Opis: Po libacji Ferdek oświadcza, że wszystko co dobre jest polskie. Paździoch się z nim nie zgadza.
Moim zdaniem kapitalny odcinek. Bardzo lubię go oglądać. Ferdek odsłania w nim twarz patrioty, promuje krajowe produkty, broni tego, co polskie
Świetny był dialog Ferdka z Edziem:
Ferdek: Panie Edziu, widzisz pan to jabłuszko, nasze polskie, słodziutkie i zdrowe
Edzio: A ja tam wole banana
Ferdek: Panie, banany to małpy jedzą. A poza tym wiesz pan jak wygląda banan, z czym się to panu kojarzy
Odcinek genialny, tak jak i cały 5. sezon!
_________________ Szanuj bliźniego swego...jak bliźniego swego
Racja, sezon 5 jest najlepszy. A ten odcinek jest genialny, najlepsze było jak okazało się, że Ferdek jest Niemieckiego pochodzenia, a Boczek powiedział mu, że niemieckie deski do klozetu są gówniane, a Ferdek do niego: Panie Boczek, a co pan masz do Niemców, przecież to jest bardzo porządny naród.
_________________ Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła
[URL=http://zakaz linkowania do nielegalnych kopii plików/Czak-Noris?b=1][/URL]
Wymarzony dla mnie odcinek,. bo ja jestem WIELKĄ PATRIOTKĄ
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
http://rzut-karny.bloog.pl/ <Sport bez ściemy!
Felieton:"15 lat temu..."
Zapraszam:)
Temat bardzo aktualny w czasach dzisiejszego szalonego kapitalizmu i zaniku więzi społecznych. W odcinku było parę śmiesznych dialogów, jak choćby Ferdka i Mariana o Łajce i Hermaszewskim. 9/10.
Temat aktualny i ważny. Generalnie odcinek przyjemnie się oglądało ale jak dla mnie było trochę mało śmiesznych tekstów. Najlepsza była oczywiście zmiana poglądów Ferdka, gdy się dowiedział, że jego imię jest niemieckie. 7/10
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
hellcabber [Usunięty]
Wysłany: 2012-01-07, 12:20
bardzo dobry odcinek
przykład, że z prostego pomysłu, w tym przypadku "kto jest większym patriotą", można bezboleśnie dla widza i bez żadnych udziwnień pociągnąć akcję
dużo zabawnych tekstów ("bielizna i skarpetki pochodzenia azjatyckiego") i świetna gra aktorska naszej trójcy
na minus trochę ślimacząca się akcja i przestoje (np. za długa scena początkowa w kuchni) i jak zwykle bardzo słaba Halina
zakończenie też trochę nie tego, jakby urwane w połowie - czekałem na jakąś ripostę Boczka
7,5/10
Ostatnio zmieniony przez hellcabber 2012-01-07, 12:22, w całości zmieniany 3 razy
Bardzo dobry odcinek 9/10. Najlepsza była rozmowa Halinki z Ferdkiem:
H: jest jeden produkt Polski którego nie doceniasz.
F: Jaki?
H: Pośredniak.
I zakończenie z Boczkiem.
Ostatnio zmieniony przez bodzio_09321 2012-01-07, 12:59, w całości zmieniany 1 raz
Trochę za mało śmiesznych tekstów, ale za to świetna była np: końcówka odcinka Oczywiście podobał mi się ten patriotyzm Ferdka oraz Marian pokazujący, że nie jest on jednak takim patriotom. Za co bardzo lubię KIEPSKICH. Dobre było jak Ferdek się rozebrał z nie polskich ubrań i jak nie chciał jeść obiadu, bo był nie polski.