Tagi: Świat według Kiepskich, Kiepscy, Filmy, Wszystkie odcinki, Download, Seriale, Waldek Kiepski, Forum filmowe, Serial, Telewizja, TV
Świat według Kiepskich FORUM
 Strona Główna  Kiepscy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Mapa forum  RSS  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
163 Humor telewizyjny
Autor Wiadomość
creaultra 
Waldek
że niby jak ??

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2010-02-23, 23:40   163 Humor telewizyjny

Znudzeni i zniesmaczeni niskim poziomem programów rozrywkowych proponowanych przez telewizję Ferdynand Kiepski wraz z sąsiadami postanawiają sami wziąć się za produkcję ambitnych seriali komediowych.

Bossak 
Paździoch
Precz z komuną!

Wysłany: 2010-02-24, 08:52   

Taki sobie odcinek, widać każdy ma inne poczucie humoru. :)

krzys133 
Ferdynand Kiepski

Wysłany: 2010-02-24, 23:05   

Bardzo podobał mi się ten odcinek, a zwłaszcza kiedy Ferdek mówi "dwa pedały gotowały i ze śmiechu się posrały" :mrgreen:

zepi 
Boczek

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2010-02-25, 08:41   

Mi również bardzo podobał się ten odcinek.

- To po prostu jest kiepskie!
- Panie, pan mnie nie obrażaj z nazwiska. XD
Ostatnio zmieniony przez zepi 2010-02-25, 08:46, w całości zmieniany 1 raz  

jblaze 
Ferdynand Kiepski
=<

Wysłany: 2010-04-02, 18:07   

Bardzo dobry odcinek. Przypomina mi obecną sytuację Kiepskich. Niesmieszne rzeczy, które mają śmieszyć - czyli odcinki Kiepskich od 245 do obecnych w skrócie. 9/10

Czak Noris 
Ferdynand Kiepski
pecunia non olet

Wysłany: 2010-04-04, 12:43   

Według mnie jest to jeden z najlepszych odcinków. Najbardziej rozśmieszał mnie Edzio jak pytał się Fedka: "To mam kręcić tego wora, czy nie?". :mrgreen:

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2010-10-23, 09:43   

Przeciętny odcinek. Pomijając małą ilość śmiesznych tekstów i sytuacji to cała fabuła jest niemalże kopią odcinka "Kocham kino" ze zmienionymi pewnymi szczegółami. Schemat obu odcinków jest dokładnie taki sam: sąsiedzi dochodzą do wniosku że obecnie emitowane filmy/seriale są słabe, postanawiają nakręcić własny, wymyślają o czym na być ich produkcja, kręcą i odbywa się uroczysta gala.
Jedyne na co warto zwrócić uwagę to fakt, iż w tym odcinku pokazano co początkowo ludzie myśleli o ŚWK. Taką postawę w ostatniej scenie prezentuje Paździoch. Co do faktu, że ten odcinek ośmiesza obecnie kręcone, to bym się kłócił.
krzys133 napisał/a:
"dwa pedały gotowały i ze śmiechu się posrały" :mrgreen:

To chyba najlepszy tekst w tym odcinku aczkolwiek ten serial o tych gejach był raczej żenujący niż śmieszny. 6/10

Czak Noris 
Ferdynand Kiepski
pecunia non olet

Wysłany: 2010-10-23, 12:23   

A ja w dalszym ciągu uważam, że to udany odcinek. Śmiesznych scen było bardzo dużo, fajne dialogi i jeszcze lepsze wykonanie. Najbardziej na plus:

-Serial w tv o dwóch pedałach :-D
-Rozmowa Ferdka z Paździochem na temat humoru telewizyjnego
-Scena w kuchni jak Boczek chciał zjeść, a Ferdek kazał mu wymyślać śmieszne historyjki
-Scena z nagrywaniem serialu: "To nie jest śmieszne, to jest tragiczne!", "Kręcić tego wora, czy nie?" :mrgreen:

Ogólna ocena odcinka 9/10.

Pan Jelonek 
Halinka

Wysłany: 2011-01-31, 01:44   

Odcinek nudny i kiepski tak jak serial nakręcony przez Ferdka. Jedyny element warty uwagi to przytoczony już przez Paździocha91 fakt, że Marian oceniając serial Ferdka używa tych samych określeń i stereotypów które bardzo często można usłyszeć pod adresem Świata Według Kiepskich. Poza tym odcinek ratuje jedynie tekst Ferdka o pedałach, sam serial "Tomek i Romek" to jedna z żałośniejszych scen jakie widziałem w Kiepskich. Scena z wymyślaniem scenariusza i kręceniem długa i nudna, jakoś nie śmieszyło mnie powtarzanie w kółko tekstów o żarciu przez Boczka, kręceniu worem przez Edzia i "czego rżysz Cycu" przez Ferdka. 3/10 zdecydowanie lepszy był odcinek Kocham Kino.

Victor58 
Boczek
Victor58

Wysłany: 2012-02-22, 13:48   

Wiecie może co Tomek powiedział do Romka jak ten dał mu marchewkę to szło jakoś tak "No to dawaj wyssam ją jak... ? i co dalej on mówił coś o jakiejś bibule ale nie zrozumiałem dokladnie jakby ktoś wiedział to niech napisze...

konrado5 
Halinka

Wysłany: 2012-02-26, 15:48   

Nie rozumiem co wam się nie podoba w tym odcinku, naprawdę śmieszne jest to, jak Boczek chce jeść ser, a Kiepski każe mu wymyślać śmieszne historyjki. No i to "mam kręcić tego wora?".
Ostatnio zmieniony przez konrado5 2012-02-26, 15:48, w całości zmieniany 1 raz  

Lędzic 
Ferdynand Kiepski
I na drugą nóżkę!

Wysłany: 2012-03-26, 23:33   

Dość przeciętna fabuła, ale taki pomysł (wielokrotnie maglowany) scenarzyści sobie wybrali... Może śmieszniej wyszedłby Ferdkowi ten serial, gdyby Waldek przedwcześnie włączył kamerę i nagrała się cała scenka po wejściu Boczka ("Ale miałeś pan stać do kamery twarzą, a nie dupą!"). Właściwie dobre tylko dwuznaczne zarzuty Paździocha na koniec. 6,5/10.

Kizior 
Ferdynand Kiepski

Wysłany: 2012-03-27, 15:35   

Odcinek słaby. Na początku mało śmieszny program o pedałach, potem jakieś bzdety i gadki bez polotu.
Naprawdę żenua. Temat też powielony.

Piotrek2011 
Ferdynand Kiepski
Marian,Babka,Edzio

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2012-04-01, 13:25   

Marian:"Z intieligiencją wrodzoną", "Z czego pan ryczysz ?" , "To jest humor spod budki z piwem" , "Pan schlebiasz najniższym gustom" , "To są niskie loty" , "Z pana jest taki reżyser jak z koziej dupy trąba" , "Wszyscy mają w dupie ten pana cały kiepski świat".
Edzio:"Ja mam kręcić tego wora czy nie ?".
Ferdek:"Twarzą do kamery a nie dupą".

Paździoch nieźle podsumował serial "Grubas i cienias" , który moim zdaniem był żałosny,ten serial w TV o pedałach też do dupy,a więc 4,5/10.

polska244 
Boczek
A bo co ?

Wysłany: 2012-04-10, 10:01   

Moim zdaniem ten odcinek jest najgorszy z tego sezonu.Było kilka śmiesznych scen jak nagrywali odcinek jak Ferdek do Boczka powiedział żeby się odwrócił "Twarzą do kamery a nie dupą".Podobał mi się tekst Ferdka "dwa pedały gotowały i ze śmiechu się posrały".Jak na tamten poziom to bradzo słaby odcinek 3/10.

Matt 
Ferdynand Kiepski
Trochi kultury!

Wysłany: 2012-05-17, 15:56   

Średni odcinek. Nie zachwycił. :-P
Najlepszy to był Edzio i jak mówił "To mam kręcić tego wora, czy nie?". Dobre też był jak Waldek się śmiał, a Ferdek mówił "To nie jest śmieszne, to jest tragiczne". Na plus też scena jak Ferdek się śmiał z tego filmu, a wszyscy siedzieli smutni. :-P
Ocena: 5/10

Odpowiedz do tematu