Tagi: Świat według Kiepskich, Kiepscy, Filmy, Wszystkie odcinki, Download, Seriale, Waldek Kiepski, Forum filmowe, Serial, Telewizja, TV
Świat według Kiepskich FORUM
 Strona Główna  Kiepscy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Mapa forum  RSS  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
165 Nieznośna lekkość bytu
Autor Wiadomość
creaultra 
Waldek
że niby jak ??

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2010-02-23, 23:41   165 Nieznośna lekkość bytu

Kiepski zmienia swój światopogląd i wkracza na ścieżkę duchowości.

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2010-02-24, 15:53   

Nudny, głupi i bezsensowny odcinek. Tyle ode mnie w tym temacie.

Bossak 
Paździoch
Precz z komuną!

Wysłany: 2010-02-24, 16:47   

paździoch91, zgadzam się z tobą, ten odcinek był idiotyczny. Jedyne co mi się w nim podobało to jak cały czas Boczek każdego się pytał czyje to są buty.

jblaze 
Ferdynand Kiepski
=<

Wysłany: 2010-03-07, 20:57   

Odcinek spoko. Kilka fajnych momentów było:
-Komentarz do meczu futbolu (-(...)Ale jak to się mówi: gówno chłopu, nie zegarek)
-[F]:O, motherfucker!
-Boczek chwytający Mariolkę za cycki
-i Boczek szukający właściciela kapcia
Odcinek bardzo fajny 9/10

Czak Noris 
Ferdynand Kiepski
pecunia non olet

Wysłany: 2010-10-26, 23:44   

Główny wątek odcinka słaby, ale motyw z butami nieco ratuje całość. Najlepszy był spiker meczu, albo jak śpiewali tą piosenkę..."Alala...perepeczko" :mrgreen: Ogólnie jednak odcinek niespecjalnie udany. Moja ocena 7/10.
Ostatnio zmieniony przez Czak Noris 2010-10-26, 23:45, w całości zmieniany 1 raz  

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2010-10-27, 13:25   

Nadal uważam, że ten odcinek był jednym z najsłabszych w tamtym okresie. Fabuła główna wyjątkowo idiotyczna. Dracz wyjątkowo wkurzał mnie tym swoim mamrotaniem "Ajajajajaj...". Boczek szukający właściciela butów również niezbyt mnie rozśmieszył. Odcinek ratowały: nazwiska piłkarzy i komentarze do meczu oraz "O, motherfucker!" Ferdka, gdy pojawił się ten cały mistrz. Ale ogólnie słabo. 5/10

sobol 
Paździoch

Wysłany: 2010-12-09, 21:51   

Odcinek taki sobie, niektóre momenty były bardzo fajne, ale przy scenach z Draczem wiało nudą, najlepsze były sceny ,,o Matherfucker" Ferdka, Komentator do meczu i jak Boczek szukał właściciela butów, ogólnie jednak słabo jak na tamte czasy 6/10

Kamilovsky 
Boczek
MOCNY FULL

Wysłany: 2011-02-06, 19:56   

Gdyby nie Boczek to bym chyba usnął... momentami w ogóle się nie skupiałem na odcinku. 3/10

dul. 
Waldek
WĘŻU JEDEN

Wysłany: 2011-06-26, 08:33   

Odcinek był dobry, miał przesłanie. Nie był rewelacyjny, było mało śmiesznych scen, ale nie był idiotyczny. Ciekawa gra Krzysztofa Dracza.

7/10

Johnny Cage 
Moderator
Rudy kojot

Wysłany: 2011-09-23, 21:28   

paździoch91 napisał/a:

Dokładnie. Nic śmiesznego. Porażka ;-) Można by rzec odcinek pasujący do sezonu nr 13 :-D

I gdyby nie Boczek ze swoją upartością nic by się w tym odcinku nie działo.

PS. Dlaczego miałem przeczucie, że Boczek złapie Mariolkę za piersi? :-> :mrgreen:

Maximus90 
Ferdynand Kiepski

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2011-11-01, 16:38   

Własnie jestem po seansie i trzeba obiektywnie stwierdzić, że odcinek jest beznadziejny. Styl niektórych gorszych odcinków 13 i 14 sezonu, czyli niezły Boczek a reszta na słabym poziomie. Próba ściagania Ferdka przez Pazdziocha-kowboja totalnie idiotyczna. Zaśmiałem się tylko jak Boczek wmawiał Pazdziochowi, że buty są jego co Pazdzioch kwitował doniosłym 'zabierz pan te zasrane pantofle (..) won stąd grubasie bo zadzwonie po policje' :mrgreen: Niezły jeszcze moment jak Boczek złapał Mariolkę, chociaż już nie tak dziewczęcą jak z pierwszych odcinkach. Spodobał mi się jak Ferdek zaproponował kłócącym się na korytarzu sąsiadom 'zrelaksujta się' :mrgreen: . Reszta to beznadzieja, pieprzenie, które nawet nie miało żadnego podtekstu. Na pewno troche Dracz musiał włożyć by przygotować tą 'inscenizację' bo jednak ruchy dłoni były zsynchronizowane i ciekawie to wyglądało. Waldek jeszcze dorby miał tekst przy obiedzie 'Tatuś, a ty tak na jedzenie, to co będziesz jadł?' :mrgreen: - inteligencja i bystrość Waldka - to co lubie. Reszta beznadzieja, kiepscy postawili sobie wysoko poprzeczkę i takie odcinki człowiek woli zapomnieć.
4/10

konrado5 
Halinka

Wysłany: 2012-03-29, 00:08   

Odcinek może mało śmieszny, ale jednak ciekawy. Jeden z najbardziej filozoficznych. A nowe są ani śmieszne ani ciekawe. W nowych jak jest przesłanie, to jest strasznie trywialne, a w starszych bardziej filozoficzne.

Kizior 
Ferdynand Kiepski

Wysłany: 2012-03-29, 00:29   

Odcinek ma jeden kuźwa mankament - wkurzający i taka cecha na "ch" Dracz.

Reszta to koncertowo grane arcydzieło sztuki komediowej w tym kraju.
Co najlepsze:
- meczyk w telewizji.
- Ferdek/Grabowski kapitalnie wtedy grał takiego wyluzowanego gościa - "Motherfucker".
- Boczek i buty, już sama jego ówczesna tusza, jak stanął profilem rozbawiała człowieka na maksa ale jak kłócił się z Pażdziochem to boki zrywać.
"Panie, bierzesz pan czy nie, bo jak pan nie bierzesz to ja dzwonię po policję" :lol: :lol: :lol:
Nie mogę z tego, koleś wciska cudze buty i jeszcze policją grozi po tym jak sam Pażdzioch groził że zadzwoni na policję :lol:
Do tego te ich przepychanki, chyba jedyny odcinek w którym taka agresja siłowa była.
- Pażdzioch jak się przytulał do Halinki :-P
- Ksiądz bez gaci :-D
- i jak Ferdka ściągali "rzepką" i Boczek złapał Mariolkę za biust :lol:
Tak jak mówię - gdyby nie ten Dracz to odcinek byłby tip top.
Ostatnio zmieniony przez Kizior 2012-03-29, 00:30, w całości zmieniany 1 raz  

KorK 
Edzio Listonosz
Mam pomysła!

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2012-03-29, 15:44   

Odcinek według mnie na 6,5/10 :-|
Plusy:
+kłótnie Paździocha i Boczka o buty :mrgreen: -Świetne sceny
+"O! Motherfucker"
+Boczek i Mariola-zacieranie rąk i uśmiech
+No i w tamtym czasie mało widywany meczyk :-P

Minusy:
-głupkowate latania w powietrzu
-dziwna fabuła

PS:Znalazło by sie pewnie cos jeszcze,ale na razie to tyle. 8-)

"Panie Edziu, gdzie jest moja renta babki, panie!?"

Lędzic 
Ferdynand Kiepski
I na drugą nóżkę!

Wysłany: 2012-03-29, 19:41   

I tu jest różnica, gdyby teraz odcinek miał taki scenariusz byłby nudny jak flaki z olejem, a sprzed ośmiu lat jest jak najbardziej zjadliwy. Mi te mistyczne zawodzenie Dracza się podobało (Słowianie jednak z Hindusami spokrewnieni ;-) ). Znakomite sceny z Boczkiem, Paździochem i sandałami ("-Jak nie pana, jak pana! -Nie! -Tak! -Nie! -Jak ich pan zaraz nie weźmiesz, to dzwonię na policję! -To jaaa dzwonię po policję!"). Na minus obraz w TV (Liga Mistrzów?) nieprzystający do III ligi. 8,5/10.

Piotrek2011 
Ferdynand Kiepski
Marian,Babka,Edzio

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2012-04-01, 14:05   

paździoch91 napisał/a:

Niestety,muszę się z Tobą zgodzić.Skomentuje to tylko słowami Mariana Paździocha:"Filozof zasrany" i odcinek badziewny i niepotrzebny,najgorszy w tym,3 sezonie.
Marian:"Zaraz spadnie na dupe to mu się odechce" , "Ksiądz niech pilnuje swoich gaci".
Paździoch jak zwykle trzyma poziom,niezły był też ksiądz,ale to tylko 2,5/10 bo odcinek zrujnował bardzo Dracz.

Matt 
Ferdynand Kiepski
Trochi kultury!

Wysłany: 2012-05-16, 17:35   

Mocno średni odcinek. Fabuła była trochę dziwna. Dracz na minus, bo jego występ był żałosny i głupi, tylko mówił:"Aaaiaaaa..."- czy coś takiego i mówił jak unosić się w powietrzu. Dobre było jak Ferdek unosił się w powietrzu i jak wszyscy złapali za linę i ciągnęli, żeby ściągnąć Ferdka na Ziemię. Świetna gra Paździocha i Boczka.
Ocena:5,5/10

Odpowiedz do tematu