Średni odcinek. Fajny był początek, jak Halinka podejrzewała, że Ferdek jest gejem. Potem było już coraz nudniej a to zakończenie z wykluciem się gwiazd z jajek było moim zdaniem idiotyczne.
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Dosyć słaby odcinek. Dobra była tylko początkowa scena na korytarzu i jak Ziomek śpiewał przed lustrem. Cała ta akcja z wysiadywaniem jajek i zakończenie były beznadziejne. Moje ocena 5/10.
_________________ Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła
Uuh, początki Ziemowita... Poza jego postacią, której zupełnie nie trawię, odcinek przeciętny. Wyklucie się "gwiazd" idiotyczne do bólu, takie sobie żarty. Słabo.
Ostatnio zmieniony przez The Fear 2010-10-02, 09:10, w całości zmieniany 1 raz
Pomysł odcinka słaby, zastąpienie Waldka postacią Ziomka było prymitywne, mogli wprowadzić go jako przeciwieństwo-Cyca, osobę kontrastującą czyli będącą ze wsi, ale niezwykle ambitną i inteligentną, która by gnębiła Ferdka by ten znalazł pracę, sam zaś by przyjechał w celu zdobycia wyższego wykształcenia, i po tych paru odcinka w konsekwencji by się przeprowadził gdyż nie mogliby się wzajemnie znieść.
Wracając do odcinka, sytuacje związane z Ziomkiem są słabe mimo nielicznych śmiesznych kwestii. Sam odcinek nie był wprawdzie nudny, ale za sam pomysł i za Ziomka daję 5/10
Odcinek nawet fajny, jednak nie które zachowania Ziomka były naprawdę żenujące, no ale ilość fajnych tekstów i scen (z tą z sypialni na czele) pozwala mi ten odcinek ocenić na 7/10
I mym zdaniem najgorszy odcinek, a to z powodu pojawienia się Ziemowita. Odcinek sam w sobie nie byłby słaby( pomysły bywały gorsze), ale Ziomek wszystko psuł. Dla mnie 1 na 6, zresztą jakoś wszystkie odcinki z Ziomkiem nie przypadły mi do gustu, ta postać wszystko psuła.
Początkowe sceny na korytarzu, powitanie Ziomka w sypialni oraz agresja Paździocha na korytarzu były bardzo dobre.
Pozostałe sceny chwilami przynudzały. Ostatnia scena z aktorami łażącymi po pokoju zupełnie bezsensowna (może oprócz tekstu "Złoty łańcuch masz na klacie - każda laska ściąga gacie").
Miejscami odcinek był nudny a czasami żenujący, ale kilka pierwszych scen oraz kilka innych były ok. Nawet gra Ziemowita była czasem niezła. Więc średniawo ogólnie... 6/10