Tagi: Świat według Kiepskich, Kiepscy, Filmy, Wszystkie odcinki, Download, Seriale, Waldek Kiepski, Forum filmowe, Serial, Telewizja, TV
Świat według Kiepskich FORUM
 Strona Główna  Kiepscy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Mapa forum  RSS  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
243 Boczny tor
Autor Wiadomość
jblaze 
Ferdynand Kiepski
=<

Wysłany: 2010-03-07, 01:59   243 Boczny tor

Ferdek zauważa, że jest spychany na "boczny tor". Postanawia zwrócić na siebie uwagę.

Co sądzicie o tym odcinku?

Czak Noris 
Ferdynand Kiepski
pecunia non olet

Wysłany: 2010-11-18, 17:12   

Bardzo dobry odcinek. Fajne były sceny z robotnikami: "Dawaj Stasiu karwasz barabasz". Dobry był teks Ferdka: "Wam się wszystkim oczy otworzą, jak mnie się zamkną". Na plus jeszcze scena jak Ferdek wywiesił swój nekrolog i jego słowa jak zobaczył reakcję sąsiadów: "Menda", "Świnia". :mrgreen: Oraz niezłe zakończenie. Ocena 9/10.

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2010-11-28, 22:21   

Fajny pomysł ale wykonanie trochę słabsze. Oglądając odcinek miałem wrażenie że było mało akcji oraz że aktorzy mało emocjonalnie grali. Było kilka dobrych tekstów, trochę humoru wnieśli też robotnicy ale już akcja z nekrologiem nie rozśmieszyła mnie specjalnie (nie wiem, może dlatego że odcinek oglądałem już kilka razy i wiedziałem co się stanie). Wydaje mi się, że aktorzy mogli więcej dać z tej sceny. Śmieszne były też błędy ortograficzne w ogłoszeniu które pisał Ferdek ale były one pokazane tylko przez krótką chwilę. Ogólnie - w miarę dobrze ale mogło być lepiej. 7/10

Lędzic 
Ferdynand Kiepski
I na drugą nóżkę!

Wysłany: 2011-02-16, 18:59   

"-(...) mnie się tu spycha na boczny tor!
-Panie! Pan już dawno jesteś na bocznym torze!"

Odcinek dość fajny, Ferdek "obudził się z ręką w nocniku". :-) 8/10.

Kamilovsky 
Boczek
MOCNY FULL

Wysłany: 2011-02-16, 19:58   

Najbardziej śmieszyli mnie "robole" Dawaj Stasiu, dawaj! przecież pcham karwasz w twarz barabasz :D

kamikaze316 
Boczek
Kanalia

Wysłany: 2011-04-22, 14:35   

Zgadzam się robole najlepsze :-D Panowie gdzie to wynosicie ? Panie weź się pan Karwasz Barabasz. Panie ale ja tu jestem głównym lokatorem i ja sobie nie życzę! Panie odsuń się pań dobra, karwasz wasza, No pchaj Stasiu! No przecież pcham karwasz w twarz barabasz ! Tego słuchać to można się zesikać :D Nekrolog Ferdka: Nieodżałowanej pamięci, najlepszy sąsiad Ferdynand Kiepski :mrgreen: 8/10

bodzio_09321 
Paździoch
19bodzio64

Wysłany: 2011-04-23, 14:08   

Fajny odcinek 9/10. Najlepszy był nekrolog Ferdka, robotniczy, i odkurzanie prze Halinki fotel
F:no co jest?!
H:Przesuń się trochę
F:Przecież się przesunąłem.
czy jakoś tam

Pomme 
Halinka
I gitara!

Wysłany: 2011-04-23, 14:13   

Najlepsza scena to wlasnie odkurzanie Halinki, a motyw z nekrologiem tez byl w nowszych odcinkach (taa, w 13 sezonie, bo pomyslow zabraklo) no i reakcja Padziochow na jego smierc, zarabiste :)

mieto 
Halinka

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2011-04-26, 12:23   

"pijak to byl i pasozyt spoleczny"
"menda"
"nooo w sumie masz pan racje panie pazdzioch, pasozyt"
"swinia"
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

kamiqii-k44 
Ferdynand Kiepski
..::ROCKA::..

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2011-04-26, 14:10   

Jak ci "robole" rozmawiali to aż się spociłem :mrgreen:

eva100 
Edzio Listonosz
eva100

Wysłany: 2011-08-22, 22:13   

Widzę,że głównie śmieszyła was scena z robotnikami.Mnie natomiast cholernie załamały słowa Ferdka:Halinka...ja doszłem do poważnych życiowych wniosków i postanowiłem (aż do końca,jak się położył spać)Znam motyw Ferdka,chciał sprawdzić,a także przekonać się co będzie jak jego zabraknie...No i przekonał się:dostał mocnego kopniaka od sąsiadów,który fatygowali się tylko tyle,byleby przeczytać nekrolog i nic więcej.Ale mimo wszystko Ferdek nie załamał się tym kopniakiem.Jest za dużym ignorantem i dla tego.Sam gdy podarł swoją klepsydrę stwierdził,że wszystko ma w d*&ie i tak też zrobił.Ostatecznie sam stał się ignorantem i wszystkich olewał,nawet sprzątającą Halinkę,wyrównał długi i gitara :-D

Marcelo 
Ferdynand Kiepski
Karwasz twarz

Wysłany: 2011-09-03, 13:39   

Robotnicy byli najlepssi
F:"To moja paproteczka, moj rowerek panie co pan robisz wynoisz pan moje rzeczy panie"
R:"Wynoś Józek(chyba) karwasz barabasz . Petycja była, była! Wiec wynoimy karwasz barabasz!"
F:"Mnie sie tu na bocznego tora spycha"

Chyba tak to mniej wiecej brzmialo ta scena najlepsza a odcinek 9,5/10

TIGERSLUFAN 
Edzio Listonosz

Wysłany: 2012-01-08, 19:58   

Odcinek świetny, jeden z najlepszych tego sezonu. Bardzo poważny, choć śmiesznych scen nie brakowało. Najlepsze były: "parówka" Mariolki, Nekrolog Ferdka i Robotnicy :mrgreen: Ale najbardziej mi się podobał przekaz tego odcinka, że ludzie potrafią być totalnymi ignorantami. Doskonale rozumiem Ferdka, jak się czuł, kiedy się go olewało. Ocena: 9/10
Ostatnio zmieniony przez TIGERSLUFAN 2012-01-08, 19:58, w całości zmieniany 1 raz  

hellcabber
[Usunięty]

Wysłany: 2012-01-08, 22:58   

ignorant nie oznacza osoby, która ignoruje :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez hellcabber 2012-01-08, 22:58, w całości zmieniany 1 raz  

Kizior 
Ferdynand Kiepski

Wysłany: 2012-01-25, 20:21   

Dobry pomysł, Ferdek jako wykluczony - parę lat później powołano nawet ministra do takich.

Ferdek zawsze pomiatał innymi a teraz to jemu pokazano miejsce w szyku społecznym.
Wszyscy mieli go we d*&ie !
Zabrakło jednak emocji jak na taki poważny temat.
Pażdzioch z Boczkiem lepiej mogliby zareagować na nekrolog, więcej brechtać i użyć go do wiadomego celu.

Parówka i pępek Mariolki najlepsze :-P

eva100 
Edzio Listonosz
eva100

Wysłany: 2012-05-02, 11:52   

Witam.Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak dalej brzmiał wyrok Ferdka ''Żadnego szacunku dla życia ludzkiego,poczętego dla... i reszty nie mogę usłyszeć.Bardzo Was proszę,w miarę możliwości pomóżcie mi,bardzo zależy mi na tym cytacie.Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu