardzo śmieszny.
Ostatnio zmieniony przez Procjon 2010-02-03, 20:10, w całości zmieniany 1 raz  

krzys133 
Ferdynand Kiepski

Wysłany: 2010-02-21, 13:01   

Najlepsza była scena z zupą :mrgreen:

jblaze 
Ferdynand Kiepski
=<

Wysłany: 2010-04-02, 22:10   

Tak samo jak kolega The Fear, nie lubię nowych odcinków, jednak ten odcinek jest wyjątkiem od tej reguły. Nie jest to jakiś wyśmienity odcinek, ale w porównaniu do innych odcinków z tamtego czasu zasługuję na uwagę. 9/10

donfrafrequezz 
Boczek

Wysłany: 2010-06-21, 05:39   

świetny odcinek, najlepsze chyba było to co Ferdek zaczął wyprawiać w kuchni, no i sam pomysł na scenariusz dość ciekawy :-)

punk rock z Danii --->> http://punkowcy.ok1.pl/viewtopic.php?t=2361

sobol 
Paździoch

Wysłany: 2010-11-28, 22:12   

Bardzo dobry odcinek, najlepsza była ta piosenka Ferdka przy obiedzie ,,d*&a d*&a d*&a uuu d*&a d*&a d*&a..." myślałem że padnę, inne akcje Paździocha i Ferdka też fajne. 9/10

cmp 
Edzio Listonosz
E dupa tam!

Wysłany: 2011-02-20, 17:14   

W tym odcinku fajna też była Mariolka w tych majtkach (spodenkach) :D

Coś dla scenarzystów nowych odcinków:
Odc. 34.

Ferdek: "Wódy..... Walduś, ja nie jestem alkoholikem, ja jestem... piwoszem."

Theumel 
Boczek

Wysłany: 2011-03-01, 13:32   

Najlepszy odcinek 8 sezonu. Kolejne wywody pseudo-naukowe Paździocha, ale tym razem dotyczące też Ferdynanda. I znów jak kiedyś rywalizacja między nimi- bolesna biegunka, akcja w kuchni i wyskok z okna i w końcu akcja na wieży Mariackiej- po prostu miodzio. No i na koniec znów kolejny pyszałek został ukarany. 6 na 6.

Kamilovsky 
Boczek
MOCNY FULL

Wysłany: 2011-03-01, 18:17   

Ja dobre odcinki rozpoznaje po jednym. Podczas oglądania dobrego odcinka czas mi leci szybciej, nie spoglądam na czas na ipli. W przypadku odcinku słabych to mnie tak zanudza, że nie mogę doczekać się końca odcinka. Ten odcinek był akurat dobry i porządny. 7,5/10

Lędzic 
Ferdynand Kiepski
I na drugą nóżkę!

Wysłany: 2011-04-20, 23:28   

"To pan już nie w Krakowie?"

10/10, jeden z moich ulubionych odcinków. Najlepsza jest końcowa "przyspieszona" scena.

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2011-04-21, 10:25   

Jeden z najlepszych Yoki. Dobry odcinek a gdyby powstał wcześniej to byłby bardzo dobry. Duży plus za fabułę w stylu: stare dobre świrowanie. Najlepsze były oczywiście jak Ferdek i Paździoch wzajemnie sobie dokuczali przez telepatyczne oddziaływanie. :mrgreen: Ogólnie, okazji do śmiechu było sporo. Minus za stosunek Ferdka do Mariolki ("ty glucie" i najeżdżanie przy obiedzie). 7/10

bodzio_09321 
Paździoch
19bodzio64

Wysłany: 2011-04-23, 14:13   

Fajny odcinek 9/10. Najlepsza była piosenka Ferdka "d*&a d*&a d*&a' i potem skoczył przez okno albo Paździoch Paździoch w Krakowie końcówka tez dobra. :mrgreen:

karolik1998 
Halinka
Kurde!

Wysłany: 2011-06-29, 14:48   

Najlepsze były wiadomości czy, coś w tym stylu. 10/10.

dul. 
Waldek
WĘŻU JEDEN

Wysłany: 2011-07-04, 13:24   

Bardzo dobry odcinek, trochę się zdziwiłem na końcówce, bo spodziewałem się, że o Ferdku Paździoch też źle pomyślał, a tu tylko Marian pod kiblem stękał :-P I świetna scena w kuchni, jak Ferdek zupę powylewał do talerzy :mrgreen:

10/10

Matik 
Halinka
Kantry kurde!

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2011-08-10, 14:29   

Odcinek ,,Naczynia Połączone'' ubawił mnie do łez,bardzo dobry dobracowany najbardziej podobała mi się scena,jak ferdek zaczoł spiewać ,,d*&aa d*&a d*&aaa'' i akcja skakania przez okno,Ale dobre też było jak mieli o sobie pozytywnie mysleć a mariolka powiedziała ferdkowi co paździoch o nim mówił. hehe ODC OCENIAM 9,5/10

Marcelo 
Ferdynand Kiepski
Karwasz twarz

Wysłany: 2011-12-30, 13:14   

No odcinek całkiem niezły jak na Patriczka :mrgreen:
Dobra scena z Marioką "ty glucie" i nożyce Ferdka i jak sie tym piwem zakrzusil
Dobra scena pod kiblem, jak Paździoch przeklinał.
No i ten śpiew Ferdzia. 7/10

Matt 
Ferdynand Kiepski
Trochi kultury!

Wysłany: 2012-02-15, 14:55   

Po prostu świetny odcinek! :mrgreen: Najlepszy był ten występ z zupą,uśmiałem się do łez :lol:

GigiLacrimoso 
Mariolka

Wysłany: 2012-03-17, 20:27   

Mimo, że odcinek już Yoki, był bardzo dobry. Najlepszy był występ Ferdka z zupą (do dziś nie mogę się z tego przestać śmiać) :mrgreen:
Warto zwrócić uwage, że Yoka jeszcze nie psuł serialu, zaczął to robić dopiero po jakimś czasie. Występuje tutaj jeszcze telewizor z logo "Okil", Boczek zaś mówi "W mordę jeża" zamiast "Kuźwa".
A zastanawialiście się państwo nad problemem wolności? Tylko układ nerwowy wyposażony w duży potencjał tworzenia struktur czynnościowych może pozwolić sobie na luksus oderwania się od konkretnych potrzeb ustroju na przyjęcie postawy abstrakcyjnej.

adam908 
Waldek
No jak nie jak tak !

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2012-03-17, 20:47   

Początkowo lubiłem odcinki Yoki bo było coś nowego,ten odcinek jest tego przykładem że on może stworzyć dobry odcinek , ogólnie scena z myciem rąk w zupie i inne wybryki Ferdynanda mnie rozbroiły, po za tym to końcowe przyśpieszenie jest na pewno lepsze niż z odcinka Kontener w którym muzyka nie jest dobrana do tego :-D 8/10

- Ale deska się rozdupcyła
- No rozdupcyła się ale przecie nie dlatego że Niemiecka
- A niby dlaczego ?
- A dlatego że pan źle na nią dupą siadasz o

Mati1996 
Paździoch
Karwasz Twarz

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2012-03-17, 21:05   

Świetny odcinek, świetne było jak Ferdek zakrztusił się piwem, a potem pażdzioch mówił: '' Yes, Yes '', jak pażdzioch miał zatwardzenie, jak potem mówił: '' Panie, myślałem, że mi dupę rozerwie '', jak Ferdek wylewał zupę i śpiewał: '' Dupa, d*&a, d*&a '', jak tańcował, no i jak spadł na śmietnik, a potem miał mordę wykrzywioną i tekst pażdziocha: '' Jesteś pan punktualny jak szwajcarski zegarek '', jak mówili wiadomości o pażdziochu, jak póżniej Ferdek spytał się pażdziocha: '' O! to pan, już nie w Krakowie ? '', no i końcowa scena, gdy pażdzioch nie mógł wytrzymać i cały czas się kręcił w koło, jak póżniej Boczek się spytał:
- Panie, co mu się stało ?
- Bolesna biegunka, mówi to panu coś ?
Ocena spada z powodu ubrania Ferdka, ale to kropla w morzu jak to mówią. Moja ocena 7/10.

Odpowiedz do tematu