Dobry odcinek, i moim zdaniem Ferdek bardziej podobny jest do Krawczyka niż Boczek, i taki głos chrapliwy jak śpiewa
Rozmowa z Boczkiem: Panie, ja żem jest ja, a Pan żeś jest nikim
Świetny odcinek, najpierw zbajerowanie Boczka, że jest podobny do Krawczyka potem scena gdy Boczek szedł korytarzem a kobiety piszczały (zazwyczaj jest inaczej ). Świetny tekst 'nie znam Pana Panie Ferdku' czy moment gdy Ferdek przebrany za Krawczyka przyszedł do łóżka. Skopiowana troche scena z Killera gdy Ferdek z Boczkiem robili z siebie odbicie lustrzane. 9/10.
Dobry odcinek, fajny pomysł i wykonanie.
Najlepsza scena to ta, w której Halinka opowiadała swoje spotkanie z Krawczykiem Ferdkowi, który w ogóle nie wykazywał oznak zainteresowania :
- Ferdek, czy ty wiesz, kogo ja dzisiaj widziałam?
- Nooo?
- Krawczyka!
- Taaa? A gdzie?
- No w warzywniaku, stał sobie w kolejce, tak, o.
- Taaa, no i co?
- No nic. Kupił 3kg ziemniaków no i se wyszedł.
- Ciekawe to jeest, bardzo ciekawe...
Niezłe było również rozdrażnienie Ferdasa "BABY! Jaki Krawczyk?! to nie jest żaden Krawczyk!!!"
Bardzo dobry odcinek, podobał mi się. Dobre było, jak Boczek ciągle śpiewał tę samą piosenkę, bo wychodził na idiotę wtedy Bardzo dużo śmiesznych tekstów, końcówka z Paździochem jako Leninem równie ciekawa, bo on jest do niego uderzająco podobny Ogólnie rzecz biorąc, fabuła bardzo zabawna, rozbudowana i pomysłowa.
"Dałem kiełbasę, dałem parasol
Dałem posadę, lecz nie wiem za co
Dupy nie dałeeem... Dupy dałeś sobie sam!"
"Czego chcesz dobry człowieku? Ja pana nie znam... panie Ferdku"
Poza tym dobre były sceny na korytarzu, szczególnie ta z Paździochem-Leninem i okrzykami "Na Belweder!". 9/10.
Nawet spoko odcinek, dobre było jak Ferdek i Boczek się spotkali jako dwóch Krawczyków pod kiblem(parodia sceny z Kilera). Fajna też parodia piosenki, ale poza tym bez rewelacji.
6,5/10
_________________ Pan jeszcze wielu rzeczy o mnie nie wie.
Całkiem dobry odcinek. Ferdek przekonał Boczka że jest podobny do Krawczyka, a Waldek przekonał Ferdka :] Dobre były sceny na korytarzu. Paździoch i Lenin jak bliźniacy
_________________ Raz dobrobyt, a raz gnój, a ja na to kładę c**j
Wysłany: 2011-09-04, 19:13
Piosenka Boczke genialna wręcz
Dałem kiełbasę, (już był brecht)
dałem parasol,
dałem posadę,
lecz nie wiem za co.
Dupy nie dałem, dupy dałeś sobie sam!
Świetny odcinek, dobre było jak wmawiali Boczkowi, że jest Krawczykiem, jak Boczek śpiewał: '' Dupy nie dałem, dupy dałeś sobie sam, umtara umtara '', Ferdek jak zaskoczył Halinkę w łóżku, jak mierzyli się Ferdek z Boczkiem gestami, jak Ferdek powiedział o pażdziochu: '' Pan, to co najwyżej wyglądasz jak łyse półdupy, zza krzaka '', '' Pożyjemy, zobaczymy '', no i jeszcze ta muzyka, jak póżniej Ferdek z Boczkiem razem wyszli, a zamiast fanów z kiełbasą, zobaczyli zgredy, ten dialog: '' Panie, to co z tą kiełbasą ? '', '' Paszoł won, jeden z drugim '', jak pażdzioch wyszedł na kuchence gazowej, dialog między Ferdkiem, a pażdziochem:
- Panie, co to jest, co ?
- Jak to co ? Lenin wiecznie żywy
No i ostatni: '' Na belweder '', swoją drogą pażdzioch: drugi Lenin. Moja ocena 9/10. ( za tę ostatnią scenę ocena + 1 )
_________________ Filozofia to dar i przekleństwo.
Ostatnio zmieniony przez Mati1996 2012-02-16, 11:24, w całości zmieniany 1 raz
Boczek:"Dupy nie dałem,dupy dałeś sobie sam".
Marian:"Kibel to nie jest miejsce do wycia" , "Ten pajac przebrany za Krawczyka chodzi" , "Gdzie Ty kurzysz pod oknem ? I z mordą na mnie" , "Nędzne karykatury ustrojone w cudze piórka".
Waldek:"Demokrancje".
Ferdek:"Łyse pół dupy zza krzaka".
Paździocha jako Lenin wiecznie żywy najlepszy,o wiele bardziej podobny do bolszewickiego przywódcy niż Boczek i Ferdek do Krawczyka.10/10.