Odcinek podobał mi się, jednak również jakiś bardzo śmieszny nie był.
Chociaż powalił mnie tekst Mariolki "ile razy ja mam ci ojciec mówić, że w tym kraju nie ma pracy dla ludzi z moim wykształceniem?!".
Najlepszy był tekst:
Mariolka: Madonna też tak zaczynała!
Ferdek: Proszę mi tu Matki Boskiej nie obrazać!!!
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
http://rzut-karny.bloog.pl/ <Sport bez ściemy!
Felieton:"15 lat temu..."
Zapraszam:)
Całkiem niezły odcinek. Grabowski i Mularczyk jeszcze dobrze grali więc te kłótnie wyszły nieźle. Jakieś dwa sezony później tego typu odcinek byłby wkurzający jak "Konflikt Pokoleń". Temat ciekawy, dobre teksty, mendowatość i wścibstwo Paździocha. Na minus oczywiście kolorki, śmiechy, itd. 7/10
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Odcinek słabawy i nudny. Aktorsko też bardzo słaby - Mariola tradycyjnie ale Grabowski ? W ogóle nie jak Ferdek. Te jego tyrrady ? Nawet głos nie pasował do tej postaci.
Jedynie Pażdzioch z Boczkiem fajnie świrowali - są takie erotomany stare na każdym osiedlu.
Szkoda pomysłu bo był dobry, no ale jak się wybrało taką aktorkę to trudno. Szkoda że innym też obniża poziom.
Świetny odcinek, dobre było jak Ferdek chwalił Mariolkę, a póżniej ją karcił, jak jej przystawiał donicę, jak Halinka '' pokazywała '', jak się pokłócił z Mariolą i ten tekst: '' No iiii, i muszę się napić, no muszę się napić '', i ta jego mina, jak pażdzioch ciekawił się jaka to gazeta tyle daje kasy, jak Ferdek mówił pażdziochowi, że jego córka zarabia 10 tysięcy złotych, jak wyzywał pażdziocha i Boczka od erosomanów, jak pażdzioch zacieszał mordę, no i jak na koniec Ferdek dyktował to: '' Szanowna redakcjo, chciałabym zwrócić uwagę Polskiego rządu, marszałka senatu i marszałka sejmu, oraz osobę prezydenta wraz z małżonką najjaśniejszej RzeczyPospolitej, że marian pażdzioch mieszkający przy ulicy ćwiartki 3/3 jest mendą, świnią, i erosomanem kropka. Moja ocena 9/10.
_________________ Filozofia to dar i przekleństwo.
Bardzo dobry odcinek,Najlepsze było jak Ferdek chwalił Mariolkę ,że dostała pracę,a później wiadomo co było.Jak Ferdek mówił ,że robota jest ,a Halina miała nadzieję ,że dla Ferdka ,a to dla Mariolki to było niezłe.Dobre też było jak dyktował Mariolce ,że Paździoch to Menda,świnia itp.
OCENA:8,5/10
_________________ "No to za Jagiełło, żeby nas nie pogięło" "Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła"